Skúsenosti s cirkevným rozvodom
Ahojte,
mate skusenosti s cirkevnym rozvodom?
Mohli by ste sa podelit o informaciu ako tento proces prebiehal, co obsahoval a preco vas rozviedli/nerozviedli?
Kolko to asi trva?
Dakujem krasne.
To k čomu je cele to divadlo dobre? Hotový cirkus.
Ja osobne co poznám tých ktorí žiadali o anuláciu, všetkým to schválili a nie, žiadne vážne dôvody. Normálne si našli milencov, milenky po rokoch manželstva a rozviedli sa.
Takže opäť jedna z chorých pravidiel cirkvi.
@simona20201309 Ale nehovor... Jedine anulacia, ktorú si dovolím spochybňovať (a to spochybňovať, nie rozhodne tvrdiť o tom, že je fejk), je anulácia nášho slávneho slendermana z Kompletne Dúhového Hnutia (skratka KDH).
Toto sú presne tie prípady, kedy sa tlačí do svadby. Aj kňazi to robia - Kým sa nevezmete, decko vám nepokrstím. To je presne dôvod, ktorý zneplatňuje manželstvo, lebo manželstvo nevzniklo na základe slobodného súhlasu, ale boli do neho dotlačení kňazom. Napríklad. Áno, aj to sa stáva a často...
To isté rodina, kamaráti, známy. Nik nemá právo inému človekovi diktovať, koho si má, alebo nemá vziať.
Medzi anuláciou a rozvodom sú veľké rozdiely. Anulácia znamená, že manželstvo ani neexistovalo. Rozvod je riešenie pre slabochov, ktorí si nevedia stáť za tým, čo sľúbili. Sľúbili v dobrom aj zlom a dodržať to nevedia. To sú tie novodobé riešenia pre tých, ktorých slovo nič neznamená. Laserové odstránenie tetovania je to isté. Ľudia dnes majú problém urobiť rozhodnutie a držať sa ho.
@simona20201309 Ale nehovor... Jedine anulacia, ktorú si dovolím spochybňovať (a to spochybňovať, nie rozhodne tvrdiť o tom, že je fejk), je anulácia nášho slávneho slendermana z Kompletne Dúhového Hnutia (skratka KDH).
Toto sú presne tie prípady, kedy sa tlačí do svadby. Aj kňazi to robia - Kým sa nevezmete, decko vám nepokrstím. To je presne dôvod, ktorý zneplatňuje manželstvo, lebo manželstvo nevzniklo na základe slobodného súhlasu, ale boli do neho dotlačení kňazom. Napríklad. Áno, aj to sa stáva a často...
To isté rodina, kamaráti, známy. Nik nemá právo inému človekovi diktovať, koho si má, alebo nemá vziať.
Medzi anuláciou a rozvodom sú veľké rozdiely. Anulácia znamená, že manželstvo ani neexistovalo. Rozvod je riešenie pre slabochov, ktorí si nevedia stáť za tým, čo sľúbili. Sľúbili v dobrom aj zlom a dodržať to nevedia. To sú tie novodobé riešenia pre tých, ktorých slovo nič neznamená. Laserové odstránenie tetovania je to isté. Ľudia dnes majú problém urobiť rozhodnutie a držať sa ho.
@thirstymonk napriklad v mojom pripade som bojovala dlhe mesiace, ale co narobis, ked ti povie, ze chce konicky, cestovanie, kamaratov... (to vsetko samozrejme mal aj pocas manzelstva, len moja pritomnost uz proste bola na pritaz) a odstahuje sa nevedno kam?
@anonym_autor cirkevný rozvod neexistuje. Iba anulacia manželstva to znamená vyhlásenie o tom že vaše manželstvo nikdy neexistovalo.
@anonym_autor cirkevný rozvod neexistuje. Iba anulacia manželstva to znamená vyhlásenie o tom že vaše manželstvo nikdy neexistovalo.
@hopsas ako som uz spominala, po spravnosti ide o nulitu manzelstva, ale admin temu premenoval.
@terezka1947 Veľmi sa nerúhaj, lebo nemáš tucha, čo hovoríš... ;) Tí sudcovia, obhajcovia a cirkevní právnici tam zažili také veci, že by ti vlasy dupkom stavali, to mi ver.
