Zážitok z nákupu v Lidl
Ahojte, idem sa vyventilovat. Dnes dopoludnia som bola na nákup v Lidl v Presove na sídlisku 3. Nakupila som cca za 100,-€. V predajni fungovala jedna pokladna. Vylozila som si nákup na pas . Za pokladňou bol tipujem brigádnik. Normálne som si nestíhala hádzať tovar do tasiek. To ani som neskúšala, že si to poriadne uložím. Myslím tým ťažšie poraviny na spodok ....atď. Chlapec doslova haaadzal tovar ako psovi. Nedalo mi to zvýšila som hlas, že ako sa to správa. Ďalší nakupujuci, čo stali za mnou úplne so všetkým súhlasili. Takúto skúsenosť s Lidl nemám prvý krát. Dakujem za prečítanie, musela som to napísať.
@anonym_autor pre toto som prestala chodit do lidlu. Nemavam male nakupy, ale velke, na dlhsiu dobu. V lidli mi vzdy poroztlkali kelimky jogurtov a vsetko mi vytieklo. Porozlamane cokolady apod. V tej rychlosti mi miesto 5 kolacov natukala 15 atd. A to clovek zbada az doma na bločku.... Chodim do tesca alebo kauflandu a nakup pipam do toho rucneho skeneru a rovno si ukladam do tasiek. Nic mi nikdo neponicí a ani ma neoklame.
Pracujem v obchode,tovar blokujeme a hádžeme rýchlo preto , lebo nám pozerajú skeny (koľko tovaru nablokuješ za minutu) keď ich máme pod 29 tak nás zdrbú že je to málo,u nás preto aj vyhadzujú keď je niekto pomalý.Takže si sa vykričala na mladom chalanovi len preto že dodržuje to čo má a nechce aby ho vyhodili....
moji favoriti su scan-shop kde si sama napipam a poukladam co a ako potrebujem a viac nevytahujrm 4 kabele na pas a zas naspat do kosika a do kabele.. uz aby to zaviedli aj v lidl.
Vyuzivam scanshop, to je pre mna najpohodlnejsie.
Potom samoobsluzne, lebo si pri nich vsetko ulozim, ako potrebujem ja.
Bezne pokladne uz len tam, kde sa neda inak.
A hadzem rychlo od pokladne do kosika, ak som pri beznej, az potom bokom v klude do tasiek.
Je to ohladuplnost k ostatnym, aby nestali dlho v rade. Tiez by sa mi to nepacilo.
Pracujem v obchode,tovar blokujeme a hádžeme rýchlo preto , lebo nám pozerajú skeny (koľko tovaru nablokuješ za minutu) keď ich máme pod 29 tak nás zdrbú že je to málo,u nás preto aj vyhadzujú keď je niekto pomalý.Takže si sa vykričala na mladom chalanovi len preto že dodržuje to čo má a nechce aby ho vyhodili....
@gabikaa96 ja chápem, že je náročné dodržiavať požiadavky od vedenia a je to pre vás určite nepríjemné. Do toho niektorí zákazníci, ktorí si myslia, že sú minimálne Boh. Na druhej strane nie je fér, že si zle pracovné podmienky odnesie zákazník v podobe zničeného tovaru a nablokovaných položiek naviac, čo je v Lidli u nás celkom pravidlo. To, že ide pani predavačka rýchlo v poriadku, ale keď trieska a hádže tovarom, tak to už v poriadku nie je.
@aurora33 a na margo celej situácie. Po nákupe som zašla ešte do jednej súkromnej lekarne. Za pultom bola iba jedna lekárnička. V lekárni čakalo asi 8 ľudí. Ona s úsmevom a veľmi príjemným prístupom obsluhovala všetkých zákazkov. Nikto nesomral, vsetci sme si v pohode vyckali radu. A kazdy zákazník jej poďakoval a zaželal pekný deň. Samozrejme aj ja. A do tej lekárne sa rada vrátim. Čiže asi tak. Iba Lidlu sa mam poklonkovat.
@anonym_autor Sorry ale fakt ides porovnavat lekaren a hypermarket? Keby si v lekarni kupovala 20-30 poloziek,tiez na teba nebudu cakat,kym si to zoradis do tasiek.
@gabikaa96 ja chápem, že je náročné dodržiavať požiadavky od vedenia a je to pre vás určite nepríjemné. Do toho niektorí zákazníci, ktorí si myslia, že sú minimálne Boh. Na druhej strane nie je fér, že si zle pracovné podmienky odnesie zákazník v podobe zničeného tovaru a nablokovaných položiek naviac, čo je v Lidli u nás celkom pravidlo. To, že ide pani predavačka rýchlo v poriadku, ale keď trieska a hádže tovarom, tak to už v poriadku nie je.
