icon

Aké sú vaše mesačné náklady na stravu a drogériu?

15. sep 2025

Dobry vecer, ake su vase mesacne naklady za stravu a drogeriu? Prosim napiste aj kolko clenov rodiny mate doma, a v akom obchode nakupujete.
My sme traja, strava a drogeria dokopy okolo 400 eur mesacne, nakupujeme v kauflande.

lucia13022023
15. sep 2025

Trojčlenná rodina, strava cca 500-600eur mesačne, nakupujeme rôzne, mäso mame vždy čerstvé od mäsiara. Kupujeme veľmi veľa ovocia za co sú prepalene ceny, len na ovocie padne 150eur mesačne..
A drogériu v dm väčšinou, možno je to 40-50eur mesačne? To veľmi nerátam, možno aj menej.

autumn1
15. sep 2025

Veď to bude mať každý inak 3členná domácnosť, v ktorej majú novorodenca alebo škôlkára sa nebude rovnať 3člennej s pubertiakom. Je rozdiel, či niekto má cez týždeň stravu vonku práca/škola a varí sa len cez víkendy alebo aj cez týždeň každý deň varia a balia si do práce so sebou v krabičke. To všetko má dopad na výslednú cenu. Nerozumiem týmto porovnávačkám naozaj. Ja som sama a mňa to vyjde od 200-450€. Drogériu kupujem do zásoby nie každý mesiac, navyše s kamoškami si zvykneme dávať tak teraz mám zásoby minimálne na pol roka sprcháčov a telových mliek a krémov na ruky. Potom tá cena sa odvíja od toho koľko X idem von jesť, koľko X z domu. Nakupujem najčastejšie dm, 101, billa, kaufland. Ale aj lidl, teta, tesco, malina... Jednoducho všade, čo mám po ceste tam idem.

denkabemommy
15. sep 2025

@anonym_autor 4členna rodina strava (doma) 500-600€ (cez týždeň deti jedávajú v škole, muž v práci tú sumu tam nerátam), drogéria v priemere asi ďalších 100-150€ podľa toho, čo nám doma dôjde - ak v jeden mesiac kupujem kapsule do myčky, gély na pranie, kefky do el.kefiek, krémy, tak sa to dokáže nazbierať aj na vyššiu sumu (okolo 300-400€) ale sú aj mesiace, kedy kúpim len vlhčené utierky a toaletný 🙂.

anonym_afdedd
15. sep 2025

2 osoby, strava cca 400e (strava len doma prípadne spoločná reštaurácia, nemáme denné menu ani žiadne jedlo v práci), drogéria cca 150e mesačne avšak potrebujem špeciálnejšiu drogériu a viac než bežná populácia (atopický ekzém) chodíme do lídla a kozmetiku/drogeriu objednávam, najmä z alzy

anonym_1f2fe6
15. sep 2025

@anonym_autor prepáč, ale na čo je takéto porovnanie dobré? Hádam má iné náklady rodina, kde je dieťa osemmesačné a trojročné a iné, kde sú dvaja pubertiaci, ktorí zjedia, čo vidia a ak športujú, ani nehvorím. Je iné, ak majú záhradu, dopestujú si zeleninu, nejaké ovocie a rodičia im dajú domáce vajíčka a mäso zo zabíjačky a je iné ak bývajú v paneláku a kupujú každú rajčinu. A ak má jeden z rodiny napr. bezlepkovú stravu, ani nehovorím.

anonym_04458b
15. sep 2025

@anonym_autor to mate super 400 strava drogerka my isto 500 eur. a to kupujem akcie.

gribka1
15. sep 2025

2 členná, cca 600-700e. Nakupujem v rôznych obchodoch.

januska12323
15. sep 2025

400 pri dnešných cenách? To nie je veľa. Ale každý kupuje iné veci.

