icon

Čo vám ako rodičom dnes na trhu naozaj chýba?

16. feb 2026

Ahojte mamičky 🤍
Rada by som sa vás niečo spýtala… Čo vám ako rodičom dnes na trhu naozaj chýba?
Nemyslím hračky či oblečenie, ale skôr podporu, nástroje, pomoc v každodenných situáciách s deťmi.
Je niečo, pri čom si hovoríte: “Keby existovalo niečo, čo by mi toto uľahčilo…“
Iste sa občas cítite veľmi vyčerpané, že vám nik nerozumie, že ste na všetko samé.. čo Vám leží na srdci ale nie je to vypočuté?

Budem vám veľmi vďačná za vaše skúsenosti, pohľad a diskusiu ❤️

Strana
z3
anonym_bce17a
Včera o 07:53
@anonym_autor

@zuzanka.zuzu Momentálne si robím skôr prieskum a zbieram skúsenosti a pohľad iných rodičov. Svoje nápady si zatiaľ nechám pre seba 🙂

@anonym_autor ty nechceš povedať svoj nápad, ale iné ti tu majú 😒

autor
Včera o 07:55
@anonym_d8fdb1

@anonym_autor hura, konecne si pochopila. Uzi pekny den a pusti sa do svojich napadov a my "chudatka" budeme podnikat kludne dalej vo svojich uz zabehanych oblastiach, nam nic z Tvojej strany nechyba

@anonym_d8fdb1 😂 riadne zúfalé.. moja zlata

anonym_d8fdb1
Včera o 07:58
@anonym_autor

@anonym_d8fdb1 😂 riadne zúfalé.. moja zlata

@anonym_autor aj ja Ta milujem 💕

zuzacka16
Včera o 08:04

zbežne som len prečítala niektoré prvé príspevky, takže neviem, či to už nebolo niekde písané, ale mne by veľmi pomohlo, keby u nás na škole mali aj družinu vo štvrtom ročníku ešte, ale toto neviem, či vieš nejak ovplyvniť no..

anonym_6ce8f6
Včera o 08:57
@zuzacka16

zbežne som len prečítala niektoré prvé príspevky, takže neviem, či to už nebolo niekde písané, ale mne by veľmi pomohlo, keby u nás na škole mali aj družinu vo štvrtom ročníku ešte, ale toto neviem, či vieš nejak ovplyvniť no..

@zuzacka16 Jasne, ze nevie. Autorka chce apku a z toho pasivny prijem 🙂

anonym_190cbc
Včera o 08:57
@zuzacka16

@zuzacka16 ona zjavne toto nechce pocut, s tym by sa nedalo podnikat. Aj tie prazdninove aktivity, k tomu sa nevyjadrila, hoci chcela nazory a diskusiu. Kto jej nazor povedal, ten je ubohy a riesi si vraj vlastne komplexy. Co uz na toto povedat? 🤷
Ide jej len o napad v com podnikat a obalila to do " prieskumu trhu", aj ked nevieme oblast a odbor, v akom ten prieskum trhu vlastne robi.

anonym_38116a
Včera o 09:23

Viem, ze tie možnosti v niektorých mestách su, ale u nas nie.Ja chcem ist cvičiť s trénerom a mat možnosť v objekte opatrovania deti.

anonym_68f6a0
Včera o 11:48

@anonym_autor čo chýba???hmotné???nič,trh je presýtený vecami čo človek ani nepotrebuje

sikra11
Včera o 11:52

@anonym_autor jasle v dostupnosti a za prijateľnú cenu mi chyba najviac, pretože chcem sa vrátiť do prace, ale nemám kam dať dieťa 🤷‍♀️

anonym_1b4134
Včera o 11:57
@anonym_autor

@anonym_190cbc Práve naopak.. dobrý podnikateľ sa nespolieha na svoje domnienky, ale počúva reálne potreby ľudí. Tomu sa vraví prieskum trhu. Ak nemáš čím prispieť k téme, je to v poriadku, pekný deň. 😉

@anonym_autor mne by sa velmi doma hodil stroj na skladanie pradla :D mam pracku susicku a este by bodla skladacka :D 😀

dzonik
Včera o 12:00
@anonym_autor

@anonym_190cbc tak mám či nemám ? Rozhodni sa 😎

@anonym_autor ja som za aplikaciu zdravy sedliacky rozum 🙂 a mohla by obsahovať medzníky vo vývine detí, lekárske prehliadky a očkovania, návrhy na príkrmy, a nejaká self-care pre mamu a plno ďalších vecí

anonym_680d10
Včera o 12:01

Vieš čo chýba matkam pre uľahčenie všedných dní...

