Masturbácia a spoveď
Ahojte, seriozna otazka pre veriace: Som po 40ke, zijem roky sama. Som praktizujuca veriaca, ale nechodim na svate prijimanie ani spovede, lebo sa hanbim sa spovedat z masturbacie.
Co hovorite knazovi? Spovedate sa z toho vobec?
Ak viem, v pisme sa pise, ze len muz by nemal "vyliat semeno". Zeny sa nikde nespominaju.
Dalsia vec, ako mam knazovi slubit, ze to u nebudem robit, ked viem, ze budem, lebo ked nie, tak sa okolo ovulacie zblaznim. Pride mi to pokrytecke sa z toho vobec spovedat, ked je to nieco, coho sa nezbavim, dokial nebudem v menopauze. Ako to riesite?
Dakujem.
@anonym_autor To vážne v tomto storočí riešime toto? Ach, čo z nás, žien, urobila stáročná kléro/patriachálna nadvláda...:((
1. Na ďalšie hriechy si nespomínam 2. Nikdy sa nesľubuje, že niečo robiť nebudeš, ale že sa budeš snažiť polepšiť.
Toho uchylného exota vôbec nemusí zaujímať, že masturbuješ, načo by si mu to vôbec vravela?
@anonym_autor ja zial preto nechodim na spovede lebo tam treba spomenut aj “hriesne” myslienky . Myslis na niekoho podla mna (aspon ja ano) radsej sa vklude pomodlim a nechodim na prijimanie. Aj tak o tyzden som tam kde som bola
Ty sa chceš spovedať z niečoho, čím nikomu neubližuješ a samotní kňazi zneužívajú deti? Proste povedz,že svoje hriechy ľutuješ. Veď keď Boh vidí,tak nejaký pánko nemusí o tebe vedieť všetko.
A kam majú muži to semeno vylievať? To im majú prasknúť gule, či ako sa to má riešiť?
to myslíte vážne? 😂
@anonym_autor prosim ta masturbuje dalej a neries to
Keď vieš, že to budeš robiť aj naďalej, tak je úplne zbytočné tam vôbec chodiť, lebo spoveď je neplatná. Spoveď je u teba neplatná z dvoch dôvodov: jednak vedome zamlčuješ hriech a po druhé sa nechceš polepšiť. Ak ideš náhodou na prijímanie počas omše, páchaš svätokradez.
Zhresila som na tele 🤷
Keď vieš, že to budeš robiť aj naďalej, tak je úplne zbytočné tam vôbec chodiť, lebo spoveď je neplatná. Spoveď je u teba neplatná z dvoch dôvodov: jednak vedome zamlčuješ hriech a po druhé sa nechceš polepšiť. Ak ideš náhodou na prijímanie počas omše, páchaš svätokradez.
@anonym_9ae0e2 ano, to mi je jasne. Preto nechodim na spoved ani na prijimanie. Len ma zaujima, ako sa z toho spovedaju ine zeny.
@anonym_9ae0e2 ano, to mi je jasne. Preto nechodim na spoved ani na prijimanie. Len ma zaujima, ako sa z toho spovedaju ine zeny.
@anonym_autor Boh to zariadil tak ze to nieje ani slovkom spomenute uplne nikde tak na to mal dobry dovod. Spovedaj sa z hriechov ktore robia priestor okolo teba tvojou vinou horsim nie z niecoho co nic neovplynvuje
@anonym_9ae0e2 je masturbácia hriech?
@anonym_autor Jednoducho a stručne treba vyznať bez zbytočných prikraslení a približne ako často to bolo ( lebo je menej závažné to spraviť raz ako 100x). Napríklad niekto povie (po tom, čo na začiatku ozrejmil, že spovedal sa naposledy pred rokom): Veľakrát som onanovala alebo často som sa necisto dotýkala seba. Alebo: Asi trikrát som masturbovala. Žiadne okolky, žiadne opletačky. Nikto sa v tom nevŕta, nie je to nič nové, čo by kňaz už nepočul. Ver mi, počúvajú to pravidelne, lebo hriech nečistoty celkovo ( nech sa tyka cohokolvek) je najčastejší hriech u ľudí. Ale najdôležitejší je tvoj úmysel. Opakujem, ak sa toho nechceš zbaviť, tak tam nechoď.
@anonym_autor aj ja mam otazku. ako sa spovedat z pozerania pecka? musim povedat to slovo alebo staci ze poviem ze som pozerala neslusne veci?
@anonym_autor aj ja mam otazku. ako sa spovedat z pozerania pecka? musim povedat to slovo alebo staci ze poviem ze som pozerala neslusne veci?
alebo neciste veci
@anonym_9ae0e2 je masturbácia hriech?
@markusrasford áno, je to hriech, je to nečisté zneužitie vlastného tela. Telo je chrám Ducha Svätého a má slúžiť na Božiu slávu. Ježiš povedal: ak sa len nečisto pozrieš na inú ženu, cudzoložíš. A toto je podobné: svoje telo využívaš na svoje sebecké chúťky, a možno pri tom aj myslíš na iné ženy alebo sa na ne pozeráš.
