Čo robite s použitým detským oblečením?
Ahojte, odkladáte takéto oblečenie ak plánujete ešte ďalšie dieťa alebo to predávate? Ak predávate tak ako balík alebo samostatne? Pripadne to niekomu posúvate zadarmo. Ďakujem za odpovede.
Darovala som. Drahšie kúsky značkové ako overal bundicka a topánočky som predala.
Ostatne som darovala. Nemám trpezlivosť to skladovať a predávať po par kúskoch
Darovala som dosť veľa do detského domova, alebo keď nechceli vyhodila som do humany. Skúšala som predávať, keď si prišla pani v obrovskom Mercedese novom pre svetrík pre bábätko za 4€, ktorý ma stal 20€, omrzelo ma to, keďže ťažko sa predávali fakt pekne nové veci po pár eur. Radšej darujem niekomu kto to fakt potrebuje.
@13uzivatelka11 tiež zvažujem nad darovaním.. pretože tie veci neboli lacné a si ako nové ale zas niekomu kto na to má to nechcem predávať za 1-2€. Rozmýšľala som tie veľkosti 56 posuniem pôrodniciam. Len neviem čo s tými väčšími.
Ešte by sme bábätko chceli ale teraz mám typicke dievčenské vecicky kde sú samé ružové veci takze nič neutrálne a neviem či sa to oplatí skladovať 5-6 rokov
Predala som vtedy na MK a teraz na Vinted. Vsetko sa predalo po kusoch. Veľké balíky som nerobila.
Predala som vtedy na MK a teraz na Vinted. Vsetko sa predalo po kusoch. Veľké balíky som nerobila.
@catherinah a ceny ste aké dávali?
Ja mám veci všetko Hm, lindex, next vôbec neviem aké ceny dávať ale tie veci sú ako nové tým že som mala toho veľa a mala rýchlo rástla tak niektoré mala 2-3x oblečené
Odlozila som. Neplanovane sa druhe dieta podarilo uz po 2 rokoch a tiez dievca. Inak som posunula veci svagrinej, sesterke, kamoske. Len nieco sa mi podarilo predat tu cez mk (najma bundy, overaly). Vacsinou je zaujem o znackove veci ako lindex, zara a pod aj to za nizke ceny. Zbytok sa moc nepredava s navyse malokto kupuje taketo mini veci, skor pre vacsie deti. Maminy chcu nove veci pre novorodenca.
@catherinah a ceny ste aké dávali?
Ja mám veci všetko Hm, lindex, next vôbec neviem aké ceny dávať ale tie veci sú ako nové tým že som mala toho veľa a mala rýchlo rástla tak niektoré mala 2-3x oblečené
@anonym_autor tie najmenšie som predávala par rokov dozadu, vtedy sa este dalo. Teraz to ide vsetko tazsie. Ceny som nemala symbolické, podľa mna také akurát. Aby to aj s poštovným (vtedy este 1,30 obycajne) vyšlo menej ako polovica plnej sumy nového. Teraz uz predávam vacsie veci a tie idú lepsie. Tiez značky Next, Lindex, H&M, Reserved.
Darovala alebo predala som po balíkoch, niektoré veci aj po kusoch. Musím zaklopať, ale zatiaľ všetkému som našla nový domov, aj obuvi.
Darujem, nechce sa.mi to skladovať, nemam nafukovací to nervy a ani priestor. Som rada ze sa toho zbavim. Väčšinou kupujem v sekaci, alebo dostanem takze ma to netrápi.
Ja len darujem
Ďalšie dieťa neplánujem. Veci som buď darovala známym, alebo cez darovaciu skupinu na FB. Len také ozaj drahé som predala (tým myslím zimnú kombinézu za 50€ som predala za 35€, nie HM legíny).
Ale kupujem malej na Vinted občas a to velmni preferujem také kombinácie že povedzme 3-5ks šiat alebo tričiek rovnakého typu. Nie veľké balíky a ani po kuse za pár eur od jednej predávajúcej.
Vsetko posuvam kamoske ktora ma o dva roky mladsieho. Veci idu dietatu ktore mam rada, rodine ktora si to vazi. A potom vo sa bude dat, posunie niekomu v nudzi (vratane kocikov, autosedaciek atd)
Autosedačku sme vyhodili do kontajnera. Veľa vecí darujem - kat. charita.
@anonym_autor Väčšinu odkladám pre ďalšie. To co sa mi nepáči alebo v zlom stave vyhadzujem do textilného kontajneru. Prevažná časť nášho oblečenia je zdedená od sestry a sestrenice, ktoré majú malých chlapcov a deti už neplánujú (maly ma zatiaľ len 9 mesiacov, neskôr asi toho na dedenie bude menej a rýchlejšie zničené). A po nás tie stále pekné veci pôjdu asi zase ďalej, budúcim synovcom.
je aj pozicovna oblecenia, hraciek, kniziek, poziciate si a ked vratite tak dostanene peniaze spat za tie pozicane veci
Ja som sa naučila šiť na šijacom stroji. A prešívam jej to. Z detskych bodyciek sa chystam robit taku patchwork deku na pamiatku. Ked sa dá, tak bodycko jej prešijem na tričko, pizamka som jej prešila na svetriky... vymyslam kadeco stale

Darovala som dosť veľa do detského domova, alebo keď nechceli vyhodila som do humany. Skúšala som predávať, keď si prišla pani v obrovskom Mercedese novom pre svetrík pre bábätko za 4€, ktorý ma stal 20€, omrzelo ma to, keďže ťažko sa predávali fakt pekne nové veci po pár eur. Radšej darujem niekomu kto to fakt potrebuje.