Masturbácia a spoveď
Ahojte, seriozna otazka pre veriace: Som po 40ke, zijem roky sama. Som praktizujuca veriaca, ale nechodim na svate prijimanie ani spovede, lebo sa hanbim sa spovedat z masturbacie.
Co hovorite knazovi? Spovedate sa z toho vobec?
Ak viem, v pisme sa pise, ze len muz by nemal "vyliat semeno". Zeny sa nikde nespominaju.
Dalsia vec, ako mam knazovi slubit, ze to u nebudem robit, ked viem, ze budem, lebo ked nie, tak sa okolo ovulacie zblaznim. Pride mi to pokrytecke sa z toho vobec spovedat, ked je to nieco, coho sa nezbavim, dokial nebudem v menopauze. Ako to riesite?
Dakujem.
@anonym_58f1e5 ty mas sex iba koli plodeniu deti?
Ja nie..aj na nabozenstve nam zo vysvetlovali ako darovanie sa jeden druhemu,z lasky,v tej najväcsej intimite.
Nemusis len plodit deti...
@osky no lenže mať sex a ešte k tomu chránený, veď to je tiež hriech, chápeš tú pribrzdenú cirkev? 😮 nikdy som nemala sex len na tvorbu detí, minule tu bola téma podobná a išlo v nej o chránený sex s manželom a či sa spovedať alebo nie či čosi podobné, preto som sa pozastavila že je to hriech takpovediac najvyššieho stupňa 🤣🤣🤣
@domka222 😂jasne že robí ďaleko horšie veci, poznám 3 prípady zneužívania - jeden veľký mediálny. Z toho jeden (neverejný) prípad sa začal riešiť tak, že tento úchylák dal facku mojej sestre na náboženstve, lebo sa potkla o tašku, do toto sa prišlo na pomer s jedným chlapcom a vyvrcholilo to, že chodil aj s uchylákom zo susednej dediny hádzať “zvonček” do automatov 🤣🤣🤣🤣. Toť ku tej morálnej kresťanskej viere. A keď takýto ľudia kážu druhým ako sa správať. Sa nečudujem čo chodí po tých kostoloch.
@a0 tak toto je krasa, podla jedneho konkretneho cloveka budete sudit celu vieru a Cirkev. Vam neni blbo takto hadzat vsetkych do jedneho vreca? A este ste hrdi na taketo nazory.
@osky a si presvedčená, že práve ten "sprostredkovateľ",ktorému vešiaš pravidelne na nos,čo robíš a ako robíš nerobí ešte horšie veci? Len s tým rozdielom,že ty o nich nevieš, ale on o tebe všetko.
@domka222 mozno robi.
Presne,ja o tom neviem a ani ma to nezaujima.
Ja nezakryvam svoje chxby za chyby druhych.
Ja sa vyznam cez neho Bohu a ziadam odpustenie.
On nech si riesi svoje....
@osky vieš o tom ze Boh nie je sudca?
@markusrasford Boh je spravodlivý sudca.
@anonym_autor nespovedaj sa z toho. Masturbovanim nikomu neubližujes. Robí to aj farár.
@enmery vyjadrujes ss k niecomu co si nevidela ,o com nemas dokazy,niekde niekto zasa kopol do katolikov!
Osocujes mnohych,kt.do tej "malej" skupiny padlych knazov nepatria.
Je jednoduche hodit vsetkych do jedneho vreca.
Okrem toho-to,ze tito hriesni knazi toto robia,to je ich hriech a budu si mnohonasobne zan zodpovedat.nielen koli hriechu samotnemu,ale prave aj koli pohorseniu a zlemu prikladu verejnosti.
Ty to podavas asi tak:
Ked mohol Jano zastrelit svoju zenu,mozem aj ja zastrelit tu moju....
Ale takto to nefunguje!
A vxjadrujes sa velmi vulgarne...ved da sa to podat aj inak.
Ale chapem.zgustla si si na tych hriesnych chidakoch v sutane-hned je tvoje svedomie lahsie. 🙂
Ze?
@osky a tí duchovní, ktorí zneužívali deti, ako dostali na spovedi rozhrešenie od svojich kolegov za túto činnosť? Čiže spoveď zmyje každú špinu a po spovedi to môže páchať odznova. A takto dookola 🤢
@a0 tak toto je krasa, podla jedneho konkretneho cloveka budete sudit celu vieru a Cirkev. Vam neni blbo takto hadzat vsetkych do jedneho vreca? A este ste hrdi na taketo nazory.
@anonym_7ed801 nie, nie je mi blbo. Sú to 3 prípady v mojom okolí 3 rozdielni muži a som teda hodne mladá, podľa toho ako “presúvajú” kňazov mi je viac než jasné, že tých prípadov býva ďaleko ďaleko viac. Takže áno, pokiaľ budú musieť chorí držať celibát, tak prepne každému jednému z nich 😉. Je to proti prírode a nik ma nepresvedčí, že nie a že bez toho človek vydrží. A deti sú najľahšia obeť.
