icon

Sú Tesco Clubcard kupóny marketingový zámer?

simona_racz
4. sep 2025

Našla som síce s tým súvisiacu tému tu:

https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/ako-pouzivat-kupony-v-aplikacii-tesco-clubcard/

Ale mňa zaujíma niečo iné. Máme clubcard ako rodina, všetci členovia máme aplikáciu v mobile, a body zbierame spolu. Nakupuje na to celá rodina. Ale keď prídu kupóny tak sa už niekedy smejem na tom čo robia. Ujo išiel do tesca že mu aplikácia ponúkla zľavu na niekoľko produktov. Samozrejme prišiel domov sklamaný že nič z toho, čo mu aplikácia ponúkala, tam nemali. Tak trochu sa mi to zdá až smiešne, že o čo tomu tescu ide? Ponúkajú kupóny, ale nakoniec ten tovar, ani nemajú. Toto je nejaký marketingový zámer? Že aby tam človek šiel, a keď už je tam, tak si nakúpi? Samozrejme ujo tak hromžil, že si aplikáciu rovno vymazal, že mu je v tom prípade na nič. Ja tieto veci nevyužívam, keďže nakupujem v rôznych obchodoch, a práve toto nemám žiadne zákaznícke karty, lebo viem že oni to majú tak nastavené, aby z toho zakázník nič nemal. Ja len pomáham rodine zbierať body. Ak idem do tesca náhodou, tak si dám oskenovať aplikáciu. Tieto ostatné veci nevyužívam. Tak schválne som len pozrela tie kupóny v aplikácii, keď som bola na predajni, že či to tam bude, a veru väčšinu nemali vôbec, alebo mali nesprávne rozmery že napr. nápoj platil iba určitý objem a práve taký nemali, ale všetky ostatné mali.

simona_racz
autor
9. sep 2025
@lucia147852

My sme teda malé mesto, doslova zapadákov, máme 1 tesco a nikdy sa mi nestalo, že by nemali 🤷🏼‍♀️

@lucia147852 záleží čo. Ako som vravela napr. milka čokoládu majú na celom svete asi, ale sú lokálni dodávatelia (hlavne mäso, zelenina) tak logické že v KE nebudú predávať salámu vyrábanú v BA alebo naopak. Ale akcie sú celoplošné. Strýko pracuje po celom slovensku, pípa kartu v rôznych tescách a potom mu asi AI hádže produkty odvšéikadial. Ja som si všimla že tesco aplikácia sleduje čo kupujete a tie veci potom hádže do kupónov.

simona_racz
autor
9. sep 2025

Ešte keď je na jednu clubcard napojená celá rodina. Tak je z toho riadny mišmaš. Nám ešte veľa ludí pomáha že nechcú aplikáciu len si odfotili do mobilu čiarový kód našej karty a napípnu si to aby zľavu. Keď má cez 30 ludí váš čiarový kód, potom sa nám v aplikácii objavujú veci čo sme v živote nekúpili.

unbeholfen
12. nov 2025

@lucka_ke @anonym_8ffa4f @22abigail22 @danieli @majamat @simsalabim teraz ma šecci očúvajte lebo mám na vás otázku: Schválne keď pújdzete do tesca náhodú, pozrite či tam majú produkt z fotky. Lebo já som to v Galante kupoval pravidelne, presťahoval som sa na istú dobu do Trstíc, a v tamojšom Tescu to nikdy nemali, ale v aplikácii som na to mal kupóny, lebo oni evidujú čo sa často nakupuje, že to nedáva náhodú, a prepadli mi lebo to tam nikdy nemali.

unbeholfen
12. nov 2025

More a to nebol prvý prípad! Bolo že som mal kupón na Coca Colu ale pozir bola tam určená aj velkosť (lebú sú všelijaké 1,5L, 1,25L atď) mali všetky druhy len tú na ktorú som mal kupón bol prázdny regál. Tak potom načo mi tie kupóny sú? Skúšam to pár dní, nemajú to, tak potom mi to vždy prepadne lebo to neni k zohnatiu. Ďalší kupón som mal na Milu, došiel som k tomu regálu kde by mala byť, a boli tam Liny, Horalky, 3bitky, len Lina nie.

