icon

Ježiš Kristus: Kapitalizmus alebo socializmus?

Dnes o 11:16

V ktorého veríte?

Ježiš Kristus: Kapitalizmus alebo socializmus?
anonym_154f74
Dnes o 11:23

Je to naozaj na zamyslenie.

anonym_859ef8
Dnes o 11:24

@anonym_autor v ani jedného

anonym_0be4e4
Dnes o 11:24

Samozrjeme že Jezis nemohol byt modrooky blondak. To až počas renesancie začali Taliansko maliari takto maľovať Ježiša
Počas renesancie sa blond a rysave vlasy a modré oci považovali za idol krásy
Vlastne je to tak dodnes

anonym_96d12d
Dnes o 11:39

Tí rimania, ktorí prenasledovali lebo aj potvrdil tradičné manzelstvo,, muz a žena,,?

anonym_4aaa81
Dnes o 11:42

Historicky. Musi sa teraz v hrobe obracat, keby videl, co s jeho ucenim urobila cirkev a panbickari. Zneuzili jeho meno na propagandu a vo svoj prospech.

anonym_eb157e
Dnes o 11:49

Slovenskí "experti" tvrdia,že bol určite slovien, takže odpoveď už máš 😁

anonym_dc8a5c
Dnes o 11:56

To že Ježiša sme si jaksi "prisposobili", myslim vzhľad, je normalne. Však aj "ježiško" je v europe bledé bábätko, v afrike černoško
pred 2000 rokmi proti interupciam hovorit nemohol, lebo sa nerobili

čo mne fakt ale že extremne vadí, a v poslednej dobe si to vsimam stale viac, je že ludia si myslia, že ked narobia zlo a idu do kostola je to akoby zmazane, alebo akoby som to vyjadrila....že aj ked robia zlo, su zakerni, ale idu do kostola, že su proste lepsimi ludmi...

a to som v kostole dnes bola 😅

anonym_6648ba
Dnes o 12:13

Ani v jedného.

anonym_4f7f31
Dnes o 12:14
@anonym_4aaa81

Historicky. Musi sa teraz v hrobe obracat, keby videl, co s jeho ucenim urobila cirkev a panbickari. Zneuzili jeho meno na propagandu a vo svoj prospech.

@anonym_4aaa81 ibaze On nie je v hrobe 🫣

anonym_4aaa81
Dnes o 12:21
@anonym_4f7f31

@anonym_4aaa81 ibaze On nie je v hrobe 🫣

@anonym_4f7f31 ale no! 😁Neuverime vsetkemu, cim krmili ludi v 3 storoci. Ze nie? Citala som dost o pokrokovom filozofovi,myslitelovi menom Jezis. Vobec to nemuseli byt tak ako nas cirkev krmi. Su aj teorie, ze v jaskyni kde bol akoze pochovany prezil a ucenici ho previezli prec zo ztrachu pred vrchnostou. Je mozne, ze zil niekde v exile. Len tie teorie by nikoho nemohli ovplyvnovat a vydierat. Cirkev a jednoduchi si vymysleli iny sci-fi pribeh.

anonym_4aaa81
Dnes o 12:23
@anonym_dc8a5c

To že Ježiša sme si jaksi "prisposobili", myslim vzhľad, je normalne. Však aj "ježiško" je v europe bledé bábätko, v afrike černoško

čo mne fakt ale že extremne vadí, a v poslednej dobe si to vsimam stale viac, je že ludia si myslia, že ked narobia zlo a idu do kostola je to akoby zmazane, alebo akoby som to vyjadrila....že aj ked robia zlo, su zakerni, ale idu do kostola, že su proste lepsimi ludmi...

@anonym_dc8a5c interupcie su stare ako ludstvo samo. Rozne bylinky, jedovate napoje, neskor anjelickarky, neskor medicina.

pr85
Dnes o 12:37

@anonym_autor Zase tento starý známy meme liberálnych Cirkvi v USA. Ako vyzeral fyzicky Ježiš je mi jedno. No nemal svetlú pleť a modré oči, čo tam po tom. Ale klamstvá typu, že bol "zabitý cirkvou" si si fakt mohla odpustiť. Ježiš Cirkev nekritizoval, on ju založil, kritizoval farizejov. Ježiš nebol vyhnanec ani utečenec, lebo jeho rodina išla z 1 mesta v Rímskej ríši do druhého mesta v Rímskej ríši. Ježiš je pre katolíkov druhá Božská osoba a Boh Otec komentuje LGBTI aj interrupcie v Starom zákone. A je jasné proti. Ešte niečo?

alison11
Dnes o 12:47
@anonym_4aaa81

@anonym_4f7f31 ale no! 😁Neuverime vsetkemu, cim krmili ludi v 3 storoci. Ze nie? Citala som dost o pokrokovom filozofovi,myslitelovi menom Jezis. Vobec to nemuseli byt tak ako nas cirkev krmi. Su aj teorie, ze v jaskyni kde bol akoze pochovany prezil a ucenici ho previezli prec zo ztrachu pred vrchnostou. Je mozne, ze zil niekde v exile. Len tie teorie by nikoho nemohli ovplyvnovat a vydierat. Cirkev a jednoduchi si vymysleli iny sci-fi pribeh.

