Diskusia o islame
Diskusia o isláme - otázky a odpovede
Ahojte, mnoho ľudí mi písalo otázky ohľadom islámu, tak som založila túto novú diskusiu, kde by som sa ich pokúsila pomaly postupne zodpovedať (aby som nespamovala iné diskusie a zároveň odpisovať každému v správach je pracné). Pokúsim sa odpovedať dlhšie, obsiaznejšie aby sa diskusia netočila dokola okolo 1 nedobre vysvetlenej veci.
Ak má teda niekto nejakú otázku týkajúcu sa islámu, kľudne nech ju do diskusie vloží. Pokúsim sa ju zodpovedať (prizvem i ďalšie moslimky, moslimov). Prosím komunikovať slušne, nenadávať si, nehádzať vinu nejakých ľudí na iných ľudí atď. Proste sme ľudia, správajme sa tak k sebe.
Prosím vkladať otázky: konkrétne a jasné.
Čo sa týka mňa (aby sa tu nekopili tieto otázky), tak, konvertovala som pred 2,5r. Do 16-17r som bola vychovávaná ako katolíčka. Neskôr som z vlastného rozhodnutia začala náboženstvá skúmať. Rok som navštevovala protestantský baptistický kresťanský zbor. Diskutovala som s kresťanmi rôznych denominácii. Prečítala som si katechizmus RKC, Bibliu Nového i Starého zákona, Didaché, rôzne teológie kresťanských cirkví, budhistické výroky, výroky z hinduizmu, bahájske knihy, a samozrejme Korán. Celé toto trvalo približne 7 rokov a východiskom tohto môjho pozorovania, porovnávania a štúdia bola konverzia k islámu.
Pokúsim sa teda odpovedať čo najobjektívnejšie ako to pôjde.
Na znevažovanie náboženstva, prorokov reagovať nebudem. Prosím ešte raz o slušnú komunikáciu a diskusiu.
Pridavam video,porovnavanie filozofii zidovskej( pridavam lebo podobna islamskej,krestanakej) a filozofii vychodnej.
Zaujimave,Tiez muz ktory koncertoval na zidovstvo a oponenta ktory studoval Budhizmus a stotoznuje sa s nim.
@eva8 ja som tam papeza videla iba teraz. V spolocnosti AllatRa sa zdruzuju vsetci ludia dobrej vole, ktori chcu lepsiu spolocnost bez konfliktov a rozdelenia. Su tam aj ateisti. Ovsem duchovne veci su vysvetlene a kazdy sa rozhoduje sam, ci chce ostat ateistom alebo sa bude vzdelavat aj po duchovnej stranke. Velmi dobre je precitat si knihy Sensei ze Sambaly I, II, III, IV, AllatRa - kniha povodnych znalosti, Prapovodna fyzika AllatRa a dalsie.
@roja01 neodpovedala si.A co Budha a ani?Ti tam nespadaju?
A Jezis hlasal nieco o Mahdimu?To aom popravde nezachytila ani o tom krestania nevravia.Pretoze ak pises ze Jezis moze mat subis s Mohamedom,mali by mat aspon nieco spolocne,ale oni dvaja su rozdielni ako ohen a voda,akurat tvrdia ze Boh je len jeden,ale co ak ten Boh je zle pochopeny,co ak to je tak ako tvrdia vychodne nabozenatva?
@dahliaa keby ste sledovali vsetky videa a precitali vsetky knihy, tak by ste to pochopili. Z mojho rozpravania to spoznat nemozete. Ja som obyc. clovek, ale co vie on, je neuveritelne. A vsetko do seba krasne zapada. Len ten, kto nezacal od prvych knih a vypocuje si niektore uz pokrocile video, nebude v obraze. Jedine ked najde v sebe dost trpezlivosti a bude vediet odolat svojmu materialnemu vedomiu, sa moze dopracovat k porozumeniu. Moje vysvetlovanie je iba kvapka, ktora sa moze rozpustit v materialnom mysleni tych, co este nepoznaju dvojitu podstatu cloveka.
@lasoli ano, aj v prvych knihach o Senseiovi a v AllatRa knihe, ktora prinasa povodne znalosti, sa vysvetluju pojmy ako Budha, Dalajlama a niektore ine osobnosti.
Co sa tyka Jezisa, nehovorila som, ze predpovedal Mohameda. Len som vysvetlovala, ze kazdy prorok prichadza od jedineho Boha a suvis je teda jasny. Len kazdy prorok, aby bol ludmi pochopeny sa musel narodit ako clovek (aj ked vynimocny), prisposobit sa lokalite, dobe, tradiciam a zvyklostiam.
@roja01 A proč to nenapíšeš ty tady, když se tě na to ptám?
Když se veřejně neodhalil, tak z čeho usuzuješ, že již přišel? Asi nějaké vysvětlení máš, když to píšeš.
Nebo ve kterém videu a kde konkrétně? Nejprve jsi psala o hadísu. Pak píšeš, že se tedy ještě veřejně neodhalil, ale ty a duchovní už víte, že přišel...
