icon

Musím sa spovedať zo všetkých svojich hriechov?

10. jan 2026

Ahojte, rada by som isla na spoveď no mam viacero otazok. V prvom rade stale akosi neviem nabrať odvahu pre moje hriechy. Ja mam pocit že všetko čo robim je hriech, to sa ozaj musí spovedať zo všetkého? (Napríklad intímny život a taketo veci, flirtovanie, hádky, …) A hlavne ma zaujima ako to je keď som na spovedi a chcem ist potom na prijímanie, dovtedy nemozem mat ..x s partnerom? Ked budem mat zase nesmiem ist na prijímanie kym nepojdem na dalsiu spoveď?

Viem že mozno je to hlúpa otazka ale ja si to už naozaj nepamatam, naposledy som bola na spovedi pri prvom svätom prijímaní.

Strana
z2
anonym_08ae62
10. jan 2026

Z krestanstva/viery sa zda ze si vyberas len hrozienka-chces aj rozhresenie aj prijimanie ale aj pokracovat v predmanzelskom sexe

anonym_aa24f0
10. jan 2026

@anonym_autor sex je po svadbe,takže ak ideš na spoveď a vlastne vieš,že i tak ten sex bude,neplánujes nič meniť vo svojom živote,spoveď je neplatná.
To nie je tak,že pôjdeš na spoveď,všetko ok a môžem ďalej veselo robiť,čo chcem.
Musíš tam ísť s úprimným úmyslom zmeniť niečo,resp.chciet zmeniť. A intímny život je trošku niečo iné ako prestať ohovárať,či klamať.
Takže radšej na spoveď nechoď,lebo takáto spoveď nemá význam. Skôr si daj do poriadku trošku svoju "vieru" s choď na spoveď s tým,že chces niečo zmeniť. Farárovi je to jedno,môžeš mu aj klamať. Ale spovedas sa Bohu,jeho neoklames.

anonym_f0eb2c
10. jan 2026

Prečítaj si
1. list Korinťanom 6:9-10
1. list Tesaloničanom 4:3-4
List Hebrejom 13:4
1. list Korinťanom 6:18

anonym_3a1e5c
10. jan 2026

Spovedáš sa z toho, ako si porušila 10 božích prikázaní a áno hriechom je aj mimomanželský sex. Aj klamstvo, ohováranie, neprajnosť, nenávisť, hádky, A potom tu máme 7 ťažkých hriechov: pýcha, lakomstvo, smilstvo, závisť, obžerstvo, hnev, lenivosť.

anonym_9967a0
10. jan 2026

@anonym_autor Nechoď nikam, nespovedaj sa cudziemu neznámemu chlapovi, ži podľa etických noriem spoločnosti i tých vlastných, snaž sa nikomu neubližovať a budeš mať o stres menej.

pralinka25
10. jan 2026

lenze hriechom je aj manzelsky sex pokial nesplna vsetky prisne pravidla. ja som prestala uplne chodit na spovede aj na prijmanie a casom aj do kostola prave kvoli tomuto.

loliki
10. jan 2026

@anonym_autor Pri spovedi začni práve tým, že si sa naposledy spovedala pred 1. sv. prijímaním. Kňaz pochopí, že nie je to pre teba ľahké. Nemusíš sa báť. Hlavne tu na MK sa nevyznávaj zo všetkého. Tu nedostaneš rozhrešenie.

januska12323
10. jan 2026

Načo chceš ísť po toľkých rokoch? Nežiješ ako kresťan ale občas sa tak chceš ukázať?

hopsas
10. jan 2026

@anonym_autor nepýtaj sa tu na MK, normálne toto čo píšeš tu, tak chod a povedz kňazovi, uvidíš nasmeruje ťa. Ja mám len dobre skúsenosti.

anonym_f0eb2c
10. jan 2026
@pralinka25

lenze hriechom je aj manzelsky sex pokial nesplna vsetky prisne pravidla. ja som prestala uplne chodit na spovede aj na prijmanie a casom aj do kostola prave kvoli tomuto.

