Čo sa nerobí na 1. a 2. sviatok vianočný?
@anonym_autor tak hlavne sa nepíšu blbé otázky na MK
Bezohľadu na sviatok ja normálne periem, upratujem ak treba, zajtra mám rannú a poobednú službu, večer zapnem práčku a život ide ďalej. Jaj včera sa nesmelo jesť mäso lebo len ryba sa smie? Mali sme mäso 😁
@stellarstar Trosku poopravim. Maso nie je zakazane pre veriacich. Nie je post. Samozrejme kazdy nech je, co chce.
nebyt kkt, ale to by sa malo robit cely rok
@anonym_dae108 ved maso sa moze 24.12. Po 17.00.
U nas sa 25.12. Nevari dojedame kapra.
@natalka13 evanjelici áno, katolíci nie.
najväčší sviatok je prvý sviatok vianočný. 25.12
ten ďalší 26.12 je len taký omnoho menší sviatok- menej podstatný.
dnes sa nerobí nič, zajtra sa kľudne môže aj prať.
tak ale bezbožníci môže všetko - aj drevo píliť, tých sa žiadne cirkevné sviatky netýkajú. oni majú len volno a dni obžerstva.
ale je to každého vec.
@anonym_d0a853 Ty si krasny priklad krestanskej lasky....Aj preto som radsej bezboznik, pardon teda, my to volame ateista. Je mi z takych krestanov ako ty nanic.
My spominame na ludi, ktori uz nie su medzi nami, hoci tu nedavno este boli a nemozeme ich navstivit. Obzerstvo u nas nikdy nefungovalo. TV nemame. Este nejaky hlupe komenty?
Dcera mi povedala co mi odkazuje katechetka...vraj v nedelu sa nema robit nic, v sobotu sa ma aj upratovat. Vianoce na šťastie nedokázala...ja upratujem vtedy kedy chcem, periem ked mam plnu bednu pradla a ani do kostola nechodim...cize ma tu mozte kľudne ukamenovat. Az mi niekto bude chodit upratovat a varit zadarmo, tak fajn, nasmerujem ju na dni kedy sa smie. Ked to bude cakat mna, tak to spravim vtedy kedy bude cas
Teraz sa predbiehajte,kto sa viac narobil v prvý sviatok vianočný,hlavne pred sviatkami "mám všetko v paži však nejde prísť hygiena"
Ja už fakt neviem o čo vám tu ide
@anonym_autor ak by si bola veriaca tak to vieš, tak načo takáto otazka?Nechodím do kostola nebola som vychovaná vo viere, tak som prala.Pocuvala som v TV frantiskana Filipa a ten povedal, že žiadny mobil a venovať sa rodine, návštevám, oddych.
Teraz sa predbiehajte,kto sa viac narobil v prvý sviatok vianočný,hlavne pred sviatkami "mám všetko v paži však nejde prísť hygiena"
Ja už fakt neviem o čo vám tu ide
@anonym_576f03 to pradlo sa mi nakopilo od utorka, kedy som naposledy prala. Uz som ho prat dala. Keby nie dnes, tak ho operiem zajtra. Dnes som nevarila, akurat rano som vypratala umyvacku a dnes ju len plnime. Ked bude vecer plna zapnem ju, ked nie, tak az zajtra. Takze urcite nie som ucastnickou nejakych virtualnych pretekov o najpracovitejsiu...
Kym sme byvali v byte, tak som respektovala ze susedia su veriaci a slavia sviatky, takze som nerobila ziadne hlucne prace. Ani v nedelu sme nevrtali a pod.
Teraz v dome pustim pracku kedy potrebujem, ale pocas sviatkov napr v zahrade hlucne veci nerobime. Respektujeme ze niekto chce v pokoji oslavit sviatok aj ked ho my neslavime.
Uff terqz citam zakazy, ja prave uprqtujem , triedim a vyhadzujem igelitky a darcekove tasky .. to sa smie? 🤣🤣🤣
Sme veriaci....mám doma bordel jak v zadku🤣🤣🤣pes chorý,ledva nám prežil.nevieme či prežije najbližšie dni,normálne nie je v dome,teraz je tu pri nás.navlacene,narodené,všade papiere,hračky....chcela som vysávať ale nevládzem🫣🤷zajtra mám svokru na obed manžel to bude musieť doobedu zvládnuť asi sám🤟
@natalka13 evanjelici áno, katolíci nie.
