Zážitok z nákupu v Lidl
Ahojte, idem sa vyventilovat. Dnes dopoludnia som bola na nákup v Lidl v Presove na sídlisku 3. Nakupila som cca za 100,-€. V predajni fungovala jedna pokladna. Vylozila som si nákup na pas . Za pokladňou bol tipujem brigádnik. Normálne som si nestíhala hádzať tovar do tasiek. To ani som neskúšala, že si to poriadne uložím. Myslím tým ťažšie poraviny na spodok ....atď. Chlapec doslova haaadzal tovar ako psovi. Nedalo mi to zvýšila som hlas, že ako sa to správa. Ďalší nakupujuci, čo stali za mnou úplne so všetkým súhlasili. Takúto skúsenosť s Lidl nemám prvý krát. Dakujem za prečítanie, musela som to napísať.
Mne ked prilis rychlo blokuju, ja si normalne balim do tasiek a potom nezaplatim, az kym to nemam ulozene v taskach. Takze pokladnik nemoze blokovat dalsieho, kym neukoncim nakup zaplatenim.
@gabikaa96 ja chápem, že je náročné dodržiavať požiadavky od vedenia a je to pre vás určite nepríjemné. Do toho niektorí zákazníci, ktorí si myslia, že sú minimálne Boh. Na druhej strane nie je fér, že si zle pracovné podmienky odnesie zákazník v podobe zničeného tovaru a nablokovaných položiek naviac, čo je v Lidli u nás celkom pravidlo. To, že ide pani predavačka rýchlo v poriadku, ale keď trieska a hádže tovarom, tak to už v poriadku nie je.
@basullinka tak na to si zas dávam pozor aby sa tovar nepoškodil,ak náhodou áno tak buď stornujeme alebo si ho môže vymeniť
@basullinka O toto treba slušne prosiť? To nie je elementárna slušnosť zamestnanca neničiť tovar, ktorý niekomu skenujem a predávam? Či brigádnik tiež slušne poprosí o zaplatenie a odkladanie nákupu na boku? 😂 Nabudúce má pani slušne poprosiť aby vyložili tovar do regálov, lebo to inak neurobia, či jak?
@anonym_085d86 nie, trošku si to otočila inak, ako to bolo myslené 🙂 ale prepáč, nemám záujem sa tu ísť doťahovať, preto si na túto hru nájdi niekoho iného ako mňa 🙂
@basullinka tak na to si zas dávam pozor aby sa tovar nepoškodil,ak náhodou áno tak buď stornujeme alebo si ho môže vymeniť
@gabikaa96 pri všetkej úcte, mne to extrémne vadí, aby za tovar, na ktorý som si zarobila, nechám v tom obchode veľa peňazí, tak s ním niekto takto manipuluje. Jedna vec je blokovať rýchlo, druhá manipulovať s tým tak, že to po človeku pomaly hádžu, totálne bez úcty. A to, že sa vystornuje alebo vymení, ak ho predavačka poškodí, musí byť samozrejmosť. O tom sa nemusíme baviť. Ale ani my zákazníci nie sme zvieratká, aby po nás niekto hádzal tovar, na ktorý sme si zarobili.
Pracujem v obchode,tovar blokujeme a hádžeme rýchlo preto , lebo nám pozerajú skeny (koľko tovaru nablokuješ za minutu) keď ich máme pod 29 tak nás zdrbú že je to málo,u nás preto aj vyhadzujú keď je niekto pomalý.Takže si sa vykričala na mladom chalanovi len preto že dodržuje to čo má a nechce aby ho vyhodili....
@gabikaa96 u nás máme mať až 34 za minútu
@gabikaa96 ja chápem, že je náročné dodržiavať požiadavky od vedenia a je to pre vás určite nepríjemné. Do toho niektorí zákazníci, ktorí si myslia, že sú minimálne Boh. Na druhej strane nie je fér, že si zle pracovné podmienky odnesie zákazník v podobe zničeného tovaru a nablokovaných položiek naviac, čo je v Lidli u nás celkom pravidlo. To, že ide pani predavačka rýchlo v poriadku, ale keď trieska a hádže tovarom, tak to už v poriadku nie je.
@basullinka ja sa vždy snažím ukladať zákazníkovi tovar tak, aby sa nepoškodil. A vždy začnem blokovať, až keď majú všetko vyložené...
@tetapetra v zahranici ti nablokuju uz aj saciky na ovocie a zeleninu. Takze mozno nam tu zacnu hadzat tovar do papierovych tasiek ako v americkych filmoch, len ked si za kazdu priplatis, tak si radsej zabalis pekne sama na parkovisku.
