Zážitok z nákupu v Lidl
Ahojte, idem sa vyventilovat. Dnes dopoludnia som bola na nákup v Lidl v Presove na sídlisku 3. Nakupila som cca za 100,-€. V predajni fungovala jedna pokladna. Vylozila som si nákup na pas . Za pokladňou bol tipujem brigádnik. Normálne som si nestíhala hádzať tovar do tasiek. To ani som neskúšala, že si to poriadne uložím. Myslím tým ťažšie poraviny na spodok ....atď. Chlapec doslova haaadzal tovar ako psovi. Nedalo mi to zvýšila som hlas, že ako sa to správa. Ďalší nakupujuci, čo stali za mnou úplne so všetkým súhlasili. Takúto skúsenosť s Lidl nemám prvý krát. Dakujem za prečítanie, musela som to napísať.
@tetapetra aky anonym? Ja som tu este nikdy nepisala ako ononym. Ani neviem ako to funguje. Ved ty si ma oznacila o 12:14, ze ti este nikde za sacok nezaratali. Tak ti pisem, ze mne zatial len v tom jednom obchode. Ak ti niekde niekto nieco napisal, neviem, necitala som vsetko, len to, co som bola oznacena.
@yanni si mi písala 10:49
Ja si teda ukladám najprv naspäť do košíka a až keď som mimo pokladne ukladám do tašiek - zväčša na parkovisku, ale teda tak sa chovať predavač nemá.. či už je brigadne alebo nie, musí s tovarom zachádzať tak aby sa nepoškodil a už vidím ako by každá bola usmievavá keby to zažili..
Mne raz v tescu chlap asi nejaký frustrovaný rozbil vajíčka čo ich tak smaril po nablokovaní.. potom mi ich aj išiel vymeniť.. 😉 a teda nie, ja nikdy nekomunikujem hneď krikom, ku každému sa chovam slušne a s rešpektom ale tiež ma niekedy ľudia vedia nasrať a teda vtedy ma je aj počuť..
@mircalla načo chodíš do najviac preplneneho Lidlu?
Ešte sa mi nikdy nestalo, že by som v Lidli mala konflikt a vždy sedeli cenovky.V Tescu iná cenovka, iné blokujú.Moj čas je drahy nepotrebujem chodiť do obchodu medzi frflajuch nervóznych ľudí, malé deti čo behajú medzi regálmi.Panko si mrkvu a kaleráb čistí od vňate a nedostanem sa k regálu.
Tretí rok objednávam Tesco iba pre pečivo občas idem do pekárne.Za mňa najlepšia služba a nákupy
@anonym_4f9d1b Naco chodim do Lidlu Ta vobec nemusi zaujimat, ale teda, ked ta to zaujima, tak som tam chodila kvoli cenam a keby si citala pozorne, tak som pisala, ze tam uz chodim minimalne. V Tescu nikdy nemam problem ani s cenami, ani s chybajucimi kodmi, ani s arogantnymi predavackami a mozem sa najma dostal k regalu, kde je tovar, co v Lidl casto nemozne. Je drahsie, ale na Lild uz nemam nervy
Inak dik za info, anonym
@mircalla načo chodíš do najviac preplneneho Lidlu?
Ešte sa mi nikdy nestalo, že by som v Lidli mala konflikt a vždy sedeli cenovky.V Tescu iná cenovka, iné blokujú.Moj čas je drahy nepotrebujem chodiť do obchodu medzi frflajuch nervóznych ľudí, malé deti čo behajú medzi regálmi.Panko si mrkvu a kaleráb čistí od vňate a nedostanem sa k regálu.
Tretí rok objednávam Tesco iba pre pečivo občas idem do pekárne.Za mňa najlepšia služba a nákupy
@anonym_4f9d1b A donaska nehrozi, velmi obmedzena ponuka, rada vidim, co kupujem a aj datum spotreby
Pracujem v obchode,tovar blokujeme a hádžeme rýchlo preto , lebo nám pozerajú skeny (koľko tovaru nablokuješ za minutu) keď ich máme pod 29 tak nás zdrbú že je to málo,u nás preto aj vyhadzujú keď je niekto pomalý.Takže si sa vykričala na mladom chalanovi len preto že dodržuje to čo má a nechce aby ho vyhodili....
@gabikaa96 vy ako zamestnanci sa mate pravo postavit za seba,ale kedze ste vsetci ticho ziadna zmena nenastane.
@gabikaa96 vy ako zamestnanci sa mate pravo postavit za seba,ale kedze ste vsetci ticho ziadna zmena nenastane.