janickacrazy
15. sep 2025

@anonym_autor no my sme 5 a ideme cez 1000 eur mesačne určite, no deti majú alergiu na mlieko a puberta v plnom prúde, čiže by zjedli aj koňa

anonym_8f09c2
15. sep 2025

Dvaja, 1200€. Potraviny kupujeme najkvalitnejsie, kozmetiku najma ja drahu.

anonym_8fc515
15. sep 2025

Obdivujem vsetky, ktore maju vycislene mesacne naklady na stravu a drogeriu. V zivote som to nespocitavala, ani nemienim.

gribka1
15. sep 2025
@anonym_8fc515

Obdivujem vsetky, ktore maju vycislene mesacne naklady na stravu a drogeriu. V zivote som to nespocitavala, ani nemienim.

@anonym_8fc515 Aplikácia v banke. 😂

anonym_8fc515
15. sep 2025
@gribka1

@anonym_8fc515 Aplikácia v banke. 😂

@gribka1 platim hotovostou

gribka1
15. sep 2025
@anonym_8fc515

@gribka1 platim hotovostou

@anonym_8fc515 Tak to by som ani ja nepočítala, kebyže mi je to jedno koľko.

anonym_b18a09
15. sep 2025

My sme 4 - 2 dospeli a deti 7 a 4 roky a nechapem, ako sa mozete zmestit do 500 eur. U nas je to okolo 1000€ , bez restik a to aj ja aj muz mame stravu 5× do tyzdna v praci, deti 4 × do tyzdna zadarmo u babky 🙈 ved len za ovocie dame zo 200€ mesacne. A to mame lososa a steaky tak raz za mesiac, inak normalne jedla. Vo vsetkych diskusiach sa pise, ze ak chcete usetrit, maso raz za tyzden, ako kedysi..neviem, ale nas prave tie zdrave a zeleninove jedla stoja cely majland.

123profil321
15. sep 2025
@anonym_8fc515

@anonym_8fc515 ja mám vyčíslené všetky položky. Keď chcem mať prehľad a vedieť, kde môžem ubrať a ušetriť, tak si to zapisujem 🤷🏻‍♀️

euka210
15. sep 2025

@anonym_autor 5+ svokra...strava do 500e, drogeria 30-40e priemer
Mame ale domace vajka, maso, kozie mlieko, sezonnu zeleninu a ovocie zo zahradky.
Lidl, Cba, Milk Agro

euka210
15. sep 2025
@anonym_b18a09

My sme 4 - 2 dospeli a deti 7 a 4 roky a nechapem, ako sa mozete zmestit do 500 eur. U nas je to okolo 1000€ , bez restik a to aj ja aj muz mame stravu 5× do tyzdna v praci, deti 4 × do tyzdna zadarmo u babky 🙈 ved len za ovocie dame zo 200€ mesacne. A to mame lososa a steaky tak raz za mesiac, inak normalne jedla. Vo vsetkych diskusiach sa pise, ze ak chcete usetrit, maso raz za tyzden, ako kedysi..neviem, ale nas prave tie zdrave a zeleninove jedla stoja cely majland.

@anonym_b18a09 ano, zdrave a zelenina je drahsie ako maso

kristiii
16. sep 2025
@anonym_b18a09

@anonym_b18a09 tak ono vieš, mnoho rodín má príjem okolo 1500 (ak chlap zarobí cca priemer + žena na rodicaku), tak z toho logicky tisícku neprežerú

lienka.7
16. sep 2025

@anonym_autor neviem, naco je toto dobre. Koľko máš k dispozícii peňazí, toľko proste minies a je na tebe na co. Ci kúpiš viac mäsa alebo ovocia a zeleniny. Každý ma tiež iné stravovacie návyky. Veľa závisí aj od veku a kto je ako naučený co jest.

anonym_565df3
16. sep 2025
@anonym_b18a09

@anonym_b18a09 zmestia sá do toho tak, že viac nemajú. Keby si mala k dispozícii 500€, tak si vyskakuje inak. Preto sú tieto porovnavacky absolútne mimo.
A aké ovocie to stále kupuješ?

