icon

Antikoncepcia a postoj kňazov

15. dec 2025

Citlivá téma. Stretli ste sa , ze vas kňaz neodsudil koli užívaniu alebo zavedeniu antikoncepcie ? Prosim o normalne odpovede .

Strana
z6
anonym_e858e4
15. dec 2025

@anonym_autor mňa by zaujímalo čo o tom vie kňaz ktorý nemá ani sex ani rodinu...

belllinka
15. dec 2025

@anonym_autor veď stále sa tu stretávam s tým, že sami kňazi na tom "manželskom kurze" odporúčajú sledovanie hlienu kvôli plodným a neplodným dňom, tak čo? Nechápem.

anonym_ebeba5
15. dec 2025

@anonym_autor mne nie, mojej mame áno, tá mu na to bez rozmyslu - potom sa o tie deti budete starať? Odvtedy pán farár nemal nikdy narážku na antikoncepciu - akúkoľvek (predtým o tom mával aj kázne).

anonym_9f6a0b
15. dec 2025
@anonym_e858e4

@anonym_autor mňa by zaujímalo čo o tom vie kňaz ktorý nemá ani sex ani rodinu...

@anonym_e858e4 ako vies, ze nema sex? 🙂 Mnohi maju aj rodinu. Ako napriklad Sokol.

chrobak7
15. dec 2025

@anonym_autor A prečo by o tom vôbec mal vedieť nejaký farár? To mu akože nejaká pri spovedi vyslepičí? Okrem partnera a gynekológa by to nemal nikto vedieť.

anonym_ebeba5
15. dec 2025
@anonym_e858e4

@anonym_e858e4 kňazi majú viac sexu, než mladomanželia páry 😂🙈. Avšak tu platí vodu káže, víno pije.

anonym_9f6a0b
15. dec 2025
@chrobak7

@anonym_autor A prečo by o tom vôbec mal vedieť nejaký farár? To mu akože nejaká pri spovedi vyslepičí? Okrem partnera a gynekológa by to nemal nikto vedieť.

@chrobak7 cirkev chce mat kontrolu nad vsetkym. Nestaci tvoj zivot, rodina, mysel. ... Treba strazit aj pohlavne organy. Keby radsej strazili tie svoje.

anonym_75b99c
15. dec 2025

@anonym_autor si veriaca?

autor
15. dec 2025
@anonym_9f6a0b

@anonym_e858e4 ako vies, ze nema sex? 🙂 Mnohi maju aj rodinu. Ako napriklad Sokol.

@anonym_9f6a0b prosím neočiernujte kňazov, zaujíma ma len reálne svedectvo. Tieto komentáre si nechajte pre seba

princkrason
15. dec 2025

ludom hrabe

dahliaa
15. dec 2025

Proč bys měla s knězem (cizím mužem) rozebírat svůj manželský sexuální život? Otázku antikoncepce proberte s manželem a ne cizím mužem. Pohled na antikoncepci v křesťanství asi sama znáš, tak proč do toho tahat kněze?

anonym_9ce38f
15. dec 2025

Zaujímavé potom je, že som nepočul o cirkevnom hodnostárovi, ktorý by sa zriekol zdravotnej starostlivosti, To natoľko nedôverujú Bohovi? či? čo s ním riešiš tvoju vulvu

anonym_610c90
15. dec 2025

Pre mna je este viac chore ak nejaky muz nuti svoju zenu to svinstvo uzivat aby mu pucka mohla striekat ako chce.

prasiatko30
15. dec 2025

Farar z opus dei ti urcite povie, ze jedina pripustna forma antikoncepcie je zdrzanlivost, inaksie nie, tolko kolko ti tvoj boh deti nadeli tolko ich musis prijat. Urcite nejaky modernejsie zmyslajuci farar ti do tohto aspektu kecat nebude

anonym_7221a0
15. dec 2025

@anonym_autor Čo tam po kňazovi ale náhla cievna mozgova príhoda, embolia a trombóza ti hrozí a ty riešiš kraviny

belllinka
15. dec 2025
@anonym_7221a0

@anonym_autor Čo tam po kňazovi ale náhla cievna mozgova príhoda, embolia a trombóza ti hrozí a ty riešiš kraviny