unbeholfen
12. nov 2025

Alebo tento produkt z fotky ste videli niekto v Tescu? Ja som to raz zháňal a obicykloval som kaufland, tesco, jednotu, billu, nikde to nemali len vo večierke.

majamat
12. nov 2025
@unbeholfen

@lucka_ke @anonym_8ffa4f @22abigail22 @danieli @majamat @simsalabim teraz ma šecci očúvajte lebo mám na vás otázku: Schválne keď pújdzete do tesca náhodú, pozrite či tam majú produkt z fotky. Lebo já som to v Galante kupoval pravidelne, presťahoval som sa na istú dobu do Trstíc, a v tamojšom Tescu to nikdy nemali, ale v aplikácii som na to mal kupóny, lebo oni evidujú čo sa často nakupuje, že to nedáva náhodú, a prepadli mi lebo to tam nikdy nemali.

@unbeholfen ja neviem, ale my sme mali v kuponoch dzus, co sme nikdy nekupovali, lebo ej to sladky humus

anonym_e260cc
12. nov 2025

Všetko, všetko, všetko, čo reťazce ako Tesco robia je marketingový zámer - od usporiadania tovaru v predajni, cez cenovky, ktoré vyzerajú ako akcia a v skutočnosti máš ten tovar drahší ako tá ,,akcia" až po kupóny, ktoré nútia ľudí kupovať si tovar, ktorý nepotrebujú len preto, lebo na to majú zľavu. Veci pri pokladni, ktoré ľudia kúpia len preto, lebo sa nudia čakajúc v rade sú marketing. Aj vianočné reklamy a tovar od polky októbra. Extrémne tlačia na zisk. Jeden z rodiny bol vedúci v Kauflande a tam im vyššie vedenie doslova dupalo po krku, aby každá jedna predajňa mala vyšší a vyšší zisk.

unbeholfen
12. nov 2025
@majamat

@unbeholfen ja neviem, ale my sme mali v kuponoch dzus, co sme nikdy nekupovali, lebo ej to sladky humus

@majamat nekuppval to niekto iný s rodinnou kartou? Lebo ten čiarový kód môžete mať hocikolktáti. Mne sa zobrazujú veci čo často nakupujem alebo rodičia čo nakupujú. Na jednej karte sme viacerí.

unbeholfen
12. nov 2025
@anonym_e260cc

Všetko, všetko, všetko, čo reťazce ako Tesco robia je marketingový zámer - od usporiadania tovaru v predajni, cez cenovky, ktoré vyzerajú ako akcia a v skutočnosti máš ten tovar drahší ako tá ,,akcia" až po kupóny, ktoré nútia ľudí kupovať si tovar, ktorý nepotrebujú len preto, lebo na to majú zľavu. Veci pri pokladni, ktoré ľudia kúpia len preto, lebo sa nudia čakajúc v rade sú marketing. Aj vianočné reklamy a tovar od polky októbra. Extrémne tlačia na zisk. Jeden z rodiny bol vedúci v Kauflande a tam im vyššie vedenie doslova dupalo po krku, aby každá jedna predajňa mala vyšší a vyšší zisk.

@anonym_e260cc o tom tovare v akcii viem lebo si pamätám že v jednom obchode bola Coca Cola v akcii, a v druhom obchode bola bežná cena taká istá. Takže tí čo tomu veria si to kúpia lebo to je v akcii za bežnú cenu.

unbeholfen
12. nov 2025

More zajtra v Tescu kúpim čingivskú salámu. Strašne mám na ňu chuť takže vstanem skôr a stihnem ešte vyzbierať nejaký kovošrot aby som na to mal.

denithestrange1993
12. nov 2025

@simona_racz vsetky zlavove karty su marketingovy tah, nikto ma nepresvedci o opaku. Casom som sa naucila vyuzivat ich ale s rozumom, napr ked maju v dmke 20nasobok bodov na urcitu znacku nemam nutkanie si nieco kupit len aby boli body,ak to zrovna nepotrebujem.

unbeholfen
12. nov 2025

Mne tooolko kupónov prepadá. Jediné čo je super že na shell a OMV sa dá za body kúpiť hotdog. Minule som mal akurát správny počet bodov, cestou z roboty som sa zastavil na hotdog, a že či mi to má odrátať z bodov, ja ze ano, dig a nič som nedoplácal tolko bodov tam bolo more.

majamat
13. nov 2025
@unbeholfen

@majamat nekuppval to niekto iný s rodinnou kartou? Lebo ten čiarový kód môžete mať hocikolktáti. Mne sa zobrazujú veci čo často nakupujem alebo rodičia čo nakupujú. Na jednej karte sme viacerí.

