Musím sa spovedať zo všetkých svojich hriechov?
Ahojte, rada by som isla na spoveď no mam viacero otazok. V prvom rade stale akosi neviem nabrať odvahu pre moje hriechy. Ja mam pocit že všetko čo robim je hriech, to sa ozaj musí spovedať zo všetkého? (Napríklad intímny život a taketo veci, flirtovanie, hádky, …) A hlavne ma zaujima ako to je keď som na spovedi a chcem ist potom na prijímanie, dovtedy nemozem mat ..x s partnerom? Ked budem mat zase nesmiem ist na prijímanie kym nepojdem na dalsiu spoveď?
Viem že mozno je to hlúpa otazka ale ja si to už naozaj nepamatam, naposledy som bola na spovedi pri prvom svätom prijímaní.
@pralinka25 A vieš, že sa môžeš z hriechu vždy vyspovedať? Predpokladám, že používaš antikoncepciu, však? Tak, ak už hresis, tak používajte niečo neabortivne, ako napr. kondom. Na ten sa tak prísne neprihliada. Jasné, aj kondóm je hriech, ale, keď si už prijala tri deti, tak je to iné. Pošli muža na spoveď, lebo kondom je hlavne jeho hriech. A tak budete môcť chodiť do kostola na omšu a k sv. prijímaniu.
@pr85 lenze spovedat sa z niecoho co dopredu vies ze zas porusis dokonca vo velmi kratkom case. nemavame sex raz za mesiac. to z tej spovede stejne na prijmanie pojdem mozno raz rovno v ten den alebo aj vobec. a potom? nemyslim si ze je to len jeho hriech. jeto take ohybanie si pravdy ako sa ludom chce. ani jeden z nas nechce dieta rovnako.
@pr85 lenze spovedat sa z niecoho co dopredu vies ze zas porusis dokonca vo velmi kratkom case. nemavame sex raz za mesiac. to z tej spovede stejne na prijmanie pojdem mozno raz rovno v ten den alebo aj vobec. a potom? nemyslim si ze je to len jeho hriech. jeto take ohybanie si pravdy ako sa ludom chce. ani jeden z nas nechce dieta rovnako.
@pralinka25 Ale vynechávať omšu je tiež hriech. Rob, ako chces, ale ja by som na spoveď išiel a do spáchania hriechu aj na sv. prijímanie. Sv. prijímanie ti môže pomôcť prekonať hriech. Stále neviem, aky typ antikoncepcie používate. Je to niečo abortivne (tabletky, špirála, teliesko, tabletka po), chirurgický sterilizáciu (vazektomia, podviazanie vajickovodov) alebo nieco barierovej (napr. kondóm). Ak ide o to posledné (kondóm), tak to nemusí byť vždy smrteľný hriech a podľa vašej situácie by to mohol byť ľahký hriech a mohla by si ísť na sv. prijímanie. Poraď sa s kňazom počas spovede, ten ti odpovie najlepšie. A nezabudni poslať na spoveď aj muža, lebo kondóm je hriech hlavne u neho.
K comu podpora pre syna vo forme ist druhykrat v zivote na spoved, ked mu nieste vo viere vzorom?
@anonym_autor Nechoď nikam, nespovedaj sa cudziemu neznámemu chlapovi, ži podľa etických noriem spoločnosti i tých vlastných, snaž sa nikomu neubližovať a budeš mať o stres menej.
@anonym_9967a0 hej toto je najlepšia rada 👍♥️

Nečítam diskusiu, len na túto tému som rozprávala s jedným hlboko veriacím, bibie znalým starým pánom, ktorý má za sebou pohnutú mladosť a on mi povedal, že pri spovedí sa hriechy nevymenovávajú.
@anonym_0b9ece Nezmysel. Teda ak sa bavíme o katolíckej cirkvi.