@senta_sofia toto už bolo zavedené v Lidli u nás, pred pár rokmi. Ale na dobrovoľnej báze zákazníka, či dá cent za sáčok
@basullinka ja sa vždy snažím ukladať zákazníkovi tovar tak, aby sa nepoškodil. A vždy začnem blokovať, až keď majú všetko vyložené...
@123profil321 no vidíš, to si ty. Ale nie každá predavačka to tak aj robí. Mne raz predavačka hodila smotanu tak, že sa rozprskla a totálne celú ma obliala. A s tým mám byť ako v pohode? Zničila mi 3 smotany za sebou, smrdela som, kým som prišla domov 🤣 ja som na toto naozaj alergická. Nevravím, že hneď treba kričať, ale nečudujem sa, že sa niekto slušne ozve, keď mu s tým niekto hádže ako zmyslov zbavený.
@terezka1947 k tej čistote, robím na prevádzke kde zákazník môže jesť zo zeme,to nikto neodfotí ale keď vysypú čučoriedky,jahody,egreše ešte to rozšľapú po celej predajni,to už fotia o preteky, takže by som napísala nie aký pán, taký krám ale aký zákazník, taký krám lebo ten bordeľ na prevádzke robia len a len zákazníci
@anonym_78d1da áno, aj také som zažila: vravím zákazníkovi "prosím obíďte to, pani pred vami sa tu rozsypali čučoriedky" a jeho odpoveď "ja som to nerozsypal" a ušlapal to tam. Chúďa upratovačka to potom musela viackrát prejsť strojom a samozrejme, ľudia frflali, že musia čakať pred pokladňou...
@gabikaa96 rovnako
@anonym_085d86 nie, trošku si to otočila inak, ako to bolo myslené 🙂 ale prepáč, nemám záujem sa tu ísť doťahovať, preto si na túto hru nájdi niekoho iného ako mňa 🙂
@basullinka Žiadne hry nehrám, odpovedala som na tvoj príspevok. 🙂 Ak očakávam slušnosť tak ju aj ja dám a naopak.
@basullinka Žiadne hry nehrám, odpovedala som na tvoj príspevok. 🙂 Ak očakávam slušnosť tak ju aj ja dám a naopak.
@anonym_085d86 pozri vytvorila si si totálne vlastný príbeh, ktorý sa mi nechce rozvíjať 😅 Mne šlo len o to, že namiesto toho, aby hneď kričala po brigádnikovi, stačilo slušne, ale ráznejšie povedať "prosím, nehádžte s mojím nákupom". Ja sama som na to alergická, keď niekto s tým hádže, ale stačí povedať toto, a je to vybavčo 🙂
@gabikaa96 u nás máme mať až 34 za minútu
@123profil321 tak to je sila 😯
@anonym_085d86 myslím si, že môžeme diskusiu ukončiť, keďže máš potrebu urážať. Pritom sme sa možno len nepochopili. Pekny deň Ti prajem 🙂
@anonym_1184e0 predstav si, že nebola som prvý krát.. ja nie som povinná sa podriadovat tomu co majú prikazane z hora. Ja platím a ony žijú zo mňa. K samoobslužné pokladni som ochotná ísť s piatimi položkami, ale s plným vozíkom určite nie. Ja nebudem robiť ich prácu. A ešte raz pripomínam. Ja som slušná, tolerantná, ale toto už bolo cez.
@anonym_autor nie povinna nie si 🙂 a ani ich nespasi tvoj nakup. tak tam nenakupuj a vybavene. 🙂 a oni z teba teda neziju🤣 ja som v zivote nemala v lidli najmensi problem, a to v nom nakupujem (nie pravidelne) uz pomaly 20rokov, odkedy k nam prisli na trh. Nikdy som tam nemala s nicim, co ty pises, problem. Svizne si naukladam tovar do vozika, odpracem sa prec, ulozim do tasky, nech nezdrzujem. A ked vidim co tam niektori pri tych pokladniach predvadzaju, pomiesane peciva v jednom sacku, ze predavacku moze aj rozdrapit, kym to pretriedi a nablokuje, ved jej to ulahcite preboha aspon trochu…. v penazenke lovi peniaze pomaly 10min,… na take lazoplazo nakupovanie treba ist inde, lidl je proste rychly a vzdy to tak bolo
@anonym_autor odrazu ti nevadí dávať sprepitne, ale že sa na sk kvôli tebe neposkladaju do kocky, je problem.