@mamaaja82 nie sme všetci ticho,ale keď sa ozveme odpoveď je to sú pravidlá a ak sa nepáči tam sú dvere. A fakt si nemôžem dovoliť prísť o prácu ani ja ani ostatné kolegyne čo máme rodinu a malé deti.
@janai1 presne tak to robím, najprv ťažšie veci, nakoniec napr. Pečivo. Pokladník tovar potom posúva namiesto ktoré je rozdelené na dve časti. On mi to rozhádzané na obidve. doniesla som domov domrvenu vianocku.... ešte som nemala zložený nákup, už blokovali ďalšiemu zákazníkovi. Takže je to v poriadku? A ešte na mňa krivo pozeral, čo sa nehýbem
@anonym_autor tak to poznáme takéto panicky čo peňaženku vyberie až keď “bloček ma v ruke”-lebo prekvapenie, to musím aj zaplatiť? kopec ľudí ale veď počkáme, klidek. nikto sa nemá právo ponáhľať keď panička si chce poskaladat nákup!! ak si poukladas na pas nákup tak neverím že ti ho pokladanik presklada.. nabudúce nákup inde alebo si vykladaj na pas nákup ako ho chceš baliť
@terezka1947 no pardón, ale ten neporiadok robia on bude zákazníci. Páni sa rozbila smotana na páse, zobrala som papierovú rolku, že to idem utrieť, ale další zákazník si s kľudom Angličana na tú smotanu položil tovar. Poviem zákazníkovi, že vrece zemiakov vykladať nemusí, mám to v kase a zbytočne to robí bordel, ale nie, on to tam položí s odpoveďou "už to držím hore". Prepáč, ale v drvivej väčšine by sa mali nad sebou zamyslieť zákazníci. Poviem mu, že ten košík, čo ťaháš za sebou, treba nechať pred pásom, nie on si ho postihne ďalej, čuduje sa, prečo to pípa a ešte mi ho potom nechá tam. A buď milá, keď máš takýchto arogantných ľudí, ako som opísala týchto troch, 10 za hodinu. Ako verklík opakovať každých 5 minút tú istú vetu - to máš 50x za deň, lebo ľudia nevedia premýšľať a počúvať...
No veď jasné,že neporiadok robíš ľudia,hádam ho nebudete robiť vy sami. Myslíš,že u mňa v práci je to iné?
Ale snažíme sa mať čisto. Jasné,že je všetko o ľudixh,ako som písala viackrát. Bohužiaľ. I na jednej,i na druhej strane.
Ale nejde tu o to,aby sa dve skupiny ľudí navzájom obviňovali a vyvinovali.
@mamaaja82 nie sme všetci ticho,ale keď sa ozveme odpoveď je to sú pravidlá a ak sa nepáči tam sú dvere. A fakt si nemôžem dovoliť prísť o prácu ani ja ani ostatné kolegyne čo máme rodinu a malé deti.
@gabikaa96 toto je to zle,vyhrážanie sa.
Ale i zamestnávateľ si povie,že niečo urobiť musí,keď mu klesnú tržby od zákazníkov.
Lebo ľudia nepôjdu vždy iba po cenách.
Čo z toho,že kúpim niekde lacnejšie pomôcky do školy,či zošity,keď ich z pásu beriem zmastene,atď.
Chlieb v sáčku sa roztrhne pri hodení ďalej....
Takže ja si už vyberám predajne. Je ešte veľa príjemných obchodov,milých predavačiek a aj čisto majú.
@gabikaa96 toto je to zle,vyhrážanie sa.
Ale i zamestnávateľ si povie,že niečo urobiť musí,keď mu klesnú tržby od zákazníkov.
Lebo ľudia nepôjdu vždy iba po cenách.
Čo z toho,že kúpim niekde lacnejšie pomôcky do školy,či zošity,keď ich z pásu beriem zmastene,atď.
Chlieb v sáčku sa roztrhne pri hodení ďalej....
Takže ja si už vyberám predajne. Je ešte veľa príjemných obchodov,milých predavačiek a aj čisto majú.
@terezka1947 v Lidli, keď klesne tržba, klesajú počty zamestnancov na zmene... A potom sú dlhé rady pred pokladňami a prázdne regále, lebo tí štyria to nestíhajú...
A ako písala @gabikaa96 vyššie, mnoho zamestnancov si nemôže dovoliť prísť o prácu, sú radi, že majú aspoň toto, hlavne brigádnici a rodičia, lebo majú dosť flexibilné zmeny. Tiež som v Lidli pracovala len kým som bola na škole.
