icon

Môže farár vykonať krst bez prítomnosti matky?

11. máj 2026

Jedna sa len o zle vzťahy medzi dotycnym clovekom ktorého tam jeden partner chce a druhy nie.moze 1 rodic vykonať krst bez druhého rodiča a jeho suhlasu ked su zosobaseni?

Strana
z2
anonym_adba61
12. máj 2026
@biba_18

@anonym_789e77 akože reálne je vážne možné pokrstiť dieťa napriek tomu že jeden rodič nesúhlasí??

@biba_18 áno, môže sa krst uskutočniť aj bez podpisu druhého rodiča. Moja dcéra z prvého manželstva bola pokrstená už ako 12r a nepotrebovali sme súhlas druhého zákonného zástupcu.

anonym_4a54e6
12. máj 2026

@anonym_autor áno , pokrstia

anonym_a9f993
13. máj 2026

ak su tvoje vztahy so svokrou az take zle -odlozila by som krst... iste by soms a nevzdala krstenia ak by som bola krestanka,len aby som sa vyhla svokre .. podala by som ziadost o rozvod-kedze muz si uz vybral matku a nie teba a az potom riesila krst ... kedze su farary co pokrstia aj rozvedenym dieta..alebo vyckala az dieta vyrastie a samo si povie ci chce al nie krstenie

cacianka
18. máj 2026
@bomba36

Ja vám to preložím
Autorke narobila na svadbe hanbu svokra, manželova matka. On ju na krste chce mať, viac ako svoju ženu. Zrejme sa krstí z jeho vôle, inak by sa matka nevzdávala účasti na krste vlastného dieťaťa.
Taká tradičná slovenská rodina, kde je to na hovno už od začiatku a bude sa to len stupňovať.

@bomba36 opravím ťa, matka ( autorka ) aj by chcela byť na krste, ale nechce tam závadnu osobu. Preto sa pýta, či je možné pokrstiť dieťa, že by to spáchal otec dieťaťa v prítomnosti tej tavadnej osoby, matke dieťatka poza chrbát - bez jej vedomia/ prítomnosti.

valikadzm
18. máj 2026

.

cacianka
18. máj 2026

Toto si odkomunikuj s otcom dieťaťa, manželom, alebo sa porozprávaj s kňazom. Možno nájdeš cestu, možnosť.
Chápem že nechceš absolvovať krásnu chvíľu s osobou ktorá sa prejavila a správala na predošlej krásnej a významnej slávnosti ako debil. Ak sa odvtedy neumravnila, nezmenila a veľmi dobre vieš že je schopná vyvádzať znova, pouvazuj o krste zrkadlovo - bez prítomnosti otca....
Keď sú schopní urobiť ti takýto krok, predbehnú ich.
Ale to už je diskusia, či je vaše manželstvo inak ok.

Strana
z2