icon

Stretli ste sa so zázrakom v oblasti zdravia?

21. nov 2025

Máte skúsenosti s niečím hlavne zdravotným kedy ste si povedali že toto je naozaj zázrak ? som veriaca takze kľudne take že ste sa za niečo ohľadom zdravia dlho modlili a ono sa to vyliečilo, zmizlo …

anonym_80f655
21. nov 2025

@anonym_autor raz došiel doktor za mnou (počas hospitalizácie) najskôr to bol “zázrak, že ste to prežili” a o týždeň “zázrak, že to vaše orgány zvládli bez následkov” a ešte jeden zázrak mám aj doma, keď ma museli operovať v rannom štádiu tehotenstva s tým, že s istotou o dieťa prídem (zásah do brucha) a je z neho živý, krásny a inteligentný pubertiak, teda zázrak 🙂

anonym_6cfba0
21. nov 2025

Ja som to vtedy prežívala ako zázrak... Veľmi som túžila po dieťatku, snažili sme sa 1,5roka, medzitým som mala 1 potrat.... Keďže sme už neboli najmladší, a túžila som sa stať matkou, veľmi ťažko som prežívala to čakanie, sklamanie... Asi všetci chápu, čo podobné prežili. Mala som aj gynekologicke problémy, problémy s cyklom, endometriozu, manželovi vyšiel zlý spermiogram. Boli sme na konzultácii v centre IVF, kde nám povedali, že podľa výsledkov je malá šanca na spontánne počatie, inseminaciu ani neodporúčajú ale rovno IVF.
O pár dní neskôr sme boli v kostole, počas omše ma doľahli tie negatívne pocity, ta neistota, či sa vôbec stanem matkou niekedy... Az som sa tam rozplakala... Tiekli mi slzy a počas čítania zrazu zaznela veta: " na konci svojho utrpenia uvidíš svetlo". Ja som to vtedy vnímala ako odpoveď od Boha na moje trápenie.
Prešlo asi 11 dní, a mala som pozitívny test v rukách. Počali sme ho +/- 1-2dni po vyšetrení spermiogramu, čiže s tými zlými výsledkami, kde nevideli veľkú šancu na spontánne počatie. V čase konzultácie IVF som už bola tehotná, len to ešte nikto nemohol tušiť, bolo to par dni po ovulácii. Dnes už má synček 3roky, volá sa Matúš (=dar od Boha, meno sa mi páčilo už dlho, nevybrali sme to podľa významu).

zuzanita1609
21. nov 2025

Zázrak...,keď bol darovaný orgán voperovaný,prijatý a človek funguje, žije. Zázrak 💞

anonym_00d211
21. nov 2025

Hej, moja druhá dcera. Podľa testov nemožnosť prirodzene otehotnieť (katastrofálna hladina hormónov, TSH hormón štítnej žľazy okolo 30, hoci na otehotnenie sa odporúča hodnota okolo 2,5). Napriek tomu som spontánne otehotnela a dcéru donosila do 41tt. Pôrod trval hodinu a pol a dcéra sa narodila uplne zdravá.

anonym_b51b98
21. nov 2025
@anonym_6cfba0

Ja som to vtedy prežívala ako zázrak... Veľmi som túžila po dieťatku, snažili sme sa 1,5roka, medzitým som mala 1 potrat.... Keďže sme už neboli najmladší, a túžila som sa stať matkou, veľmi ťažko som prežívala to čakanie, sklamanie... Asi všetci chápu, čo podobné prežili. Mala som aj gynekologicke problémy, problémy s cyklom, endometriozu, manželovi vyšiel zlý spermiogram. Boli sme na konzultácii v centre IVF, kde nám povedali, že podľa výsledkov je malá šanca na spontánne počatie, inseminaciu ani neodporúčajú ale rovno IVF.
O pár dní neskôr sme boli v kostole, počas omše ma doľahli tie negatívne pocity, ta neistota, či sa vôbec stanem matkou niekedy... Az som sa tam rozplakala... Tiekli mi slzy a počas čítania zrazu zaznela veta: " na konci svojho utrpenia uvidíš svetlo". Ja som to vtedy vnímala ako odpoveď od Boha na moje trápenie.
Prešlo asi 11 dní, a mala som pozitívny test v rukách. Počali sme ho +/- 1-2dni po vyšetrení spermiogramu, čiže s tými zlými výsledkami, kde nevideli veľkú šancu na spontánne počatie. V čase konzultácie IVF som už bola tehotná, len to ešte nikto nemohol tušiť, bolo to par dni po ovulácii. Dnes už má synček 3roky, volá sa Matúš (=dar od Boha, meno sa mi páčilo už dlho, nevybrali sme to podľa významu).

