Ste spokojní so službami na Slovensku?
O odutých predavačkách v butikoch ani nejdem písať – mám pocit, že sme si už na to nejako zvykli a „prijali“ to. Ale kde sú tie časy, keď platilo: „Náš zákazník, náš pán“? Mám pocit, že to my robíme láskavosť niekomu, že mu vôbec môžeme dať naše peniaze.
Včera som si bola kúpiť tenisky a všade mali nápis -30 %. Nikto tam nebol, len ja. Opýtala som sa predavačky, aké sú podmienky, a ona na mňa: „Joj, ja neviem, mám sa opýtať pri pokladni…“ Hovorím si: Ok, a odišla som.
Išla som do Pupa, kde som bola predchádzajúci deň, a preto som si už len vzala vyhliadnutú vec a išla k pokladni. Väčšinou tam tri predavačky len postávajú. Prišla druhá predavačka, ktorá obsluhovala nejakú pani, čo odišla k tej, čo mi blokovala nákup, a začali sa rozprávať: „Hentá tu bola už včera, a hodinu sa jej Tá a Tá venovala a nič nekúpila.“ Ostala som zarazená. Jednak preto, že to rozoberajú predo mnou, a za druhé – je nejaká povinnosť si potom vec kúpiť?
Tiež veľakrát pozerám, lebo mám záujem, ale nakoniec mi nič nesedí, a jasné, že zato nenechám peniaze. A?? Nie sú tam predavačky na to, aby obsluhovali? Asi ju teda dobre nepresvedčila si niečo kúpiť…
Dnes sme boli v kaviarni, kde nechodievame. Čakali sme tam 10 minút, 15 minút, a nikto nič. Tak sme sa zobrali a odišli. Proste mám pocit, že služby na Slovensku sú na strašne nízkej úrovni a my to všetko akceptujeme.
A nie, neplatí na mňa argument, že za koľko tie predavačky tam pracujú a aké je to ťažké. Je. Väčšina ľudí má náročnú prácu, aj ja. A keby som sa k zákazníkovi v zahraničnej firme správala takto, mala by som hodinovú výpoveď za porušenie firemnej kultúry.
Joj, a aby som nezabudla – a to som už písala – ako som vychýrenej klinike poslala 200 € za voucher, ktorý som nikdy nedostala, a vrátenie peňazí som dostala až ako storno platby z banky…
Tiež to takto vnímate, alebo ste spokojní?
@anonym_autor áno, som v drvivej väčšine spokojná.
@sissi2183 Tak to si mala šťastie na tie úradníčky. Ja mám skôr zlú skúsenosť.
@unicornlady Ja mám na úradoch vždy dobrú skúsenosť.
Určite nechcem obhajovať nepríjemné predavačky, lebo aj také sa nájdu, ale veľakrát by si aj každý zákazník mal na deň vyskúšať prácu predavačky a pochopil by,že práve aj zákazníci sa často nevedia správať slušne. A neraz som bola svedkom takej situácie.A heslo "nás zákazník, náš pán " nemá znamenať,že zákazník sa bude voziť po predavačke, vždy je to o vzajomne slušnej komunikácii.
Ano, sluzby su na Slovensku na otrasnej urovni. Uvedomila som si to az ked som bola v zahranici. Predavacka ma pozdravila, bola napomocna, sama prisla ku mne ci potrebujem poradit… podakovala na konci platby. Inde je to normalka, na Slovensku nepoznane.
@anonym_autor V našom meste nemôžem povedať, predavačky sú väčšinou milé, ale zato !! SESTRIČKY!! To je dôležité,drzé,arogantné,nafúkané si myslia, že sú viac ako doktor. Normálne sa človek bojí dačo povedať.
Nie raz som kvôli sestričke odišla aj keď bol lekár fajn.
Nie všetky, ale veľa!
