icon

Je posledné pomazanie platné, ak človek nevníma?

6. júl 2026

Dobry den, je posledne pomazanie platne aj ked clovek uz nic nevnima a dychaju za neho len pristroje? Ake su tam podmienky platnosti?

Strana
z2
veroni2
6. júl 2026

@anonym_autor ano je. Stale nevieme do akej miery vnima nevnima. Urcite by som mu ho dala. Vybavte cim skor.

anonym_1911ef
6. júl 2026

Moja mamina nevnímala už,bola na prístrojoch.Kňaz prišiel,dal jej pomazanie a pri pohrebe povedal že zomrela zo všetkými sviatosťami,riadne zaopatrená.Tak myslím že je to vždy tak keď je tam kňaz

anonym_bae994
6. júl 2026

Samozrejme. Dolezity je umysel. Nie samotne (ne)vnimanie.

anonym_d6e811
6. júl 2026

Prečo chodia kňazi nevyžiadane dávať posledné pomazanie človeku,ktorý nechodil do kostola.

anonym_33d8cb
6. júl 2026
@anonym_1911ef

Moja mamina nevnímala už,bola na prístrojoch.Kňaz prišiel,dal jej pomazanie a pri pohrebe povedal že zomrela zo všetkými sviatosťami,riadne zaopatrená.Tak myslím že je to vždy tak keď je tam kňaz

@anonym_1911ef knaz vam povie, co chce

anonym_36bfd9
6. júl 2026
@anonym_d6e811

Prečo chodia kňazi nevyžiadane dávať posledné pomazanie človeku,ktorý nechodil do kostola.

@anonym_d6e811 kde tak chodia? U nas v nemocnici nie

anonym_5efa7e
6. júl 2026

Tak to asi nikto nevie... este sa nikto nevratil spat a nepotvrdil to alebo nevyvratil 🙂 🙂

veroni2
6. júl 2026
@anonym_d6e811

@anonym_d6e811 pretoze mu to neuskodi, iba pomoze. Tomu ver. Preco nepomoct s tym poslednym, co ju ostava?

euka210
6. júl 2026

@anonym_autor ano, je.

butterfly333
6. júl 2026

Inak ja mám zas taku osobnú skúsenosť stalo sa mi to osobne je to už vyše 20r ked som ležala na onkológii mala som 18r a ked som už bola po operácii ale stále tam pri sale kde operujú prisiel za mnou kňaz a dával mi pomazanie uplne som ho nevnímala ale ani som nechápala prečo a kto ho tam poslal . Našťastie operácia a vsetko ostatné dopadlo dobre.

anonym_9dd788
6. júl 2026
@butterfly333

Inak ja mám zas taku osobnú skúsenosť stalo sa mi to osobne je to už vyše 20r ked som ležala na onkológii mala som 18r a ked som už bola po operácii ale stále tam pri sale kde operujú prisiel za mnou kňaz a dával mi pomazanie uplne som ho nevnímala ale ani som nechápala prečo a kto ho tam poslal . Našťastie operácia a vsetko ostatné dopadlo dobre.

@butterfly333 áno, pretože to nie je posledné pomazanie ale sviatosť pomazania chorých. Dáva sa aj pred operáciami alebo keď má niekto ťažkú chorobu. Dokonca ho môžeš prijať aj niekoľko krát za život 🙂

veroni2
6. júl 2026
@butterfly333

@butterfly333 stava sa ze pomazanie prinasa aj ulavu a aj uzdravenie, ak je ta milost...

anonym_5efa7e
6. júl 2026
@veroni2

@anonym_d6e811 pretoze mu to neuskodi, iba pomoze. Tomu ver. Preco nepomoct s tym poslednym, co ju ostava?

@veroni2 v com to pomoze... je na to nejaky dokaz? Ked ja budem tvrdit, ze pomoze zenam opekniet, ked ich budem smirovat v sprche, tak to mozem robit, aj ked s tym nebudu suhlasit?

veroni2
6. júl 2026
@anonym_5efa7e

@veroni2 v com to pomoze... je na to nejaky dokaz? Ked ja budem tvrdit, ze pomoze zenam opekniet, ked ich budem smirovat v sprche, tak to mozem robit, aj ked s tym nebudu suhlasit?