@anonym_7221a0 z kondómu alebo zo sledovania plodných a neplodných dni? 🤦‍♀️😂

anonym_44e002
15. dec 2025
@prasiatko30

Farar z opus dei ti urcite povie, ze jedina pripustna forma antikoncepcie je zdrzanlivost, inaksie nie, tolko kolko ti tvoj boh deti nadeli tolko ich musis prijat. Urcite nejaky modernejsie zmyslajuci farar ti do tohto aspektu kecat nebude

@prasiatko30 len potom nechápem prečo neriešia viac manželov, baby tie si to "vyžieraju" ale chlapovi dohovorit aby bol zdržanlivejší som ešte nepočula
a hlavne kto potom má doma z nadržaným chlapom vydržat , kedže nevestinec bože chrán

anonym_44e002
15. dec 2025
@anonym_7221a0

@anonym_7221a0 rovnako ti tak hrozi tažky pôrod, smrt pri pôrode, alebo dlhy lebo nezvladaš živit deti , zvlašt v tejto dobe takých 8 deti ked chceš slušne vychovat, so školou so všetkým
len také topanky alebo zimne veci, nie vždy sa dá všetko po inom znosit a sekačoch kupit

anonym_9f6a0b
15. dec 2025
@anonym_44e002

@prasiatko30 len potom nechápem prečo neriešia viac manželov, baby tie si to "vyžieraju" ale chlapovi dohovorit aby bol zdržanlivejší som ešte nepočula
a hlavne kto potom má doma z nadržaným chlapom vydržat , kedže nevestinec bože chrán

@anonym_44e002 preco si myslis, ze zeny neradi sulozia? naco by mi bol zdrzanlivy chlap?

mariaaaaa
15. dec 2025

mali sme pana farara, mal okolo 70 a bol s tým úplne v poho, bol názorovo v 21 storočí takže tak... ale ani s iným som nemala problém...

anonym_44e002
15. dec 2025
@anonym_9f6a0b

@anonym_44e002 preco si myslis, ze zeny neradi sulozia? naco by mi bol zdrzanlivy chlap?

@anonym_9f6a0b berie sa že ženy maju byt zdržanlivejšie, neviem prečo ? a celé sa to presuva na nich ..
neviem prečo riešia v tomto storoči zdržanlivost a ešte v manželstve dokonca 😂 nerozumiem ale oni v tom maju jasno, mk je zaujímavy zdroj informacii z týchto stredovekych kruhov a prikazani a neviem čoho ešte

mauduska
15. dec 2025

Ahoj, ja ti odpoviem normálne, nie ako ľudia vyššie, čo si nevidia na koniec nosa..
mne osobne sa to nestalo, ale ja neberiem HA. Ak máš na mysli HA a máš úmysel ju ďalej brať aj po spovedi, dáva zmysel, že ti kňaz nedá rozhrešenie. HA má aj aboratívny charakter, takže z pohľadu ochrany počatého života je to neprípustné. Ak si brala HA, vysadila si ju a už ju viac nemieniš brať, rozhrešenie by si mala dostať. Pokiaľ máš úmysel ju ďalej brať, tak nie - ja by som ti tiež neodpustila, že si mi napr. klamala, ak by som vedela, že si už chystáš ďalšiu lož.

