icon

Je nenávisť voči vlastnému vzhľadu hriech?

12. sep 2025

Neznasam to ako vyzeram, niekedy je to vpphode ale niekedy sa pozriem do zrkadla a chce sa mi plakat. Som veriaca a viem že to nie je dobre ani z hľadiska viery, a preto sa pytam ci niekto nema skusenost, alebo nevie ci je to aj hriech, ako s tym bojovat a tak. Niekedy aj premyslam ze by som vracala aby som schudla, ale toho sa bojim lebo viem že to nemusi dopadnut dobre ale niekedy fakt iba myslim na to ze pojdem vracat a schudnem.

Strana
z2
thirstymonk
14. sep 2025
@kiki68

Ano je, clovek je stvoreny na obraz Boha a teda odporujes jeho vkusu a dielu.

@kiki68 Pozri si moj koment vyššie, kym začneš tarať bludy ;)

kiki68
15. sep 2025
@thirstymonk

@kiki68 Pozri si moj koment vyššie, kym začneš tarať bludy ;)

@thirstymonk nam to knaz takto vysvetloval, ze Boh je nas dizajner. Teda akekolvek ublizovanie telu a nenavist je hriechom. Nakolko nenavidim to, co Boh so mnou zamysla a co dovolil stvorit. Takze kazdy ten vyklad interpretuje inak. Podla knaza uz aj napr tetovanie bolo taky krok proti tomu ako Boh vidi svoj design.

thirstymonk
15. sep 2025
@kiki68

@thirstymonk nam to knaz takto vysvetloval, ze Boh je nas dizajner. Teda akekolvek ublizovanie telu a nenavist je hriechom. Nakolko nenavidim to, co Boh so mnou zamysla a co dovolil stvorit. Takze kazdy ten vyklad interpretuje inak. Podla knaza uz aj napr tetovanie bolo taky krok proti tomu ako Boh vidi svoj design.

@kiki68 Lenže si musiš uvedomiť, že kňaz nemá dar neomylnosti na rozdiel od pápeža, aj to tá pápežska neomylnosť je prísne limitovaná (za celé papeženstvo bola využitá len dvakrát).
Takže kňaz ti v podstate povedal svoj názor, nie katolícku dogmu.

Osobne si myslím, že nebyť prvého hriechu, všetci by sme boli krásni jak anjeli v nebi. Ale naša prirodzenosť je poškodená dedičným hriechom. Dedičný hriech je od počatia až do krstu. Už pllody v maternici majú dedičný hriech.

Sme na obraz boží, ale je to myslené v duchovnej rovine. Vo fyzickej rovine sme na obraz boží, ale poškodení dedičným hriechom.

Zober si taký downov syndróm. To je nedokonalosť (pri všetkej úcte k downačom), je to prírodná anomália. Myslíš, že v Božom pláne bolo stvoriť niečo nedokonalé? Možno hej, ale osobne si to nemyslím.

Ja som potetovaný a fakt to proste nie je hriech. To už potom je hriech aj keď si umyvaš zuby, alebo strihaš nechty a vlasy, alebo sa holiš. Veď keď Boh stvoril muža chlpateho a fuzateho jak opica, tak vlastne oholiť sa je ísť proti Bohu...

loliki
15. sep 2025

@anonym_autor Ak sa nepáčiš sama sebe, máš veľa možností. Mnohé ženy to využívajú: idú do obchodu a kúpia si pekné oblečenie, topánky, také v ktorom sa cítia aj vyzerajú dobre. Ďalšia možnosť je ísť ku kaderníčke, upraví ti účes, aby si vyzerala upravená a zaujímavá. Potom navštíviš vizážistku, nalíči ťa, upraví obočie... a ešte skočíš k nechtárke. Keď to všetko pobeháš bez maškrtenia, tak aj schudneš a keby nie, tak zájdi do fitka, alebo na nejakú zumbu. Myslím, že je to 100x lepší spôsob cítiť sa lepšie pred zrkadlom ako vyvracať nasilu to, čo si pred tým s chuťou zjedla. 🙂

makodob
27. sep 2025

@anonym_autor Ahoj, toto sú démonické prejavy. Tieto tvoje myšlienky a z toho vyplývajúce pocity nie sú tvoje. Dá sa z toho von, Ježiš aj preto zomrel, aby nás od týchto vecí oslobodil. Žiaľ, dnes kresťania žijú vlažne a nevedia, že Ježiš nám dal moc v Jeho Mene konať. Videla som a zažila mnoho oslobodení a Ježiš koná dnes presne rovnako, ba aj viac, ako za čias apoštolov.