@unbeholfen u nas mam kartu len ja a mm ju ma ofotenu v mobile. on take blbosti vobec nekupuje. navyse on je pri nakupoch az moc setrny a vsetkko sa mu zda drahe.

majamat
13. nov 2025
@denithestrange1993

@simona_racz vsetky zlavove karty su marketingovy tah, nikto ma nepresvedci o opaku. Casom som sa naucila vyuzivat ich ale s rozumom, napr ked maju v dmke 20nasobok bodov na urcitu znacku nemam nutkanie si nieco kupit len aby boli body,ak to zrovna nepotrebujem.

@denithestrange1993 uplne "milujem" ked sa ma v kazdom obchode pytaju na kartu. vsetky by som najrdsej vyhodila. mam tesco, DM, coop, k nam do droerky a ostatne moc neriesim.

unbeholfen
13. nov 2025

Pýtajú sa lebo nevedia že my chodíme striedavo do viac obchodov. Niekto chodí do rovnakého furt. Preto to má aj v názve že vernostná karta. Ja idem vždy tam čo mám po ceste. A tú čingovskú salámu ste videli niekto v Tescu?

denithestrange1993
13. nov 2025
@majamat

@denithestrange1993 uplne "milujem" ked sa ma v kazdom obchode pytaju na kartu. vsetky by som najrdsej vyhodila. mam tesco, DM, coop, k nam do droerky a ostatne moc neriesim.

@majamat tak oni sa to musia pytat,len teda treba vediet ako to vyuzit vo svoj prospech,nie v prospech obchodu.

majamat
13. nov 2025
@denithestrange1993

@majamat tak oni sa to musia pytat,len teda treba vediet ako to vyuzit vo svoj prospech,nie v prospech obchodu.

@denithestrange1993 ok, len je to dost otravne

unbeholfen
13. nov 2025
@denithestrange1993

@denithestrange1993 však ja som to aj chcel tak využiť. Chutí mi tá čingovská saláma, mal som na ňu kupóny že lacnejšie, ale bol som viackrát v tescu a nikdy to nemali tak čo mám robiť? Môžem sa len pozerať ako mi prepadne kupón na niečo čo by som si aj rád kúpil ale práve v tom tescu kam chodím to nemajú.

unbeholfen
13. nov 2025

Preto som sem dal aj tie fotky, lebo na prvej strane sa hádali s autorkou témy že oni vždy všetko zohnali čo mali na kupónoch k vernostnemu programu, tak som vám dal na domácu úlohu že ak budete v Tescu, napíšte mi či ste tam tie produkty z fotky videli.

simona_racz
autor
14. nov 2025

Vidím vidím, tá saláma nebola ani v RS v malom tescu. Asi vo voľkom skôr. V okresných mestách sú tie stredne veľké, asi aj vy máte také. V dedinách sú tie mini. Tam je obmedzený výber.

denithestrange1993
15. nov 2025
@unbeholfen

@denithestrange1993 však ja som to aj chcel tak využiť. Chutí mi tá čingovská saláma, mal som na ňu kupóny že lacnejšie, ale bol som viackrát v tescu a nikdy to nemali tak čo mám robiť? Môžem sa len pozerať ako mi prepadne kupón na niečo čo by som si aj rád kúpil ale práve v tom tescu kam chodím to nemajú.

