icon

Veriaci, veríte na zázrak v uzdravení?

21. feb 2026

Ahojte. Tí čo ste veriaci, veríte v zázrak v uzdravení?

Strana
z3
anonym_4b0350
22. feb 2026
@anonym_c61551

@anonym_4b0350 lekári sú na to, aby ľudí liečili. Veľakrát sa keď sa ľudia úprimne modlia stane zázrak, zmizne nádor zo dňa na deň a pod. To neznamená, že sa nemáme liečiť. Je to súčasťou obety a lásky, učíme sa slúžiť a pomáhať jedny druhým. Utrpenie je vo svete a nezmizne lúsknutím prsta. Je následkom niečoho.

@anonym_c61551 A napadlo Vás že aj ten nádor môže zmiznúť ako následkom niečoho? Čomu nerozumieme? Z plesne máme liek, ktorý efektívne lieči v tele väčšinu bežných chorôb. Ale vieme o tom, lebo sme na to došli vedou. Je to vedecky vysvetlené. Kebyže som v stredoveku, zožerem plesnivý chleba a potom sa magicky vyliečim.... moja nevedomosť neznamená že to boli čáry máry.
Ochorenia majú svoj pôvod. Baktérie, vírusy, baktériofágy, poškodzovanie buniek a DNA rôznymi spôsobmi. Drvivá väčšina tohto je bio chémia. Je tak veľmi komplexné, že tomu celému nerozumieme. Ale nedávno sa im podarilo zvrátiť starnutie u myší, testuje sa už na ľudoch nový liek na rast nových zubov. Tento mesiac zistili že možná príčina rakoviny hrubého čreva a IBS je vírus, ktorý napáda črevnú mikroflóru. Nie človeka. Ale baktérie v črevách. Telo je bio stroj, ktorý sa dá pokaziť a vyzerá to tak že aj opraviť. Samotné starnutie sa dá zvrátiť.
Správne pomenovanie v týchto prípadoch je že Lekari to nevedia vysvetliť... zatiaľ.

anonym_f016be
22. feb 2026
@anonym_b4d734

@anonym_f016be „som sa po 3 rokoch chemoterapií rozhodla ďalšie odmietnuť“ a si sa zachránila...

Telo je schopné samoliečby.

@anonym_b4d734 Súhlasím s tebou.
Možno som s tými chemoterapiami skončila v pravý čas.
Zobrala som ich možno práve toľko, koľko bolo užitočných na zničenie zhubných buniek a nezničili celý môj imunitný systém, nepopieram.
Jednoducho nechcela som už ďalej trpieť, povedala som si stačilo.
Zároveň som nevedela ako to dopadne, skôr som to už vzdala.

patrike
22. feb 2026
@janinah

@anonym_eed37d AI za 2 sekundy...

Zázračné uzdravenia, ktoré sú vedecky neobjasniteľné a cirkevne uznané, sa vyskytujú aj v nedávnej dobe. Hoci ich počet v porovnaní s minulosťou klesá, Lurdy zostávajú hlavným miestom, kde sa takéto udalosti podrobujú prísnemu lekárskemu skúmaniu.

