Zážitok z nákupu v Lidl
Ahojte, idem sa vyventilovat. Dnes dopoludnia som bola na nákup v Lidl v Presove na sídlisku 3. Nakupila som cca za 100,-€. V predajni fungovala jedna pokladna. Vylozila som si nákup na pas . Za pokladňou bol tipujem brigádnik. Normálne som si nestíhala hádzať tovar do tasiek. To ani som neskúšala, že si to poriadne uložím. Myslím tým ťažšie poraviny na spodok ....atď. Chlapec doslova haaadzal tovar ako psovi. Nedalo mi to zvýšila som hlas, že ako sa to správa. Ďalší nakupujuci, čo stali za mnou úplne so všetkým súhlasili. Takúto skúsenosť s Lidl nemám prvý krát. Dakujem za prečítanie, musela som to napísať.
@viestta akurát rozmýšľam že kto dokáže ukladať tovar do tašiek rovno s pokladňou že či som len ja taká nemožná 😂 to by som bola nervózna že blokujeme ľudí za mnou, už chodím síce väčšinou na samoobslužné ale vždy som hádzala tovar do košíka a ukladala do tašiek za pokladňou alebo pri aute
@1mina Môj manžel 😀
Ja to robím inak, že všetko naspäť do vozíka a potom pri aute do tašiek. On to ukladá rovno do tašiek. A ja to takto vôbec nestíham 😀
@janai1 presne tak to robím, najprv ťažšie veci, nakoniec napr. Pečivo. Pokladník tovar potom posúva namiesto ktoré je rozdelené na dve časti. On mi to rozhádzané na obidve. doniesla som domov domrvenu vianocku.... ešte som nemala zložený nákup, už blokovali ďalšiemu zákazníkovi. Takže je to v poriadku? A ešte na mňa krivo pozeral, čo sa nehýbem
@anonym_autor
nemala si zaplatiť kým nemáš zložený nákup napr.
@viestta akurát rozmýšľam že kto dokáže ukladať tovar do tašiek rovno s pokladňou že či som len ja taká nemožná 😂 to by som bola nervózna že blokujeme ľudí za mnou, už chodím síce väčšinou na samoobslužné ale vždy som hádzala tovar do košíka a ukladala do tašiek za pokladňou alebo pri aute
@1mina ja 🙂
@anonym_6fb42d s to bol taky problem zobrat si ten scaner co tam maju a scanovat si to rovno?
@klarissa25 ten skener zboznujem.. teda v kauflande.. uzasne to zjednodusi nakup.. co sa bohuzial neda povedat o tescu.. este nikdy som ich nevidela funkcne 🫣🫣 a tak rada by som vyuzila
@anonym_autor Plne Vás chápem. Je jedno ci je to brigádnik - v žiadnom prípade by nemal pokladník hádzať tovar halabala. Už vôbec nie keď ja nákup veľký. Sú to Vaše peniaze. Aj brigádnik by mal mať prirodzenú inteligenciu a blokovať s "rozumom." .
@anonym_autor a moja zasada, ak mam vacsi nakup tak nestresujem, poukladam si to a platim zasadne az po ulozeni nakuou do tasiek. Nezdrzujem ale ani nie som na pretekoch kto rychlejsie vypadne od pokladne. Kym nezaplatim, ineho zakaznika blokovat nemoze.
