Svadba katolíka v evanjelickom kostole
Ahojte,
mám otázku ohľadom svadby medzi katolíkom a evanjelickou partnerkou. Chceli by sme sa zosobášiť v evanjelickom kostole, keďže partnerka si „dupla nohou“ a tak to proste byť musí. Zmieril som sa s tým. Rovnako aj deti budú všetky evanjelické.
Rád by som sa teda dozvedel, ako to funguje s dišpenzom alebo povolením od katolíckej cirkvi a či je jeho získanie komplikované. Máte skúsenosti s tým, že katolík a evanjelička sa vzali v evanjelickom kostole a katolík si pritom zachoval svoju vieru?
Budem vďačný za osobné skúsenosti alebo rady, ako to prebieha v realite.
Ziadna prislusnost náboženskej organizácii (to su ludske,pozemske a docasnne delenia, Boh nepotrebuje nase knihy, ma svoje, je zvrchovany a nezavisli od ludi ) nema moc cloveka spasit, očistiť ho od hriechu, toto právo ma živý Pan Ježiš Kristus - on za to pravo ODPUSTIT A OCISTIT cliveka od put hriechu, zavislosti a bezmoci platil svojim životom.
"Toto je ten kameň, ktorý ste vy, stavitelia, zavrhli, ale ktorý sa stal uholným kameňom. A nieto spasenia v nikom inom, lebo nebolo dané pre ľudí iné meno pod nebom, v ktorom by sme mali dôjsť spasenia."
Prajem krásne manželstvo a pokojnú pripravu svadby.🙂
@thirstymonk cirkev by už mala zaniknúť a n cht ľudí žiť. Cirkev nema patent na moralku
@mizoko povedala militantná ateistka. Ešte pár fráz typu "náboženstvo je opium ľudstva" a už budeme vedieť, kam ťa zaradiť, progresívna komunistka.

@natalka13 Netrucujem, momentálne proste som chcel zistiť či to niekto nemal podobne, to je všetko.
@tonkoantonko chápem, to nie je o truce, ale reálne info z pohľadu rkc. Lebo evanjelickí farári ti povedia svoje verzie, čo je ok, ale možno nepoznajú presne pohľad rkc na sobáš v inom kostole.
Pýtaj sa priamo u osvieteneho kňaza rkc.