@thirstymonk skús si prečítať moje príspevky. Ja určite nie som ťa,čo sa dúha,skôr obranujem cirkevné súdy a sudcov a celý manažment,čo má túto tému v kompetencii. To je kopec ľudí a aj oni to majú ťažké,pretože musia podľa svojho svedomia ,nie iba vedomia rozhodnút vo vážnych veciach.
@anonym_autor nulita manželstva je, že manželstvo nebolo platne uzavreté s neboli napr. známe prekážky alebo boli zamlčané a nevydiskutované pred manželstvom. Vo svojej podstate ľudia neuzavreli platné manželstvo a nie sú manželmi a teda logicky ich to pravé manželstvo ešte len čaká.
Existuje ešte iná vec. Ak sa počas manželstva vyskytne závažný problém a nie je možné to riešiť dohovorom napr. opakované násilie, tak to tiež niekto nesprávne volá cirkevný rozvod. Ale manželstvo je nezrušiteľné ale existuje oddelenie od lôžka a stola, čo znamená odlúčenie so sľubom žitia bez partnera. Čiže žijete pochopiteľne bez pohlavného spolunažívania a bez novej známosti a s manželom - násilníkom sa už nežije. Na všetko je však cirkevný súd a presné pravidlá. Nulita alebo odluka sa vykonáva pre ďalšie možné pristupovanie k sviatostiam napr. Prijímanie a spoveď. Nie, že si chcem založiť novú rodinu a páči sa mi svadba v kostole, tak si to vybavím pre efekt. Veci sa podstivo prešetruje cez advokátov a neodklepne sa to každému, lebo sa mu chce zrušiť manželstvo a začať s niekým iným.
Ešte by som to tu takto. Napisala... To ze ti tu anuluju manželstvo kňazi, este neznamená ze to anuluje aj Boh.
Dôležité je naozaj to ako to v skutočnosti je.
Boh je podstatný len Boh.
A ak je pre teba podstatný Boh, musíš ty skúmať ako to naozaj bolo. Ak ta klamal...to je jedno ako ôk mozno sa to berie ako podvod a možno to hore v nebi anuluje aj Boh.
Ale to ze tu po známosti si niekto papierovo rozvedie teda anuluje manželstvo je výsmech... Kde v biblii sa píše konkrétne o anulacii manželstva?
Ak niekde tam Treba hľadať pravdu... To co si kňazi vymysleli, aj cirkevny vyšší, aj dokonca pápež, je len to co oni povedali... A nie co povedal Boh.
ak chces napis mi do spravy...porozpravam ti velmi zaujimave veci..
@terezka1947 poznám 2pary. Jednu nachytal muž s milencom. Zbil ju. On v base, ona celá Happy. Ďalšia, to skôr ona bola jeho. Anulovanie z jej strany úplne bez problémov. V oboch prípadoch išlo o +-10rocne manželstva.
@anonym_71b0f4 určite na základe tohoto im manželstvo neanulovali. Anulacia rieši to, čo bolo pred manželstvom, nie počas. Ani keby sa z neho počas manželstva stal alkoholik a potom bil ženu a deti, nie je dôvod na anulaciu .
@thirstymonk je to od teba velmi mile a vazim si tvoju ochotu. Mna len zaujimala cisto procesna stranka, ziadost je zaslana a neviem sa dopatrat, aky je dalsi postup - teraz poslu moje vyjadrenie byvalemu manzelovi? Budu nas predvolavat, atd.? Nemam nikoho nablizku, kto by nieco obdobne riesil, dokonca aj rozvod prebehol bez nasej pritomnosti, bez nariadenia pojednavania... Kiez by som to nemusela riesit, ale byvaly muz bol neveriaci (zobrali sme sa na zaklade dispenzu), boli tam viacere naznaky uz pred uzatvorenim manzelstva (klamstva, eroticke konverzacie, nulova empatia), len som dufala, ze sa poucil a zistila som, ze to bolo 12 rokov pretvarky... a tie nasledky v ziti viery nesiem len ja, jemu je to uplne jedno, tak ako som mu ukradnuta aj ja.😔
@anonym_autor absolvovala som to. Pokojne napis ss ak chceš.
@anonym_autor ahoj,ja som vybavovala papiere pre iného človeka, ak chceš, napíš mi ip s konkrétnou otázkou,lebo je to veľmi obšírne celý proces.
Ešte by som to tu takto. Napisala... To ze ti tu anuluju manželstvo kňazi, este neznamená ze to anuluje aj Boh.
