Veríte v svätých?
Som evanjelik, od začiatku ma viedli k viere k Bohu, nikdy nie ale podľa nejakých ko konkrétnych učení alebo dogiem. Postupne na škole na náboženstve sme sa učili rozdiely medzi kresťanskými náboženstvami a vo mne vznikali rôzne otázky. Ako to majú katolíci? Ja som v kostole ani na hodinách náboženstva nikdy nezažila šírenie zlého o iných náboženstvách, katolícky farári v okolí však verejne na omšiach aj náboženstve hovoria aká sú evanjelici sekta a že pôjdeme do pekla. Čo si o tom myslíte, má to takto v náboženstve byť, naozaj je toto tá Božia láska?
A moja ďalšia otázka je ohľadom rozdielov, nikdy som nechápala dôvod svätých, pápeža, očistca ani vyznávania hriechov farárovi, to že to poviem ani že sa pohodlím 3 zdravasy predsa neznamená, že svoje hriechy ľutujem, to vie len pán Boh. Takisto aj nejedenie mäsa v piatok, presne si pamätám zo strednej ako spolužiaci mohli jesť mäso ak sa pohodlia večer celý zdravas, alebo ak pôjdu na omšu, tak načo je potom dobré to pravidlo keď ešte sú vymyslené možnosti ako to obísť?
Toto neberte ako žiadnu kritiku, len sa snažím viac pochopiť rôzne úhly pohľadu

Nikdy som vás nepoznal. Odíďte odo mňa, páchatelia neprávostí!- toto môže povedať aj tebe.