@anonym_6cfba0 krasne, az mam zimomriavky

anonym_caf998
21. nov 2025

@anonym_autor Áno. Moju svokru poslali po všetkých možných aj nemožných liečbach domov dožiť. Mala rakovinu posledné štádium a nebolo jej už z lekárskeho hľadiska pomoci. Chvalabohu je od vtedy uz 25 rokov a pomaly má 80tku 🙏🍀🙏 Pre mňa aj pre ňu zázrak 💎❤

anonym_caf998
21. nov 2025

@anonym_autor A moja mama spomína, že jej brat ako mladý prežil síce vojnu ale hneď po vojne mal vážnu chorobu vysoké horúčky vraj týfus a lekári mu nedávali žiadne šance na prežitie a prežil. Druhý krát choleru a prežil. Zomrel v pomerne vysokom veku.

anonym_e46c5a
22. nov 2025
@anonym_caf998

@anonym_autor Áno. Moju svokru poslali po všetkých možných aj nemožných liečbach domov dožiť. Mala rakovinu posledné štádium a nebolo jej už z lekárskeho hľadiska pomoci. Chvalabohu je od vtedy uz 25 rokov a pomaly má 80tku 🙏🍀🙏 Pre mňa aj pre ňu zázrak 💎❤

@anonym_caf998 toto prave nerozumiem, preco sa niekto vylieci a iny zomrie mlady. Preco deti zomieraju.

anonym_80f655
22. nov 2025
@anonym_e46c5a

@anonym_caf998 toto prave nerozumiem, preco sa niekto vylieci a iny zomrie mlady. Preco deti zomieraju.

@anonym_e46c5a deti mjú silnú imunitu a keď použiješ tú silnú imunitu proti svojmu telu… tiež záleží od toho aká je to rakovina, štádium, mentálne nastavenie človeka atď.

marianarem
22. nov 2025

@anonym_autor Moj svokor bol tazky alkoholik a upadol do deliria. Vzali ho do nemocnice, kde mu zistili navyse aj rozne zranenia mozgu a lebky, bakterialne infekcie po celom tele, cirhozu pecene, zvacsene srdce a celkovo rozvrateny organizmus. Nejake 2 mesiace tam lezal a ziadne velke zlepsenie. Bol sice pri vedomi, ale nevedel kto je, kde je a bol leziaci, plienkovany. Lekari nas poslali vybavit ustav, lebo uz nevideli sancu na zlepsenie. Dostal odkazanost najvyssieho stupna a prognoza bola uz dozivotne. No previezli sme ho do sukromneho zariadenia a tam neviem, co sa stalo, ale za 3 dni bol svokor na nohach, zacal rozpravat, rozpamatavat sa. Pobudol tam nakoniec nejake 3 mesiace a domov isiel ako zdravy clovek, dokonca aj pecen sa mu zregenerovala, v 66 rokoch a po tom vsetkom, co pil.
Vsetci to povazovali za zazrak. Bohuzial vsak jemu to nestacilo a o mesiac pil znova, co malo nakoniec uz fatalne nasledky.

anonym_e35318
22. nov 2025
@marianarem

@anonym_autor Moj svokor bol tazky alkoholik a upadol do deliria. Vzali ho do nemocnice, kde mu zistili navyse aj rozne zranenia mozgu a lebky, bakterialne infekcie po celom tele, cirhozu pecene, zvacsene srdce a celkovo rozvrateny organizmus. Nejake 2 mesiace tam lezal a ziadne velke zlepsenie. Bol sice pri vedomi, ale nevedel kto je, kde je a bol leziaci, plienkovany. Lekari nas poslali vybavit ustav, lebo uz nevideli sancu na zlepsenie. Dostal odkazanost najvyssieho stupna a prognoza bola uz dozivotne. No previezli sme ho do sukromneho zariadenia a tam neviem, co sa stalo, ale za 3 dni bol svokor na nohach, zacal rozpravat, rozpamatavat sa. Pobudol tam nakoniec nejake 3 mesiace a domov isiel ako zdravy clovek, dokonca aj pecen sa mu zregenerovala, v 66 rokoch a po tom vsetkom, co pil.
Vsetci to povazovali za zazrak. Bohuzial vsak jemu to nestacilo a o mesiac pil znova, co malo nakoniec uz fatalne nasledky.