@yanni ešte mi nezaratali,otázka času, očakávam.
@senta_sofia na scanery som nedorastla,pride mi to,že u nás to ešte nemajú podchytené.
@tetapetra ja som to zatial zazila len v Aldi. Ale ako som pisala, do lacnych discoutov chodim minimalne, takze neviem, ci je to aj niekde inde. A z tych 2 obchodov, kde chodim obvykle, tam ma tie take reuse sietky.
Veď dobre, povedala si si, tak to má byť. Samoobslužné tam nemajú?
@gribka1 prepáč, to čo je za vyjadrenie- samoobslužné nemajú? Ja odmietam samoobslužné pokladne. Som zákazník, nie zamestnanec reťazca, aby som nakúpila, zaplatila a ešte di aj blokovala! Preto preferujem menšie prevádzky! Autorka- už s tým asi nič nenarobíš- nerozumiem, na čo sa mladý trepe do prace, ktorá ho evidentne obťažuje a nebaví. Ale ak si to chcela riešiť, namieste bolo na predajni. Niekedy ich človek aj ľutuje, prichádzajú do kontaktu s rôznymi ľuďmi. Musím však povedať, že u nás sú väčšinou predavačky veľmi milé, ústretové (aj počkajú samé, keď vidia, že nestíham ukladať), a napriek tomu neuskutočnenou pípaniu pokladní to zvládajú s úsmevom!
@anonym_autor Ty nechápeš, ako funguje práca v MO, že? Musí blokovať rýchlo, lebo mu merajú frekvenciu. Ak ju má nízku, tak sa s ním rozlúčia. Robí len to, čo mu prikazuje manažment.
@anonym_autor u mňa bol v lidli problém, keď som doma zistila, že som kúpila mäso po dátume spotreby ( a to tam nakupujem naozaj výnimočne). Keďže som to mala dosť ďaleko späť, zavolala som na infolinku, aby som ich upozornila… dostala som “hubovu” polievočku, že dátum je na mäse vyrazeny, mám si ho kontrolovať. Myslela som, že puknem od zlosti. Tak teta dostala riadny nápor argumentov, keďže nie mojou povinnosťou je triediť im v chladničkách tovar podľa dátumu spotreby. Myslím, že oľutovala svoju poznámku… kazdopadne, odvtedy tam nenakupujem..
@anonym_autor Ty nechápeš, ako funguje práca v MO, že? Musí blokovať rýchlo, lebo mu merajú frekvenciu. Ak ju má nízku, tak sa s ním rozlúčia. Robí len to, čo mu prikazuje manažment.
@anonym_084ab1 tak ale snáď mu neprikazuje hádzať tovar…
@anonym_autor u mňa bol v lidli problém, keď som doma zistila, že som kúpila mäso po dátume spotreby ( a to tam nakupujem naozaj výnimočne). Keďže som to mala dosť ďaleko späť, zavolala som na infolinku, aby som ich upozornila… dostala som “hubovu” polievočku, že dátum je na mäse vyrazeny, mám si ho kontrolovať. Myslela som, že puknem od zlosti. Tak teta dostala riadny nápor argumentov, keďže nie mojou povinnosťou je triediť im v chladničkách tovar podľa dátumu spotreby. Myslím, že oľutovala svoju poznámku… kazdopadne, odvtedy tam nenakupujem..
@palicka aj my už prestávame do Lidla chodiť kvôli tomu, že na predajni je často tovar po dátume spotreby 🙈
@gribka1 prepáč, to čo je za vyjadrenie- samoobslužné nemajú? Ja odmietam samoobslužné pokladne. Som zákazník, nie zamestnanec reťazca, aby som nakúpila, zaplatila a ešte di aj blokovala! Preto preferujem menšie prevádzky! Autorka- už s tým asi nič nenarobíš- nerozumiem, na čo sa mladý trepe do prace, ktorá ho evidentne obťažuje a nebaví. Ale ak si to chcela riešiť, namieste bolo na predajni. Niekedy ich človek aj ľutuje, prichádzajú do kontaktu s rôznymi ľuďmi. Musím však povedať, že u nás sú väčšinou predavačky veľmi milé, ústretové (aj počkajú samé, keď vidia, že nestíham ukladať), a napriek tomu neuskutočnenou pípaniu pokladní to zvládajú s úsmevom!
@palicka Samoobslužné sú super, šetrím svoj čas, viem, čo blokujem, nikto ma neodrbe, nechytá tovar rukami, najprv mäso, potom ovocie, či pečivo ako v pokladni. Úžasná to vec👍.