@terezka1947 v Lidli, keď klesne tržba, klesajú počty zamestnancov na zmene... A potom sú dlhé rady pred pokladňami a prázdne regále, lebo tí štyria to nestíhajú...
A ako písala @gabikaa96 vyššie, mnoho zamestnancov si nemôže dovoliť prísť o prácu, sú radi, že majú aspoň toto, hlavne brigádnici a rodičia, lebo majú dosť flexibilné zmeny. Tiež som v Lidli pracovala len kým som bola na škole.
@123profil321 ja to plne chápem....ale toto nie je nadávani na zamestnancov, jednoducho nech sa manažment spamätá.
Nebudú mať zákazníkov.
@gabikaa96 ja ti rozumiem,ale pokial sa nepostavite vy nikto iny to neurobi.A potom sme my nastvaní zakaznici,ze nam trieskate s nakupom a lieta to tam,nasledne dostanete hubovej od nas.To je bludny kruh.A pochybujem,ze nejaký zakaznik si da zavolat veduceho,aby vas nenahanali,to zas slovak bude len hundrat ale drzat tlamu.
Autorka ty musis byt strasne zly clovek.Trosku empatie by ti nezaskodilo.A este diskusiu zakladat, nemas čo robit?
Ako je Lidl na SK chodim tam nakupovat ale nemám voci tomuto obchodu ziadne vyhrady.Ved ked sa mi nepaci, idem inde, napríklad do YEME😁 priplatis si ale budes tam nas zakaznik, nas pan a nebudes tu musiet diskusie plne frustracie zakladat🤦🏻♀️
@anonym_1184e0 jaj tak ja mám dlhé roky asi inú pracovnú zmluvu 🤣🤣🤣🤣
@bobo2433 mam tuto info nezavisle od niekolkych ludi ktori v lidli robili 🤣🤦🏼♀️ aj tak je to nepodstatne, pretoze mne nevadi ani keby to blokovali rychlostou svetla, berem to hned do tasky alebo do vozika a naukladam si to do tasiek v klude za pokladnou. Na rozdiel od niektorych, co to ako tetris ukladaju rovno po nablokovani a nekukaju, ze predavacka nervozne caka, akym sposobom ide dotycny vobec platit a potom kym zaplati a ludia tiez “nadseni”.
Na taketo lazo plazo ukladanie si chodte do samoobsluznych alebo do ineho obchodu.
Od rýchlosti blokovania určite nie sme platení, ale ak blokujes pomaly tak ťa za to sprdnu
@gabikaa96 ja ti rozumiem,ale pokial sa nepostavite vy nikto iny to neurobi.A potom sme my nastvaní zakaznici,ze nam trieskate s nakupom a lieta to tam,nasledne dostanete hubovej od nas.To je bludny kruh.A pochybujem,ze nejaký zakaznik si da zavolat veduceho,aby vas nenahanali,to zas slovak bude len hundrat ale drzat tlamu.
@mamaaja82 je to prave naopak.. zamestnanci sa mozu stavat kolko chcu, pokym bude mat lidl trzby, nic sa nezmeni.. az ked sa ZAKAZNICI zacnu stazovat a prestanu chodit nakupovat, potom sa nieco zmeni.. lenze zakaznici, ako som uz pisala, by chceli mat vsetko - aj byt rychlo vybaveni na kase, aj mat jemne zaobchadzanie a dost casu na ukladanie nakupu, aj plne regale, aj aby im nikto nezavadzal vykladanim tovaru z paliet.. co sa, samozrejme, neda, kedze su to veci, co su protichodne..
@anonym_autor a moja zasada, ak mam vacsi nakup tak nestresujem, poukladam si to a platim zasadne az po ulozeni nakuou do tasiek. Nezdrzujem ale ani nie som na pretekoch kto rychlejsie vypadne od pokladne. Kym nezaplatim, ineho zakaznika blokovat nemoze.
@tykat Presne takto by to mal robit kazdy, aby prinutilo obchody zmenit svoje postupy,, aby bol nakup trosku kulturnejsie.
@viestta akurát rozmýšľam že kto dokáže ukladať tovar do tašiek rovno s pokladňou že či som len ja taká nemožná 😂 to by som bola nervózna že blokujeme ľudí za mnou, už chodím síce väčšinou na samoobslužné ale vždy som hádzala tovar do košíka a ukladala do tašiek za pokladňou alebo pri aute
@1mina Lebo to je uz v nastaveni v hlave, tak nas retazce vycvicili. Ale ked si ulozis do tasky a aj ten co len caka v rade, tak sa cas usetri, lebo netreba dvakrat prekladat ten isty tovar. A este v idealnom svete, by retazec otvoril dalsiu pokladnu, ak by sa predlzil rad.