Tu sú niektoré z najvýznamnejších zaznamenaných prípadov z posledných rokov:
Antonietta Raco (72. zázrak v Lurdoch - 2025): V apríli 2025 bola oficiálne uznaná za 72. zázrak v Lurdoch. Táto talianska žena trpela primárnou laterálnou sklerózou (ALS), ktorá jej znemožňovala chodiť a dýchať. Po kúpaní v lurdských bazénoch v roku 2009 sa jej stav okamžite zlepšil a následne sa úplne zotavila, čo lekári označili za nevysvetliteľné.
Danielle Laurion (2022): Po 13 rokoch na vozíku, počas ktorých trpela syndrómom posturálnej ortostatickej tachykardie, sa pred očami veriacich postavila a začala chodiť. Jej prípad sa stal známym po roku 2022.
Astrid Chereau (cca 2020-2025): Mladá Parížanka, ktorá zostala paraplegičkou po vážnej lyžiarskej nehode, opäť nadobudla schopnosť chodiť po intenzívnej novéne modlitieb a príhovore blahoslavenej Chiary Luce Badano.
Carlo Acutis (zázraky 2013-2024): Blahoslavený Carlo Acutis (zomrel 2006) má pripísané zázračné uzdravenia, ktoré viedli k jeho svätorečeniu. Prvý zázrak (uzdravenie brazílskeho dieťaťa) bol uznaný v roku 2020, druhý zázrak bol potvrdený v roku 2024.
Ruby Graupera-Cassimiro (2023/2014): Hoci prípad z Floridy je starší, bol podrobne skúmaný a zdokumentovaný aj v nedávnych prehľadoch ako lekársky nevysvetliteľný. Po cisárskom reze prekonala zástavu srdca, bola bez pulzu viac ako 2 hodiny a po modlitbách sa jej srdce zázračne znova rozbehlo.
Catholic Review
Catholic Review
+6
Proces overovania zázrakov:
Lurdská medzinárodná lekárska komisia (CMIL) uplatňuje prísne kritériá: choroba musí byť vážna, nevyliečiteľná bežnými prostriedkami, uzdravenie musí byť okamžité, úplné a trvalé, a nemôže sa vysvetliť predchádzajúcou liečbou.

Okrem týchto oficiálnych prípadov existujú tisíce iných svedectiev o uzdraveniach, napríklad prostredníctvom oleja sv. Charbela

@janinah Zakladna logicka chyba, ked sa uzdravenie pripisuje Lurdom. Statisticky je tych pripadov tak malo, ze pricina moze byt uplne ina. Sama pises o 72. pripade v poradi, to je pri tych milionoch putnikov zanedbatelne.
Chyba logiky je v tom, ze ked si 1 000 000 ludi poda Loto a jeden vyhra, nie je to zazrak, lebo sa modlil, aby vyhral. Je to len nahoda.

maja22
22. feb 2026

Kto neverí v Boha, vždy bude hľadať iné vysvetlenia medicínsky nevysvetliteľných uzdravení. Ale kto verí, vie, že v Bohu žijeme, hýbeme sa a sme. Pre veriaceho človeka má život iné hodnotové zameranie a smrť nepovažuje za koniec, len prechod, preto vie aj utrpeniu dať osobitý zmysel.

anonym_d6e4bc
22. feb 2026

Ja nerozumiem, naco sa vobec chce veriaci uzdravit. Ved cim skor zomrie, tym skor je s bohom.
Pokrytecke.

marca12
22. feb 2026

@anonym_autor Nie,neverim. Uzdravenie je vecou stastia a nie Boha. Je pravda,ze vzdy prosim Boha. Je to taka utecha,ale nie vzdy su prosby vyslysane. Ked sa nadtym zamyslis,preco Boh vezme malickemu dietatu matku? Preco Boh vezme male dieta? To su otazky,na ktore nema nikto odpoved. Myslim si,ze ak by Boh existoval,nebolo by tolko utrpenia. Alebo existuje a je tak zvrateny,ze sa vyziva v utrpeni?

anonym_1b63ae
22. feb 2026
@loliki

@martinmmartin Môže to byť nedostatok viery.
V hinduizme je utrpenie často chápané ako dôsledok karmy, teda činov z tohto alebo minulých životov. Zdôrazňujú, že človek môže meniť svoju budúcu karmu správnym konaním. Keď človek pochopí, že jeho pravá podstata je totožná s absolútnom, utrpenie stráca moc. Utrpenie môže vzniknúť aj vtedy, keď človek nežije v súlade so svojou úlohou, povinnosťou, morálnym smerovaním. Utrpenie môže byť dôsledkom našich rozhodnutí, hriechov alebo zanedbaní.
Nie je to slepý mechanizmus, ale morálny zákon, ktorý Boh vložil do sveta.
Hinduizmus a kresťanstvo nevidí utrpenie len negatívne.
Je to príležitosť na prehĺbenie súcitu, pokory a múdrosti. Utrpenie môže človeka priviesť bližšie k Bohu.
Môže byť impulzom k duchovnému hľadaniu. Takže ešte raz: utrpenie má svoju príčinu, dôvod, význam a cieľ. Ty tomu ešte nerozumieš. Nemusí byť každý zázračne uzdravený.