Ja som bola na Svk v lete a mala som tento x
Len pozitivne skusenosti v sluzbach . V Eurovea Bory Mall aj restiky atd . Ale uplne naj bola zookeeper v Malkia kde sme mali 15min sukromne krmenie opic a kedze nemala dalsich po nas tak tam s nami bola 45minut ( Lebo deti sa nemali k odchodu) a dala nam vela zaujimavych into a bol to fakt super zazitok tym ze sa to tak natiahlo .😃 a to sa ceni Lebo urcite veci su len o pristupe a dobrej voli cloveka co danu sluzbu vykonava. Detom sa najviac pacil Gibon Lui a jemu sa pacili deti. Pojdeme ho krmit aj nabuduce. Celkovo mam pocit ze lepsie ako pred 3r.
ja som dávno nezažila nepríjemné správanie a to do reštaurácie chodím každý týždeň, taktiež v obchode, naopak veľmi príjemné správanie, pedikúra manikúra príjemná pani, kaderníctvo taktiež veľmi milá pani z Ukrajiny, čistiareň aj pokecáme dávam tam aj žehliť košele atď., lekárku mám super a taktiež onkologičku úžasnú, neviem ja nemám žiadne zlé skúsenosti
Ja neznasam to pomenovanie, ze nas zakaznik, nas pan. To ako keby som bola pes alebo co. A v prvom rade, ako bolo spomenute - ak je ku mne zakaznik slusny som aj ja. Ale nebudem sa usmievat na dementa, ktory po mne hodi salku s nedopitou kavou a vynada mi do nevzdelanej pi*e (to sa realne stalo😀). Ale najhorsie skusenosti Lidl, inak podla mna sluzby na Slovensku su fajn, a co som prekvapena tak kolkokrat brigadnici su viac ochotni ako klasicki TPPckari.
@anonym_autor väčšinou dobre aj na úradoch.Nebavia ma brigádnici v gastre.Tento víkend som bola v bistre kde chodím na bezkofeinovu kávu tento krát nemali, vypýtala som si nechladenu minerálku s citrónom.Priniesol chladený, ktoru som chcela vymeniť a zabudol na citrón.Mlady chalan brigádnik prázdny podnik.
Klop, klop, ja mám minimum negatívnych skúsenosti, moja celkovo najhoršia v službách je z Talianska, ak už teda porovnávame so zahraničím… pravidelne navštevujem kozmetický salón, tam sú všetky ženy veľmi príjemné a odborníčky, v gastre mám tiež viac menej dobré skúsenosti, pár výborných a v obchodoch nejak neriešim, ale ja som človek čo preferuje čo najmenšiu interakciu pri nákupe, nepotrebujem aby niekto za mnou behal a venoval sa mi, skôr naopak odrádza ma, keď ma niekde nenechajú v klude, samú si popozerať veci alebo sa mi za každú cenu snaží radiť a predať…
@anonym_a9622a a to kto napísal kedy? 🙂 kto sa správa k predavačkám ako k handrám a prečo majú držať hubu? To hovoríš z vlastnej skúsenosti? … tu sa bavíme o normálnom jednaní a slušnom vzťahu predavač/poskytovač služieb vs zákazník. A áno v tomto má vždy navrch zákazník. Ľudovo sa tomu takto hovorí … Lebo ako som už písala iba on rozhoduje otom, kam odnesie svoje peniaze ..
@anonym_autor áno mam vlastne skúsenosti že čím je človek milý tým sú horší zákazníci. Nevedia sa pozdraviť, poprosiť, poďakovať. Každý hovorí o predavačkach že majú byť také a také a čo zákazníci? A to nerobím ešte na pokladni. Tie kolegyne čo sú tam musia mať mega nervy na hulvátov. To ako im tam stále vykrikujú a nadávajú.. vieme že všade chýbajú ľudia a 1 človek robí aj za 3.. že koľkokrát nemá kto poobede ísť do ďalšej pokladni a ľudia miesto že by mali pochopenie len nadávajú. Že keď 1 človek je aj na pulte a aj dopeká pečivo ktoré si treba ísť zobrať a pripraviť na pečenie tak nebude v tej sekunde pri pulte kedy si zákazník zmysli. Žiadna tolerantnosť a empatia není. A o tom že predavačka potrebuje aj si ísť odskočiť na WC sa ani nemusíme baviť.. ľuďom sa v dnešnej dobe nechce robiť( mala som xy kolegov za tých 5r a neostal z nových nikto) a potom keď ta jedna predavačka ťahá ako kôň veľa krst aj chorá lebo nemá kto robiť tak miesto milého prístupu ešte si príde zákazník vyventilovať svoj hnev na ňu. Tiež sa stretnem s všelijakymi predavačkami keď niekde idem ale vždy si poviem že ju chápem aké to má náročné a pochopím ju. Nie každý má vždy dobrý deň taktiež ani ja nemám každý deň a tiež sa snažím jednať s ľuďmi s úctou ale to očakávam aj od nich
@anonym_autor
Vzdy je to o ludoch a zial jednotlivec dokaze vrhnut zle svetlo na vsetkych.
