Môže farár vykonať krst bez prítomnosti matky?
Jedna sa len o zle vzťahy medzi dotycnym clovekom ktorého tam jeden partner chce a druhy nie.moze 1 rodic vykonať krst bez druhého rodiča a jeho suhlasu ked su zosobaseni?
@anonym_autor áno , pokrstia
ak su tvoje vztahy so svokrou az take zle -odlozila by som krst... iste by soms a nevzdala krstenia ak by som bola krestanka,len aby som sa vyhla svokre .. podala by som ziadost o rozvod-kedze muz si uz vybral matku a nie teba a az potom riesila krst ... kedze su farary co pokrstia aj rozvedenym dieta..alebo vyckala az dieta vyrastie a samo si povie ci chce al nie krstenie
Ja vám to preložím
Autorke narobila na svadbe hanbu svokra, manželova matka. On ju na krste chce mať, viac ako svoju ženu. Zrejme sa krstí z jeho vôle, inak by sa matka nevzdávala účasti na krste vlastného dieťaťa.
Taká tradičná slovenská rodina, kde je to na hovno už od začiatku a bude sa to len stupňovať.
@bomba36 opravím ťa, matka ( autorka ) aj by chcela byť na krste, ale nechce tam závadnu osobu. Preto sa pýta, či je možné pokrstiť dieťa, že by to spáchal otec dieťaťa v prítomnosti tej tavadnej osoby, matke dieťatka poza chrbát - bez jej vedomia/ prítomnosti.
Toto si odkomunikuj s otcom dieťaťa, manželom, alebo sa porozprávaj s kňazom. Možno nájdeš cestu, možnosť.
Chápem že nechceš absolvovať krásnu chvíľu s osobou ktorá sa prejavila a správala na predošlej krásnej a významnej slávnosti ako debil. Ak sa odvtedy neumravnila, nezmenila a veľmi dobre vieš že je schopná vyvádzať znova, pouvazuj o krste zrkadlovo - bez prítomnosti otca....
Keď sú schopní urobiť ti takýto krok, predbehnú ich.
Ale to už je diskusia, či je vaše manželstvo inak ok.

@anonym_789e77 akože reálne je vážne možné pokrstiť dieťa napriek tomu že jeden rodič nesúhlasí??
@biba_18 áno, môže sa krst uskutočniť aj bez podpisu druhého rodiča. Moja dcéra z prvého manželstva bola pokrstená už ako 12r a nepotrebovali sme súhlas druhého zákonného zástupcu.