@deti95060810 ale kde - vychodom prvej hviezdy sa moze maso a vlastne aj narodenim konci post /aj ked sa vtedy nenarodil/
@anonym_d0a853 Ty si krasny priklad krestanskej lasky....Aj preto som radsej bezboznik, pardon teda, my to volame ateista. Je mi z takych krestanov ako ty nanic.
My spominame na ludi, ktori uz nie su medzi nami, hoci tu nedavno este boli a nemozeme ich navstivit. Obzerstvo u nas nikdy nefungovalo. TV nemame. Este nejaky hlupe komenty?
@mircalla si myslíš že my nespomíname na ľudí ktorí nie sú medzi nami? Otázka znela inak. prečítaj si nadpis. "Čo sa nerobí na 1 a 2 sv. vianočný." Nie čo robíte.
Alebo si si pomýlil diskusiu? Mne je jedno čo robíš alebo nerobíš. A len tak pre info. V kostole sme neboli ani len my - z rod. dôvodov. Ale hlásime sa ku hodnotám kresťanstva a dodržujeme aspoň veľké kresťanské sviatky. Dokonca my sme tak s manželom ďaleko že nie sme ani jedného náboženstva. Ale sa tolerujeme a jeden druhému prispôsobíme.
Ešte máš nejaké hlúpe poznámky ?
@anonym_autor Dnes som spratala bordel zo vcerajsej vecere, prala som 2x, povysavala cely byt,poskladala pradlo a nove pradlo vyvesala,bola som s kosom,umyvala som riady. Uplne v pohode robim, co chcem a nik nebude moje potreby obmedzovat. Dalsie 3/4 dna lezim pred TV a oddychujeme cele rodina na gauci.
@mircalla si myslíš že my nespomíname na ľudí ktorí nie sú medzi nami? Otázka znela inak. prečítaj si nadpis. "Čo sa nerobí na 1 a 2 sv. vianočný." Nie čo robíte.
Alebo si si pomýlil diskusiu? Mne je jedno čo robíš alebo nerobíš. A len tak pre info. V kostole sme neboli ani len my - z rod. dôvodov. Ale hlásime sa ku hodnotám kresťanstva a dodržujeme aspoň veľké kresťanské sviatky. Dokonca my sme tak s manželom ďaleko že nie sme ani jedného náboženstva. Ale sa tolerujeme a jeden druhému prispôsobíme.
Ešte máš nejaké hlúpe poznámky ?
Ty si po sebe citas, aky arogantny a nadradeny ton pouzivas?
Cize bezboznik ma volno a obziera sa, nicomu inemu sa na Vianoce nevenuje? To ozaj?
Uz len slovo bezboznik je dost expresivne
Sa zamysli nad svojou aroganciou, "krestanka". Posobis skor, ze v sebe pestujes dost jedu a od nejakych krestanskych hodnot mas dost daleko. Nauc sa pokore
Citujem:
tak ale bezbožníci môže všetko - aj drevo píliť, tých sa žiadne cirkevné sviatky netýkajú. oni majú len volno a dni obžerstva.
Že bezbožnici môžu všetko 😀 milujem tento výrok aj môj voľný život bez nezmyselných povier. Rob sú čo ti srdce ráči. Jedine by som nevrtala, nebezala, nepilila drevo von resp. Take činnosti čo môžu hlukom obťažovať všetkých okolo ale práčka upratovanie a pod nech si každý robí keď chce
@brrunetkaa nebežala? prečo nie beh? však to je úplne ok, aj prechádzky. či popritom vydávaš zvuky ako kosačka s pílou dokopy?
najväčší sviatok je prvý sviatok vianočný. 25.12
ten ďalší 26.12 je len taký omnoho menší sviatok- menej podstatný.
dnes sa nerobí nič, zajtra sa kľudne môže aj prať.
ale je to každého vec.
@anonym_d0a853 bezbožník, obžerstvo? Ty si iná láska božia... Nepovedz ty mne,. poviem ja tebe.. možno som pohan a slávila som zimný slnovrat, možno som židovka a 22ho som zapálila poslednú sviečku .... alebo som jednoducho len človek. Otázka bola čo sa nerobí a nie kto aký je.
