icon

Kde kupujete nábytok cez internet?

Včera o 12:17

Ahojte, verím, že veľa ludí kupiuje nábytok cez internet, tak si idem pre rady a tipy 🙂 Keď človek nebýva vo väčšom meste, v kamenných predajniach toho veľa na výber nie je a nakoniec aj tak skončí pri eshopoch. My tu máme len Jysk a tym mám pocit, že je ten istý tovar už viac ako 5 rokov. Chceme meniť viac nabytku v byte, pozerala som Kondelu, Ikeu, Mobelix, Xxxlutz, Sconto, Asko či vidaXL, ale z fotiek sa ťažko odhaduje skutočná kvalita. Zaujímali by ma preto vaše skúsenosti či nábytok zodpovedal obrázkom, ako prebehlo doručenie, či nebol problém s montážou a ako obchod riešil prípadnú reklamáciu.
Kde ste boli spokojné a odkiaľ by ste už druhýkrát neobjednali a prečo? Budem rada za každú reálnu skúsenosť.

maca1984
Včera o 12:26

Objednávali sme na chalupu obývačkovú zostavu z Kondela, stála okolo 700 €. Nečakali sme nič extra a ona ku podivu stále drží. Po 7 rokoch má jedinú vadu, na jedných dvierkach z vnútornej strany má odlupnuté asi 2 cm. Keď sme rekonštruovali chalupu a sťahovali preč nábytok- mne tie dvierka spadli.
S doručením problém nebol, o doručovaní sme boli informovaný, termín dodržaný. Nábytok montoval manžel- bez problému. S reklamáciou skúsenosť nemáme.

anonym_6ce6b8
Včera o 12:29
@maca1984

Objednávali sme na chalupu obývačkovú zostavu z Kondela, stála okolo 700 €. Nečakali sme nič extra a ona ku podivu stále drží. Po 7 rokoch má jedinú vadu, na jedných dvierkach z vnútornej strany má odlupnuté asi 2 cm. Keď sme rekonštruovali chalupu a sťahovali preč nábytok- mne tie dvierka spadli.
S doručením problém nebol, o doručovaní sme boli informovaný, termín dodržaný. Nábytok montoval manžel- bez problému. S reklamáciou skúsenosť nemáme.

@maca1984 Ahoj a spomínaš si z akého eshopu? Niketorý, ktoré somspomenula či ešte nejaký iný?

maca1984
Včera o 12:30
@anonym_6ce6b8

@maca1984 Ahoj a spomínaš si z akého eshopu? Niketorý, ktoré somspomenula či ešte nejaký iný?

@anonym_6ce6b8 je to tam napísané, Kondela

a0
Včera o 12:33

Xxlutz, wildsondo, mirjan24 a mobelix - všetko fajn. Vidaxl obíď ako sa len dá, IKEA je taká no, niečo fajn niečo nie, väčšina nábytku je skôr papierová, než drevená - odzrkadľuje to cenou samozrejme. S inými nemám skúsenosti.

anonym_364392
Včera o 12:39

s vidaxl suhlasim, to je brutal nekvalitne, asi 3x sme im dali šancu, ale všetko sa rozpadlo...na obrazkoch pekne, ale inak dost nekvalitne... kupovali sme aj v mobelix, aj v sconto aj v lokalnych nabytkarstvach, takisto aj kondela - tí maju dost casto akcie aj na rozbaleny tovar a tam je zaujimava zlava casto, u nich sme kupili asi najviac -faj n rychla doba dodania, aj kvalita v pohode, ale spokojnost aj s asko napr., len tam sa mi zda, ze tiez menej casto obmienaju novy sortiment nabytku.

anonym_57bace
Včera o 12:42

Ja mám tiež radšej, keď nábytok vidím - predsa len to nestojí väčšinou málo a nekupuje sa to na mesiac. Najhorší prístup - Merkury market - dlho dodávali, aj keď mali skladom, nemali, čistá katastrofa. V meste máme Kondelu, máme od nich sedačku aj spálňovú zostavu - je to pre nás taká overená klasika, myslím overená rokmi 🙂

maca1984
Včera o 12:44

A vyhla by som sa Merkury market-u. To , čo počúvam, aj tu o ňom nie raz bolo písané. Ušetríš si nervy.