@osky samozrejme, uz 25 rokov chodim k viacerym a vzdy to tak hovorim. Neviem, ja mam vzdy tak celkovo malo hriechov - vzdy su tam vynechane omse, nejake klamstvo, meno Bozie nadarmo a toto. Ved normalne zijuci clovek ani ine nema, pod tymto je zhrnute vsetko 😀
@anonym_8de474 ok...neviem,nemam s tym skusenost.
Ale hodim tuto temu nabuduce do diskusie😀s dakxm fararom
Lebo vidim ze som tu nastvala velmi vela "spravodlivych"
😅
@osky no lenže mať sex a ešte k tomu chránený, veď to je tiež hriech, chápeš tú pribrzdenú cirkev? 😮 nikdy som nemala sex len na tvorbu detí, minule tu bola téma podobná a išlo v nej o chránený sex s manželom a či sa spovedať alebo nie či čosi podobné, preto som sa pozastavila že je to hriech takpovediac najvyššieho stupňa 🤣🤣🤣
@anonym_58f1e5
Tak nema sa branit pocatiu
To je ale zas ina tema...
@osky a tí duchovní, ktorí zneužívali deti, ako dostali na spovedi rozhrešenie od svojich kolegov za túto činnosť? Čiže spoveď zmyje každú špinu a po spovedi to môže páchať odznova. A takto dookola 🤢
@anonym_b1bb89 keby to bolo takto,bolo by to veeelmi jednoduche
Viem ti odpovedat,ale je to obsirnejsie.
A ak nie si veriaca,je to zbytocna strata mojho casu....
@a0 jedovata?
Kde presne?
Inak nie som mniska.mozem sa vyjadrit a aj trochu nahnevat,predstav si,to hriech ni je...
@osky no ono to je hriech 😂 mala by si si prečítať sväté písmo efezanom (neviem asi správne napísať jeho meno) hovoril niečo v zmysle, že máš rozprávať s ľuďmi s láskou, aby čosi s Kristom (nepamätám) 😉. A kopec ďalších moralistických výrokov od iných ľudí tam je tiež ako sa treba k ľudom pekne správať a byť milostivý.. 🤷🏼♀️ sama nevieš ani v čo veríš, či len v to, čo ti vyhovuje?
@osky no ono to je hriech 😂 mala by si si prečítať sväté písmo efezanom (neviem asi správne napísať jeho meno) hovoril niečo v zmysle, že máš rozprávať s ľuďmi s láskou, aby čosi s Kristom (nepamätám) 😉. A kopec ďalších moralistických výrokov od iných ľudí tam je tiež ako sa treba k ľudom pekne správať a byť milostivý.. 🤷🏼♀️ sama nevieš ani v čo veríš, či len v to, čo ti vyhovuje?
@a0 este raz-cituj konketne,kde nie som prijemna a kde som jedovata?
Nie som si vedoma nicoho takeho.
Odpovedamsludne a normalne.
Ty pises omacky a nic konkretne.
Ked ma z niecoho obvinujes,cituj....
A v co verim ,to viem presne.
Nepoznas ma,tak ma neposudzuj ...
Cudujem sa, ze sa takuto otazku pytas tu, kde je mnoho zien neveriacich. O cirkevnych veciach nemaju ani paru, pripadne iba to, co sa povie v mediach, cize nic pekne.
To ako keby si sa isla opytat do vaznice medzi odsudenych, ci je kradez hriech.
Ano, masturbacia je hriech. Po spovedi mame predsavzatie viac dane hriechy nepachat. O tom je spoved, ist a vyznat zle skutky a snazit sa ich nekonat. Ak idem na spoved s tym, ze poviem hriechy a viem, ze v nich chcem pokracovat, tak je spoved neplatna.
Na druhej strane, aj tak by som isla na spoved a popytala sa na to. Pripadne sa aspon o napravu snazit.
@anonym_68ac70 cize každú ďalšiu spoveď sa spovedáte z nových hriechov áno ? Tie ktoré ste mali na predošlých spovediach už predpokladám neopakujete je tak ? Nerypem len sa pýtam, nakoľko keď to ma byť o tom hriechy oľutovať a poučiť sa z toho a snažiť sa to napraviť potom mi príde úplne zbytočne chodiť na spoveď každy mesiac ak dookola rozprávam to iste čo predpokladám robí takmer každý veriaci, tým pádom je spoveď vlastne vždy neplatná. Ak sa mýlim a zle to chápem opravte ma. Pretože rada by som to pochopila ako sa to vlastne berie.
Cudujem sa, ze sa takuto otazku pytas tu, kde je mnoho zien neveriacich. O cirkevnych veciach nemaju ani paru, pripadne iba to, co sa povie v mediach, cize nic pekne.
Ano, masturbacia je hriech. Po spovedi mame predsavzatie viac dane hriechy nepachat. O tom je spoved, ist a vyznat zle skutky a snazit sa ich nekonat. Ak idem na spoved s tym, ze poviem hriechy a viem, ze v nich chcem pokracovat, tak je spoved neplatna.