@basullinka súhlasím. Chápem predavačov,ale toto nie je problém zákazníka.
A pokiaľ sa zamestnanci a následne aj zákazníci nebudú sťažovať na nezmyselný počet skenov,tak sa nikdy nič nezmení.
Predavač tiež nemôže byť v práci pod takýmto stresom a kupujúci tiež nemusí v zhone nič baliť.
@tetapetra teraz co konkretne? Ja zas neverim tomu, ze ten tovar lietal.
@senta_sofia aby si sa dávala tovar do tašiek vonku na parkovisku. Alebo sa dá aj na kraji v obchode. Zase nie, všetci chodia na obrovské nákupy
@basullinka súhlasím. Chápem predavačov,ale toto nie je problém zákazníka.
A pokiaľ sa zamestnanci a následne aj zákazníci nebudú sťažovať na nezmyselný počet skenov,tak sa nikdy nič nezmení.
Predavač tiež nemôže byť v práci pod takýmto stresom a kupujúci tiež nemusí v zhone nič baliť.
@terezka1947 predavač sa sťažuje,preto je nás na smene tri a pol 😅😅😅😅😅 keďže do Lidla nestoja fronty nových uchádzačov ako tu niektorá zapotila,tak zachvílku si budete aj tie kamióny vykladať
Tak ja som to pre neveriace zazila, doslova mi predavacka hadzala veci, tiez Lidl. Slusne som ju upozornila nech to nwhadze inak si to moze ist poukladat naspat, skludnila sa. A to som typ co stiha ukladat do tasiek a tiez nemam rada motakov pri pokladniach. Dalsia perla z lidlu, paradajky v akcii, hladam na samoobsluznej... nasla som jedny co vyzerali ako moje cena 4e, moje mali stat 1e, volam obsluhu a ona uplne kludne to nenajdete, natukala nejaky kod a akciove paradajky sa zjavili. Bohvie kolko ludi v ten den odzubali.
@eeffka neveriace píšu, že nech skúsi ísť aj mimo Slovensko na nákup a bude čumiet akou rýchlosťou to ide tam. Mne sa stalo,že v Taliansku mi dala jednu položku 2x a? Upozornenila som ju,hneď bol vesmír v rovnováhe. Ale to by sme neboli mi Slováci,kebyže nepindame.
@senta_sofia aby si sa dávala tovar do tašiek vonku na parkovisku. Alebo sa dá aj na kraji v obchode. Zase nie, všetci chodia na obrovské nákupy
@tetapetra v zahranici ti nablokuju uz aj saciky na ovocie a zeleninu. Takze mozno nam tu zacnu hadzat tovar do papierovych tasiek ako v americkych filmoch, len ked si za kazdu priplatis, tak si radsej zabalis pekne sama na parkovisku.
@tetapetra v zahranici ti nablokuju uz aj saciky na ovocie a zeleninu. Takze mozno nam tu zacnu hadzat tovar do papierovych tasiek ako v americkych filmoch, len ked si za kazdu priplatis, tak si radsej zabalis pekne sama na parkovisku.
@senta_sofia zase tomu never a nepozeraj americké filmy. Bežne chodím nakupovať do Rakúska, a tam je rýchlosť naozaj neporovnateľná. Takže nás anonym by sa tam zbláznil od rýchlosti.
@senta_sofia zase tomu never a nepozeraj americké filmy. Bežne chodím nakupovať do Rakúska, a tam je rýchlosť naozaj neporovnateľná. Takže nás anonym by sa tam zbláznil od rýchlosti.
@tetapetra ale áno. V Nemecku v saldo už aj tie tenučké sack na ovocie/zeleninu blokujú. Jeden stoji 1 cent. A roztrhne sa ti ešte ani na pas tovar nevyložíš. Ja som len kukala ako puk, že čo tam na bločku je 1 cent. Ja idem tak 1-2 krát ua rok do Aldi a vzdy nejaké novoty. Nerada tam chodím. Ani do Lidl nechodím, ani do Kauflandu, Penny, Norma. Pár krát som v zime bola cestou u tréningu v Nettto ale to bolo večer a len pár veci, tam sa dalo v pohode. Neviem ako by bolo pri veľkom nákupe
@anonym_autor jeden z mala. Ani v spanielsku ich nemas takych vela. Toto je bezne v USA, v Saudi nam tiez vzdy balili zamestnanci.
