icon

Aké sú ceny pomníkov a náhrobkov?

19. apr 2026

Prosím, v akých cenových reláciách sa pohybujú ceny pomníkov, platňa s náhrobkom, ale máte skúsenosti? Viem že je to individuálne, záleží od mnohých faktorov, ale nemám ani predstavu reálnej ceny. Jednohrob, "čerstvý".

alickapusinka
19. apr 2026

tak mi za jednohrob 2000 eur pre dcérku ale ma tu holograficku fotku v kameni zbrusenu takže nie lepenu obyčajnu a kedže to bola ručna práca tak preto take drahe aj s platňou aj s kameňom.Na komplet zakrytie.Daju sa tam dať aj naše truhly keby sa nám niečo z mužom stalo tak sa da dnu vložiť.

anonym_51a569
19. apr 2026

Sesternica dala za jednohrob cez 7 tis. Vyzerá úplne jednoducho, akurát farbu ma zaujímavú, takže ten kameň bude drahy.

autor
19. apr 2026
@alickapusinka

tak mi za jednohrob 2000 eur pre dcérku ale ma tu holograficku fotku v kameni zbrusenu takže nie lepenu obyčajnu a kedže to bola ručna práca tak preto take drahe aj s platňou aj s kameňom.Na komplet zakrytie.Daju sa tam dať aj naše truhly keby sa nám niečo z mužom stalo tak sa da dnu vložiť.

@alickapusinka to je asi ešte výborná cena, pozri na komentár nižšie 🥺. Mrzí ma strata dcérky ❤️

autor
19. apr 2026
@anonym_51a569

Sesternica dala za jednohrob cez 7 tis. Vyzerá úplne jednoducho, akurát farbu ma zaujímavú, takže ten kameň bude drahy.

@anonym_51a569 no tak to je poriadne vysoká cena, to sme nedali ani za celý pohreb.

anonym_2005d3
19. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_51a569 no tak to je poriadne vysoká cena, to sme nedali ani za celý pohreb.

@anonym_autor to asi zaleži aj kde, ja som prišla o 2 babky dedkov uja, takže viem ako sa tie ceny pohybujú, teraz sme dávali aj nové písmená a čísla lebo boli už vyblednuté. Ale tiež si myslim že okolo 2 tisic€, aj chat gpt to potvrdil

autor
19. apr 2026
@anonym_2005d3

@anonym_autor to asi zaleži aj kde, ja som prišla o 2 babky dedkov uja, takže viem ako sa tie ceny pohybujú, teraz sme dávali aj nové písmená a čísla lebo boli už vyblednuté. Ale tiež si myslim že okolo 2 tisic€, aj chat gpt to potvrdil

@anonym_2005d3 ďakujem veľmi, ja som prišla o maminku, tak je to pre mňa ťažké zaoberať sa tým, ale musím.

anonym_2005d3
19. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_2005d3 ďakujem veľmi, ja som prišla o maminku, tak je to pre mňa ťažké zaoberať sa tým, ale musím.

@anonym_autor skuste si obvolať😞

anonym_15cf53
19. apr 2026

Neviem, z akého kraja je chat gpt hore vyššie, ale my sme platili minulý rok 4500 €, v cene bolo vykopanie hrobu, platne, pomnik a písmo. Obvolali sme viacero pohrebnictiev a toto bola najlepšia cena. U nás idú urnove hroby za 1000 .

anonym_9ba2b3
19. apr 2026

@anonym_autor Okolo 2000 eur sa dá nájsť ponuka.

anonym_573bb9
Včera o 05:25

My sme platili okolo 6.000 eur. Ale v tom už bolo všetko, aj vygravírovanie mien, iba sme doplnili posledné dve číslice roku úmrtia, svietnik tam bol, váza na kvety, čiže komplet hrob ( hrobov miesto na 25r, vykopanie hrobu, osadenie hrobu, osadenie náhrobku a pomníka, gravírovanie). Bolo to pár rokov dozadu, čiže dnes sú ceny vyššie. Samotný pohreb následne stál na osobu cca. 2.000 eur.