SK a CZ má najväčšie percento zneužívania detí kňazmi Vo Vatikáne majú bordeli pre kňazov, dokonca aj gay bordeli a ty sa chceš spovedať z masturbácie?Ty si myslíš, že sa ten kňaz v živote nevystriekal?
Ak už lásku k Bohu, nech sa prejavuje k blížnemu a nie vo farizejstve tohto druhu.
@markusrasford áno, je to hriech, je to nečisté zneužitie vlastného tela. Telo je chrám Ducha Svätého a má slúžiť na Božiu slávu. Ježiš povedal: ak sa len nečisto pozrieš na inú ženu, cudzoložíš. A toto je podobné: svoje telo využívaš na svoje sebecké chúťky, a možno pri tom aj myslíš na iné ženy alebo sa na ne pozeráš.
@anonym_9ae0e2 kde sa to píše v Biblii ? Rad si to prečítam.
@anonym_9ae0e2 preco píšeš anonymne?
1. Na ďalšie hriechy si nespomínam 2. Nikdy sa nesľubuje, že niečo robiť nebudeš, ale že sa budeš snažiť polepšiť.
Toho uchylného exota vôbec nemusí zaujímať, že masturbuješ, načo by si mu to vôbec vravela?
@anonym_bfa7d2 2. Bože môj, celým srdcom ťa milujem a preto veľmi ľutujem, že som ťa hriechmi urazil/a. Chcem sa naozaj polepšiť a hriechu sa chrániť. Otče, odpusť mi pre krv Kristovu
To važne toto riešiš? My sme mali ešte za čias socializmu v obci farára, ktorý neskôr priznal 4 deti so svojou gazdinkou. Neskôr prestúpil na gréckokatolícku vieru. Si pamätám ako dieťa, že gazdiná bola sem tam odetá do vlniakov, mierne zaguľatena. Farárko vtedy povedali, ze gazdinka ide do kúpeľov. A ona z kúpeľov prišla vždy o čosi štíhlejšia 🙂. No a keď si predstavím, že takémuto by som sa spovedala z masturbace 😁
Tak to nerob keď to je hriech 🤷♀️bojuj s tým
A čo orgazmus zo sna?To je hriech, alebo ako sa to berie?
A čo orgazmus zo sna?To je hriech, alebo ako sa to berie?
@anonym_21e542 v dnešnej dobe je asi už všetko hriech 😂
Cudujem sa, ze sa takuto otazku pytas tu, kde je mnoho zien neveriacich. O cirkevnych veciach nemaju ani paru, pripadne iba to, co sa povie v mediach, cize nic pekne.
To ako keby si sa isla opytat do vaznice medzi odsudenych, ci je kradez hriech.
Ano, masturbacia je hriech. Po spovedi mame predsavzatie viac dane hriechy nepachat. O tom je spoved, ist a vyznat zle skutky a snazit sa ich nekonat. Ak idem na spoved s tym, ze poviem hriechy a viem, ze v nich chcem pokracovat, tak je spoved neplatna.
Na druhej strane, aj tak by som isla na spoved a popytala sa na to. Pripadne sa aspon o napravu snazit.
Cudujem sa, ze sa takuto otazku pytas tu, kde je mnoho zien neveriacich. O cirkevnych veciach nemaju ani paru, pripadne iba to, co sa povie v mediach, cize nic pekne.
Ano, masturbacia je hriech. Po spovedi mame predsavzatie viac dane hriechy nepachat. O tom je spoved, ist a vyznat zle skutky a snazit sa ich nekonat. Ak idem na spoved s tym, ze poviem hriechy a viem, ze v nich chcem pokracovat, tak je spoved neplatna.
Na druhej strane, aj tak by som isla na spoved a popytala sa na to. Pripadne sa aspon o napravu snazit.
@anonym_68ac70 tak ze kradnutie a masturbaciu môžeme dat na jednu úroveň. To ze kradnutie je hriech vedia veriaci aj neveriaci. To ze masturbácia je hriech vedia iba veriaci. My neveriaci sme preto tupela lebo nezdielame súhlas s veriacimi.
Som rada, že som neprepadla tomuto tmárstvu. Ešte tak vešať na nos cudzím chlapom svoje intímnosti, aby sa na tom odbavovali....ach, ženy:(
Tak tu ma uz nič neprekvapi. Jedna vešá fararkovi na nos, že masturbuje, druhá, že sa jej chlap vystriekal 20x od poslednej spovede na brucho, či do prezervatívu 😅. No majú tí farári z vás prču 😅
@anonym_68ac70 sory za našu nevzdelanosť o sektách 🤣🤣🤣🤣

@anonym_autor sorry, ale toto sa fakt pýta vyše 40 ročná žena a chce to kňazovi vešať na nos? A na čo? A prezradím ti, že masturbovať môžeš aj v 70.