Pokiaľ nešlo o HA (ani hormonálne teliesko), ale iný typ ochrany, treba to vnímať z pohľadu cirkvi. Predpokladám, že na spovedi si bola u katolíckeho kňaza. Katolícka cirvev neuznáva nijaký druh antikoncepcie, pokiaľ to nie je sledovanie plodných a neplodných dní - ani kondóm, ano prerušovaný styk, nič. Je to preto, lebo nie sme zvieratká 🙂 Vieme sa ovládať, aj muži, aj ženy. Alebo slovami sv. Pavla - všetko smiem, ale nie všetko osoží. Všetko smiem, ale ja sa nikdy nedám zoztročiť. Chcieť mať sex ale nechcieť prijímať dôsledky je to isté, ale chcieť jedlo z obchodu, ale nechcieť platiť. Sledovanie plodných dní umožňuje páru užívať si bez obáv jeden druhého väčšinu cyklu a v čase plodných dní tráviť čas inak - rozhovormi, hrami, rôznymi aktivitami, bozkávaním, atď. Ak si používala akýkoľvek typ antikoncepcie a počas spovede kňaz prišiel na to, že ju chceš používať aj potom, vlastne sa nespovedáš s úmyslom žiť život lepšie.

V skratke - ak nehovoríš prepáč s úmyslom už nikdy tým spôsobom nepochybiť, akú cenu má tvoje ospravedlnenie? 🙂

Všetko píšem s láskou, sami sme si kadečím s manželom prešli.

anonym_f04044
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_9f6a0b prosím neočiernujte kňazov, zaujíma ma len reálne svedectvo. Tieto komentáre si nechajte pre seba

@anonym_autor je tu skupina Veriace mamicky, tam si mala radsej spytat. Tu je to len samy hejt na Cirkev a knazov a nic Ti realne neda.

anonym_f04044
15. dec 2025
@mauduska

Ahoj, ja ti odpoviem normálne, nie ako ľudia vyššie, čo si nevidia na koniec nosa..
mne osobne sa to nestalo, ale ja neberiem HA. Ak máš na mysli HA a máš úmysel ju ďalej brať aj po spovedi, dáva zmysel, že ti kňaz nedá rozhrešenie. HA má aj aboratívny charakter, takže z pohľadu ochrany počatého života je to neprípustné. Ak si brala HA, vysadila si ju a už ju viac nemieniš brať, rozhrešenie by si mala dostať. Pokiaľ máš úmysel ju ďalej brať, tak nie - ja by som ti tiež neodpustila, že si mi napr. klamala, ak by som vedela, že si už chystáš ďalšiu lož.

Pokiaľ nešlo o HA (ani hormonálne teliesko), ale iný typ ochrany, treba to vnímať z pohľadu cirkvi. Predpokladám, že na spovedi si bola u katolíckeho kňaza. Katolícka cirvev neuznáva nijaký druh antikoncepcie, pokiaľ to nie je sledovanie plodných a neplodných dní - ani kondóm, ano prerušovaný styk, nič. Je to preto, lebo nie sme zvieratká 🙂 Vieme sa ovládať, aj muži, aj ženy. Alebo slovami sv. Pavla - všetko smiem, ale nie všetko osoží. Všetko smiem, ale ja sa nikdy nedám zoztročiť. Chcieť mať sex ale nechcieť prijímať dôsledky je to isté, ale chcieť jedlo z obchodu, ale nechcieť platiť. Sledovanie plodných dní umožňuje páru užívať si bez obáv jeden druhého väčšinu cyklu a v čase plodných dní tráviť čas inak - rozhovormi, hrami, rôznymi aktivitami, bozkávaním, atď. Ak si používala akýkoľvek typ antikoncepcie a počas spovede kňaz prišiel na to, že ju chceš používať aj potom, vlastne sa nespovedáš s úmyslom žiť život lepšie.

V skratke - ak nehovoríš prepáč s úmyslom už nikdy tým spôsobom nepochybiť, akú cenu má tvoje ospravedlnenie? 🙂

Všetko píšem s láskou, sami sme si kadečím s manželom prešli.