Kamarátka, búrlivá vŕba..niekto komu sa vieš otvoriť, komu môžeš veriť....

S muzom sa porozprávaš, ale mať pri sebe niekoho kto ti rozumie viac je na nezaplatenie.
Aj toto fórum by mohlo byt viac priateľské. Sme tu matky a kto nám viac rozumie ako my samé?

Inak si myslím, že možnosti mame vela ...rôzne kaviarne s kútik mi, fitká, rôzne kurzy atď atď atď ...ale tej psychickej podpory tu moc niet ...

anonym_7a4799
Včera o 12:12

Malá kapacita školok napríklad. Toto jedine by ma naozaj potesilo, keby bolo viac ....V januari som mala nastuoit do zamestnania, no u nas v meste mi dieta nevzali. Sukromna je pre nas draha.
( V meste sice bolo otvorene asi rok jedno sukromne zariadenie, normalne v rodinnom dome, v peijemnom prostredi,baba aj kolegyne naozaj sikovne, mamicky.mali,zaujem, no po vsetkej birokracii to ta.žena vzdala. Uz sa nevladala ,, natahovat,, s.uradmi, ked jej,kazdu chvilu chodili pomaly.koberec v.herni kontrolovat......)

anonym_07c2ec
Včera o 15:10

Myslím že veľa rodín by prijalo hodinovú manželku, vyzdvihnúť deti a zaviesť na krúžiy, nakúpiť, počkať s deťmi rodičov kým sa vrátia z práce, možno sa s nimi naučiť, alebo s teplou večerou, alebo ožehleným prádlom😁 to by každá rodina pár krát do týzdňa uvítala.

klotildabazarik
Včera o 15:27
@lasona

Škôlka otvorená stale, to znamená ziadne prázdniny. Mame dedinsku škôlku a raz jarné prázdniny, potom polrocne(neviem akože z akého dôvodu je škôlka zavreta)potom letne prázdniny...ach...dostupnosť opatrovateliek, škôlka otvorená az do vecera....skrátené uvazky, viacej možnosti trávenia voľného času...viac prispôsobené napr. Kaviarne...chýbajú prebalovacie pulty,detské kútiky, detské centra, rôzne zaujímavé krúžky, cvičenia s mamami...a podobne
Lepšie cesty, dostupnosť s kočíkom, nizkopodlazne autobusy, bezbariérové vstupy...a hlavne aby vymizli otázky keď mama nastupuje do prace, ze kto bude s deťmi, kedy chceme deti a podobne....

@lasona normalny personalista sa na take otazky na pohovore nepyta, a ak sa spyta nemusis odpovedat, kiez by bolo viac uvedomelych mamiciek, co by vedeli evidentne reagovat na dane otazky

anonym_54b0e1
Včera o 17:33
@anonym_autor

@anonym_54b0e1 mier a lasku posielam 🫶🏼✌🏼

@anonym_autor zo srdca dakujem ❤ a teda rozhodla som sa, ze ti to trochu ulahcim a skopirovala som sem vsetky napady, ktore tu odzneli, aby si to mala (a nielen ty) pekne prehladne. a mozes vyberat napad pre svoju realizaciu... 😉 su to vsetko super veci, ktore by mamicky ocenili ale obavam sa, ze nie je v tvojich silach ich realizovat, navyse s celoslovenskym posobenim... takto ked to prehladne je vidiet. snad mozno nejaku tu appku. alebo sa zamerat lokalne kde byvas, ci by bol zaujem napriklad o nejake to cvicenie so strazenim deti