@yanni prečo mi odpovedas 2x? Ty si ten anonym?
@tetapetra aky anonym? Ja som tu este nikdy nepisala ako ononym. Ani neviem ako to funguje. Ved ty si ma oznacila o 12:14, ze ti este nikde za sacok nezaratali. Tak ti pisem, ze mne zatial len v tom jednom obchode. Ak ti niekde niekto nieco napisal, neviem, necitala som vsetko, len to, co som bola oznacena.
@gribka1 Ja stale Dunajska ulica Bratislava je daco strasne. Ale my sme celkovo v Bratislave neprijemni a nezvozni. Ja som nedavno bola v Bojniciach a uplne nadsena, aki mili ludia vsade.
@mircalla načo chodíš do najviac preplneneho Lidlu?
Ešte sa mi nikdy nestalo, že by som v Lidli mala konflikt a vždy sedeli cenovky.V Tescu iná cenovka, iné blokujú.Moj čas je drahy nepotrebujem chodiť do obchodu medzi frflajuch nervóznych ľudí, malé deti čo behajú medzi regálmi.Panko si mrkvu a kaleráb čistí od vňate a nedostanem sa k regálu.
Tretí rok objednávam Tesco iba pre pečivo občas idem do pekárne.Za mňa najlepšia služba a nákupy

Baby,teraz berme do úvahy normálnehonzajaznika,nerobme z každého namysleneho arogantného zákazníka,čo si na úkor ostatných vymáha hodiny,kým si všetko pri pokladni podľa farieb nerozdelí do osobitných tašiek.
V iných službách,obchodoch,či kdekoľvek sa všetci domahane slušnosti a nejakej obsluhe,kvalite a odrazu skoro všetky tu píšete,že v obchode je normálne,nech nám nami kúpené veci hádžu ako chcú,lebo sa musia ponáhľať. Že nám to často chodí po špinavých pásoch a ten priestor na nablokovane veci je tiež často špinavý,tak je to normálne,dokonca je to v poriadku?
No to nie je v poriadku.
Ak nestíhajú pokladnici ani blokovať,ani čistiť priestor na tovar,niekde je chybe.
Buď nech zamestnávateľ nešetrí na nesprávnych miestach alebo prijme ľudí,co tu prácu robíš radi s dobre (a je ich stále dosť,čo sa dokonca aj usmejú).
Či vám je fakt jedno všetkým v akom stave donesieme nami zaplatené veci domov?
Nerozumiem tomu hejtu autorky.
Nestačím sa diviť. Toto nie je o nadávani predavačom a pokladnikom,toto je o ich prístupe (chvalabohu nie väčšiny).
I brigádnik je zaručený a má vedieť ako sa správať,keď ho doma rodičia nevychivali,má nad sebou šéfa a na jeho miesto čaká kopa ďalších ľudí.
Tak na jednej strane chceme mať všade kvalitu a na druhej tu ideme ospravedlňovať obchod,veď je to všetko ok....samoobslužné pokladne sú vlastne to naj pre nás,rýchle blokovanie úplne úžasné,treba chápať predavačku,nemá čas,ani na slušnosť,ani utrieť pás,ani kľudne bez poškodenia blokovať,to je chýba v máš,v zákazníkoch.
Najbližšie potom takto buďte tolerantni v kaviarni,v reštike,keď príde studené jedlo,či keď kaderníčka spali vlasy.
Je to všetko naša chyba .
Každý z nás sa má snažiť robiť svoju prácu dobre. Či na ministerstve,či v obchode.
@terezka1947 no pardón, ale ten neporiadok robia on bude zákazníci. Páni sa rozbila smotana na páse, zobrala som papierovú rolku, že to idem utrieť, ale další zákazník si s kľudom Angličana na tú smotanu položil tovar. Poviem zákazníkovi, že vrece zemiakov vykladať nemusí, mám to v kase a zbytočne to robí bordel, ale nie, on to tam položí s odpoveďou "už to držím hore". Prepáč, ale v drvivej väčšine by sa mali nad sebou zamyslieť zákazníci. Poviem mu, že ten košík, čo ťaháš za sebou, treba nechať pred pásom, nie on si ho postihne ďalej, čuduje sa, prečo to pípa a ešte mi ho potom nechá tam. A buď milá, keď máš takýchto arogantných ľudí, ako som opísala týchto troch, 10 za hodinu. Ako verklík opakovať každých 5 minút tú istú vetu - to máš 50x za deň, lebo ľudia nevedia premýšľať a počúvať...