@tetapetra ale áno. V Nemecku v saldo už aj tie tenučké sack na ovocie/zeleninu blokujú. Jeden stoji 1 cent. A roztrhne sa ti ešte ani na pas tovar nevyložíš. Ja som len kukala ako puk, že čo tam na bločku je 1 cent. Ja idem tak 1-2 krát ua rok do Aldi a vzdy nejaké novoty. Nerada tam chodím. Ani do Lidl nechodím, ani do Kauflandu, Penny, Norma. Pár krát som v zime bola cestou u tréningu v Nettto ale to bolo večer a len pár veci, tam sa dalo v pohode. Neviem ako by bolo pri veľkom nákupe
@terezka1947 predavač sa sťažuje,preto je nás na smene tri a pol 😅😅😅😅😅 keďže do Lidla nestoja fronty nových uchádzačov ako tu niektorá zapotila,tak zachvílku si budete aj tie kamióny vykladať
@anonym_78d1da veď ja nenadávam na predavačov.
Píšem,že sťažovať sa musia vrchnosti oni a aj zákazníci.
Človek nemôže robiť pod stresom s zákazník nemá prečo znášať následky manažmentu obchodu.
Keď raz prídem urobiť tržbu,chcem mať tovar normálne nablokovany a v poriadku v košíku,čistý s nepoškodený.
Nemusím ho dávať na špinavý pás,od bohviečo ho.
U lekára tiež nepríde človek,nedostane injekciu do ruky,nechodí ju pichne sám. A keď si ide ľahnúť ,tak neleží na nejakom svinstve,ale na čistom papieri.
Keď budeme všetci ticho,tak jasné,že sa to nikde neposunie.
Potom sú predavači nervózni(nie z vlastnej viny) a zákazníci tiež.
A zaujímavé je,že su prevádzky,kde je čisto a kľud. A prevádzke,kde je bordel a nervozita.
Takže ja chodím kupovať tam.
@anonym_autor odrazu ti nevadí dávať sprepitne, ale že sa na sk kvôli tebe neposkladaju do kocky, je problem.
@yanni ešte mi nezaratali,otázka času, očakávam.
@senta_sofia na scanery som nedorastla,pride mi to,že u nás to ešte nemajú podchytené.
Človek nemôže robiť pod stresom s zákazník nemá prečo znášať následky manažmentu obchodu.
Keď raz prídem urobiť tržbu,chcem mať tovar normálne nablokovany a v poriadku v košíku,čistý s nepoškodený.
U lekára tiež nepríde človek,nedostane injekciu do ruky,nechodí ju pichne sám. A keď si ide ľahnúť ,tak neleží na nejakom svinstve,ale na čistom papieri.
A zaujímavé je,že su prevádzky,kde je čisto a kľud. A prevádzke,kde je bordel a nervozita.
@terezka1947 "Keď budeme všetci ticho,tak jasné,že sa to nikde neposunie."
Ved toto, tu na cloveka ktory si chce normalne ulozit nakup pozeraju ako na slimaka lebo to trva o 30sec dlhsie a predavac musi nacitat viac ako 29 poloziek za minutu. Takze sa ocakava ze zakaznik nahadze tych 29+ poloziek tiez za minutu do tasky, a vypadne. Odmietam hrat tuto hru. Lebo potom aj zakaznici, ktori zo seba robia ochotnych otrokov tohto systemu, prispievaju k tomu, ze je malo personalu.
Ved toto, tu na cloveka ktory si chce normalne ulozit nakup pozeraju ako na slimaka lebo to trva o 30sec dlhsie a predavac musi nacitat viac ako 29 poloziek za minutu. Takze sa ocakava ze zakaznik nahadze tych 29+ poloziek tiez za minutu do tasky, a vypadne. Odmietam hrat tuto hru. Lebo potom aj zakaznici, ktori zo seba robia ochotnych otrokov tohto systemu, prispievaju k tomu, ze je malo personalu.
@tykat presne tak
@anonym_autor v týchto zahraničných obchodoch musia mať určité množstvo scanov za minútu, normálne im to počítajú, keď scanujú pomaly tak im je to vytknuté, môžu ich aj prepustiť. Je to otras ako to niekedy hádžu.
@janai1 presne tak to robím, najprv ťažšie veci, nakoniec napr. Pečivo. Pokladník tovar potom posúva namiesto ktoré je rozdelené na dve časti. On mi to rozhádzané na obidve. doniesla som domov domrvenu vianocku.... ešte som nemala zložený nákup, už blokovali ďalšiemu zákazníkovi. Takže je to v poriadku? A ešte na mňa krivo pozeral, čo sa nehýbem
@anonym_autor preto si to sama rob na samoobsluznej pokladni. A on oredsa blokuje tak, ako to vykladas na pas. Rad radom.
A pritom by stačilo slušne poprosiť brigádnika, aby s nákupom nehádzal. 🤷🏼♀️
@basullinka O toto treba slušne prosiť? To nie je elementárna slušnosť zamestnanca neničiť tovar, ktorý niekomu skenujem a predávam? Či brigádnik tiež slušne poprosí o zaplatenie a odkladanie nákupu na boku? 😂 Nabudúce má pani slušne poprosiť aby vyložili tovar do regálov, lebo to inak neurobia, či jak?