@roja01 Tak jsem si pustila video ,,Volanie Mahdího". Nechápu, jak ten pán uprostřed, okolo 24 minuty hovořil o huriskách a o tom, že je mužům v Islámu lépe než ženám. A pak, že Bůh nerozděluje na ženy a muže. Křesťanství a Islám a že Bůh nemá rozdělení. Že si to rozdělují sami lidé....
Co to je za řeči? Ten pán je tak akorát dobrý manipulant, který staví na neznalosti lidí.
Pokud pánovi věříš, mohla bys mi vysvětlit, jak je myšleno to, že Bůh nerozděluje na ženy a muže, Křesťanství a Islám, že Bůh nemá rozdělení? V návaznosti na tyto verše Koránu:
Súra 53:45 že On stvořil pohlaví mužské a ženské
Súra 42:49 Bohu náleží království na nebesích a na zemi; On tvoří, co chce, a podle libosti dává dcery jednomu a syny druhému
Súra 2:120 Nebudou s tebou spokojeni ani židé, ani křesťané, pokud nebudeš následovat náboženství jejich. Rci: „Vedení Boží je jediné správné vedení!“ Budeš-li však následovat učení jejich scestná poté, co dostalo se ti vědění, nenalezneš pak proti Bohu ani ochránce, ani pomocníka žádného.
Děkuji.
@roja01 Podívala jsem se i na to 13 minutové video o Imámu Mahdí.
Mimochodem, lásku ke Vsemohoucímu Alláhovi a vzájemnou lásku mám také, dokonce aniž bych poznala Imáma Mahdi. To samé z Koránu už dávno víme, že Islám je Boží láska. Ale to jen takové doplnění.
Zajimavé, jak se nejmenovaní Imámové, obrátili na AllatRa a nechali si zrovna od nich poradit, aby se zdrželi a zatím byli v tajnosti a oni s tím souhlasili. Upřímně, podobný příběh jsem čekala. Taková klasika.
Astagfirullah. Allahu alam.
@dahliaa ja uz sa opakujem, teda este raz tedy to iste. Boh stvoril cloveka k obrazu svojmu a kedze Boh je duch, tak clovek bol povodne stvoreny ako duch. Aby si zasluzil lasku boziu vytvoril muza a zenu a umoznil jim obyvat Zem a dal im cas zivota tu v materialnom tele. Podla toho aku uroven duchovneho rozvoja dosiahne tu na Zemi bude po smrti fyzickeho tela bud spaseny alebo nie. Ak bude prijaty do duchovneho sveta tym, ze zaniklo jeho materialne telo, stane sa bezpohlavnym, pretoze duch je duch a nie je ani zena ani muz. Boh tedy v duchovnom svete nerozdeluje na muzov a zeny. To iste plati o nabozenstvach. Nabozenstva su organizacie a tie zalozili ludia, a postarali sa, aby v svatych pismach boli ako pravdy od Boha, tak aj zkreslenia od nich, aby mohli lahsie ludi ovladat. Boh sa staral iba o to, aby boli prinesene znalosti, aby sa ludia mohli slobodne rozhodnut.
@roja01 Aha, takže Korán neuznáváš jako absolutní Boží zjevení, ale tak, že si do něj lidé něco navíc přidali.
Další věc. Stvořitel všeho živého je Alláh. Píšeš, že ,,Aby si ZASLUZIL lasku boziu vytvoril muza a zenu". Čtu správně, aby si ALLÁH ZASLOUŽIL?? Alláh má potřebu si něco zasloužit?
Astagfirullah
@dahliaa, aby si CLOVEK zasluzil lasku boziu, vytvoril Boh muza a zenu a umoznil im obyvat Zem a dal im cas zivota tu v materialnom svete. Podla toho aku uroven duch.rozvoja CLOVEK dosiahlne tu na Zemi po smrti fyzickeho tela bude bud spaseny alebo nie.
Doplnila som teda mena. Myslela som, ze je to zrejme. Ospravedlnujem sa ak to nebolo pochopitelne hned. Ovsem bolo by divne, keby som pisala, ze Boh, vytvoril muza a zenu, aby si zasluzil lasku boziu. Vsak Boh je zdrojom lasky bozej, nemusi ju od niekadial ziskavat a zasluhovat si vlastnu lasku.

@dahliaa oni to priamo netvrdia. Hovoria to Isl.duchovni (video som prilozila skor) pricom im je v protireakcii vysvetlene, ze ludia este nie su pripraveni na tuto spravu a mohli by vzniknut strety cemu chcu zabranit. Ved v tom videu je vsetko jasne vysvetlene.
Co sa tyka zvyraznenych casti, tak kedze sa robia online konferencie s ucastou 50-100 ludi roznych jazykov (i vedci a lekari, ale aj obycajni ludia) a vsetko sa ihned preklada do narodnych jazykov, tak je to uz celosvetove. Konferencii bolo uz niekolko a 4.12.bude dalsia celosvetova konferencia. Zial su vzdy cca 10hodinove a to je narocne. Internet je medium, ktore je dostupne pre vsetkych. A hnutie sa vyvija a pri kazdej konferencii je viac a viac ucastnikov aj posluchacov. Skoda, ze nemaju ludia volu a dost casu si vypocut nie 1 nie 10 ale vsetky diskusne videa a konferencie.