@pralinka25 v Biblii máš že manželia sa majú tešiť zo sexu, nemajú sa o to ukracovať a abstinovať len na krátko ak sa na tom vzájomne dohodnú
to že cirkev si stanovila vlastné pravidlá mimo toho čo Boh chcel, je už druhá vec

loliki
10. jan 2026
@januska12323

Načo chceš ísť po toľkých rokoch? Nežiješ ako kresťan ale občas sa tak chceš ukázať?

@januska12323 lebo chce ísť.

anonym_9967a0
10. jan 2026
@loliki

@anonym_autor Pri spovedi začni práve tým, že si sa naposledy spovedala pred 1. sv. prijímaním. Kňaz pochopí, že nie je to pre teba ľahké. Nemusíš sa báť. Hlavne tu na MK sa nevyznávaj zo všetkého. Tu nedostaneš rozhrešenie.

@loliki Načo je k tomu kňaz? Priznám sa (pred Bohom), pred sebou, oľutujem, (pomodlím sa), poprosím o odpustenie, sľúbim, že to viac neurobím, poprosím o silu a podporu.....a hotovo. To potom kalvíni, evanjelici, moslimovia, budhisti..........sú v pekných sr...ách;)

loliki
10. jan 2026

Sviatosť zmierenia má priebeh(postup) určený a prebieha medzi kajúcnikom a kňazom.
Ak chceš len oľutovať svoje hriechy, tak ich oľutuješ aj bez kňaza.
Keď chceš iným rozprávať o svojich hriechoch, nikto ti nebráni.
Ale sviatosť zmierenia prebieha ako spoveď kňazovi.

autor
10. jan 2026

Na upresnenie, bola som vždy veriaca no nenavstevovala som kostol. Tento rok ma ale syn 1. Sv. prijímanie a tak by som ho chcela podporiť a ist na spoveď aj ja. Do kostola som zacala chodit minuly rok. Som už zasnúbena ale svadbu v najbližšej dobe neplánujeme a teda neviem si predstavit že by sme teraz nemali niekoľko rokov mat intimitu. Nevadi mi že to tu píšem, no predsa pred farárom je to iné. Tak teraz teda neviem či ist alebo nie

anonym_155de5
10. jan 2026

Pre toto sa rozpadaju vztahy ved toto je na hlavu

autor
10. jan 2026
@anonym_155de5

Pre toto sa rozpadaju vztahy ved toto je na hlavu

@anonym_155de5 tiez mi to pride zvláštne že je to až take prísne pokial sú to partneri ktorí spolu plánujú budúcnosť, deti, lasku.

pralinka25
10. jan 2026
@anonym_f0eb2c

@pralinka25 v Biblii máš že manželia sa majú tešiť zo sexu, nemajú sa o to ukracovať a abstinovať len na krátko ak sa na tom vzájomne dohodnú
to že cirkev si stanovila vlastné pravidlá mimo toho čo Boh chcel, je už druhá vec

@anonym_f0eb2c v rimskokatolickom je to tak ze musis riesit plodne a neplodne dni a nemas sa branit pocatiu

autor
10. jan 2026
@pralinka25

@anonym_f0eb2c v rimskokatolickom je to tak ze musis riesit plodne a neplodne dni a nemas sa branit pocatiu

@pralinka25 ja sa nebránim, nevadilo by mi keby som bola tehotna čiže nepoužívame ochranu (čo je vraj tiež hriech ak používaš ).. jediný problem je že je to bez manželstva

loliki
10. jan 2026
@anonym_autor

Na upresnenie, bola som vždy veriaca no nenavstevovala som kostol. Tento rok ma ale syn 1. Sv. prijímanie a tak by som ho chcela podporiť a ist na spoveď aj ja. Do kostola som zacala chodit minuly rok. Som už zasnúbena ale svadbu v najbližšej dobe neplánujeme a teda neviem si predstavit že by sme teraz nemali niekoľko rokov mat intimitu. Nevadi mi že to tu píšem, no predsa pred farárom je to iné. Tak teraz teda neviem či ist alebo nie

@anonym_autor A zasnúbená si s otcom svojho syna? Plánuješ svoju budúcnosť, tak sa zoberte, veď na to stačí sobáš. Na čo je dobré plánovať a mať deti, keď nie ste manželia? Aké to má výhody pre teba?

anonym_155de5
10. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_155de5 tiez mi to pride zvláštne že je to až take prísne pokial sú to partneri ktorí spolu plánujú budúcnosť, deti, lasku.