Na druhej strane, aj tak by som isla na spoved a popytala sa na to. Pripadne sa aspon o napravu snazit.
@anonym_68ac70 a preto voláme po spravodlivosti, keď ma kňaz výron semená po sne (bežná biologická vec) nech v mene Ježiša je stahovany z kože a nech trpí na večnosť. Aleluja
@anonym_b1bb89 mas hrozne vyjadrovanie,na to ,ze si zens...
@osky nebuď citlivka, nič vulgárne v mojom prispevku nie je 😁. To som opísala, čo sa nejaká hlboko veriaca minule pýtala v diskusii.
Masturbácia je problematická v tom zmysle, že redukuje sex iba na zmyslový pôžitok pre seba samého a nevníma, že sex je vyjadrením (nielen fyzickej) lásky k druhému človeku výlučne v manželstve.
Ak nemáš úmysel a túžbu s tým prestať, tak na spoveď nechoď. Ak by si chcela s tým skončiť, tak modlitba, pôst a pravidelná spoveď a príjmanie ti v boji pomôžu. To neznamená, že to bude ľahké, keďže si na nej závislá.
Spovedať sa môžeš tak, že povieš, prehrešila som sa proti 6. prikázaniu sama so sebou
V tomto článku je to pekne vysvetlené. Aj to, ako človek môže prestať
https://www.bezhranicnalaska.sk/clanky/masturba...
@anonym_68ac70 náboženstvo nemá patent na morálku. Toľko k tvoju názoru na ateistov
@anonym_68ac70 cize každú ďalšiu spoveď sa spovedáte z nových hriechov áno ? Tie ktoré ste mali na predošlých spovediach už predpokladám neopakujete je tak ? Nerypem len sa pýtam, nakoľko keď to ma byť o tom hriechy oľutovať a poučiť sa z toho a snažiť sa to napraviť potom mi príde úplne zbytočne chodiť na spoveď každy mesiac ak dookola rozprávam to iste čo predpokladám robí takmer každý veriaci, tým pádom je spoveď vlastne vždy neplatná. Ak sa mýlim a zle to chápem opravte ma. Pretože rada by som to pochopila ako sa to vlastne berie.
@anonym_6f7ff5
Mam dojem,ze chces si rypnut..ale ok
Vies aky je rozdiel medzi Bohom a clovekom?
Boh je dokonaly.ale clovek nie je.
Preto aj Kristus,kedze bol Bohom,mohol vydrzat tolke muky ..ale to len na okraj.
Cize,sme len ludia.
Slabi,nedokonali,hriesni..
Spovedou sa ocistujeme ale aj posilnijeme.vdaka spovedi mozeme prijimat Eucharistiu ktora nas posilnube na duchu a tym nas aj priblizuje k dokonalosti.
Ale proste v kazdodennych zivotnych nastrahach znova padame,znova sa poddavame hriechu..ano.aj tomu istemu....napriek tomu sa snazime o tu dokonalost...
Tak zas idem na spoved,a zas sa snazim byt lepsim....mozno vydrzim dlhsie ako minule...
Je to presne ako s chudnutim-nevzdas to po prvom neuspechu.
Nechces cwly zivot ostat tlsta s rizikom chorob.
Nechces umriet v hriechu s rizikom zatratenia...
A kam majú muži to semeno vylievať? To im majú prasknúť gule, či ako sa to má riešiť?
@anonym_db6b81 do vaginy
Ináč nechápem, prečo keď nejaký veriaci poprosí o radu praktizujúcich veriacich, tak sa vrhnú s odpoveďami neveriaci, alebo nepraktizujúci veriaci
@domka222 potom ale nie si katolicka.
Lebo v katolickej cirkvi je to takto
To,co opisujes ty,maju tusim luterani,mozno aj evanjelici.neviem..
@osky 😀 dobre moja,hlavne že ty si katolíčka. Tým ako sa vyjadruješ mi pripomínaš presne tie tetky ohovárajky,ktoré kľajú pred kostolom a knižku ešte ani nestihli odložiť do kabely. Ale nás je do toho h...o ako si napísala 😂
Ináč nechápem, prečo keď nejaký veriaci poprosí o radu praktizujúcich veriacich, tak sa vrhnú s odpoveďami neveriaci, alebo nepraktizujúci veriaci
@anonym_0be418 lebo to máme v hlave v poriadku a vieme dať racionálny pohľad na vec.
@anonym_0be418 toto nechspem ani ja.
Dava mi to jediny vyznam:
Chcu si kopnut,chcu nas vysmievat,zosmiesnovat...
No.kludne mozu

@osky na to aká si hrdá kresťanka si riadne jedovatá, dik za pripomienku, prečo som začala odmietať túto bandu uchylákov. 🙂
@a0 jedovata?
Kde presne?
Inak nie som mniska.mozem sa vyjadrit a aj trochu nahnevat,predstav si,to hriech ni je...