@loliki napíš, keď ti dieťa zomrie a Boh nezasiahne zázrakom. Som zvedavý čo by si potom hovorila.

anonym_1b63ae
22. feb 2026
@janinah

@anonym_1b63ae pre hlupáka kazdý hlúpy.....

@janinah áno, pre teba hlúpu každý hlúpy 👌 Slušne som sa pýtal na ktorom oddelení sa dejú zázraky?

anonym_1b63ae
22. feb 2026
@anonym_eed37d

@anonym_c61551 to su povery z pred sto rokov, daj nieco novsie zo sucasnosti

@anonym_eed37d to je pre duchom jednoduchších

anonym_1b63ae
22. feb 2026
@anonym_4b0350

Asi by bolo treba zbúrať nemocnice a postaviť kostoly. Nemali by sme učiť mladých lekárov, ale skôr zaúčať misionárov.

Keď budem mať raz nejakú smrteľnú diagnózu a niekto mi povie že to preto, že málo verím a držím si to ochorenie v sebe sama, tak mu takú prid*bem že bude môcť ísť za Ježišom aj hneď.
Fakt to povedzte tým všetkým ženám z koňa, ktoré postovali ako im mesiace a roky pomaly umierajú deti. Keby o neboli taký malý kacíri, tak by boli uzdravení. Nemali si to v sebe držať.

@anonym_4b0350 🤌🤌🤌Pravda veliká 🙂

anonym_1b63ae
22. feb 2026
@patrike

@janinah Zakladna logicka chyba, ked sa uzdravenie pripisuje Lurdom. Statisticky je tych pripadov tak malo, ze pricina moze byt uplne ina. Sama pises o 72. pripade v poradi, to je pri tych milionoch putnikov zanedbatelne.
Chyba logiky je v tom, ze ked si 1 000 000 ludi poda Loto a jeden vyhra, nie je to zazrak, lebo sa modlil, aby vyhral. Je to len nahoda.

@patrike darmo budeš vysvetľovať špičkovej zdravotnej sestre 😃

anonym_1b63ae
22. feb 2026
@maja22

Kto neverí v Boha, vždy bude hľadať iné vysvetlenia medicínsky nevysvetliteľných uzdravení. Ale kto verí, vie, že v Bohu žijeme, hýbeme sa a sme. Pre veriaceho človeka má život iné hodnotové zameranie a smrť nepovažuje za koniec, len prechod, preto vie aj utrpeniu dať osobitý zmysel.

@maja22 hlavne utrpenie na paliatívnom lôžku má svoj zmysel. Hotový raj a nebeské blaho. 🤦‍♀️

janinah
22. feb 2026

Zaujimave ako ateisti tu idu tvrdit,ze zazracne uzdravenie božou rukou neexistuje. A spochybnuju aj kapacitami overene pripady nevysvetlitelnych uzdraveni.Ale ved v pohode,neverte,nik vas nenuti. Len neviem preco vam dviha tlak skutocnost,ze veriaci v to veria.A nepochopili ste,ze ironicke a arogantne poznamky nič neriešia.Trochu som dúfala,ze to pojde skor cestou povzbudenia ( nadej zomieta posledna,zazraky sa deju...) no ale nestalo sa.Za mna nepochopená tema,z ktorej odchadzam.

hopsas
22. feb 2026

@anonym_autor ano

dahliaa
22. feb 2026
@anonym_1b63ae

@maja22 hlavne utrpenie na paliatívnom lôžku má svoj zmysel. Hotový raj a nebeské blaho. 🤦‍♀️

@anonym_1b63ae I to je zkouška. Tenhle život je mžik oproti věčnému životu po smrti.