@mauduska vysvetlujes to pekne, ale dost teoreticky. Ak uz mas napriklad po 40-ke, mas 4 deti, tak uz sledovanie plodnych a neplodnych dni je ti na 2 veci. Aktualne som zistila, ze zas ras sa ovulacia posunula a bez priznakov a je to. Takze ano, musim celit nasledkom, na potrat nepojdem, a samozrejme, do toho zdravotne problemy, ktovie, ci babo vobec donosim...🤕😭. Toto su realne problemy beznych katolikov, taka som aktualne rozcarovana z toho.

anonym_e858e4
15. dec 2025
@anonym_ebeba5

@anonym_e858e4 kňazi majú viac sexu, než mladomanželia páry 😂🙈. Avšak tu platí vodu káže, víno pije.

@anonym_ebeba5 tak potom taký nemá čo do toho kecat druhým ľuďom

mauduska
15. dec 2025
@anonym_f04044

@mauduska vysvetlujes to pekne, ale dost teoreticky. Ak uz mas napriklad po 40-ke, mas 4 deti, tak uz sledovanie plodnych a neplodnych dni je ti na 2 veci. Aktualne som zistila, ze zas ras sa ovulacia posunula a bez priznakov a je to. Takze ano, musim celit nasledkom, na potrat nepojdem, a samozrejme, do toho zdravotne problemy, ktovie, ci babo vobec donosim...🤕😭. Toto su realne problemy beznych katolikov, taka som aktualne rozcarovana z toho.

@anonym_f04044 rozumiem ti. Držím palce.. ja to píšem tak, ako to je, ako tomu rozumiem a ako mi to dáva zmysel. To že sa nehody stávajú je fakt, ale na druhej strane, ako katolíčka katolíčke - je to nehoda, ak o tvojom bábätku čo čakáš Boh povedal “nechcem svet bez neho”? 🙂
Ale chápem že máš obavy a veľmi držím palce.

EDIT: a vlastne aj pri iných typoch ochrany je vždy šanca na nehodu, takže čo si budeme 😅🙈

sara07
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_f04044
@mauduska
@anonym_autor ano treba sa spytat v skupine kde ste veriace
viem že je taká skupina a teda ma nikdy nenapadlo tam niečo napísat alebo vôbec ako čitat
ano pokial napíšete na verejnu čast tak je vysledok takyto a prečo nie ???
a myslim že by bolo fér si pozametat pred svojim prahom troška lebo ked sa tu pyta niekto na interupčnu tabletu alebo sa rozhoduje a tiež poprosi že krestanska čast aby nekomentovala sa tu zlietnete ako supy, ešte sa nestalo že by ste napisal pozri čo tam prosi akceptuj to
ak sa to stane , ani ma nenapadne do takejto diskusie niečo napisat
nehovoriac že nikto tu autorke nenadava do vrahov a podobne negativne veci .. ked sme už tak nad vecou komplet tedaaaa

anonym_6f9565
15. dec 2025
@anonym_f04044

@anonym_f04044 asi tak, muz bol na vasektomii, vybavene...nie je to ziadna abortivna metoda, uplne v sulade s cirkvou, ale tak my sme evanjelici, katolici su na tom akosi vzdy prisnejsie...

anonym_5fed24
15. dec 2025
@anonym_7221a0

@anonym_7221a0 mám štvrté hormonálne teliesko, nič z toho ma nepostihlo, všetky preventívky ok.

anonym_0a0808
15. dec 2025

@anonym_autor Je uplne jedno, co ti knaz povie. Z rimskokatolickeho hladiska je antikoncepcia zakazana. Ak ti aj nejaky knaz povie nieco ine, tak ta zavadza a navadza na nedodrziavanie pravidiel. Ak pouzivate akukolvek antikoncepciu okrem sledovania plodnych dni, nemas dostat rozhresenie a chodit na pripanie. To co pisem, ale neznamena, ze mam na to rovnaky nazor.

Strana
z6