icon

Ste spokojní so službami na Slovensku?

28. sep 2025

O odutých predavačkách v butikoch ani nejdem písať – mám pocit, že sme si už na to nejako zvykli a „prijali“ to. Ale kde sú tie časy, keď platilo: „Náš zákazník, náš pán“? Mám pocit, že to my robíme láskavosť niekomu, že mu vôbec môžeme dať naše peniaze.

Včera som si bola kúpiť tenisky a všade mali nápis -30 %. Nikto tam nebol, len ja. Opýtala som sa predavačky, aké sú podmienky, a ona na mňa: „Joj, ja neviem, mám sa opýtať pri pokladni…“ Hovorím si: Ok, a odišla som.

Išla som do Pupa, kde som bola predchádzajúci deň, a preto som si už len vzala vyhliadnutú vec a išla k pokladni. Väčšinou tam tri predavačky len postávajú. Prišla druhá predavačka, ktorá obsluhovala nejakú pani, čo odišla k tej, čo mi blokovala nákup, a začali sa rozprávať: „Hentá tu bola už včera, a hodinu sa jej Tá a Tá venovala a nič nekúpila.“ Ostala som zarazená. Jednak preto, že to rozoberajú predo mnou, a za druhé – je nejaká povinnosť si potom vec kúpiť?

Tiež veľakrát pozerám, lebo mám záujem, ale nakoniec mi nič nesedí, a jasné, že zato nenechám peniaze. A?? Nie sú tam predavačky na to, aby obsluhovali? Asi ju teda dobre nepresvedčila si niečo kúpiť…

Dnes sme boli v kaviarni, kde nechodievame. Čakali sme tam 10 minút, 15 minút, a nikto nič. Tak sme sa zobrali a odišli. Proste mám pocit, že služby na Slovensku sú na strašne nízkej úrovni a my to všetko akceptujeme.

A nie, neplatí na mňa argument, že za koľko tie predavačky tam pracujú a aké je to ťažké. Je. Väčšina ľudí má náročnú prácu, aj ja. A keby som sa k zákazníkovi v zahraničnej firme správala takto, mala by som hodinovú výpoveď za porušenie firemnej kultúry.

Joj, a aby som nezabudla – a to som už písala – ako som vychýrenej klinike poslala 200 € za voucher, ktorý som nikdy nedostala, a vrátenie peňazí som dostala až ako storno platby z banky…

Tiež to takto vnímate, alebo ste spokojní?

Strana
z3
autor
4. okt 2025
@karolina196

@anonym_autor 😂😂😂😂 Čo tu teraz trepeš eshopy.Šak si sa tu navážala na služby v kamennych obchodoch.Došli argumenty,čo?

@karolina196 sa spamataj 🙂 otázka bola či Vám vyhovujú služby na Slovensku. Akékoľvek. Ty tu opisuješ nejakú obsluhu … Tu je reč o maloobchode, zdravotníctve, úradoch, gastre, ostatných službách … Ja som dala rôzne príklady. Aj online. Chápem že Tvoj rozhľad je menši a že asi vyuzivaš len základne služby preto nerozumiem načo sa zapajaš. Chod kľudne robiť dobrý pocit do inej diskusie 🙂

anonym_6b52eb
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_6b52eb áno a hlavne pri službách v e-shopoch 🙂

@anonym_autor stojím si za tým, čo som napísala. Zjavne budeš veľmi "príjemná" osoba, keď máš všade so všetkými problém

karolina196
4. okt 2025
@anonym_autor

@karolina196 sa spamataj 🙂 otázka bola či Vám vyhovujú služby na Slovensku. Akékoľvek. Ty tu opisuješ nejakú obsluhu … Tu je reč o maloobchode, zdravotníctve, úradoch, gastre, ostatných službách … Ja som dala rôzne príklady. Aj online. Chápem že Tvoj rozhľad je menši a že asi vyuzivaš len základne služby preto nerozumiem načo sa zapajaš. Chod kľudne robiť dobrý pocit do inej diskusie 🙂

@anonym_autor Mňa .ebne.😂Tak sa odsťahuj zo Slovenska,premudrelá nádhera 😂😂😂

karolina196
Odpoveď bola odstránená
kattrin5
5. okt 2025

Ja som mala za 2 mesiace cestovania a nakupovania po SR vacsinou dobre skusenosti. Niekedy to zaskripalo v restikach( dlhe cakanie atd) ale napriklad Tatry, kazdy nadava na sluzby a ja som mala v Tatrach aj na Liptove sluzbly na hoteloch spickove!! Fakt, Tatralandia aj hotel v Tatrach( Patria) sluzby na urovni zahranicia! Skvele jedlo, rychla obsluha, snazili sa vzdy vyjst v ustrety. Taktiez nakupy ci v TN, Zilina, BA sa mi sluzby zdali celkom fajn, predavacky mile( nakupene centra celkovo)sama som sa pytala ze co sa kazdy stazuje na sluzby na SR. Mozno keby som tam zila to vnimam inak, neviem.