patrike
22. feb 2026
@janinah

Zaujimave ako ateisti tu idu tvrdit,ze zazracne uzdravenie božou rukou neexistuje. A spochybnuju aj kapacitami overene pripady nevysvetlitelnych uzdraveni.Ale ved v pohode,neverte,nik vas nenuti. Len neviem preco vam dviha tlak skutocnost,ze veriaci v to veria.A nepochopili ste,ze ironicke a arogantne poznamky nič neriešia.Trochu som dúfala,ze to pojde skor cestou povzbudenia ( nadej zomieta posledna,zazraky sa deju...) no ale nestalo sa.Za mna nepochopená tema,z ktorej odchadzam.

@janinah Zhodnut sa vieme len na tom : dnes a pri dnesnej urovni vedeckeho poznania je uzdravenie X alebo jav XY nevysvetlitelny.
To v ziadnom pripade neznamena, ze je za tym boh (akykolvek, krestansky alebo iny).

anonym_1b63ae
22. feb 2026
@janinah

@janinah nemusíme veriť, nikto nás nenúti, to máš pravdu. Tak potom aj ja ako ateista žiadam veriacich aby sa nevŕtali do interupcií a eutanázie. Nech je tu tá možnosť, a keď ty nesúhlasíš, nemusíš absolvovať. Nikdy ťa to nijako v živote neovplyvní.
Lebo zázraky sa nekonajú. Nádej zomiera posledná, raz však zomrie aj ona. S posledným výdychom.

refly
22. feb 2026
@janinah

@janinah Pre veľa ľudí nie je "nádej zomiera posledná / zázraky sa dejú" vôbec povzbudivá. Mne osobne to príde ako naivita a zavádzanie. Bola som v takej pozícii, kde som počúvala "nikdy nevieš" a brala som to maximálne negatívne. Lebo som reálne nevedela na čom som, načo sa mám pripraviť. Prišlo mi že so mnou komunikujú ako s retardom a tiež som stratila rešpekt a vieru k tým ľudom. Prišlo mi jednoducho úbohé a patetické, že sa očividne deje zlá vec a namiesto toho, aby sme sa reálne pripravili, tak sa čičíkame tak banda idiotov.
Sú typy ľudí, ktorým to robí dobre. A iným to dobre nerobí. Ja som skôr z toho nadobudla pocit že v ťažkom momente sa nedá na nikoho spoľahnúť, lebo každý sa pred tým snaží zatvoriť oči. A tým pádom som v ťažkej chvíli úplne sama.

maja22
22. feb 2026
@anonym_1b63ae

@anonym_1b63ae Ak neveríš vo večnosť a v Boha, tak ti to zmysel nedá. A nie, utrpenie nie je raj a blaho...

loliki
23. feb 2026
@anonym_1b63ae

@loliki napíš, keď ti dieťa zomrie a Boh nezasiahne zázrakom. Som zvedavý čo by si potom hovorila.

@anonym_1b63ae Pán Boh dal, Pán Boh vzal. Je na dobrom mieste. Raz každý zomrie. Skôr či neskôr. Čo mi pomôže, keď budem hromžiť v takej situácii? Jasné, emócie dokážu rozhodiť človeka. Je to náročné. Keď to niekto nevie spracovať sám, sú tu odborníci, psychológovia atď.

anonym_314625
26. feb 2026
@anonym_4c6b7c

@anonym_8c1d48 sv. Charbel má veľkú moc 🙂

@anonym_4c6b7c tiež som sa už k nemu modlila a výsledky vyšetrení potom boli dobre.

jennky13
1. mar 2026
@martinmmartin

@anonym_a73bb2 Aha tak decka na Onkologii iba malo veria . A zazracne uzdraveny hinduista sa k tomu ako dostane? Tiez je ich dost, statisticky presne tolko ako krestanov a pritom vedome a dobrovolne porusuju prve prikazanie non stop

@martinmmartin hmmm, ta statistika by ma zaujimala

Strana
z3