@marianarem toľká snaha a k ničomu

anonym_15266e
22. nov 2025

@anonym_autor to, že niektoré ženy tu prirodzene počali a lekári im predtým hovorili, že sa to nedá by som nepovažovala za ,zázrak, pretože sa v týchto veciach často mýlia, no to, že sa dotyčnej svokra žije ešte 25 rokov, po diagnostikovaní terminálneho štádia rakoviny, tak to je ozaj zázrak.
Moja mama pred 47 rokmi mala reumatickú horúčku, ľudia pri nej v izbe zomierali na túto istú diagnózu, chodila takmer 2 roky po nemocniciach a dostala sa z toho a dnes má už 78 rokov.
A vieš čomu verím ja? Že pokiaľ sa niekto narodil v nedeľu prežije nehody a to väčšinou bez akejkoľvek telesnej ujmy.

simca115
22. nov 2025

Áno , po vypočutí diagnózy nepriechodné vajcovody a dvoch kolách IVF som prirodzene otehotnela , prehodnotila som názor na vieru úplne keďže som predtým veľmi zanevrela na vieru lebo som bola veľmi sklamaná zo všetkého . Teraz som v 21 tt a ďakujem bohu za to že čakáme zdravé dievčatko a dúfam že všetko dopadne dobre ♥️

anonym_c3fe54
22. nov 2025

Pre mňa je asi zázrak, že som ešte tu. Neviem síce dokedy...

terezka1947
22. nov 2025

...zažila som ich viac....ale môj najcennejšie sú: starší syn-ze sme prežili obaja pôrod( lekári mi až po povedali,že išli zachrániť buď mňa alebo dieťa) a mladší syn,ze napriek všetkým zlým prenatalnym výsledkom a odporúčaniam na potrat,je na svete zdravý chlapček.

simsalabim
22. nov 2025
@anonym_15266e

@anonym_autor to, že niektoré ženy tu prirodzene počali a lekári im predtým hovorili, že sa to nedá by som nepovažovala za ,zázrak, pretože sa v týchto veciach často mýlia, no to, že sa dotyčnej svokra žije ešte 25 rokov, po diagnostikovaní terminálneho štádia rakoviny, tak to je ozaj zázrak.
Moja mama pred 47 rokmi mala reumatickú horúčku, ľudia pri nej v izbe zomierali na túto istú diagnózu, chodila takmer 2 roky po nemocniciach a dostala sa z toho a dnes má už 78 rokov.
A vieš čomu verím ja? Že pokiaľ sa niekto narodil v nedeľu prežije nehody a to väčšinou bez akejkoľvek telesnej ujmy.

@anonym_15266e nie ze by som na to verila, ale mnohe tieto ludove mudrosti su zaujimave.... moj otec sa narodil v nedelu a este aj "s cepcekom", co je vraj predzvestou dlheho zivota pod ochrannou rukou osudu a je fakt, ze jeho zivot tak aj vyzera. Uz sa blizi k 90ke.

anonym_e35318
22. nov 2025
@anonym_15266e

@anonym_15266e tá posledná veta smejem sa veľmi keďže poznám ľudí narodených v nedeľu. Skús už nevypotit väčšiu blbosť ďakujem

ivka21
22. nov 2025

@anonym_autor áno skóre tehu príznaky mimomaternicoveho, doktorka no len 1% ze je to normálne tehu a ako tak sedím na chodbe už som mala ist na príjem tak som sa silno modlila presne tu modlitbu za dieťa ( som katolicka a a potrat neni u nas pripustny, nejak som nepatrala u knaza ci aj ked je ohrozeny zivot mimomaternicovym tehu) .A prídem tam a ze ešte urobíme raz krvné testy,a potom radšej ze nech prídem zajtra . Na druhý den primár ze ved to je krásne tehu. A ešte sa narodil aj so srdiečkom (znamienkom na dlani)

ivka21
22. nov 2025
@simsalabim

@anonym_15266e nie ze by som na to verila, ale mnohe tieto ludove mudrosti su zaujimave.... moj otec sa narodil v nedelu a este aj "s cepcekom", co je vraj predzvestou dlheho zivota pod ochrannou rukou osudu a je fakt, ze jeho zivot tak aj vyzera. Uz sa blizi k 90ke.

@simsalabim co je cepcek?

simsalabim
22. nov 2025
@ivka21

@simsalabim co je cepcek?

anonym_caf998
23. nov 2025
@anonym_e46c5a

@anonym_e46c5a Toto nepochopím ani ja,asi vyššia moc,osud. Aj svokra to rozprávala, že keď ležala na onkologii dlho, že boli s ňou mladé ženy, dievčatá a už sa domov nevrátili 😪

anonym_caf998
23. nov 2025
@anonym_c3fe54

Pre mňa je asi zázrak, že som ešte tu. Neviem síce dokedy...