@tykat kým nezaplatiš iného zákazníka blokovať nemože, ešte pár slimákov takých ako ty a naraz rada pri pokladni cez pol predajne a problém na svete lebo treba otvoriť ďalšiu pokladňu len smola nemá ísť do nej kto blokovať, už to pochopte pre boha živého, že personál sa nenaklonuje
Bohužiaľ v Lidli to majú tak že počítajú tuším pipnutia za jednu minútu. Preto tak rýchlo blokujú ale preto aj chodím do samoobslužnej pokladne lebo mi idú na nervy ľudia čo dávajú do tašky veci ako slimačím tempom. A nie netýka sa to iba Lidla 😁
ludia, ale ved sa stazujte.. ale nie na predavacky, ale na vedenie a system, aky v obchode maju.. tie predavacky za to nemozu, ony maju na vsetko predpisy.. a tiez by nezaskodilo trosku pozerat na veci nielen z hladiska svojich potrieb.. niektori ludia su taki, ze ked cakaju na kase, tak by uvitali, aby tym pred nimi bolo blokovane rychlostou blesku, aby nemuseli dlho cakat, ale ked sa blokuje im, zrazu uz treba pomalicky, aby sa nemuseli nahanat.. vsak trochu sudnosti
@reanda ďakujem za takých zákazníkov ako ty

Bohužiaľ v Lidli to majú tak že počítajú tuším pipnutia za jednu minútu. Preto tak rýchlo blokujú ale preto aj chodím do samoobslužnej pokladne lebo mi idú na nervy ľudia čo dávajú do tašky veci ako slimačím tempom. A nie netýka sa to iba Lidla 😁
@janulik2008 Kedysi boli aj taki, ze cakali kym to nablokuje, potom zaplatili, az nasledne si davali veci do tasky. Obzvlast muzi. Niet nad samoobsluzne
Ale keď nestíhaš baliť pri pokladni, máš si to dať do vozíka a baliť na mieste na to určené
@anonym_autor Ja toto tiez neznasam. Robia to uz skoro vsade. Hadzu ten tovar strasne rychlo. Ok,ja som mlada,nejako to nahadzem do kosika a pri aute si poukladam do tasiek. Ale minule predomnou bola dochodkyna,ktorej doslova padal tovar vsade naokolo a predavacka veselo blokovala dalej bez stipky ludskosti. Dochodkyna nebola ani spomalena,ak by mal chut niekto mudrovat. Pomahala som jej to davat do kosika. Len je zaujimave,ze v zahranici toto nerobia alebo som nezazila. A vsetci su kludni a spokojni.
Ja zas nevidim problem balit si rovno do tasiek, ak v tom ma clovek system. Aspon sa neteperim s kosom cez plne parkovisko a nezavadziam.
Ale keď nestíhaš baliť pri pokladni, máš si to dať do vozíka a baliť na mieste na to určené
@anonym_a56339 Lenze oni blokuju tak,ze nestihas ani do kosika hadzat. Rychlo to nablokuju a potom aj tak musia cakat,kym si to clovek zbali.
@anonym_autor neznášam ľudí čo si ukladajú nákup pri pokladni. Keď máš čas rob si to pri aute a nestrácaj čas iným ľuďom...
@anonym_autor keď si každý zákazník potrebuje uložiť nákup za 100e rovno do tašiek, potom sa nečudujem, že sú rady až po mrazáky. Čo ti bránilo uložiť nákup do košíka a uložiť mimo pokladne? Hrdinsky nahukat brigádnikovi? Nemám slov
@terezia74 nemienim tovar 5 x prekladať. Ja mam tiež svoj systém. Do nákupného vozíka si rozložíme 3 veľké tašky a tovat si ukladam rovno do tasiek, co je na tom zle? Nie, nie som pomala. Je v poriadku ak ti hodi jogurt, sampon?
@anonym_autor neznášam ľudí čo si ukladajú nákup pri pokladni. Keď máš čas rob si to pri aute a nestrácaj čas iným ľuďom...
@mia667 a kde by som si ten tovar mala ukladať? 😆Keď nie pri pokladni... Už niektorom pekne šibe.. Ako tým Team, čo im nevadí konsolidácia...
Ja neviem, mne sa ešte nestalo, že by boli v Lidl nepríjemní.
@gribka1 to fakt? Skus sa opýtať, prečo nemajú akciový tovar, potom uvidíš? Napríklad maslo.Vylepena akcia a 3 dní po masle ani chýru.
@mia667 a kde by som si ten tovar mala ukladať? 😆Keď nie pri pokladni... Už niektorom pekne šibe.. Ako tým Team, čo im nevadí konsolidácia...
@anonym_f114f7 dráha kým si to tam uloží ako tetris môže mať pokladník ďalších 2 zákazníkov vybavených.
Ty si mimo 🤭 nepleť tu politiku
Robila som v Lidli niekoľko rokov. Rýchlosť bola prvoradá. Nie je tam priestor na ukladanie do tašiek ale košíka. Hádzať tovarom bolo zakázané. Ja zbožňujem samoobslužné kasy. A kľudne aj 150€ nákup. Mám tam kľud, nik ma nenašli, nik sa nedotýka môjho nákupu.
@anonym_f114f7 ved je na to určené miesto kde sa v Lidli bali zakúpený tovar
@anonym_f114f7 ved je na to určené miesto kde sa v Lidli bali zakúpený tovar
@anonym_a56339 vzdy si ukladám do tašky a aj budem, aj keď to nahadze na tom pase ako ...
