icon

Predávam oblečenie: Ako zvládať vyjednávanie o cenách?

Dnes o 07:19

Ahojte, len tak má to zaujíma ako to vnímate ako tie čo oblečenie predávate. Ja som nahodila po bábätku úplne nové krásne oblečenie značkové po dieťati a fakt že za minimálne ceny nieked aj 20% z ceny dokonca na oblečenie ktoré nemala malá ani raz oblečené a stále mi len chodia návrhy od kupujúcich aby som znížila cenu z tej mojej na polovicu. Neviem to sa tam fakt predávajú veci doslova zadarmo? Chcem to pochopiť či to má vôbec zmysel predávať aj takto pod cenu alebo to radšej odložím pripadne dám niekomu zadarmo kto to fakt potrebuje.

biba_18
Dnes o 07:25

@anonym_autor pokiaľ sa toho chcem zbaviť že rýchlo tak reflektujem na ceny - ale väčšinou nie, hlavne keď tie ceny sú úplne uletené ... akože dať drahé fungel nové športové okuliare za 20€ keď je pôvodná cena 80€, ani ma nehne .. "radšej dám ciganom" ...

anonym_da1e64
Dnes o 07:29

@anonym_autor skúsia a bud zamietnes alebo predáš a oni majú zalacno. Stalo sa mi aj ze som cenu zamietla a kúpili za pôvodnú cenu, keď to chceli....
Väčšinu zjednavaju veeeelmi pod cenu Polky. Tam zamietam hneď.
Je to na tebe.

anonym_c8aae3
Dnes o 07:32

Na návrhy nereaguj, alebo ak Ťa to veľmi hnevá, tak ssi naozaj radšej odlož alebo vyhoď alebo podaruj niekomu. Ja tam mám tiež účet, niektoré veci sa dajú predať za dobrú cenu, iné nechcú ani euro 😆. Trh je teraz presýtený oblečením, každý by chcel najradšej zadarmo, ľuďom je to viacmenej jedno, čo oblečú fieťaťu keď o mesiac z toho vyrastie. A ak aj máš dobrú cenu, keď si pripočítajú k tomu ten poplatok a poštovné tak si radšej pôjdu kúpiť do Pepca a majú to hneď a za 2,50, bez starostí.

veselo_neveselo
Dnes o 07:33

@anonym_autor skusaju to. Je na tebe, ak ti to neponahla, a mas cenu pod ktoru ist nechces, tak to zamietaj. Ludia skusia hocico, len aby usetrili.

autor
Dnes o 07:35
@anonym_c8aae3

Na návrhy nereaguj, alebo ak Ťa to veľmi hnevá, tak ssi naozaj radšej odlož alebo vyhoď alebo podaruj niekomu. Ja tam mám tiež účet, niektoré veci sa dajú predať za dobrú cenu, iné nechcú ani euro 😆. Trh je teraz presýtený oblečením, každý by chcel najradšej zadarmo, ľuďom je to viacmenej jedno, čo oblečú fieťaťu keď o mesiac z toho vyrastie. A ak aj máš dobrú cenu, keď si pripočítajú k tomu ten poplatok a poštovné tak si radšej pôjdu kúpiť do Pepca a majú to hneď a za 2,50, bez starostí.

@anonym_c8aae3 práveže ja som dala tak nízke ceny 😂 že napríklad set 5ks pyzamiek za 10 pričom jedno stalo 9€ tak neviem mne to príde výhodné a dokážu to zjednať že za 7 nech im to dám ale to by ani v Pepco ani jedno pyžamo za to nekúpili tak má to kúsok nahnevalo či to fakt chcú zadarmo. A keď to aj porovnám tak áno podobnych veci je tam vela aj lacnejšie ale tie kúsky aj vidno že sú vyblednute atd a moje ako nové pretože dcéra hneď po pôrodnici prešla na veľkosť 62 takze 56 mám úplne nové no ale asi sa s tým musím zmieriť 😂

petamich
Dnes o 07:38

Je to bezne, ved skusia vyjde nevyjde 🙂 chces akceptovat akceptuj, nechces zamietni. Ty sa citis na nejaku hodnotu, oni na inu, bud sa stretnete alebo nestretnete. Ja po par skusenostiach s touto platformou, veci po malom radsej darujem, nemam ja na toto nervy, aby som odpovedala na vecne otazky, premeriavala, diskutovala....ak by to bola vec za 50€+ este by som to pochopila.

