DmBio ovsené vločky: Stojí bio kvalita za vyššiu cenu?
Kúpila som dmBio ovsené vločky, lebo som si povedala, že keď ich jeme skoro každý deň, možno má zmysel kupovať lepšie. Chuťovo sú možno jemnejšie, ale úprimne neviem, či to nie je len tým, že chcem cítiť rozdiel, keď boli drahšie 😄
Pri takýchto základných potravinách kupujete bio, alebo vám to príde ako zbytočný príplatok? Ak ich kupujete, cítite rozdiel?
Nič nie je bio ,takže je jedno ,ake to kúpiš
@minenkaa silne tvrdenie
@anonym_autor no ved rozdiel je v tom, ze su bio. To znamena, z ekologickeho polnohospodarstva
Rozdiel nevidim ako ked kupim cele, velke vlocky rozdiel tam je ale pri tych drvenych vlockach je uplne jedno ci Dm Bio alebo nejake obycajne.
toto asi nechces pocut, ale zvazila by som ich konzumaciu kazdy den, ono to vobec nie je nejaka zdrava potravina, skor telu skodi, lebo ma velky glykemicky index (stupne po nej rychlo cukor)
je to príplatok za tri písmená - už len po lete všetka chémia z bazénov ide buď do pôdy alebo do dažďa napr.
Manžel skúšal viaceré značky a obľúbil si práve tie z DMky. Tak kupujem tie. Dlhé roky preferoval vločky z Pohronského Ruskova ale keď v nich začali byť hrudky hliny, tak začal hľadať iné a vzhliadol sa v týchto.
toto asi nechces pocut, ale zvazila by som ich konzumaciu kazdy den, ono to vobec nie je nejaka zdrava potravina, skor telu skodi, lebo ma velky glykemicky index (stupne po nej rychlo cukor)
@anonym_c4e7fb treba ich len vedieť jesť ,ale ani máš pravdu netreba to jesť denne
@minenkaa predstav si že tie "tri písmená" sú dosť kontrolované a stačí malá odchýlka vo vzorke a nebudú môcť označiť potraviny ako bio. 😉
@minenkaa predstav si že tie "tri písmená" sú dosť kontrolované a stačí malá odchýlka vo vzorke a nebudú môcť označiť potraviny ako bio. 😉
@13uzivatelka11 áno mas pravdu ,sú prísne pravidla na bio ,ale na hrubej strane na celej zemi je kontaminovaná pôda chémiou ,takže to bio ,nie je vlastne bio ,len sa to pestuje a chová v určitých podmienkach
Vieš polia niesu hermeticky uzatvorené ,stačí jeden krásny postrek, pár desiatok km ďalej a je to všade v okolo
Bio certifikácia ma jasne pravidlá na používanie agrochemikalii, postupy a podmienky pestovania. Keď už nič iné, obilniny bio majú pre zdravie z tohto pohľadu zmysel. Ci budeš cítiť bioprichut, nepotvrdim. Ale tiež kupujem bio obilniny, oleje, kde nepredpokladám aplikovanie agresivnych chemikalii, ktore zabezpečia jednotné sušenie plodín. Bio je pre mňa aj o prístupe k pôde, krajine, organizmom...
Bio nemas vacainou ako citit. Ja som jedla tak postriekane paradajky, ze to by nemohol polnohospodar ani predavat ako bezne paradajky v supermarkete a chutovo boli fajne sladucke. Ale proste majitel ma doma 30 rocne postreky, davno zakazane v EU.
Cize ci niekto hnoji/strieka bio a nebio to nepoznas na chuti podla mna. Ide skor o to ci do tela pchas chemiu, ktora tam nema co hladat.
Ja kupujem vela bio veci, zacala som najprv detom a teraz co viem, ze sa da bio, tak kupim bio.
@13uzivatelka11 áno mas pravdu ,sú prísne pravidla na bio ,ale na hrubej strane na celej zemi je kontaminovaná pôda chémiou ,takže to bio ,nie je vlastne bio ,len sa to pestuje a chová v určitých podmienkach
Vieš polia niesu hermeticky uzatvorené ,stačí jeden krásny postrek, pár desiatok km ďalej a je to všade v okolo
@minenkaa na to, aby si mohla predavat bio potrebujes mat podu tiez certifikovanu. Vacsinou mas prechodne obdobie, kde napr 5 rokov pestujes uz bio sposobom, ale nemas este papier na to, lebo poda este nieje ocistena a nemas dobre vysledky z rozborov. Az ked to obdobie prejde, tak mozes pestovat bio.
@minenkaa na to, aby si mohla predavat bio potrebujes mat podu tiez certifikovanu. Vacsinou mas prechodne obdobie, kde napr 5 rokov pestujes uz bio sposobom, ale nemas este papier na to, lebo poda este nieje ocistena a nemas dobre vysledky z rozborov. Az ked to obdobie prejde, tak mozes pestovat bio.
@anonym_30152a ale veď ja netvrdím že niesť prísne podmienky ,ja tvrdím že pôda je kontaminovaná a aj bude ,ja viem aké sú podmienky ,aby mohli byt udelené bio a aj ,že treba roky pred tým už s tým začať ,tak isto aj v živočíšnej výrobe,čo je ešte viac kontrolované
Tvrdím,že bio ako si ľudia myslia a je prezentované neexistuje ,pretože naša planéta je celok a nie hermeticky uzatvorené časti ,aby niekto mohol tvrdiť ,že bio je čisté
Dokonca je veľmi malo živej pôdy ,nieto ešte niečo prezentovať bio
@minenkaa no vidíš, tak predsa budú tie bio kvalitnejšie
@13uzivatelka11 tak to si fakt naivná 😃Bio víno má povolené do 40 postrekov ( hrozno) . Čaje Sonnentor mali kauzu s obsahom ťažkých kovov, HIPP detto. A omnoho viac prípadov, stačí sa zaujímať a pripustiť, že svet nieje len čierno- biely. A nie každý má s tebou dobrý úmysel. Money talk!
je to príplatok za tri písmená - už len po lete všetka chémia z bazénov ide buď do pôdy alebo do dažďa napr.
@ssllaavvkkaa všetky pracie prášky, kapsule, aviváže, slávne Puelly, antikoncepcia, antidepresíva, ATB, škodliviny z opaĺovacích krémov. XY miliôn druhov hormonálnych disruptorov. A tu si stále niekto tvrdí a myslí, že bio 😀
Ja bio kupujem. Neverim v absolutnu cistotu ale verim v ciastocnu redukciu chemii, ktore dostavame do oganizmu kupou bio produktov. Napr. je rozdiel sliepka odchovana vo volnom vybehu a sliepka odchovana na antibiotikach valajuca sa vo vlastnom truse v mini klietkach. Kapito?
@ssllaavvkkaa všetky pracie prášky, kapsule, aviváže, slávne Puelly, antikoncepcia, antidepresíva, ATB, škodliviny z opaĺovacích krémov. XY miliôn druhov hormonálnych disruptorov. A tu si stále niekto tvrdí a myslí, že bio 😀
@anonym_a7f0fe už len tie lisované plastové fľaše, všetky sa nedajú využiť - teda čakajú nia zakopanie niekde a určite všetko oklo nich bude eko …