Máte skúsenosti s kúpou lacnejšej sedačky cez internet?
Chcem sa podeliť o skúsenosť, možno niekomu pomôže pri kúpe nábytku.
Objednali sme si sedačku cez internet. Fotky krásne, rozmery sedeli, recenzie vyzerali dobre a cena bola oveľa nižšia než v predajni. Hovorili sme si, že načo behať po obchodoch, keď to vieme objednať z domu.
Lenže keď prišla, hneď som vedela, že to nie je ono. Na fotkách pôsobila pevne a pohodlne, v skutočnosti je tvrdá, nízka a látka pôsobí úplne inak, než som čakala. Sedí sa na nej nepríjemne a po pár týždňoch mám pocit, že sa začína preležať.
Vrátenie pri takom veľkom kuse nábytku už nie je také jednoduché. Riešiť dopravu späť, balenie, reklamáciu alebo výmenu… úprimne, vzdali sme to a zostala nám doma sedačka, s ktorou nie som spokojná.
Beriem to ako svoju chybu. Nabudúce by som už sedačku, posteľ alebo matrac nekupovala len podľa fotiek a recenzií. Pri veciach, na ktorých človek denne sedí alebo spí, si to asi treba fakt vyskúšať.
Objednávate väčší nábytok cez internet, alebo takéto veci kupujete radšej osobne?
Objednala som posledný gauč online, nikde som ho nevedela nájsť na predajni, avšak nebol lacný a je fakt skvelý.
Stalo sa nam to, na obrazku krasna smaragdova svetla puffy sedacka, prisla takmer cierna zelena, vyzera inak ako na fotke a je tvrda, no ale takmer 100 kg teraz vrat spat, neviem sa zmierit s tou farbou, lebo je otrasne tmava, muz, ze teraz 10 rokov musim vydrzat kym sa kupi nova, ja chcem svetlu sedacku 😢
Ja som na nete našla tiež sedačku ktorá by mi vyhovovala...presne taká akú si želám...ale nemám odvahu ju objednať, bez toho aby som ju videla.
V zivote by som si neobjednala nabytok, ktory som nazivo nevidela a nevyskusala. Ved to nie je na 2 dni a za 5eur. Budem to mat doma minimalne 10 rokov.
Stalo sa nam to, na obrazku krasna smaragdova svetla puffy sedacka, prisla takmer cierna zelena, vyzera inak ako na fotke a je tvrda, no ale takmer 100 kg teraz vrat spat, neviem sa zmierit s tou farbou, lebo je otrasne tmava, muz, ze teraz 10 rokov musim vydrzat kym sa kupi nova, ja chcem svetlu sedacku 😢
@anonym_d697a3 neuvažovala si predať ju a kúpiť si inu?
Sedacku a matrace jedine po vyskusani. A aj nabytok, co bude pouzivany dlhe roky potrebujem realne vidit.
@anonym_d697a3 neuvažovala si predať ju a kúpiť si inu?
@anonym_e5da47 stala skoro 900 eur, mozno polovicu by sme dostali naspat
Ja som na nete našla tiež sedačku ktorá by mi vyhovovala...presne taká akú si želám...ale nemám odvahu ju objednať, bez toho aby som ju videla.
@rachel36a
My sme pochodili obchody vyskusali objednali a za 4 mesiace prisla kozena z ktorej sme sa smykali dole, tak po hadkach nastastie ju zobrali a vratili peniaze.
Je normálne, že je nová tvrdá a časom sa vysedí a zmäkne. Len odborník by vedel posúdiť, po akom čase zmäkla a či veľmi, alebo akurát. V tvrdosti molitanu sa bežný zákazník nevyzná. Ja som si dala urobiť na zákazku, tiež nie som spokojná. Látka má iný odtieň, než aký som si vybrala. Už by som si druhýkrát odstrihla kúsok zo vzorky látky. Asi mal zásobu modrej, tak ju použil. Veď modrá, ako modrá. Na konštrukciu použil ťažké MDF dosky, lebo to má ako odpad od kamoša, ktorý robí kuchynské linky. To mi pri zadávaní zákazky nepovedal, ja som sa nepýtala. Teraz ledva dvihnem nohu, aby som strčila koberec. Do bytu mu ani mm nepomáhal, aby sme nezistili, aká je ťažká. Až sme ju išli posunúť, tak to vyklopil. Tvrdá je tiež, zatiaľ sa nevysedela, lebo sedíme na nej len dvaja. Tak nebuď smutná, ani ja som nedopadla podľa mojich predstáv. Moja stála 1700€.

Určite osobne. Posteľ, sedačku, nábytok celkovo by som cez net neobjednávala. Potrebujem vidieť, chytiť, odskúšať si.