icon

Krst dieťaťa: Ako riešiť krstnú nauku?

Dnes o 13:59

Ahojte. Riešime krst dieťaťa, naše prvé. Sme manželia 4 roky a o chvíľu sa narodí syn.
Krst a krstná nauka pre nas rodičov je ok, ale krstní rodičia sú z iného mesta. Viem, že zálezi od farára a my sme sa ešte nepytali ale riesil to niekto tak, ze nauku s krstnymi rodicmi ste mali v ten den krstnu napr hodinu pred krstom? Kedze krstni rodicia su z ineho mesta tak neviem ako by mohli dojst na tu nauku, keby bola mimo krstnu. Neviem ako to riesit. Ako ste to mali vy?

anonym_6c61a2
Dnes o 14:01

my sme z vychodu, krstna zo zapadu obe sme mali nauku vo svojom kostole, krstnej dal farar potvrdenie, ze ju absolvovala a ukazala nasmu v den krstu. Krst teda bol u nas. Ale uprimne cela nauka mi prisla ako formalita aj co sme sa s nou bavili. Ako par otazok sa opytal, povedal zaklady o krste co to je a tak a to bolo vsetko. Zeby mi ta nauka nieco dala co som nevedela uz pred nou sa neda povedat ale zalezi od farara ako k tomu pristupuje.

anonym_98d948
Dnes o 14:16

Pri prvom krstniatku bola náuka deň pred, večer okolo 18. A teraz pri druhom je ráno pred krstom.
Odlišné farnosti.

euka210
Dnes o 14:27

@anonym_autor hmmm...asi mame dobrych fararov, lebo pri nasich 3detoch ziadna nauka pre krstnych rodicov nebola, iba my sme 1x boli. A aj mame 4 krsnata a nikde sme nikdy neboli, prisli az na krst.
Tiez mame medzi svagrovcami a bratom 100km vzdialenosti...kazdy v inom kute vychodu.

andreakotesova
Dnes o 15:05
@euka210

@anonym_autor hmmm...asi mame dobrych fararov, lebo pri nasich 3detoch ziadna nauka pre krstnych rodicov nebola, iba my sme 1x boli. A aj mame 4 krsnata a nikde sme nikdy neboli, prisli az na krst.
Tiez mame medzi svagrovcami a bratom 100km vzdialenosti...kazdy v inom kute vychodu.

@euka210 my máme ešte lepších 😀 okrem toho, ze krstni rodicia náuku nemali, tak my rodicia sme našu náuku absolvovali u nas doma - kňaz prišiel ku nám domov, aj nas rovno v detskej izbe vyspovedal. Pri oboch deťoch.

anonym_9914d6
Dnes o 15:30

@anonym_autor
My sme boli v tom čase vzdialení asi 120 km od krstných rodičov a prišli na náuku do miesta nášho bydliska a krstu. Stálo im to za to, úlohu krstných rodičov brali ako česť. A aj sme si z toho urobili pekný spoločnú akciu.

tetapetra
Dnes o 15:40

Nemala som náuku ani ako krstná mama a ani ako mama. Ale počula som o tom,že niekde to teda fakt preháňajú, takže dotyční si náuky prešli každý v tom meste,v ktorom žili