Môže farár zistiť, že kamarátka mala svadbu iba na úrade?
Ahojte chcem dať za krstnú kamarátku, ktorá má svadbu iba na úrade. Má krst prijímanie aj birmovku. Zistí kňaz nejak, že nemá sviatostné manželstvo je to uvedené v krstnom liste ? Nemám koho dať predošlé deti majú krstnych síce tak ako to má byť ale o deti sa nezaujímajú vobec. Preto mi na tom veľmi záleží ona bude vynikajúca krstná. Nikoho iného nechcem. Ona svadbu v kostole chcela ale jej muž je silno neveriaci.
@anonym_autor v pripade krstu, je dolezite ci krstny rodic zije prikladne krestansky, lebo to je jeho uloha v zivote dietata, viest ho vierou .... moja dcera je pokrstena v kostole a to som bola vydata druhy krat a nebol s tym ziaden problem
@krasneleto somarina. Môj muž je krstný neteri a nemá žiadne tie náboženské mecheche. Teraz nie som zlá fakt neviem čo všetko to máte. 1. sväté a ďalšie veci. Muž nič z toho nemá,zobrati sme na úrade a pohoda 😎 vlastné deti sme krstiť ani nedali
@anonym_autor ale nie,pohoda. Môj muž je krstný neteri. On je ateista jak poleno,žiadne tie náboženské mecheche nema,zobrati sme na úrade,naše deti nie sú krstene a pohoda. Je krstný. Stará sa ale nie po stránke viery. Tak to chcela jeho sestra.
@anonym_autor ale nie,pohoda. Môj muž je krstný neteri. On je ateista jak poleno,žiadne tie náboženské mecheche nema,zobrati sme na úrade,naše deti nie sú krstene a pohoda. Je krstný. Stará sa ale nie po stránke viery. Tak to chcela jeho sestra.
@mizoko tak dnes farari urobia pre ziskanie oveciek mozne aj nemozne🙂

@anonym_d91e73 ale je tam uvedené rodné priezvisko, tak logicky, ak sa súčasné a rodné priezvisko nezhodujú, tak musí byť vydatá.
@bebebi veď niektoré vydaté ženy si ponechávajú svoje priezvisko, preto som sa nad tým pozastavila.