muchotrafka298
Včera o 05:55

To co pise AI je jedna vec, realita vec druha. Ja som toto riesila pred dvomi rokmi a v tom kamenarstve (cenovo taky stred) boli najlacnejsie pomniky (male a tenke obdlzniky) plus zakrytie bolo 2000 EUR. K tomu sa plati za pismena, montaz a pod. Treba ratat s tym, ze cena zavisi od toho, co si vyberies, hlavne od kamena a este musis zaplatit a vybavit vjazd pre nich na cintorin.

mk1111111111
Včera o 06:36

U nas jednohrob od 2500, okolie TT

zuzulkika
Včera o 07:12

momentálne nám robia jednohrob...tusim cca.2200 eur...a to tabuľa plus platna inej farby...tak isto váza plus svietnik ten v základnej verzii...čiže keď máš všetko z rovnakého kameňa sú ceny zasa oveľa vacsie

cacianka
Včera o 11:39

Je mu ľúto straty tvojej mamy.
Aké sú ceny si pozri na nete vo vašom okolí. Seriózna firma má typy kameňa, prevedenie - tvar, veľkosť, hrúbku , bruseny vzor, písmo, doplnky uvedené s cenami. Rám a platne detto, alebo dáva vzorky kompletov, ktoré predáva ako komplety rovno s cenami. Cenový rozdiel môže byť dosť podstatný aj od rámu/ základu.
Taktiež ci ide o urnu alebo klasický hrob.
Na nete si pozri rôzne firmy, nájdeš aj ceny. Rozdiely môžu byť aj tisíce.

anonym_55dab0
Včera o 11:50

no tak ja by som isla len do urny alebo niekde na zahrade doma popol rozsypala ak by som mala tu moznost.Co my nastastie mame.Toto by som urcite neplatila.Ved to je ako obchodovanie so smrtou tie ceny normalne mi hlavu odpalilo.To aby si niektorí teda vascina este aj uver pomalicky na kamen a pohreb brala.Dnes je luxus aj umret ako tak pozeram.My sme toto v rodine tiez riesili par rokov dozadu a rodina sa odmietla na to poskladat ze je to vela za kamen.Tak sme dali len do urny.Dokonca poznam jednu rodinu co financnymi suchotami netrpi a muza ma v urne v garazi doteraz😕

anonym_d2ba90
Včera o 13:42

@anonym_autor jednohrob cca. 2000€, dvojhrob cez 4000€, velmi zalezi o aky material sa bude jednat, ci umely, ci prirodny, I trieda / luxusne platne na objednavku z Talianska, ci bude okolo hroboveho miesta dlazba, dalej ake velke a dlhe bude pismo, v akej farbe, ci to bude sklo a na nom vytlacena fotografia co je teraz moderne ked slnko zachadza...

Za mna to neriesim, u nas sa spopolnuje a nasledne popol do prirody rozoseje, z toho vyplyva ziadne uhradzanie za hrobove miesto a ziadne upratovanie hrobu.

Kamenari su dnes strasne predrazeny, jeden znamy mi medzi<->nami vravel, ze z mnou spominaneho dvojhrobu ktory stoji 4000€ ma cisty zisk 1500€.

alickapusinka
Včera o 14:35
@anonym_autor

@anonym_autor joj viac s tým nič neurobiš.Uprimnu sústrasť. Ved ak by si išla do kamenarstva tak všetko povieš čo chceš aký tvár veľmi veľa zaleži od materialu kameňa tak preto sa to presne neda vypočítať ale v kamenarstve TI povedia presne.

alickapusinka
Včera o 14:36
@anonym_autor

@alickapusinka to je asi ešte výborná cena, pozri na komentár nižšie 🥺. Mrzí ma strata dcérky ❤️

@anonym_autor no nič neurobime a ani MY a ani TY žiaľ musime ísť každý skôr alebo neskôr.