A ak je pre teba podstatný Boh, musíš ty skúmať ako to naozaj bolo. Ak ta klamal...to je jedno ako ôk mozno sa to berie ako podvod a možno to hore v nebi anuluje aj Boh.
Ale to ze tu po známosti si niekto papierovo rozvedie teda anuluje manželstvo je výsmech... Kde v biblii sa píše konkrétne o anulacii manželstva?
Ak niekde tam Treba hľadať pravdu... To co si kňazi vymysleli, aj cirkevny vyšší, aj dokonca pápež, je len to co oni povedali... A nie co povedal Boh.
@derdia Matúš 18:18
[18] Veru, hovorím vám: Čo zviažete na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažete na zemi, bude rozviazané v nebi.
Som cirkevne rozvedená, mám teda anulované manželstvo… trvalo to rok, celý proces bol dosť nepríjemný ( otázky do totálnych detailov) …. som síce rada, že to mám za sebou, no keby som mala ísť do toho druhý krát tak nejdem…inak 150€ bola žiadosť a cca 300€ znalecký posudok od psch znalkyne… nerada na to celé spomínam🙈
@anonym_71b0f4 určite na základe tohoto im manželstvo neanulovali. Anulacia rieši to, čo bolo pred manželstvom, nie počas. Ani keby sa z neho počas manželstva stal alkoholik a potom bil ženu a deti, nie je dôvod na anulaciu .
@anonym_6705ba keď myslíš. Na začiatku bola láska, dokonca jedna rozbila dlhoročný vzťah len aby chlapa dostala. Druhá no comment
@thirstymonk je to od teba velmi mile a vazim si tvoju ochotu. Mna len zaujimala cisto procesna stranka, ziadost je zaslana a neviem sa dopatrat, aky je dalsi postup - teraz poslu moje vyjadrenie byvalemu manzelovi? Budu nas predvolavat, atd.? Nemam nikoho nablizku, kto by nieco obdobne riesil, dokonca aj rozvod prebehol bez nasej pritomnosti, bez nariadenia pojednavania... Kiez by som to nemusela riesit, ale byvaly muz bol neveriaci (zobrali sme sa na zaklade dispenzu), boli tam viacere naznaky uz pred uzatvorenim manzelstva (klamstva, eroticke konverzacie, nulova empatia), len som dufala, ze sa poucil a zistila som, ze to bolo 12 rokov pretvarky... a tie nasledky v ziti viery nesiem len ja, jemu je to uplne jedno, tak ako som mu ukradnuta aj ja.😔
@anonym_autor prave si tym prechadzam...podas ziadost, cirkevny sud preskuma, ci je ziadost relevantna a ci otvoria proces nulity. Stanovia obhajcu zvazku a dalsich dvoch, kt.sa k uvedenej kauze budu vyjadrovat a nezavisle od seba posudzovat. Informuju vas oficialna o zacati procesu a vymenovani knazov kt.sa kauzou budu zaoberat. Toto moze trvat niekolko mesiacov. Nasledne budes ty a exmanzel predvolani na vypovedanie. O mesiac-dva po vasich vypovediach budu predvolani vasi svedkovia kt.ste navrhli. Zalezi od moznosti svedkov kedy pridu, moj exmanzel toto obdobie aj so svojimi svedkami natahoval takmer 3/4 roka. Nasledne sa kazdy knaz involovany v procese oboznami so vsetkymi vypovedami, to moze opat trvat 2-3 mesiace...potom budu zasadat a podla vypovedi budu hlasovat za alebo proti nulite...este zalezi od dovodu kt.uvedies, ci bude involvovany aj psycholog, to potom trva este o nieco dlhsie. Udajne je v cirkvi tlak na to, aby tieto procesy netrvali tak dlho ako kedysi (kludne 3-5 rokov) ale aby to riesili rychlejsie (1-2 roky)
Myslíte, že je dôvod na anulaciu, ak sa niekomu zisti narcisticka porucha osobnosti? Napríklad ze človek nie je schopný si priznať vinu, vždy je na vine niekto iný, je akoby neschopný takého záväzku?
Myslíte, že je dôvod na anulaciu, ak sa niekomu zisti narcisticka porucha osobnosti? Napríklad ze človek nie je schopný si priznať vinu, vždy je na vine niekto iný, je akoby neschopný takého záväzku?
