Podmienky krstu a financie u adventistov
Ahojte chcem sa spýtať kto patrí do tejto cirkvi? Aké sú podmienky krstu? Je pravda, že sa musia po krste odvádzať desiatky alebo ako sa to chápe? Ďakujem za skúsenosti.
@jennky13 to si nemyslím lebo som nemala taký pocit nikdy a aspoň ja mám písmo na prvom mieste ale ako píšem ak čo som čítala jej knihy všetko sa cituje z písma 🙂 no toto je jediná ktorá reálne zachováva sobotu (ostatné nie). A už je naozaj jedno v akej je človek cirkvi ak študuje písmo a pozná pravdu. Len ide o to že aj komunita je dôležitá na zdieľanie Božieho slova.
@ada77794 dobre, tak mi napis, co vyucuju adventisti o krste Duchom svatym, o dare jazykov ?
Kto je pre nich Duch Svaty?
@ada77794 dobre, tak mi napis, co vyucuju adventisti o krste Duchom svatym, o dare jazykov ?
Kto je pre nich Duch Svaty?
@jennky13 duch svätý je boží duch, ktorý pôsobí v každom z nás (teda ak mu to dovolíme), vedie nás v živote, jeho "hlas" je to naše svedomie ktorým rozlišujeme dobrý skutok od zlého, pomáha nám vo viere, poznaní pravdy... Krstom potvrdzujem svoju vieru a ak myslíš dary jazykov tak tie mali len apoštoly... Viem že Milosť (cirkev) to rieši aj v dnešnej dobe ale oni nie🙂

@ada77794 tato cirkev nie je jedina, ktora uci podla pisma, ona tak velmi podla pisma neuci, ale viac berie svoju prorokynu ako pismo. Ale nato musis prist sama.
@jennky13 to si nemyslím lebo som nemala taký pocit nikdy a aspoň ja mám písmo na prvom mieste ale ako píšem ak čo som čítala jej knihy všetko sa cituje z písma 🙂 no toto je jediná ktorá reálne zachováva sobotu (ostatné nie). A už je naozaj jedno v akej je človek cirkvi ak študuje písmo a pozná pravdu. Len ide o to že aj komunita je dôležitá na zdieľanie Božieho slova.