Pomôže niekto s reklamáciou v cestovnej kancelárii?
Ahojte,
prosim o radu znalych...
Pisem reklamaciu do jednej cestovnej agentury a chcem sa opierat o nejake zakony.
Chatgpd mi radi zakon § 15 ods. 1 zákona č. 170/2018 Z. z o zajazdoch ze CK je zodpovedna za riadne poskytnutie sluzieb zahrnutych v zmluve bez ohladu na to, ci tieto sluzby poskytuje priamo alebo prostrednictvom dodavatela.
Ja som nic taketo nenasla a hladam ako blazon, existuje nejaky taky zakon?
A este nejaky vis maior najdem niekde?
Dakujem pekne.
@andrejka1974 keby som bola sama alebo len nasa rodina, tak ok, ale tam islo o nejaku hromadnu nakazu niecim.
Nech mi nikto nehovori ze to nebolo z jedla. Ludia sa tam o tom bavili hromadne, len co zaculi nieco o traviacich tazkostiach.
Preco mi delegat povedal ze o tom vie?
@anonym_autor asi to tam bolo , aké neviem či to dokážeš obhájiť
A čo chces týmto dokázať?
Cestovná kancelária to napísala jasne ako sa budú brániť. Čiže vyššou mocou.
Pokiaľ nemáš priame dôkazy o hromadnej otrave jedla či vody tak nepochodis.
A ak by si aj mala tak musíš kompenzáciu riešiť priamo s hotelom. Lebo on je zodpovedný.
Keďže pravdepodobne ide o zahraničie tak je to na dlho a bude to drahé.
Tiež nerozumiem prečo splnomocnili teba keď nemáš vedomosti.
Ako prvé si pýtajte radu právnika,on zhodnotí aké šance máte a komu žiadosť o kompenzáciu máte adresovať.
A čo chces týmto dokázať?
Cestovná kancelária to napísala jasne ako sa budú brániť. Čiže vyššou mocou.
Pokiaľ nemáš priame dôkazy o hromadnej otrave jedla či vody tak nepochodis.
A ak by si aj mala tak musíš kompenzáciu riešiť priamo s hotelom. Lebo on je zodpovedný.
Keďže pravdepodobne ide o zahraničie tak je to na dlho a bude to drahé.
Tiež nerozumiem prečo splnomocnili teba keď nemáš vedomosti.
Ako prvé si pýtajte radu právnika,on zhodnotí aké šance máte a komu žiadosť o kompenzáciu máte adresovať.

@anonym_autor ale často to pokiaľ nemáš dôkaz a rozbor jedla rozbor vody tak asi nepochodis
@andrejka1974 keby som bola sama alebo len nasa rodina, tak ok, ale tam islo o nejaku hromadnu nakazu niecim.
Nech mi nikto nehovori ze to nebolo z jedla. Ludia sa tam o tom bavili hromadne, len co zaculi nieco o traviacich tazkostiach.
Preco mi delegat povedal ze o tom vie?