@anonym_7980f2 bolo Ti toto zamlcane pred manzelstvom a bola si "nasilne" do takeho zvazku dotlacena niekym alebo niecim? Lebo proces anulacie je o tom, ze manzelstvo by pre urcity dovod vobec nevzniklo. Vies kolko ja poznam ludi, co si nepriznaju vinu, furt len dovody hladaju na to, aby oni neboli na vine a normalne funguju?
@anonym_7980f2 bolo Ti toto zamlcane pred manzelstvom a bola si "nasilne" do takeho zvazku dotlacena niekym alebo niecim? Lebo proces anulacie je o tom, ze manzelstvo by pre urcity dovod vobec nevzniklo. Vies kolko ja poznam ludi, co si nepriznaju vinu, furt len dovody hladaju na to, aby oni neboli na vine a normalne funguju?
@muchotrafka298 lenže on nebol úprimný v umysloch, to, že ma poruchu, znamená, že tu ženu zmanipuloval...ze všetky tie sľuby nemyslel vážne, v podstate ju oklamal, lebo sa pretvaroval...
@anonym_7980f2 to by sa muselo preskúmať a k tomu sa vyjadrujú psychológovia a iní odborníci.
Vieš,to sa skúma v kontexte vášho života. Nedá sa iba jedna vec vypichnúť.
Cirkevny rozvod neexistuje. Je len moznost anulacie manzelstva. Su presne urcene postupy, ako podat ziadost a co je k tomu potrebne. V procese sa skumaju veci pred manzelstvom, nie pocas neho.
@muchotrafka298 aj obdobie niekoľkých mesiacov po svadbe je dôležité ... V mojom prípade anulancia manželstva trvala presne rok.
@terezka1947 na čo by mi to bolo? Ja to nepotrebujem. Riešil to manželov otec. Nepísala som o súrodencovi farárovi. Tiež osobne poznám Bobera alebo aj Chautura, ale ako píšem neriešim svoju anulaciu. Píšem o iných a o tom ako záhadne rýchlo boli ich manželstva anulovane. A keď už je dôvod na anulovane manželstva to,že niekto smilni a manžel ju nachyta,tak to je iná káva
@anonym_71b0f4 anulancia môže byť aj expresne rýchlo vybavená, ak sú jasné dôkazy....
@anonym_71b0f4 anulancia môže byť aj expresne rýchlo vybavená, ak sú jasné dôkazy....
@patriciah1 ja som to nepotrebovala. To manželov otec,veľký kresťan,ťažko znášal,že obaja synovia rozvedení. Takto si asi chcel kúpiť odpustok 😄.
To k čomu je cele to divadlo dobre? Hotový cirkus.
Ja osobne co poznám tých ktorí žiadali o anuláciu, všetkým to schválili a nie, žiadne vážne dôvody. Normálne si našli milencov, milenky po rokoch manželstva a rozviedli sa.
Takže opäť jedna z chorých pravidiel cirkvi.
@simona20201309 podľa mňa takýto holubnik ani boh neschvaluje . Keď raz niekomu prisaham pred Bohom vernosť , tak to beriem vážne
@derdia úplne súhlasím, neverím ze Boh schvaľuje tieto anulacie. To ze na zemi niekto odobri anulaciu, stále to odobril len človek, nie boh
@derdia úplne súhlasím, neverím ze Boh schvaľuje tieto anulacie. To ze na zemi niekto odobri anulaciu, stále to odobril len človek, nie boh
@darina77 áno, človeka môžeš oklamať, ale Boha sa nedá a každý si to berie na svedomie... Ale aj napriek tomu sú uzatvárané manželstva, ktoré v skutočnosti nevzniknú... Si predstav, že by ti muž zatajil pred svadbou, že je závislý na prostitútkach... Podvodom by si sa dostala do zväzku a potom bola povinná s ním stráviť zvyšok života...
Anulácia manželstva nie je rozvod. Rozvádza iba súd.

@anonym_71b0f4 musíš sa skúsiť opýtať teda o Bobera,mimochodom,asi sa ho aj ja opýtam,ako to s tými anulaciami je. A že prečo to riešia tak neštastne😁a lajdacky ti jeho kolegovia na súde. Nech ich tam trošku preverí. A svojim známym nech dáva poriadne info,o čom ťa anulacia je.
@terezka1947 Veľmi sa nerúhaj, lebo nemáš tucha, čo hovoríš... ;) Tí sudcovia, obhajcovia a cirkevní právnici tam zažili také veci, že by ti vlasy dupkom stavali, to mi ver.