@anonym_4aaa81 Presne prečitajte si od Jozefa Banáša Kód 1a Kód 9 knihy

anonym_1f2798
Dnes o 13:01
@anonym_4aaa81

@anonym_4aaa81 RKC je hlavne najbohatšia firma na svete 😀 Ja to nechápem, ako ešte dnes v roku 2026 ľudia veria na tieto ich rozprávky, klaňajú sa, podporujú, platia 🫣 No je asi najúspešnejší odrb na ľudí od počiatku existencie ĺudstva.

anonym_4aaa81
Dnes o 13:01
@alison11

@anonym_4aaa81 Presne prečitajte si od Jozefa Banáša Kód 1a Kód 9 knihy

@alison11 tam je to nacrtnute. Ale existuju knihy, kde sa tym rozni filozofi, spisovatelia a historici zaoberaju. A veru su to logicke a uveritelne teorie. Ved myslitel a duchovny vodca menom Jezis je opisovany v roznych inych nabozenskych knihach,dielach a listinach uz v staroveku.

anonym_4aaa81
Dnes o 13:04
@anonym_1f2798

@anonym_4aaa81 RKC je hlavne najbohatšia firma na svete 😀 Ja to nechápem, ako ešte dnes v roku 2026 ľudia veria na tieto ich rozprávky, klaňajú sa, podporujú, platia 🫣 No je asi najúspešnejší odrb na ľudí od počiatku existencie ĺudstva.

@anonym_1f2798 👍

rozculena
Dnes o 14:12
@anonym_dc8a5c

@anonym_dc8a5c to nie je v poslednej dobe,toto hovorila už moja babka pred 50 rokmi

anonym_1ada77
Dnes o 14:21
@anonym_dc8a5c

@anonym_dc8a5c nie, ľudia si to nemyslia, iste sú výnimky, ale prečo zovšeobecnovať

anonym_1ada77
Dnes o 14:22

@anonym_autor to si odkiaľ vytiahla toto divné rozdelenie?

anonym_dc8a5c
Dnes o 17:35
@anonym_1ada77

@anonym_dc8a5c nie, ľudia si to nemyslia, iste sú výnimky, ale prečo zovšeobecnovať

@anonym_4aaa81 pokusy ukoncit5tehotenstvo boli, ale interupcia ako taká je o inom ...no v písme sa nespomínajú žiadne pokusy o ukončenie, to je pravda

@anonym_1ada77 zle som sa asi vyjadrila, myslela som to tak, že sa stretám s takými ľuďmi... bohužiaľ

anonym_99f760
Dnes o 17:57
@anonym_4aaa81

@anonym_4aaa81 precitaj si este knihu Kauza Kristus, tam je podrobny popis toho ako vyzeralo realne ukrizovanie, uz bicovanie bolo take krute, ze odsudenym vyseli kusy koze, potom co prebiehalo v tele pocas ukrizovania, dehydratacia atd.... realne nieje mozne aby niekto prezil ukrizovanie ako sa vtedy robilo.

bloger
Dnes o 18:10

@anonym_autor Ani v jedného. Je to nepresné.

ivicatolic
Dnes o 18:15

@anonym_autor to je odkiaľ toto porovnanie?

anonym_4aaa81
Dnes o 18:34
@anonym_99f760

@anonym_4aaa81 precitaj si este knihu Kauza Kristus, tam je podrobny popis toho ako vyzeralo realne ukrizovanie, uz bicovanie bolo take krute, ze odsudenym vyseli kusy koze, potom co prebiehalo v tele pocas ukrizovania, dehydratacia atd.... realne nieje mozne aby niekto prezil ukrizovanie ako sa vtedy robilo.

@anonym_99f760 aj v dnesnej dobe su rozne stavy nezlucitelne so zivotom a predsa sa stava, ze clovek prezije. A Jezis bol uz vtedy znamy. Ktovie ako to bolo. Mozno mu niekto pomohol. Nezabudnime, ze biblia sa pisala cca 300 rokov po tom vsetkom. Takze spisany miš-maš. Nikto presne nevie ako to bolo. Zober si, ze minuly tyzden sa nieco udialo...novinari to prekrutili a vysledok a pointa clanku je uplne ina. Takze po 300 rokoch ani diva srnka netusi ako to prebiehalo. A zmrtvychvstanie, alebo nanebovzatie kohokolvek....nuz riadna volovina. 😁Nezabudaj, ze vtedy boli ludia jednoduchi, hlupi a nevzdelani. Velmi lahko sa ovplyvnovali, hlavne cirkev si potrebovala upevnit moc, aby strngali peniazky. Ludia zožrali hocico, co im tvrdili. Plus zastrasovanie, prekrutenie reality. Zober si, co sa deje dnes. Rusko napadlo Ukrajinu a napriek internetu, Tv, kameram atd sa stale najdu idioti, ktori to popieraju, alebo prekrucaju. A to je prosim pekne v dnesnej dobe, ked su ludia informovani a vzdelani.

anonym_04f181
Dnes o 20:29
@anonym_99f760

@anonym_99f760 na krizi zomierali postupne niekolko dni, ale Jezisa snali tusim po 6 hodinach, mohol byt v kome. Ked mu rimsky vojak pichol kopijou do boku, mozno mu nevedomky zachranil zivot, lebo z rany vytiekla krv a voda. Mohlo ist o plurealny vypotok a po odteceni vody sa mu obnovilo dychanie, ale co sa skutocne stalo sa nikdy nedozvieme.