anonym_7cc234
Včera o 12:48

@anonym_autor ASKO ale kvalitne to nebolo

anonym_70419c
Včera o 12:54

Ako bolo spomenuté, hocikde, okrem merkury a vidaxl, tam som sa sklamala viac razy. Mobelix úplne v pohode, tam máme aj zákaznícku kartu a dosť často aj u Kondelu kupujeme, rovnako aj naši známi. Ono je to často ten nábytok dnes na jedno kopyto, musia sa tie eshopy snažiť obstáť v konkurencii. Popozeraj možno aj recenzie inde...

mimcatko23
Včera o 13:02

@autor Za mňa - vyslovene som sa ešte nikdy nesklamala v žiadnom e-shope s nábytkom a ani sme nikdy nereklamovali a to sme teda pokúpili už kadečo 😀 Na nete hľadám často cez Favi, ale často ma to hodí práve na e-shop Kondela, to je za mňa tiež klasika overená s istotou, ale aj menej známe obchody (Veneti, Vypredajobliečok, Avenberg (či ako) atď.) Keď sa mi niečo páčilo, tak som objednala hocikde, všetko všade OK. Možno sem tam horší návod na zloženie, ale muž si vždy nejako poradil 😀

anonym_5aa587
Včera o 13:17

Naposledy som kupovala cez internet z Moebelixu, ale pred tym som si to bola X-krat obzriet na predajni, len na predajni nemali vsetko z tej serie, ktoru som chcela, tak som kupila z eshopu. Zatial vsetko v absolutnej pohode aj montaz bez problemov, vsetko sedelo, nic nechybalo a ani nam nic nezvysilo ako sa nam stalo pred rokmi v KIKA, ked sme mali navyse panty, ale nemali sme dost excentrov

sima2111
Včera o 13:40

Jysk, mobelix, Ikea väčšinou… vyhýbam sa Kondele, prišla nám raz sedačka a to boli len drevené bedne omotané látkou 😭

anonym_16f90f
Včera o 14:40

@anonym_autor sconto za mňa už nie ( sedačka) - dodanie sa predĺžilo o viac ako 6 týžd. A v podstate sa rozpadla ihneď po skončení záruky.

Xxxlutz- by som odporúčila( jedálenský stôl) stále ako nový

Ikea- doručenie / vyloženie krabíc spokojnosť
Samotné skladanie podla návodov - dokonalé
( väčšina nábytku v domácnosti) a stále krásne.

Jysk- jedálenské stoličky/ aj záhradné a 200% spokojnosť

anonym_ae4f97
Včera o 14:43

My mame dobru skusenost s Kondelou. Objednavali sme odtial uz viac veci a zatial vsetko prislo v poriadku, aj nabytok vyzeral ako na fotkach. Za tie ceny mi pride kvalita uplne fajn. Ani s montazou sme nemali nejaky problem. Za mna by som odtial kludne objednala znova.

roja01
Včera o 15:50

VidaXL iba raz a nikdy viac. Objednala som borovicovu skrinku do exterieru a prisli 4 baliky cca 45cm dlhych a 8cm sirokych dosticiek s asi 1kg srobikov. System poskladaj, resp.vyrob si sam. Mozno, ze by to ani stolar nedal.

marusiao
Včera o 15:56

Mala som kuchynskú linku z Asco a všetko ok. Mala som čalúnenú posteľ z Kondela a ok. Mám obývačkovú stenu zo Sconto a ok. Mám viac ks nábytku u Ikea a super. Mám sedačku z Mobelix a zatiaľ ok. Posteľ mám z Jysku a zatiaľ ok, len smrdí.

evkatk
Dnes o 03:03

Pozor na poľské sedačky. Sú moderné, ale opierky sú z kartónu, ktorý je mierne očalúnený. Kúpila som gauč na chalupu z internetu nevediac, že je poľský, moderný, na nôžkach rozťahovací, s úložným priestorom, akože O.K. Zabudli však pribaliť upozornenie, že na bočné opierky netreba klásť ruky. Pod ťarchou rúčky 3 - ročného dieťaťa sa opierka v strede prepadla, jednoducho zlomila. Pretrhol sa kartón vo vnútri. Reklamáciu uznali, zaslali mi novú opierku, ale výmenu som musela zabezpečiť sama na vlastné náklady.