icon

Kontaktné šošovky: Ktoré sú krátkodobo vhodné?

Dnes o 08:25

Prosím, s ktorými ste spokojne? Potrebujem len krátkodobo (nie drahé) kvôli skuseniu dioptrii. Nosila som roky Air optix aqua s max.spokojnosťou. Ale zopárkrát teraz už po 4-5 hodinách mám červené zapálené oči. Lekárka mi zistila, že už na okuliaroch potrebujem nižšie dioptrie, zlepšil sa mi zrak. Teraz ešte nemám vybavene ale. Lebo aj pri okuliaroch ma akoby boleli oči, mám ich preťažené a točí sa mi občas hlava. Chcem si objednať šošovky na skúšku s nižšou dioptriou, či to bude lepšie. Alebo aspoň zistím, že už ich proste nemôžem nosiť a ostanem čisto pri okuliaroch

anonym_a82fdb
Dnes o 08:28

biofinity mi sedia najviac a to som vyskúšala fakt veľa značiek 🙂

silvike
Dnes o 08:53

Ja nosim uz dlho (uz teda 15 rokov) Acuvue Oasys. Za mna su super.
https://www.sosovky-kontaktne.sk/acuvue-oasys-6...

silvike
Dnes o 08:54
@silvike

Ja nosim uz dlho (uz teda 15 rokov) Acuvue Oasys. Za mna su super.
https://www.sosovky-kontaktne.sk/acuvue-oasys-6...

Este teda upresnim ze ide u mna o kratkozrakost, -3,5ky obojstranne lebo toto je asi tiez dost podstatne na akú vlastne refrakcnu chybu to potrebujes.

autor
Dnes o 09:00
@silvike

Este teda upresnim ze ide u mna o kratkozrakost, -3,5ky obojstranne lebo toto je asi tiez dost podstatne na akú vlastne refrakcnu chybu to potrebujes.

@silvike mínusové mám. Teraz - 3 a druhé oko - 4. Znížila mi dioptrie o 0,25 na každé oko. Len sme sa akosi nerozumeli. Najprv hovorila o 0,5. Tak chcem objednať 2,5 a 3,5. Ale najmenšie možné balenie, aby nebolo drahé na skúšku len. Hlavne kvôli dioptriam. Ja myslím, že mi nevadil ani tak material šošovky ako tie zlé dioptrie.

silvike
Dnes o 09:28
@anonym_autor

@silvike mínusové mám. Teraz - 3 a druhé oko - 4. Znížila mi dioptrie o 0,25 na každé oko. Len sme sa akosi nerozumeli. Najprv hovorila o 0,5. Tak chcem objednať 2,5 a 3,5. Ale najmenšie možné balenie, aby nebolo drahé na skúšku len. Hlavne kvôli dioptriam. Ja myslím, že mi nevadil ani tak material šošovky ako tie zlé dioptrie.

@anonym_autor Ja si tiez myslim, lebo nie je dobre ked su velmi silne. Ono, ja okuliare mam -3,75 ale sosovky mam -3,5 . Velmi dolezite je presne zmerat a nastavit dioptrie.

autor
Dnes o 09:52
@silvike

@anonym_autor Ja si tiez myslim, lebo nie je dobre ked su velmi silne. Ono, ja okuliare mam -3,75 ale sosovky mam -3,5 . Velmi dolezite je presne zmerat a nastavit dioptrie.

@silvike áno, keď už mi prekážala silná dioptria okuliarov.... A to som mala rovnaké so šošovkami. Skusim si teda objednať o pol dioptrie menej.