anonym_454622
6. nov 2025

@anonym_autor píšem teraz v novembri, ale tema je stále aktuálna. V Košickom Urbane je Pepco, fajn obchod, avsak o personale to povedať nemôžem. Skúsenosť otrasná, dúfam,že sa kompetentní zamyslia. Čakáte, v poriadku čaka sa všade,ale pani predavacka pri pokladni ma čas, v poriadku čakám, čakať sme sa naučili všade, ôk zaplatím a odchádzam. Rozhodla som sa ešte čosi prikúpiť,vraciam sa do obchodu, potrebujem prejsť pomedzi regále, je tam p. Predavačka silnejšej postavy, po mojom prosim prepáčte, ...neustupi stranou, nepohne sa ani o centimeter, však dobre asi ma svoj deň. Prichádzam ku pokladni opäť ta istá predavačka z prvého nákupu. Pozdravím, tovar dám na pult a ona sa vzápätí otoci ku kolegyni,ktorá vyberá čosi vedľaz krabice na zemi, opýtam sa prepáčte, mam si tovar neblokovat sama? Odpoveď ved vidíte,že idem pomôcť. Prosím??? Nemalo by to byt tak,že obslúžim zakaznika a následne ak je na to caso-priestor robím iné?! Popritom este jedna ukaze tej druhej, pozri rozbila som tanier...na toto cas si najdu. Je fajn mat na pravovisku pohodu,ake toto zakaznici pocut nepotrebuju. Pracujem s ľuďmi, v službách , nedovolím si nieco také, ze len si tak odídem a necham čakať klienta/ zákazníka. Je to o slušnosti. Aj ja mam ,,blbí " deň v robote, ale zakaždým si svoju profesionalitu snazim zachovať. Tu skolenie nepomôže, ani vyšší plat, to je o charaktere a výchove hoci je to staršia pani pri pokladni, nuž asi ten sytocerveny rúž na jej perach jej ubral zo slušnosti. Pozdravujem.

ivonadusa
7. nov 2025
@anonym_454622

@anonym_autor píšem teraz v novembri, ale tema je stále aktuálna. V Košickom Urbane je Pepco, fajn obchod, avsak o personale to povedať nemôžem. Skúsenosť otrasná, dúfam,že sa kompetentní zamyslia. Čakáte, v poriadku čaka sa všade,ale pani predavacka pri pokladni ma čas, v poriadku čakám, čakať sme sa naučili všade, ôk zaplatím a odchádzam. Rozhodla som sa ešte čosi prikúpiť,vraciam sa do obchodu, potrebujem prejsť pomedzi regále, je tam p. Predavačka silnejšej postavy, po mojom prosim prepáčte, ...neustupi stranou, nepohne sa ani o centimeter, však dobre asi ma svoj deň. Prichádzam ku pokladni opäť ta istá predavačka z prvého nákupu. Pozdravím, tovar dám na pult a ona sa vzápätí otoci ku kolegyni,ktorá vyberá čosi vedľaz krabice na zemi, opýtam sa prepáčte, mam si tovar neblokovat sama? Odpoveď ved vidíte,že idem pomôcť. Prosím??? Nemalo by to byt tak,že obslúžim zakaznika a následne ak je na to caso-priestor robím iné?! Popritom este jedna ukaze tej druhej, pozri rozbila som tanier...na toto cas si najdu. Je fajn mat na pravovisku pohodu,ake toto zakaznici pocut nepotrebuju. Pracujem s ľuďmi, v službách , nedovolím si nieco také, ze len si tak odídem a necham čakať klienta/ zákazníka. Je to o slušnosti. Aj ja mam ,,blbí " deň v robote, ale zakaždým si svoju profesionalitu snazim zachovať. Tu skolenie nepomôže, ani vyšší plat, to je o charaktere a výchove hoci je to staršia pani pri pokladni, nuž asi ten sytocerveny rúž na jej perach jej ubral zo slušnosti. Pozdravujem.

@anonym_454622 uplne chapem a sucasne nechapem takemuto spravaniu. Tedi v Presove - pri pokladni mi predavacka blokuje tovar a rehoce sa s kolegom a hovoria si zazitky ako pubertiaci… neprijemne

Strana
z3