enmery
27. sep 2025
@makodob

@anonym_autor Ahoj, toto sú démonické prejavy. Tieto tvoje myšlienky a z toho vyplývajúce pocity nie sú tvoje. Dá sa z toho von, Ježiš aj preto zomrel, aby nás od týchto vecí oslobodil. Žiaľ, dnes kresťania žijú vlažne a nevedia, že Ježiš nám dal moc v Jeho Mene konať. Videla som a zažila mnoho oslobodení a Ježiš koná dnes presne rovnako, ba aj viac, ako za čias apoštolov.

@makodob Áno, psychické problémy sú démonické prejavy. Ľudia ako ty ani netušia, ako ubližujú iným takýmito hlúposťami.

makodob
27. sep 2025
@enmery

@makodob Áno, psychické problémy sú démonické prejavy. Ľudia ako ty ani netušia, ako ubližujú iným takýmito hlúposťami.

@enmery no predstav si, že je to tak. Akokoľvek ti to príde fantazijné. Pár dni dozadu som sa modlila za jednu ženu, ktorej Ježiš pomohol a démonické prejavy zmizli z večera do rána! Zvyšok ju posielal na psychiatriu! Ver si čomu chceš, Ježiš je živý Boh a koná rovnako ako keď tu chodil po zemi. Len skutočne v Neho verí a žije podľa Ježiša možno taká 1/8 z toho, kto sa ku kresťanstvu hlási, potom to tak aj vyzerá, neprejavuje sa Božia moc, lebo len sa tu recituje náboženstvo.

enmery
27. sep 2025
@makodob

@enmery no predstav si, že je to tak. Akokoľvek ti to príde fantazijné. Pár dni dozadu som sa modlila za jednu ženu, ktorej Ježiš pomohol a démonické prejavy zmizli z večera do rána! Zvyšok ju posielal na psychiatriu! Ver si čomu chceš, Ježiš je živý Boh a koná rovnako ako keď tu chodil po zemi. Len skutočne v Neho verí a žije podľa Ježiša možno taká 1/8 z toho, kto sa ku kresťanstvu hlási, potom to tak aj vyzerá, neprejavuje sa Božia moc, lebo len sa tu recituje náboženstvo.

@makodob Staraj sa radšej o kňazov, ktorí znásilňuju deti. Na SK je ich požehnane. Hovorí už o tom napr Kövešová, bývalý kňaz založil organizáciu na pomoc obetiam zneužívania v cirkvi. A akí sú pažraví niektorí kňazi po prachoch, ani nehovorím. Už ru raz bolo obdobie upaľovania čarodejníc a križiackych výprav. Ďakujeme, neprosíme. A ty sa pokojne vráť do 17steho storočia s démonami.

makodob
27. sep 2025
@enmery

@makodob Staraj sa radšej o kňazov, ktorí znásilňuju deti. Na SK je ich požehnane. Hovorí už o tom napr Kövešová, bývalý kňaz založil organizáciu na pomoc obetiam zneužívania v cirkvi. A akí sú pažraví niektorí kňazi po prachoch, ani nehovorím. Už ru raz bolo obdobie upaľovania čarodejníc a križiackych výprav. Ďakujeme, neprosíme. A ty sa pokojne vráť do 17steho storočia s démonami.

@enmery nečítaš s porozumením, ja nechodím do kostola a nepočúvam klamstvá kňazov. Ja nasledujem Ježiša! A to, že niečo ignoruješ, ešte neznamená, že to neexistuje. Boh existuje a je živý a diabol je viac reálny ako ty sama.

Strana
z2