Vyplatí sa kúpiť čítačku PocketBook z Martinusu?
caute knihomolky, rozmyslam ze si kupim tu citacku pocketbook co maju v martinnuse, lebo uz nemam kde tie knihy v byte davat. je to dobre na oci, fakt to nesvieti ako mobil? tiez ma zaujima ci sa tam daju dako lahko stahovat tie eknihy cez wifi, alebo to musim dako pracne spajat s pocitacom. vydrzi ta baterka fakt mesiac ako pisu?
@anonym_autor manželka má Kindle s podsvietením, číta veľa. Jej baterka už nevydrží - veľa číta denne a zariadenie je už staršie. Ale keď bolo nové, mesiac v pohode, s vypnutým podsvietením aj dlhšie.
Do PocketBook sa knihy posielajú na mail, po registrácii zariadenia. Špeciálna osobná adresa. Tam si pošleš mailom knihy a objavia sa ti o chvíľu v čítačke. Podobne to má Kindle. Je viac ciest ako tam knihy dostať, z PC cez kábel (pokiaľ to podporuje), na SD karte (pokiaľ má slot) a pod. Na Pocketbook.com sú podrobné návody.
Mam PocketBook hadam pomaly uz 10 rokov a je to super vec. Baterka je stale o.k, i ked uz nevydrzi cely mesiac, ale co by som chcela. Cesta BA-KE vlakom vydrzi s rezervou. Uz ju nepripojim k pocitacu, ale nove knihy si posielam mailom. Obrazovka je uplne ina ako pri PC/mobile. Nie je to papier, ale netaha oci ako tieto zariadenia. A s podsvietenim si viem citat v noci v spalni a zaroven svetlo nerusi osobu vedla mna. Najlepsie na tom je, ze citacku strcim do kabelky a mam so sebou vsade 50 knih. Ja citam hlavne v MHD cestou do a z prace a nemusim so sebou vlacit knihy v kabelke. Za mna jeden z najlepsich darcekov ake som kedy dostala a asi si na Vianoce vypytam novu.
Tiež mám čítačku, ale taký čo nemá LED. Už roky som nepoužívala a baterka stále nie je vybitá. Včera som začala zase používať a stále ok. Mám na tom aj wifi, keď to mám zapnuté a používam net tak rýchlo sa vybije.
Za seba poviem, že čítačku som si kúpila cca pred 6-7 rokmi ako alternatívu na cestovanie, čakanie u lekárov a pod., aby som nemusela so sebou nosiť ťažkú knihu. Doma som plánovala ďalej čítať klasické knihy. No a odkedy ju mám, papierovú knihu som už viac do rúk nevzala. Čítačka je ľahučká, skladná, vojde sa aj do malej kabelky, má príjemné podsvietenie, kopec miesta na knihy, ktoré sa tým pádom doma nehromadia a baterka ozaj vydrží dlho. Mám už druhú zn. Pocketbook, prvá vydržala viac než 5r. a fungovala by aj dlhšie, keby sa mechanicky nepoškodila. Ja som naozaj veľmi spokojná a už som na čítačku naučila aj pár priateľov, s ktorými si vymieňame knihy.
Ja mám kindle a som spokojná. Kupujem prevažne anglické knihy, ktoré sú na amazone v super cene (kindle price) oproti slovenským kníhkupectvám - často aj za 1€.
Tých investovaných 200-250 euro určite stojí za to. Zariadenia sú väčšinou trvácne, 10 rokov bez problémov vydrží.
Ja citam iba na citacke, mam najnovsiu Kindle a to je za mna oproti Pocketbooku 100 a 1. Na Pocketbooku sa mi zahadne rozbil displej rovnako ako xy ludom, precitaj si nejake recenzie. Ja uz do inej ako Kindle nepojdem, papierove sa mi uz citaju nepohodlne, tak som si zvykla na citacku
Sice nie z martinusu, ale manzel dostal z alzy a presne 3/4 roka isla citacka. Rano manzel cital, poobede uz nesla ani zapnut. Reklamaciu neuznali, ze mechanicke poskodenie
Ja citam iba na citacke, mam najnovsiu Kindle a to je za mna oproti Pocketbooku 100 a 1. Na Pocketbooku sa mi zahadne rozbil displej rovnako ako xy ludom, precitaj si nejake recenzie. Ja uz do inej ako Kindle nepojdem, papierove sa mi uz citaju nepohodlne, tak som si zvykla na citacku
@ivana11232 Kindle a obal originál na ňu. Neskôr sa ťažšie zháňa, lebo Amazon chŕli jeden typ Kindlu za druhým. Ako orloj, poďme, poďme, poďme. Ročne 1 - 2 nové modely Kindle...