Naložila som umývačku, teraz zapla práčku a prebehla kuchyňu s obývačkou vysávačom. Mám malé dieťa, ktoré síce väčšinu papá za svojím stolíkom. No občas pri tom nesedí, hlavne keď si zoberie koláč. Takže nenechám, aby sa omrvinky rozniesli po celom dome.😊 Väčšinu dňa oddychujem. Robím čo chcem a nie, ako niekto káže.🙈K tým strašne veriacim sa nebudem vyjadrovať a ako všetko dodržiavajú. Niečo medzi nebom a zemou možno existuje, no niektorí silné veriaci to už preháňajú. Mám takých v blízkej rodine. Občas mi je zle z tých reči a vnucovaní ich názorov. Niekto verí viac, niekto menej a niekto vôbec. No všetci sme ľudia.
@anonym_autor Dnes som spratala bordel zo vcerajsej vecere, prala som 2x, povysavala cely byt,poskladala pradlo a nove pradlo vyvesala,bola som s kosom,umyvala som riady. Uplne v pohode robim, co chcem a nik nebude moje potreby obmedzovat. Dalsie 3/4 dna lezim pred TV a oddychujeme cele rodina na gauci.
@anonym_3ee088 a muža nemáš? Aj ja som dala do práčky prať, no muž vyvesil aj umývačku som pustila, no dcéra vybrala atď.
@anonym_autor oo dio mio… ja som zapla pracku🫣 asi ju idem teda vypnut 😀🫣
@anonym_576f03 to pradlo sa mi nakopilo od utorka, kedy som naposledy prala. Uz som ho prat dala. Keby nie dnes, tak ho operiem zajtra. Dnes som nevarila, akurat rano som vypratala umyvacku a dnes ju len plnime. Ked bude vecer plna zapnem ju, ked nie, tak az zajtra. Takze urcite nie som ucastnickou nejakych virtualnych pretekov o najpracovitejsiu...
@viestta nam umrela pracka predvcerom 🤣 som pradlo zmykala jak Popoluska 🤣🤣🤣
Nie, na povery neverim a neviem co maju zakazane veriaci. Akurat sa mi nechce ani tu pracku pustit, aj ked je plny kos pradla. Ale mozno sa este prekonam.
@autor Tak po tom napore, ktory sme mali najma my zeny, mali by sme oddychovat, nohy hore. Ale aj tak som pustila pracku, vylozila susicku ( ktoru som uz vcera neriesila) a idem vylozit druhu susicku. A vyprazila rezne 👍🏾.
A absolutne netusim, co sa moze, co nie v tieto dni. Viem, co sa nesmie 1.januara, to nejak dodrziavame, plus urcite zvyky na Stedry den, ale inak nie.
@anonym_autor nerobi sa ziadna tazka praca...je to ako nedela. Pre mna su to 2 dni oddychu, kedy nemusim nic...akurat navarit, ked sa uz zje...ale zajtra ideme k mame, takze ani zajtra nevarim a mam total veget 🙂 ...ale asi poskladam saty, lebo posledne dni sla pracka naplno.
@viestta nam umrela pracka predvcerom 🤣 som pradlo zmykala jak Popoluska 🤣🤣🤣
@janulik2008 uprimnu sustrast. Verim, ze rychlo pride nahrada
@janulik2008 uprimnu sustrast. Verim, ze rychlo pride nahrada
@viestta podla mna to spravila naschval pred Vianocami 🤣🤣🤣
@stellarstar Tváriť sa, že ryba nie je mäso, je asi tak dôveryhodné, ako keď moslim tvrdí, že môže piť alkohol v noci, lebo Alah v noci nevidí.
Obaja si klamú sami sebe.
@anonym_dae108 tak trosku si treba nastudovat aj problematiku a nie len vrtat do veriacich kde sa len da. Ryba je chladnokrvny zivocich, cirkev to tak dala, ze toho sa to netyka...mozes aj zaby ci slimaky 🙂...takze tak. Kazdy nech je to, co chce a coho sa drzi.
@autor Tak po tom napore, ktory sme mali najma my zeny, mali by sme oddychovat, nohy hore. Ale aj tak som pustila pracku, vylozila susicku ( ktoru som uz vcera neriesila) a idem vylozit druhu susicku. A vyprazila rezne 👍🏾.
A absolutne netusim, co sa moze, co nie v tieto dni. Viem, co sa nesmie 1.januara, to nejak dodrziavame, plus urcite zvyky na Stedry den, ale inak nie.
@anonym_21eafd kedysi som ovladala co sa kedy nesmie, pretoze neboha babka nam (neznabohom) to vzdy pripominala, aj ked uplne zbytocne.

Dnes som pustila dve pračky a aj dala sušiť. Nestalo ma to nejako veľa úsilia a nepovažujem to za nejakú extra prácu.