@tykat preto chodím veľa do Billy. Lebo tam ja ešte čakám na predavačku, kým doblokuje, aby som si vlaste mohla nákup uložiť. Strašne pomaly tam blokujú, aspoň u nás teda. Tam sa asi na rýchlosti nebazíruje.
@terezka1947 k tej čistote, robím na prevádzke kde zákazník môže jesť zo zeme,to nikto neodfotí ale keď vysypú čučoriedky,jahody,egreše ešte to rozšľapú po celej predajni,to už fotia o preteky, takže by som napísala nie aký pán, taký krám ale aký zákazník, taký krám lebo ten bordeľ na prevádzke robia len a len zákazníci
Ked som minule brala 3 kartony vod, pani v samoobsluhe mi to spravila s cipom a nemusela som tovar ani vykladat z kosika. Ja do obchodu, kde nejsu samoobsluzne pokladne ani nejdem. Vacsinu nakupim v zahranici, na sk max pecivo, vodu a obcas ak idem varit a daco mi chyba. ALE v rade do mna vzdy dakto narazal tym vozikom, plus aby som si pomaly vzala dovolenku, lebo dakto si pri pokladni tam uklada tovar do tasiek no nie, tolko casu nemam. Chapem, ze tam idu promptne, aj to, ze to niekomu ide na nervy, ale zakladat o tom diskusie a pysit sa tym, ze som nakricala na zamestnanca, ktory si len robil svoju pracu je ubohe. Kord tipujem, ze ten nakup sa konal vcera, den pred sviatkom a to slovenska mentalita kaze vybrakovat aj regale, cize tipujem, ze mali prace jak na kostole. Nabuduce odporucam nakup v yemme ci ako sa ten retazec vola, tam plnka nebude a pokladnik moze s tovarom zaobchadzat ako s pokladom.
Ps jak tu odznelo, odporucam to aldi (de) hoffer (at), uspory paradne, ale z tej rychlosti by autorka asi uz ani hlas nemala, jak by tam bliakala po tom rychlom pokladnikovi…
@tykat preto chodím veľa do Billy. Lebo tam ja ešte čakám na predavačku, kým doblokuje, aby som si vlaste mohla nákup uložiť. Strašne pomaly tam blokujú, aspoň u nás teda. Tam sa asi na rýchlosti nebazíruje.
@weleda123 ja napríklad práve preto do Billy nechodím 😀 strašne dlho im to tam trvá nablokovať tovar. Ale tak asi je to riešenie pre autorku, ktorá si chce v kľude ukladať
@weleda123 ano, u nas v Bille tiez, pekne v klude, este upozornia ak je na nieco akcia 2+1 zadarmo, ci nechcem vyuzit. Ano Billa je drahsia, nemam ju po ceste z prace. Mam len Lidl ale chcem si slusne nakupit. Nie aby niekto kontroloval ci pokladnik ocanoval 29+ poloziek za minutu. Za chvilu budeme mat co? Vstup do obchodu ako na parkovisko, prvych 15min zdarma a potom uz budeme platit ak nestihneme za 15min nakupit a vypadnut?
Takto keby mi pokladník/čaká hádže tovar tak ho slušne upozorním ak by pokračoval kľudne by som si zavolala aj vedúceho. Zatiaľ mi ale každý pokladník vyhovel a spomalil tempo alebo počkal kým si to vložím do košíka Prio tašky. Odmietam platiť za Obuchane potraviny hlavne typu ovocie ,zelenina a pečivo. U nás v Lidli napríklad ani nie je toľko miesta pri samoobslužných aby si si vedel tovar sám zablokovať a odkladst a už vidím tie pohľady vezmem z košíka nablokujem s dám opäť do košíka. Po nikom by som ale nekricala.
Samoobslužné pokladne využívam len v prípade pár polozkoveho nákupu a nechce sa mi čakať v rade lebo ak zvyčajne funguje len jedna dve pokladne

Tak ja som to pre neveriace zazila, doslova mi predavacka hadzala veci, tiez Lidl. Slusne som ju upozornila nech to nwhadze inak si to moze ist poukladat naspat, skludnila sa. A to som typ co stiha ukladat do tasiek a tiez nemam rada motakov pri pokladniach. Dalsia perla z lidlu, paradajky v akcii, hladam na samoobsluznej... nasla som jedny co vyzerali ako moje cena 4e, moje mali stat 1e, volam obsluhu a ona uplne kludne to nenajdete, natukala nejaky kod a akciove paradajky sa zjavili. Bohvie kolko ludi v ten den odzubali.