@ivana11232 Kindle a obal originál na ňu. Neskôr sa ťažšie zháňa, lebo Amazon chŕli jeden typ Kindlu za druhým. Ako orloj, poďme, poďme, poďme. Ročne 1 - 2 nové modely Kindle...
@kocuris ja nekupujem originalne obaly, ale z ciny
@kocuris ja nekupujem originalne obaly, ale z ciny
@ivana11232 hej, aj tak sa dá. Len musíš presný model Kindle vedieť. Lebo naposledy som z Alzy asi 3x vrátil, nesedeli dobre. Nakoniec sme cez Amazon.de a tam bez problémov. Ideálne je zobrať hneď s čítačkou aj obal. Ale to som ja... Fakt je, že cena za obal je určite iná ako napr. zo Shein... čítačka 10 ročná ale obaly už minimálne tri opotrebené 🙂
@anonym_autor s pocketbook nemám skúsenosti, ale vypadá dobre.
Všetci chvália Kindle ale ja by som ju neodporucila. Keďže nema android tak sa nedaju čítať knihy z knižnice ( pre mňa tak 80%knih) takže leží v poličke. A navyše je aj pomalá.
Premysli si z akého zdroja budeš mat knihy, a podla toho výber 😉
@anonym_autor s pocketbook nemám skúsenosti, ale vypadá dobre.
Všetci chvália Kindle ale ja by som ju neodporucila. Keďže nema android tak sa nedaju čítať knihy z knižnice ( pre mňa tak 80%knih) takže leží v poličke. A navyše je aj pomalá.
Premysli si z akého zdroja budeš mat knihy, a podla toho výber 😉
@gejb ani pocketbook nema android a moj kindle je omnoho rychlejsi ako pocketbook, ktory som mala
@gejb ani pocketbook nema android a moj kindle je omnoho rychlejsi ako pocketbook, ktory som mala
@ivana11232 ja som niekde čítala ze sa dajú sťahovať do nej aplikácie, ale tak asi nie no ....
Len som chcela upozorniť autorku nech premysli ci android potrebuje 🙂
@anonym_autor pocketbook je super, mám 2, ale neviem, akú majú v martinus. Pozeraj, aby mala Smart light podsvietenie,naozaj neťahá oči. Číta sa výborne, vydrží aj dlhšie ako mesiac, dobitá je za chvíľku. Knihy si posielam z mailu priamo do čítačky
Ja mám Kindle, podľa recenzii mi prišla lepšia, mám ju už 2 roky a som nadmieru spokojná. Kúpila som ju na alze lebo tam bola lacnejšia. Baterka vydrži naozaj pár týždňov, záleži ako často ju chcete používať. Knihy si kupujem tak, že na mobile si kupim e knihu a stiahnem si ju do telefonu a potom si ju pošlem na špecialny email ktory som si vytvorila pri registracii čitačky a do 3 minut mam knihu v čitačke. Tiež mám problém pozerať dlho do mobilu ale do čítačky nemam problem pozerať aj niekoľko hodin. 🙂
@ivana11232 ja som niekde čítala ze sa dajú sťahovať do nej aplikácie, ale tak asi nie no ....
Len som chcela upozorniť autorku nech premysli ci android potrebuje 🙂
@gejb veru sobra rada. Jedine citacka onyx ma android a daju sa požičiavať knihy z knižnice. No treba si pozrieť aj aky výber eknih ma daná kniznica.

Čítačka je fajn, vydrží nabitá dlho, aj ten display je setrnejsí k očiam. Sťahovať som sa nenaučila🤦♀️, ale hádam ti to ukazu.