@unbeholfen staci sa spytat predavaciek,problem solved 😆

unbeholfen
15. nov 2025
@denithestrange1993

@unbeholfen staci sa spytat predavaciek,problem solved 😆

@denithestrange1993 odpoveď bola nemáme… Tak proste tie kupóny vám môžem rovno podarovať lebo u nás nikdy nemajú to čo chcem kúpiť. Mne stačia body lebo jediné čo viem použiť sú tie 1,50 poukážky čo sa po určitom počte bodov generujú.

denithestrange1993
15. nov 2025
@majamat

@denithestrange1993 ok, len je to dost otravne

@majamat prides robit do tesca,lidlu...a hned prva veta pytajte od ludi vernostnu kartu. Taky je dnes system. Ale toto nie je novinka. Teraz frci zaslanie mailovky za nepatrnu zlavu v eshope,zlavove kodiky a barzjake marketingove akcie. Staci slusne povedat nie a je po probleme.

denithestrange1993
15. nov 2025
@unbeholfen

@denithestrange1993 odpoveď bola nemáme… Tak proste tie kupóny vám môžem rovno podarovať lebo u nás nikdy nemajú to čo chcem kúpiť. Mne stačia body lebo jediné čo viem použiť sú tie 1,50 poukážky čo sa po určitom počte bodov generujú.

@unbeholfen mat tvoje problemy 😂

unbeholfen
16. nov 2025
@denithestrange1993

@unbeholfen mat tvoje problemy 😂

@denithestrange1993 niesu to problémy, kúpil by som to aj za plnú cenu keď mi to chutí, len rekú načo robia tie club akcie keď je to nepoužitelné?

nelca84
25. nov 2025
@unbeholfen

Pýtajú sa lebo nevedia že my chodíme striedavo do viac obchodov. Niekto chodí do rovnakého furt. Preto to má aj v názve že vernostná karta. Ja idem vždy tam čo mám po ceste. A tú čingovskú salámu ste videli niekto v Tescu?

@unbeholfen dnes som ti odfotila v nasom Tescu, dufam, ze uz si spokojny. Snad je jasne, ze v malom Tescu nemaju vsetko co vo velkom...

iwesska
25. nov 2025

To,ze nieco nemaju v obchode,to predsa nie je chyba kuponov,ale toho,ze sa to vypredalo. Mne sa este nestalo,zeby nic z kuponov nemali. Proste mal smolu a neadekvatnu reakciu. O nic im nejde,praveze jedny z mala,co davaju kupony podla toho,co realne kupujes,nie ako napr.dm,ze pouzijem 2 kupony za polroka,pretoze nic z tych ostatnych nepouzivam. Praveze Tesco ma najlepsi kuponovy system,aj to,ze za zozbierane body posielaju pukazky. Niekedy takto kombinaciou kuponou usetrim aj 15e.

unbeholfen
25. nov 2025
@nelca84

@unbeholfen dnes som ti odfotila v nasom Tescu, dufam, ze uz si spokojny. Snad je jasne, ze v malom Tescu nemaju vsetko co vo velkom...

@nelca84 ďakujem, aké typ tesca to bol? Velké či malé?

unbeholfen
25. nov 2025
@iwesska

To,ze nieco nemaju v obchode,to predsa nie je chyba kuponov,ale toho,ze sa to vypredalo. Mne sa este nestalo,zeby nic z kuponov nemali. Proste mal smolu a neadekvatnu reakciu. O nic im nejde,praveze jedny z mala,co davaju kupony podla toho,co realne kupujes,nie ako napr.dm,ze pouzijem 2 kupony za polroka,pretoze nic z tych ostatnych nepouzivam. Praveze Tesco ma najlepsi kuponovy system,aj to,ze za zozbierane body posielaju pukazky. Niekedy takto kombinaciou kuponou usetrim aj 15e.

@iwesska však presne o to ide že dávajú kupóny podľa toho čo kupujem. A saláma z obrázka je moja obľúbená a keď som býval v meste tak som to v tamojšom tescu kupoval. Keď som šiel bývať na dedinu kde bolo tiež tesco ale nikdy tú salámu nemali a ja som mal kopec kupónov. Keby som mal vycestovať do okolitých niest, tak to čo ušetrím na kupóne by som precestoval.

unbeholfen
25. nov 2025
@nelca84

@nelca84 ale ak si z BB tak ti poviem niečo smiešne. Mám vlaky zadarmo a od nás ide priamy spoj do BB tak keby som šiel do BB po tú salámu mal by som cestu lacnejšiu ako do ďalšej najbližššej obce s tescom. Lebo autobusy niesu pre invalidných dôchidcov zadarmo iba zľava.