@anonym_5efa7e mnohym pomohlo.

kacena4
6. júl 2026

posledne pomazanie nie je v zmysle "posledne" moze ho clovek dostavat opakovanie, sluzi na posilnenie v utrpeni, pomaha odpustit hriechy ak clovek nie je v stave vyspovedania sa, tak isto cloveka spaja s trpiacim Kristom a pripravuje ho na odchod ak je v takom stadiu... ja som ho dostala niekolkokrat, prave na to posilnenie v utrpeni, takze ano ma vyznam udelit pomazanie chorych v kazdej chvili zivota

anonym_d6e811
6. júl 2026
@anonym_36bfd9

@anonym_36bfd9 hospic

anonym_d6e811
6. júl 2026
@veroni2

@veroni2 ako to pomôže človeku,ktorý je nadopovaný morfínom,aby nekričal od bolesti a absolútne nevníma?

anonym_d6e811
6. júl 2026
@veroni2

@butterfly333 stava sa ze pomazanie prinasa aj ulavu a aj uzdravenie, ak je ta milost...

@veroni2 uzdravenie a ôľavu zomierajúcemu človeku,ktorý nič nevníma

anonym_f899b1
6. júl 2026
@anonym_36bfd9

@anonym_36bfd9 u nás v nemocnici áno. Teta bola v terminálnom štádiu a zdravotná sestra si dovolila zavolať kňaza. Nikto nevedel. Len keď sme boli tetu obriadiť, tak nás sestrička medzi rečou informovala štebotavým hlasom, že viete zavolali sme jej kňaza, keď už je tak na tom zle. Ale vyhnala ho z izby, nechcela. Ostali sme prekvapené. Ja som prevrátila oči a povedala jej, že čo si to dovolili takú drzosť, nikto ich nežiadal!!!Moju tetu totižto kňaz v detstve obťažoval a odvtedy nenávidela kostoly, cirkev, farárov. V tej dobe ešte aj musela mlčať, lebo by ju vlastná rodina hnala z domu. A som hrdá, že so smrťou na jazyku a posledných síl dokázala toho černokňažníka hnať od lôžka.

anonym_f899b1
6. júl 2026
@veroni2

@veroni2 sú ľudia, ktorí si to neželajù. Ak ich niekto osobne nezavolá, alebo nežiada personál, nemajú čo oxidovat pri lôžkach.

d_ivana
6. júl 2026
@anonym_f899b1

@veroni2 sú ľudia, ktorí si to neželajù. Ak ich niekto osobne nezavolá, alebo nežiada personál, nemajú čo oxidovat pri lôžkach.

@anonym_f899b1 Myslím, že autor(ka) sa pýta nie preto, lebo by jej vadilo, že pomazali príbuzného. Chce si overiť, či je pomazanie platné a či jeho/jej príbuzný dosiahol všetky sviatosti.

anonym_f899b1
6. júl 2026
@d_ivana

@anonym_f899b1 Myslím, že autor(ka) sa pýta nie preto, lebo by jej vadilo, že pomazali príbuzného. Chce si overiť, či je pomazanie platné a či jeho/jej príbuzný dosiahol všetky sviatosti.

@d_ivana ja som odpísala inej diskutujúcej, ktorá sa pýtala, kde to takto robia? A bola prekvapená.

veroni2
7. júl 2026
@anonym_d6e811

@veroni2 ako to pomôže človeku,ktorý je nadopovaný morfínom,aby nekričal od bolesti a absolútne nevníma?

@anonym_d6e811 tu nejde primarne o zdravie tela ale zdravie alebo uzdravenie dusr. Po smeti tela dusa dalej funguje a jej stav predurci kam pojde. Posledbe pomazanie vzdy pomaha k tomu aby mohla byt spasena. Pokial nam niekomu zalezi, malo by nam zalezat nielen na jeho tele ale aj na jeho dusi...

veroni2
7. júl 2026
@anonym_f899b1

@anonym_36bfd9 u nás v nemocnici áno. Teta bola v terminálnom štádiu a zdravotná sestra si dovolila zavolať kňaza. Nikto nevedel. Len keď sme boli tetu obriadiť, tak nás sestrička medzi rečou informovala štebotavým hlasom, že viete zavolali sme jej kňaza, keď už je tak na tom zle. Ale vyhnala ho z izby, nechcela. Ostali sme prekvapené. Ja som prevrátila oči a povedala jej, že čo si to dovolili takú drzosť, nikto ich nežiadal!!!Moju tetu totižto kňaz v detstve obťažoval a odvtedy nenávidela kostoly, cirkev, farárov. V tej dobe ešte aj musela mlčať, lebo by ju vlastná rodina hnala z domu. A som hrdá, že so smrťou na jazyku a posledných síl dokázala toho černokňažníka hnať od lôžka.

