Pokrstia nám dieťa, ak sme zosobášení na úrade?
Ahojte
Riešili ste krst dieťatka keď ste nemali s manželom svadbu v kostole? Ja katolíčka, on evanjelik. Keď sme sa rozprávali tak sme došli k tomu že nám to je vlastne jedno či by bolo dieťa v katolíckej alebo evanjelickej viere. Skôr nás zaujíma či nebude problém pokrstiť keď sme sa vzali na úrade.
@anonym_autor záleží od farárka a výšky milodaru. Bežná prax. Aj keď sa tu teraz do mňa pustia ako supy 😀
@anonym_457d42 nie nezalezi 🙂 a vobec sa do Teba nepustam, ale musim konstatovat ze pises klamstva a zavadzas.
Krsti sa dieta bez ohladu na rodicov - ak maju zaujem.
Podmienky budu kladene na krstneho rodica - ak ho budu chciet.
Autorka - pri krste slubujes ze chces dieta vychovavat (v tej) viere, bolo by fajn si premysliet, v akej viere chcete dieta viest (ak vobec realne v nejakej).
@anonym_autor a preco ho vlastne chcete krstiť? Kvoli koláčom a fotkám a aby boli babičky spokojne?
Mas aspon základný prehľad aky je rozdiel medzi katolíkom, evanjelikom a pod?
@anonym_autor ahoj my sme mali svadbu na urade a deti mame pokrstene, zalezi od farara
@anonym_autor záleží od farárka a výšky milodaru. Bežná prax. Aj keď sa tu teraz do mňa pustia ako supy 😀
@anonym_457d42 píšeš hlúposti a zbyticne zavádzaš autorku.
Kňaz sa bude pýtať v akej viere budeš/budete vychovávať dieťa a kto bude krstny rodič
@anonym_autor tak ako ti píšu, záleží od farára. Ani my sme sa nebrali v kostole, a deti mame pokrstene. Hoci to bolo také ze prvého pokrstil ešte tak ledabolo, (museli sme sľúbiť ze sa zosobasime v kostole),😏 ale druhé už mal námietky ze sme sľub nedodržali, tak sme ho išli dat pokrstiť do vedľajšieho mesta, kde to išlo bez problému.
Inak sme kresťania, len proste sme sa v kostole nechceli sobášit.
@anonym_autor nám pokrstili, neriešili.
Ja som ateista, muz evanjelik. Takže civilný sobáš. Krstili sme v evanjelickom kostole, fararka s tým nemala ziaden problem, iba povedala, že musí mať krst krstný rodic. Iné sviatosti, či ako sa to vola, nemal. Ešte aj mňa chcela pokrstiť a zosobasit nas. Zlata bola. Ale ja som odmietla.
v evanj. bez problémov. Nemusíte mať ani len sobáš, môžte žiť kľudne len tak . Keďže máte sobáš - je jedno aký a kde, budete za malých polobohov.
Kňaz sa bude pýtať v akej viere budeš/budete vychovávať dieťa a kto bude krstny rodič
@anonym_45dfc0 píšeš hlúposti ty. V ev. kostole sú radi že niekto dá pokrstiť decko. Si pozri ako im ubúdajú percentá.
@anonym_457d42 nie nezalezi 🙂 a vobec sa do Teba nepustam, ale musim konstatovat ze pises klamstva a zavadzas.
Krsti sa dieta bez ohladu na rodicov - ak maju zaujem.
Podmienky budu kladene na krstneho rodica - ak ho budu chciet.
Autorka - pri krste slubujes ze chces dieta vychovavat (v tej) viere, bolo by fajn si premysliet, v akej viere chcete dieta viest (ak vobec realne v nejakej).
@anonym_ad0fc6 si predstav, že niekde farárko robí ofuky a drahoty a nechce pokrstiť. 😏bez ohľadu na to čo ty píšeš. Milodar ale vždy presvedčí. Ja sa ľuďom fakt čudujem, že toto podporujú. No a tie sľuby o kresťanskej výchove, tie zmiznú ako gáfor po odchode z krstín. Len aby bolo dieťa pokrstené
@anonym_45dfc0 aké hlúposti prosím ťa? Vlastná skúsenosť z rodiny a nie jediná 😉
@anonym_autor nie sme ešte zosobášení a krstili nám dieťa v evanjelickej viere. Ja evanjelická, muž katolík . Bez problémov
Ano pokrstia
A Áno závisí od "farara"
Mojej švagrinej okrstili obe deti len oklamali farára že majú v budúcnosti v umýsle svadbu v kostole (uz sú 15r.rozvední😇🤣)
A s práce kolegyňa hneď šupla farárovi 200€ a bolo vybavené.
Všetko sa dá. Naša situácia. Otec dieťaťa mal prvú svadbu v kostole a bol rozvedený. S matkou dieťaťa nebol vôbec zobratý. Krstná mama rozvedená. Krstný otec gay. Krsty obidvoch deti v rímskokatolíckom kostole bez problémov
@anonym_autor Záleží od kňaza.
Nechapem jednu vec…naco krstit, ked ste sa v kostole nevzali, ked ste aj aj tak sa dohodnite na viere, podla toho co pises taki veriaci nebudete, ze by niekto nemohol ustupit