Za mňa - tie sluzby sa postupne skvalitnuju, vacsinou som spokojna.
Ano, sluzby su na Slovensku na otrasnej urovni. Uvedomila som si to az ked som bola v zahranici. Predavacka ma pozdravila, bola napomocna, sama prisla ku mne ci potrebujem poradit… podakovala na konci platby. Inde je to normalka, na Slovensku nepoznane.
@ivonadusa mne napr. vyslovene vadí, keď je predavačka proaktívna. Úplne mi stačí, keď mi odzdravi. A obslúži, poradí, KEĎ ju oslovím. Ak sa mi ona "vnucuje", vnímam to do určitej miery ako nátlak, že si musím niečo kúpiť a rozhodne si jej pozornosť neužívam. Takže za mňa je otrasná služba možno to, čo tebe vyhovuje.
@ivonadusa mne napr. vyslovene vadí, keď je predavačka proaktívna. Úplne mi stačí, keď mi odzdravi. A obslúži, poradí, KEĎ ju oslovím. Ak sa mi ona "vnucuje", vnímam to do určitej miery ako nátlak, že si musím niečo kúpiť a rozhodne si jej pozornosť neužívam. Takže za mňa je otrasná služba možno to, čo tebe vyhovuje.
@jaroe predavačky sú školene aby zákazníkovi pomohli a tovar mu viac predstavili a spolu s tým núkali aj ďalší tovar. Ano, niekomu to môže prísť ako vnucovanie, no stačí slušne povedať, že ďakujes ale ďalej si budeš prezerať už sama a keby niečo potrebuješ, oslovis ju 🙂
@anonym_autor ja som nič také nezažila, práve naopak. Asi bude chyba v tebe a si proste nesympaticka 😬
Milujem predavacky v dm drogerii, mile, komunikativne, radost nakupovat. Urcite maju rozne skolenia atd ale robia to vyborne. Su to tie najprijemnejsie predavacky.
Milujem predavacky v dm drogerii, mile, komunikativne, radost nakupovat. Urcite maju rozne skolenia atd ale robia to vyborne. Su to tie najprijemnejsie predavacky.
@anonym_7a702d aj môj manžel tam pracuje, vždy sa majú každému milo pozdraviť prví, pri pokladni ponúknuť zabalenie, tašku...
@anonym_autor ja som nič také nezažila, práve naopak. Asi bude chyba v tebe a si proste nesympaticka 😬
@anonym_a02aae 😂
Moje 2 postrehy z kaviarni. Posledne dni bolo u nas chladno, dnes 9°C. Bola som s kamoskami na kave a personal ( mladi studenti) nechali non stop otvorene vchodove dvere, lebo si tak zvykli z leta, aj vonku je par stolikov. Poprosili sme ich, nech zatvoria, ze je nam zima. Zatvorili na 5 min, potom boli zase otvorene. Tak sme obliekli kabaty a sedeli v nich. Chapem, ze oni kmitali, im chladno nebolo, ale zakaznik neprisiel do kaviarne drkotat zubami, ci dokonca prechladnut. To iste sa mi stalo aj v inej kaviarni. Zakaznik uz nie je nas pan, ale nutne zlo. V pripade zamestnancov urcite.
Ja mam zatiaľ len celkom dobre skúsenosti a to chodíme kade tade po Slovensku na dovolenku alebo výlety. Možno nie všade sa predavačka usmieva alebo čašníčka ale tiež môžu mať zlý deň. Ja som predavačka za pultom a tiež mam dni keď sa neusmievam a ani sa nasilu neviem. Ale su dni keď som v lepšej nálade a každý deň aj keď mam ten horší tak vždy pokecam so zákazníkmi. K nam chodia veľmi často tí istí a už o niektorých viem všetko možné 😀 hlavne starší ľudia sa chcú rozprávať.
