Sú anjeli bez tváre vhodný darček pre katolíka?
Ahojte, kolegyňa bude mať 40tku a chystám sa jej urobiť darčekový kôš. Viem že zbiera anjelov a veci s nimi, tak by som veľmi rada urobila niečo v takomto štýle. Lenže nie som rimokatolíčka a neviem či to nemá nejaké obmedzenia, u nás raz farár hovoril, že anjeli bez úst sú démoni (som greko), tak by som sa chcela vyhnúť nejakému faux pas. Môžem takú sošku anjela bez tváre kúpiť? Alebo náramok s anjelikom?
V živote som nepočula, že by mali mať anjeli ústa, alebo nos, alebo vlasy. Veď to su energeticke duchovné stvorenia a aj démoni boli anjeli, len z neposlušnosti a z vlastnej pýchy sa vzbúrili voči Bohu.
@anonym_autor ahoj, su ludia, co zbieraju anjelov,napr.typu willow tree. My sme veriaci, dostali sme anjelov, ale vsetky som darovala.mne sa to nepaci.v krestanstve sa spominaju napr.archanjel gabriel, michael,rafael.greko ich maju viac. Anjeli sa vsak pouzivaju aj v inych nabozenstvach a casto sa takym anjelom pripisuju rozne vlastnosti a energie. Ja by som sa anjelovi nepotesila.ine je to u deti,ak dostanu obrazok alebo hracku anjelika,ktory ma priame krestanske prvky.
Anjelov bez tvare aj tých so zatvorenými očami nekupujem,nedarujem a ked mi niekto daruje tak posuvam ďalej. Nehladala som info ako je to u katolikov,ale su mi jednoducho nesympaticke,rovnako aj trpaslici bez očí s čiapkou cez tvár.
Ked mi napises ip mozem ti nejakych anjelikov ponuknuť.
@anonym_autor Anjeli sú duchovné bytosti, ktoré nemajú telo. Preto logicky nemôžu mať vlasy, oči, ústa, atď. Ako však umelecký zobraziť niekoho, kto nemá telo? Preto sa zobrazujú s telom a tvárou. A anjel bez tváre ako dar je OK.
Tak mám v rodine veriaceho a pravidelne rieši mojich anjelov, krotých som zbierala pred 20 rokmi cca 10 kusov a chce mi ich vyhodiť. U mňa sú to skôr spomienky, každého z nich som si kúpila alebo dostala pri nejakej príležitosti. 🙈 Takže určite by som nič také nedarovala.

@anonym_autor ano mozes.