@anonym_c3fe54 Prajem Vám s celého srdca,aby to bolo veľmi veľmi dlho. Moja svokra je toho príkladom .Šancu jej nedávali a už je tomu vyše 20 rokov .Vždy je nádej, len musíme veriť.

patriciah1
23. nov 2025

Ja som strávila doma týždeň s prasknutým črevom - myslela som si, že mám iba virózu, ktorú rozchodím. Skončila som v nemocnici, výsledky krvi som mala na zomretie, po 3 CT brucha lekári nevedeli určiť diagnózu. Nakoniec sa ma rozhodli otvoriť,aby vedeli či to má ešte zmysel. Prežila som, po niekoľkých týždňoch som sa vrátila domov z nemocnice s 38 kilami. Som veľmi vďačná primárovi, ktorý mi perfektne odvedenou operáciou zachránil život. ❤️

kiki68
24. nov 2025

Ano, ale v ramci veteriny. Tam sa 5 lekari vyjadrili o zazrakuc nakolko tam bola sanca na prezitie ani nie 10%, mali tam dalsich 2 pacientov v tom mesiaci s tou istou diagnozou, do 3 tyzdnov po operacii umreli na recidivu stavu. Nas neumrel, umrel v starobe na zlyhanie srdca. Vtedy som sa velmi modlila. Operacia trvala namiesto 3,5 az 6 hodin, bol v umelom spanku a prakticky inkubatore zopar dni. Uz po 2 dnoch videli, ze je tam obrovske zlepsenie, potom mohli preberat a ucit chodit atd. Po nejakom roku sme boli na kontrole, vsetko bolo ciste a neurolog mi hovori “ viete, ja som ako odbornik nemyslel, ze to dobre dopadne, ja som do toho isiel kvoli Vam, lebo som sa bal, ze umriete s tym psom od zialu “, ale tak zazrak sa stal a pes neumrel. Potom mal na male este raz a to bola ina diagnoza, tam tiez povedali, ze o fuz a zazrakom. Odvtedy som veriaci clovek.

anonym_00d211
26. nov 2025
@anonym_15266e

@anonym_15266e ale áno, je to zázrak, keď máš roky uvedené v papieroch neplodnosť, zodpovedajú tomu aj hodnoty hormónov či krvného obrazu.. ja som mala neplodnosť potvrdenú asi od 4 lekárov, vrátane zahraničnej kliniky.. osobne som sa už zmierovala s tým, že deti nikdy mať nebudem.. na Slovensku nám nikto nevedel pomôcť, akekolvek pokusy zlyhali (IVF, IUI, lieky atď).. a vies čo? Teraz ležím pri dvoch malých slečnách, ktoré si vedľa mňa spokojne odfukujú.. a podotýkam, že sú originál naše, žiadne darcovské embryo ani nič také.

anonym_15266e
26. nov 2025
@anonym_00d211

@anonym_15266e ale áno, je to zázrak, keď máš roky uvedené v papieroch neplodnosť, zodpovedajú tomu aj hodnoty hormónov či krvného obrazu.. ja som mala neplodnosť potvrdenú asi od 4 lekárov, vrátane zahraničnej kliniky.. osobne som sa už zmierovala s tým, že deti nikdy mať nebudem.. na Slovensku nám nikto nevedel pomôcť, akekolvek pokusy zlyhali (IVF, IUI, lieky atď).. a vies čo? Teraz ležím pri dvoch malých slečnách, ktoré si vedľa mňa spokojne odfukujú.. a podotýkam, že sú originál naše, žiadne darcovské embryo ani nič také.

@anonym_00d211 ale zabúdaš, že aj lekári sú len ľudia ... a ja už som počula o nespočetne veľa prípadoch žien, ktoré mali svoje vlastné deti napriek predchádzajúcim slovám lekárov o ich neplodnosti, že toto naozaj nepovažujem za žiadny zázrak

anonym_00d211
26. nov 2025
@anonym_15266e

@anonym_00d211 ale zabúdaš, že aj lekári sú len ľudia ... a ja už som počula o nespočetne veľa prípadoch žien, ktoré mali svoje vlastné deti napriek predchádzajúcim slovám lekárov o ich neplodnosti, že toto naozaj nepovažujem za žiadny zázrak

@anonym_15266e jasne, že sú ľudia, ale mýliť sa môžu aj pri iných diagnózach, nielen pri plodnosti…

anonym_15266e
27. nov 2025
@anonym_00d211

@anonym_15266e jasne, že sú ľudia, ale mýliť sa môžu aj pri iných diagnózach, nielen pri plodnosti…

@anonym_00d211 to síce áno, no ešte som nikdy nepočula, že by mal niekto diagnostikovaniú rakovinu v terminálnom štádiu a žil ešte ďalších 20 rokov vyše