skratene pracovne uvazky pre matky
aby bol svet viac stavaný pre rodiny s deťmi
vyvinut pre mamicky aplikaciu, ktora im povie, kedy maju detickam uz obliect pancusky a obut cizmicky
nejaká appka pre mamičky, ktoré si hľadajú tiež kamarátku inú mamičku
ze sa neviem prihlasit na ziadny sport, ktorý viem cvicit subezne ja aj deti
Lepšie cesty, dostupnosť s kočíkom, nizkopodlazne autobusy, bezbariérové vstupy
Škôlka otvorená stale, to znamená ziadne prázdniny.
normálna výpomoc v domácnosti
že v múzeách, na hradoch nie sú prehliadky prispôsobené aj deťom
Aplikácia na interpretáciu ocikaných testov, nejaký vnútorný hlas na výber mena pre dieťa, online psychológ pre ženy
coworking s detmi
lepsie pracovno pravne prostredie
Zoznamka pre matky (matka hľadá matku kamosku)
Wecka na ihriskach
Malá kapacita školok napríklad.
hodinová manželka, vyzdvihnúť deti a zaviesť na krúžiy, nakúpiť, počkať s deťmi rodičov kým sa vrátia z práce, možno sa s nimi naučiť, alebo s teplou večerou, alebo ožehleným prádlom
Kamarátka, búrlivá vŕba..niekto komu sa vieš otvoriť, komu môžeš veriť..
aplikaciu zdravy sedliacky rozum
stroj na skladanie pradla
jasle v dostupnosti a za prijateľnú cenu
cvičiť s trénerom a mat možnosť v objekte opatrovania deti.
družina vo štvrtom ročníku

scila
Včera o 18:03

@anonym_autor jediné čo by mi pomohlo je "adoptívna babka", ktorá by mi postrážila deti keď sú choré a neochorela od nich. A tiež cez prázdniny samozrejme. A mohla by mi aj navariť keď nevládzem...
A aj keď si písala, že nič na oblečenie ale moja frustrácia je veľká tak to sem napíšem - normálne papuče a normálne topánky pre chlapca vo veľkosti 37-41!

lasona
Včera o 18:35
@klotildabazarik

@lasona normalny personalista sa na take otazky na pohovore nepyta, a ak sa spyta nemusis odpovedat, kiez by bolo viac uvedomelych mamiciek, co by vedeli evidentne reagovat na dane otazky

@klotildabazarik budme realisti, takmer všade sa na to pýtajú. A clovek keď nema na výber a potrebuje pracu, tak sa snaží nejak normálne na to odpovedať, a nie ze na tuto otázku sa nemáte pytat...chod sa pozrieť aka je realita....v koľkých prácach neplatia tak ako maju, neposkytujú to, na co maju ľudia nárok....a predsa robia...nie každý môže pracovať v štátnom zariadení....ano viem mali by sa ľudia ozvať, ale ....je tam ale....bohuzial

anonym_3b195c
Včera o 20:17

sluzby, kde mozem prist s detmi, bude tam nejaka animatorka, ktora to s nimi za tu nejaku hodinku zvladne a ja si moze uzit neruseny cas ja neviem napr pri cviceni (kedze dnes je stale beznejsie, ze matky su na deti same, je problem zohnat niekoho na strazenie k detom)

autor
Včera o 20:24
@anonym_54b0e1

@anonym_autor zo srdca dakujem ❤ a teda rozhodla som sa, ze ti to trochu ulahcim a skopirovala som sem vsetky napady, ktore tu odzneli, aby si to mala (a nielen ty) pekne prehladne. a mozes vyberat napad pre svoju realizaciu... 😉 su to vsetko super veci, ktore by mamicky ocenili ale obavam sa, ze nie je v tvojich silach ich realizovat, navyse s celoslovenskym posobenim... takto ked to prehladne je vidiet. snad mozno nejaku tu appku. alebo sa zamerat lokalne kde byvas, ci by bol zaujem napriklad o nejake to cvicenie so strazenim deti

vyvinut pre mamicky aplikaciu, ktora im povie, kedy maju detickam uz obliect pancusky a obut cizmicky
Aplikácia na interpretáciu ocikaných testov, nejaký vnútorný hlas na výber mena pre dieťa, online psychológ pre ženy
coworking s detmi
Wecka na ihriskach
hodinová manželka, vyzdvihnúť deti a zaviesť na krúžiy, nakúpiť, počkať s deťmi rodičov kým sa vrátia z práce, možno sa s nimi naučiť, alebo s teplou večerou, alebo ožehleným prádlom