@anonym_f899b1 knazi nie su ciernoknaznici. Raz ho budes potrebovat aj ty, ale ktovie ci budes mat prilezitost.. Nie si nesmrtelna.

autor
7. júl 2026
@d_ivana

@d_ivana ďakujem Ti. Áno chcela som si byť istá, že otec pôjde do večnosti. Dnes zomrel a stihol prijat pomazanie.

d_ivana
7. júl 2026
@anonym_autor

@d_ivana ďakujem Ti. Áno chcela som si byť istá, že otec pôjde do večnosti. Dnes zomrel a stihol prijat pomazanie.

@anonym_autor Úprimnú sústrasť. Želám veľa síl do tohto ťažkého obdobia.

anonym_f899b1
7. júl 2026
@veroni2

@anonym_f899b1 knazi nie su ciernoknaznici. Raz ho budes potrebovat aj ty, ale ktovie ci budes mat prilezitost.. Nie si nesmrtelna.

@veroni2 nie nie som nesmrteľná, to viem aj bez teba. Na kňazov a najbohatšiu firmu na svete, ktorá vodu káže a víno pije, káže skromnosť a pokoru a väčšina kňazov vyzerá ako strýko Krkovička mám vlastný, triezvy názor. Rozprávky pre jednoduchších k životu a umieraniu nepotrebujem 😗

anonym_f899b1
7. júl 2026
@veroni2

@anonym_d6e811 tu nejde primarne o zdravie tela ale zdravie alebo uzdravenie dusr. Po smeti tela dusa dalej funguje a jej stav predurci kam pojde. Posledbe pomazanie vzdy pomaha k tomu aby mohla byt spasena. Pokial nam niekomu zalezi, malo by nam zalezat nielen na jeho tele ale aj na jeho dusi...

@veroni2 a tieto duše hriešne sú tiež uzdravené pomazaním a vyriešia to 2 otcenáše a 3 zdravase?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Sexuální_skandály...
Takú zberbu, ja veru k životu nepotrebujem a nikdy ich nebudem podporovať.Amen

veroni2
7. júl 2026
@anonym_f899b1

@veroni2 a tieto duše hriešne sú tiež uzdravené pomazaním a vyriešia to 2 otcenáše a 3 zdravase?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Sexuální_skandály...
Takú zberbu, ja veru k životu nepotrebujem a nikdy ich nebudem podporovať.Amen

@anonym_f899b1 knaz je tiez clovek a nie vzdy sa da plnohodnotne skumat, ake ma zamery, ked vstupuje do knazstva. Knazstvo je sviatost, ako aj manzelstvo, kde su tiez sluby a prisahy. Kolko muzov, manzelov tyralo, podvadzalo ci zneuzivalo zeny , deti?? Zanevrela si tym padom na vsetkych muzov?? Alebo sudis podla toho, co nestoji nic tvoju pohodlnost, svedomie, ci obetu....? daleko viac je knazov, ktori pomahali, pomahaju a budu pomahat...ak kopes do nich, kopes priamo do Jezisa, lebo oni su len nastroj..to On cez nich vykonava to co potrebuje, aby dusa bola spasena... takze tvoj hnev nie je na mieste....priala by som ti zaxit po dobrej spovedi tu vnutornu radost a pokoj..ktory nedava knaz ale Jezis...preto sa to neda potvrdit ani odmerat, iba zakusit...ake najskor musis odpustit..niekomu a mozno sebe, aby nebolo v tebe tolko zatrpknutosti a aby si naozaj mohla zakusat poloj a hlbku zivota, ktory tak rychlo uteka aj tebe..

Strana
z2