jblheart
Dnes o 07:39
@anonym_autor

@anonym_c8aae3 práveže ja som dala tak nízke ceny 😂 že napríklad set 5ks pyzamiek za 10 pričom jedno stalo 9€ tak neviem mne to príde výhodné a dokážu to zjednať že za 7 nech im to dám ale to by ani v Pepco ani jedno pyžamo za to nekúpili tak má to kúsok nahnevalo či to fakt chcú zadarmo. A keď to aj porovnám tak áno podobnych veci je tam vela aj lacnejšie ale tie kúsky aj vidno že sú vyblednute atd a moje ako nové pretože dcéra hneď po pôrodnici prešla na veľkosť 62 takze 56 mám úplne nové no ale asi sa s tým musím zmieriť 😂

@anonym_autor Toto sa deje všade aj na takom Bazoši. Proste ľudia skúšajú či to náhodou nekúpia ešte lacnejšie.. Treba rázne odmietnuť ak nechceš že nie si Turecký trh alebo priamo do inzerátu napísať že cena je konečná alebo že o cene už nezjednávaš.

anonym_640b7b
Dnes o 07:43

Daj cenu 12€, bude zjednávať znížiš na 10€ a bude spokojnosť na oboch stranách.

wade
Dnes o 08:14

Pre mňa je to súčasť bazárového predaja. Predávame veci inde ale tak to je 🙂 u nás sa koná aj taky blsak - a vyjednáva sa tam o 50 centov 🙂 je to zábava - tam učím moje deti vyjednávacej taktike (aj predaj aj kúpa). A uplne ustrelene ponuky proste ignoruj.

anonym_e17118
Dnes o 08:22

@anonym_autor ak to dáš zadarmo, tak prečo nedáš lacnejšie? Logika?

autor
Dnes o 09:23
@anonym_e17118

@anonym_autor ak to dáš zadarmo, tak prečo nedáš lacnejšie? Logika?

@anonym_e17118 zadarmo niekomu kto to potrebuje napríklad detské domovy atd ľuďom fakt v núdzi. Ale tak keď si to tak vezmem rodičovský príspevok dostávam rovnaký aj ja aj tie kupujúce tak neviem prečo by som to mala dávať za pár centov

anonym_f89030
Dnes o 09:28

ja predavam veci po malom fakt lacno, a nepozeram vobec na cenu kolko to stalo ako nove, skor to beriem tak, ze sa toho efektivne zbavim.. postovne je x krat vyssie ako samotna vec .. takze asi tak

anonym_55c4fd
Dnes o 09:28
@anonym_autor

@anonym_e17118 zadarmo niekomu kto to potrebuje napríklad detské domovy atd ľuďom fakt v núdzi. Ale tak keď si to tak vezmem rodičovský príspevok dostávam rovnaký aj ja aj tie kupujúce tak neviem prečo by som to mala dávať za pár centov

@anonym_autor ak nepredáš, tak tým mini číslam sa potešia v nemocniciach

veselo_neveselo
Dnes o 10:24
@anonym_autor

@anonym_autor ono aj tych par eur co zjednaju, im zaplati napriklad to postovne. 🤷‍♀️ Ja to sice chapem, ale tiez ma to hneva ked to vidim, ja nemam rada tie turecke blsaky kde sa zjednava. Nemam na to mentalitu, mne to zabavne nepride. Skus ignorovat, nenechaj si tym kazit den, obrn sa asertivitou a odmietaj tie nizke ponuky.

anonym_a3f45b
Dnes o 10:47

si uvedom, ze predavas oblecenie vo velkosti 56, co si kazda nadsena maminka a babicky kupia nunu nove z obchodu, decko to nosi par dni, takze tieto veci stracaju na hodnote drasticky.

sandria
Dnes o 10:58

Ja už nič nepredávam, všetko aj nové s visačkami ak nesadlo, dávam rovno do koša humana. Nemám čas chodit na poštu kvôli pár eurám a doma to skladovať tiež nebudem. Oblečenie nemá hodnotu a už vôbec nie z druhej ruky.

anonym_e17118
Dnes o 11:13
@anonym_autor

@anonym_autor 9e jedny body, ty predavaš 5 ks sa 10e. Tak si daj inzerát ináč. 4ks za 10e, jedno k nákupu zadarmo 😁

tiezjedna
Dnes o 11:20

@anonym_autor vôbec na takéto podnety neodpovedám. Ani na premeriavanie... A všetko si svojho kupca nájde.