@anonym_54b0e1 waau ďakujem.. si skvelá ❤️ a že ženy nenapíšu svoje nápady.. je ich celkom dosť, nie? 😉

simca06022011
Včera o 20:28

no, keby som vedela, takto sama prinesiem.. myslim, ze je vsetkeho az az.. co ludia viac potrebuju je viac casu, menej stresu, viac pokoja, istoty a menej veci :DD

anonym_190cbc
Včera o 20:35
@anonym_54b0e1

coworking s detmi
Wecka na ihriskach

@anonym_54b0e1 polovica z toho ale existuje, nie v kazdom meste, ale take sluzby su...

anonym_54b0e1
Včera o 20:37
@anonym_190cbc

@anonym_54b0e1 polovica z toho ale existuje, nie v kazdom meste, ale take sluzby su...

@anonym_190cbc adresuj autorke, ja neplanujem podnikat

autor
Včera o 20:39

Ženy.. ďakujem ešte raz za váš čas a postrehy. Nie všetko sa zhoduje s mojimi nápadmi, ale rozhodne som sa utvrdila v tom, čo som aj chcela vedieť. Mám ADHD, tak ako mnoho ľudí v mojim okolí. Je ťažké niekedy zmenežovať náš mozog s rodicovstvom a každodenným zivotom..a tiež stále viac a viac pribúda prípadov detí s touto diagnózou. Avšak konečne nastáva osveta aj v tomto smere a začína sa o tom viac hovoriť čo je skvelé..Tie ktoré viete o čom hovorím mi iste dáte za pravdu. Môj koncept spočíva v tom, uľahčiť rodičom s touto dg každodenne fungovanie s deťmi, vo vzťahu, práci atd. Nemusím vypisovať moje dôvody prečo som sa opýtala otázku tak, ako som sa opýtala. Viem svoj dôvod a Vám všetkým zúčastneným v tejto diskusii veľmi pekne ďakujem za príjemne správy. Niektoré mi pomohli v určitých bodoch, iné bohužiaľ pôjdu mimo moje možnosti. Ale verím, že sa nájde niekto, kto niekedy bude schopný zrealizovať vaše požiadavky 🙂

aurora33
Včera o 20:56
@anonym_autor

Ženy.. ďakujem ešte raz za váš čas a postrehy. Nie všetko sa zhoduje s mojimi nápadmi, ale rozhodne som sa utvrdila v tom, čo som aj chcela vedieť. Mám ADHD, tak ako mnoho ľudí v mojim okolí. Je ťažké niekedy zmenežovať náš mozog s rodicovstvom a každodenným zivotom..a tiež stále viac a viac pribúda prípadov detí s touto diagnózou. Avšak konečne nastáva osveta aj v tomto smere a začína sa o tom viac hovoriť čo je skvelé..Tie ktoré viete o čom hovorím mi iste dáte za pravdu. Môj koncept spočíva v tom, uľahčiť rodičom s touto dg každodenne fungovanie s deťmi, vo vzťahu, práci atd. Nemusím vypisovať moje dôvody prečo som sa opýtala otázku tak, ako som sa opýtala. Viem svoj dôvod a Vám všetkým zúčastneným v tejto diskusii veľmi pekne ďakujem za príjemne správy. Niektoré mi pomohli v určitých bodoch, iné bohužiaľ pôjdu mimo moje možnosti. Ale verím, že sa nájde niekto, kto niekedy bude schopný zrealizovať vaše požiadavky 🙂

@anonym_autor 🤣🤣🤣😀😀😅😅

anonym_190cbc
Včera o 21:01
@anonym_autor

@anonym_autor aha, takze si nenasla nic, s cim by sa dalo podnikat.

anonym_3f3555
Včera o 21:05

@anonym_autor skrátiť materskú na 1 rok a prestali by ste sa nudit a vymýšľať.

sikra11
Včera o 21:09
@anonym_3f3555

@anonym_autor skrátiť materskú na 1 rok a prestali by ste sa nudit a vymýšľať.

@anonym_3f3555 no, akurát riešim to, že malá má 1 rok a šla by som do práce, ale málo miest v jaslí a súkromné stoja v okolí 500-600 eur, takže na jednu stranu by som aj šla, ale neviem čo s dieťaťom 🙈

Strana
z3