@anonym_96a3e8
@reanda ja teda som asi pomalá a hrozne má znervózňuje že čakajú za mnou 😂 ja to radšej Hádžem rýchlo do košíka a potom to riešim. Ale teda nemám nato vlohy fakt 😃 manžel tiež vždy prevracia oči keď ma vidí ukladať veci
@1mina ja zas nevidim rozdiel v tom, davat veci do tasky, ci do kosika.. ved je to to iste.. ak si to trochu zosystematizujes, tzn. davas na pas najprv tazke veci, co treba dat do tasky naspodok, tak to do tych tasiek mozes 'hadzat' skoro rovnako, ako do kosika.. ja si presne tiez dam tasku do kosika, ako pise autorka nado mnou a davam to rovno tam.. vykladanie na pas si zas zjednodusujem a zrychlujem tym, ze ked mam vela malych poloziek, tak si to dam do krabicky a vylozim na pas celu krabicu, nemusim po kuse, tak je to rychlejsie, aj to zaberie na pase menej miesta a ja mozem zacat davat veci do tasiek v podstate hned, ako zacne predavacka blokovat, nezdrzujem sa este vykladanim na pas..
ale je pravda, ze clovek sa pri tom zapoti, aby to stihol, no stihala som 😀 .. ked som teda este vyuzivala pokladne, teraz uz tiez chodim len na samoobsluzne
@anonym_autor Takýto škandál! Britská tlač si príde na svoje...
Hádzanie tovaru je neprípustné.
To, že blokuje rýchlo, by som ocenila. Ja zase pením keď to predavačke trvá tri roky a ešte je tam zákazník, čo si chce všetko systematicky naskladať do tašky. Na to slúžia pulty mimo, keď nestíhaš, daj do košíka a preukladaj si v kľude, nemusíš kvôli tomu blokovať pokladňu. Ja keď si chcem pekne poukladať tašku, idem rovno do samoobslužnej - urobíš si to ako chceš a nezdržuješ druhých
@terezia74 nemienim tovar 5 x prekladať. Ja mam tiež svoj systém. Do nákupného vozíka si rozložíme 3 veľké tašky a tovat si ukladam rovno do tasiek, co je na tom zle? Nie, nie som pomala. Je v poriadku ak ti hodi jogurt, sampon?
@anonym_autor a ešte, aby som nezabudla. Dnes pršalo, dostal sa mi usmudlany, špinavý vozik.... lepiace. Ešte by ma zaujímalo, ako tie vozíky čistia.
@tykat kým nezaplatiš iného zákazníka blokovať nemože, ešte pár slimákov takých ako ty a naraz rada pri pokladni cez pol predajne a problém na svete lebo treba otvoriť ďalšiu pokladňu len smola nemá ísť do nej kto blokovať, už to pochopte pre boha živého, že personál sa nenaklonuje
@anonym_78d1da nie som ich zamestnanec aby som plnila normy ako rychlo mam odist od pokladne lebo nemaju personal a ich vydajne miesto za pokladnou ma 30cm stvorcovych a tovar dobre ze nepada rovno na zem. Ja nie som otrok ale zakaznik. A kym si tovar neulozim (ukladam priebezne) tak nezaplatim.

Mám s personálom obchodov na 99% len dobré skúsenosti,aj s inými zákazníkmi, ale nájdu sa aj výnimky:Stalo sa,ze som mala veľký nákup,a tak som ho po nablokovani dávala nazad do nákup.vozika,ze po zaplatení si niekde bokom uložím pekne nákup, aby som nemala z paradajok pretlak, nemusela robiť neplánovane praženicu...a zrazu, ešte len platím a už mi baba ťahá vozík aj s nákupom, aj s kabelkou . Vravím jej,ze nech mi neberie vozík s nákupom a kabelkou a ona,ze sa ponáhľa,tak nech rýchlo uvoľním vozík.Razne som jej vysvetlila, že chápem, že sa ponáhľa, ale pre mňa to nie je dovod nahádzať nákup do tašiek narýchlo a tým jeho časť znehodnotiť
@viera012345 toto mi pripomenulo trochu opacnu situaciu ktoru som videla. Ked jeden dochodca si chcel zobrat v podstate prazdny vozik. Ale ten druhy mu ho nechcel dat lebo tam mal asi peniaz alebo nieco a sa s nejakym znamym este vypraval pri obchode. A pri tom ho uz nepotreboval. Niektori ludia su proste ak telce 😂.