@anonym_autor ja mam pocit, ze zakaznik si mysli, ze moze pre par eur skakat predavackam po hlave. Robim v sluzbach, zakaznik necha 10centov tringelt a tvari sa ako majster sveta a mysli si, ze moze cokolvek. Mala by byt ucta na oboch stranach!! A ked sa ti nepaci, chod inde. Ale tebe sa zrejme nebude pacit nikde 🙂
Myslím, že každý, kto pracoval v službách, by vedel rozprávať aj o “milých” zákazníkoch. A nie, nedá sa donekonečna usmievať na zákazníka. Na druhej strane, nejaká tá profesionalita by tam zachovaná mala byť. Ale pravidlo “náš zákazník, náš pán”, to určite nie.
Ale práve dnes sme mali v práci debatu o policajtoch. Zhodli sme sa, že aj keď dajú pokutu, treba byť milý. Ale kým kolegyňa tvrdila, že treba povedať policajtovi, že je to jeho chyba, že tam bol a nameral rýchlosť, keby tam nebol, nedostala by pokutu - kolegyňa dostala 20e pokutu. Ja som len raz dostala za rýchlosť pokutu. Pri policajtovi som uznala chybu, bola som si vedomá môjho prehrešku a na nič som to nehrala. Aj pri podstatne vyššom prekročení limitu som odišla len s napomenutím.
Málokedy mám negatívnu skúsenosť, no aj vtedy si poviem, že nie každý má svoj deň, ani ja ho nie vždy mám a nebudem prilievať olej do ohňa a usmejem sa. A vieš čo? Vždy sa mi vráti to, čo rozdávam.
Ja sa zas stretávam s povysenickymi zákazníkmi. Ako k hovnu sa správajú.
No zbohom.Možno by sme sa niečo zaujímavé dozvedeli aj z druhej strany ako vnímali teba..To by bolo tiež zaujímavé čítanie.A možno máš len ksicht,že keď ťa niekto zbadá,tak mu prejde úsmev z tváre. 😅
No zbohom.Možno by sme sa niečo zaujímavé dozvedeli aj z druhej strany ako vnímali teba..To by bolo tiež zaujímavé čítanie.A možno máš len ksicht,že keď ťa niekto zbadá,tak mu prejde úsmev z tváre. 😅
@karolina196 možno … no lepšie ako mať tak nízke IQ a písať tieto úbohé a trápne komentáre o cudzích “ksichtoch” 😅 ten Tvoj asi tiež za veľa nestojí …
@anonym_autor čo vyžaruješ, to priťahuješ 😉
@karolina196 možno … no lepšie ako mať tak nízke IQ a písať tieto úbohé a trápne komentáre o cudzích “ksichtoch” 😅 ten Tvoj asi tiež za veľa nestojí …
@anonym_autor No,lenže už ta tvoja otázka ukazuje o tvojom IQ.A podľa mňa vyžaruješ niečo,čo ľuďom vadí..Ja keď niekam vojdem,komunikujem tak,že obe strany maju dobrý pocit,či uz ja ako zakazník alebo obsluha.Takže máš smolu,ja mám dobre skúsenosti a keď je neprijemná obsluha,tak je to raz za uhorsky rok a to je vždy nejaká staršia pani,ktorá je už asi vyhorená z tej práce..Veľa šťastia,možno by ti mali nastaviť zrkadlo 😁
@anonym_autor čo vyžaruješ, to priťahuješ 😉
@anonym_6b52eb áno a hlavne pri službách v e-shopoch 🙂
@anonym_6b52eb áno a hlavne pri službách v e-shopoch 🙂
@anonym_autor 😂😂😂😂 Čo tu teraz trepeš eshopy.Šak si sa tu navážala na služby v kamennych obchodoch.Došli argumenty,čo?

ja tiež nemávam zlé skúsenosti.Ani si nepamätám kedy naposledy.Preto nechápem čo stále točia o tých odutých predavačkách na Slovensku.Kto toto šíri nechápem.Možno sú to ludia práve takí rýpační a odutí.Tak potom akú odpoveď čakajú od tých predavačiek a úradničiek? ja som práveže dosť usmievavá aj posrandujem,nie som zamračená.Preto mám možno iné skúsenosti A to sa pohybujem rôzne po Slovensku aj doma,aj v Ba aj v Tn keď idem za rodinou
@liusa82 ja som milá, vždy slušne poprosím, poďakujem, pozdravím a veru ani neodzdravý väčšina. Tak som pochopila, že dnes sa už nezdraví. Už iba v obchode na dedine. Tam ešte áno.