@anonym_autor toto je chore rozpravat svoje intimne veci cloveku ktory moze mat este horsi charakter.

zuzanaete
10. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor A aky je problem mat svadbu? Stacia 2 svedkovia. Ak to myslis s Bohom/vierou vazne, tak vztah s Bohom bude priorita a aj upratanie si zivota podla toho. Ako uz bolo spomenute. Pri spovedi je potrebna lutost a tuzba viacej nehresit. Ak tam ides s tym, ze ale o tyzden budem pokracovat v starom zivote, tak spoved je neplatna.

autor
10. jan 2026
@loliki

@anonym_autor A zasnúbená si s otcom svojho syna? Plánuješ svoju budúcnosť, tak sa zoberte, veď na to stačí sobáš. Na čo je dobré plánovať a mať deti, keď nie ste manželia? Aké to má výhody pre teba?

@loliki Ano s otcom. Vlastne je to aj moj prvý partner. Sme spolu od strednej. Len svadbu teraz neriešime kvôli financiám a aj rodinnej situacii.

loliki
10. jan 2026
@anonym_autor

@loliki Ano s otcom. Vlastne je to aj moj prvý partner. Sme spolu od strednej. Len svadbu teraz neriešime kvôli financiám a aj rodinnej situacii.

@anonym_autor Váš syn má cca 9 rokov. Kedy plánujete svadbu? Mali ste sa už dávno zobrať a žiť ako normálna rodina. Svadbu a hostinu si môžete odpustiť.

anonym_df4002
10. jan 2026

vyspovedaj sa a ukonči to, klamala som😉 hned budeš mať lepší pocit

anonym_28d07a
10. jan 2026

@anonym_autor väčšina žien len predstiera aké sú veľké kresťanky a keď tu niekto pýta radu, dobre si oňho poutieraju papuľu
Aký význam má byť každú nedeľu v kostole, keď tá viera nejde od srdca. Ja do kostola nechodím, a som určite lepší človek ako pokrytecky kresťan.

elizabet173
10. jan 2026
@anonym_28d07a

@anonym_autor väčšina žien len predstiera aké sú veľké kresťanky a keď tu niekto pýta radu, dobre si oňho poutieraju papuľu
Aký význam má byť každú nedeľu v kostole, keď tá viera nejde od srdca. Ja do kostola nechodím, a som určite lepší človek ako pokrytecky kresťan.

@anonym_28d07a 👍👍👍👍👍👍

autor
10. jan 2026
@anonym_28d07a

@anonym_28d07a veď ja píšem že na spoveď by som chcela ist ako podpora pre syna

anonym_474ef0
10. jan 2026
@anonym_aa24f0

@anonym_autor sex je po svadbe,takže ak ideš na spoveď a vlastne vieš,že i tak ten sex bude,neplánujes nič meniť vo svojom živote,spoveď je neplatná.
To nie je tak,že pôjdeš na spoveď,všetko ok a môžem ďalej veselo robiť,čo chcem.
Musíš tam ísť s úprimným úmyslom zmeniť niečo,resp.chciet zmeniť. A intímny život je trošku niečo iné ako prestať ohovárať,či klamať.
Takže radšej na spoveď nechoď,lebo takáto spoveď nemá význam. Skôr si daj do poriadku trošku svoju "vieru" s choď na spoveď s tým,že chces niečo zmeniť. Farárovi je to jedno,môžeš mu aj klamať. Ale spovedas sa Bohu,jeho neoklames.

@anonym_aa24f0 nic take ako neplatna spoved neexistuje

martinmmartin
10. jan 2026

Autorka zisti si prosim kedy a ako a preco sa spovedat zacalo. A rozhodni sa potom......pomozem ti - kontrola oveciek

anonym_ad7852
10. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_28d07a veď ja píšem že na spoveď by som chcela ist ako podpora pre syna

@anonym_autor a syn preco ide na prijimanie?

Strana
z2