icon

Ako vybrať digitálne piano do bytu?

Dnes o 11:34

chcela by som sa konečne naučiť hrať ale bývame v byte takže potrebujem niečo na slúchadlá 🙂 vôbec sa v tom nevyznám... stačí lacnejšie digitálne piano alebo sú tie klávesy s kladivkovou mechanikou fakt dôležité aj pre úplného začiatočníka?

guudy
Dnes o 11:39

@anonym_autor staci ti keyboard s 5 oktavami. Kladivkovu mechaniku neocenis 🙂

anonym_cd5e48
Dnes o 11:48

@anonym_autor pogoogliť (a AI odpovede) si skúsila? YAMAHA PS-Rxxx?

autor
Dnes o 11:51
@anonym_cd5e48

@anonym_autor pogoogliť (a AI odpovede) si skúsila? YAMAHA PS-Rxxx?

@anonym_cd5e48 áno, pozerala som aj Google aj AI, len čím viac čítam, tým menej sa v tom vyznám 😅 Yamaha PSR je skôr keyboard, nie? Ja by som chcela niečo čo sa pocitom klávesov aspoň trochu podobá klasickému pianu a dá sa hrať cez slúchadlá.

guudy
Dnes o 11:58
@anonym_autor

@anonym_cd5e48 áno, pozerala som aj Google aj AI, len čím viac čítam, tým menej sa v tom vyznám 😅 Yamaha PSR je skôr keyboard, nie? Ja by som chcela niečo čo sa pocitom klávesov aspoň trochu podobá klasickému pianu a dá sa hrať cez slúchadlá.

@anonym_autor keyboard ti staci. Naozaj nepotrebujes elektricky klavir. Tie lacne maju jednak hrozny zvuk, 8 oktav nevyuzijes urcite a ani pocit ozajstneho klavira nemas (pre klaviristov). Kupovali sme minule leto el. klavir, lenze my sme doma 2 generacie klaviristov. Kupili sme druhy najvyssi model Yamahy a aj tak nam ho moja mama ofrflala. Mama je ucitelka klavira, uz na dochodku teraz. ;)
Pre teba su to vyhodene peniaze.

anonym_cd5e48
Dnes o 12:00
@anonym_autor

@anonym_autor za cca dvojnásobnú cenu (t.j.okolo 400€) potom pozri Roland FP-10 alebo YAMAHA P-145. Podľa mňa kúp niečo slušnejšie. Ak ti to nepôjde, predáš. Alebo aj ty popozeraj bazárové portály, ak chceš lacnejšie.

anonym_b7611d
Dnes o 17:09

Svojho času ako úplný začiatočník som kupovala tento, má podsvietené klávesy a učiaci režim. Plus slúchadlá a pedál som dokúpila neskôr. Za mňa v pohode na naučenie.