sense
16. sep 2025

Tieto témy sa tu objavujú pravidelne . Každý koľko si môže dovoliť a tiež podľa preferencií. Inak bude na Tom niekto kto si dopestuje,dôchodca. Inak niekto kto má alergie, inak kto sa prestravuje práca/škola/skolka

malalienka85
16. sep 2025

Sme traja, 600+

anickaaa6aaa
16. sep 2025

sme traja. syn 13r zje čo nezje jeho. momentálne od začiatku mesiaca 640e na stravu a drogériu - v strave sú aj reštiky, potraviny a môj obed v práci... takže niečo sa ešte vyšplhá hore.

anonym_8fc515
17. sep 2025
@gribka1

@anonym_8fc515 Tak to by som ani ja nepočítala, kebyže mi je to jedno koľko.

@gribka1 nie je mi to jedno. Hluposti nekupujem davno a jest sa musi. Iste nekupujem zaradom ovocie, ani zeleninu, v zime uz vobec nie. Jedine korenovu. Nieco malo si dopestujeme. Varim a peciem doma. Restiky nehrozia. Drogeriu zakladnu, ziadne vone do prania, ani do bytu, cistice univerzalne. S chemiou neprehanam. Nepracujeme v mastali, ani v strojarskej dielni, nemame zvierata, ani male deti. Co sa oplati, nakupujeme lacnejsie v Polsku. Mam vlastne zavaraniny rozneho druhu, nakladam kapustu, nakupujem velke balenia v akcii. Nikdy nekupujem 1kg muky, cukru, 1 olej, ci 1 kg masa. Mam zasoby vsetkeho. Preto neviem vycislit naklady na stravu.

anonym_8132f3
17. sep 2025

@anonym_autor traja a ty mesacne na stravu a drogéria minies 400? To ozaj malo ja len na stravu miniem cez 1000eur

gribka1
17. sep 2025
@anonym_8fc515

@gribka1 nie je mi to jedno. Hluposti nekupujem davno a jest sa musi. Iste nekupujem zaradom ovocie, ani zeleninu, v zime uz vobec nie. Jedine korenovu. Nieco malo si dopestujeme. Varim a peciem doma. Restiky nehrozia. Drogeriu zakladnu, ziadne vone do prania, ani do bytu, cistice univerzalne. S chemiou neprehanam. Nepracujeme v mastali, ani v strojarskej dielni, nemame zvierata, ani male deti. Co sa oplati, nakupujeme lacnejsie v Polsku. Mam vlastne zavaraniny rozneho druhu, nakladam kapustu, nakupujem velke balenia v akcii. Nikdy nekupujem 1kg muky, cukru, 1 olej, ci 1 kg masa. Mam zasoby vsetkeho. Preto neviem vycislit naklady na stravu.

@anonym_8fc515 Chapem, jsamozrejme sa to nedá porovnávať. My nemáme nič svoje, všetko musíme kupovať, takže viacmenej menšie nákupy párkrát do týždňa v malých počtoch hoc 3 vanilkové cukre obrazne. Poľsko, Maďarsko, či Rakúsko ďaleko, takže nepomôžene si nič.

minenkaa
17. sep 2025

@anonym_autor drogérii dvaja dospelý asi 10-20€ ,jedlo 400€

anonym_bf2c63
19. sep 2025

@anonym_autor 3 členná rodina, strava 600-900€ podľa mesiaca, drogéria do 100€, stravu nakupujeme Tesco,Kaufland, Lidl, Jednota, Biedronka (v Poľsku). Kupujeme vždy do zásoby tak, aby bol plný mraziak a trvanlivé potraviny v zásobe. Potom 2 mesiace pokoj a dokupujeme a potom zas 3 mesiac veľký nákup v Poľsku.