@anonym_autor tak ja mam opacny problem v obchodoch... Sialene pomale predavacky ...ked konecne natrafim na niekoho rychleho este aj pochvalim.. tovar davam nazad do vozika a nasledne si ulozim ako chcem
Ja nechápem čo máte za problém so samoobslužných pokladňami 😃 je to najlepšia vec, si rýchlo vybavený, skladáš si do tašky ako chceš.
Btw keby Lidl alebo iné obchody zaviedli to vaše “pomalšie blokovanie tovaru”, tak tam veľa ľudí prestane chodiť. Je to smutné, ale človek chce byť rýchlo vybavený a nie márniť čas v rade pred pokladňou, zatiaľčo si zákazník pred ním pekne systematicky skladá do tašky a zdržuje.
@anonym_autor tak ja mam opacny problem v obchodoch... Sialene pomale predavacky ...ked konecne natrafim na niekoho rychleho este aj pochvalim.. tovar davam nazad do vozika a nasledne si ulozim ako chcem
@zuzkat1 Nauc sa chodit do samoobsluznych, o chvilu nebudes mat ziadne normalne pokladne. Ak nechapes, je to trend a nie ze ty robis robotu pokladniciek, je to rozhodnutie retazcov pokladnicky nemat. Rovnako je to s obmedzovanim vsetkeho, kde je nejaky ludsky faktor, vsetko sa automatizuje a vela veci vyzaduje samoobsluzne operacie - check in na letisku uz bezna vec atd. Moze sa ti to nepacit, o chvilu budes o pokladnickach len snivat.
Ja nechápem čo máte za problém so samoobslužných pokladňami 😃 je to najlepšia vec, si rýchlo vybavený, skladáš si do tašky ako chceš.
Btw keby Lidl alebo iné obchody zaviedli to vaše “pomalšie blokovanie tovaru”, tak tam veľa ľudí prestane chodiť. Je to smutné, ale človek chce byť rýchlo vybavený a nie márniť čas v rade pred pokladňou, zatiaľčo si zákazník pred ním pekne systematicky skladá do tašky a zdržuje.
@kaca222 ja mám samoobslužné rada, vadí mi, že v Lidli nemôžeš do nich vložiť hotovosť rovnako ako v Kauflande, Tescu alebo Bille
Je to trend na úsporu nákladov pre firmu, človek je drahá záležitosť tak je plytvanie ho použiť na blokovanie tovaru.
V Číne už niektoré obchody zavádzajú, že sú kamery nad regálmi napojené na AI, vyberáš tovar z regálu rovno do košíka, kamera rozoznáva čo berieš a rovno spočíta, pri východe z obchodu ti to stiahne cez spárovanú aplikáciu a pustí ťa von.
Tak vie byť obchod otvorený 24/7 aj bez obsluhy.
Máš to rovnako ako platby, môžeš urobiť samoobslužne bezplatne cez internet banking/mobil, alebo ísť na pobočku banky za živým človekom vypísať formulár a za drahý poplatok urobí to isté, prípadne ísť na poštu vypísať šek a zaplatil u človeka s poplatkom.
Hoci aj pošta už zavádza na skúšku automat kde to zaplatíš bez obsluhy priehradovým pracovníkom.
Môžeš bojovať že nebudeš používať IB ale budeš chodiť na pobočku banky a na poštu.
budeš čakať v rade kým príde k jednej zapnutej pokladni pokladníčka a ti nablokuje tovar.
Alebo nepôjdeš do obchodu ktorý je otvorený nonstop aj bez obsluhy.
Tak ako ubudli telefónne búdky, poštové schránky tak ubudnú aj pokladníčky v obchodoch. Predtým si sa telefónom spojila so živým človekom a ten riešil tvoju požiadavku teraz ti zodvihne robot AI a stým sa trápiš či už voláš veľkému telekomunikačnému operátorovi s miliónovými ziskami alebo voláš do Packety.
Predtým účtovníci ručne spracúvali faktúry a účtovníctvo teraz ti automaticky vystaví eshop faktúru aj spracuje podklady pre účtovníctvo, človek na to len pozrie.
Je to trend na úsporu nákladov pre firmu, človek je drahá záležitosť tak je plytvanie ho použiť na blokovanie tovaru.
V Číne už niektoré obchody zavádzajú, že sú kamery nad regálmi napojené na AI, vyberáš tovar z regálu rovno do košíka, kamera rozoznáva čo berieš a rovno spočíta, pri východe z obchodu ti to stiahne cez spárovanú aplikáciu a pustí ťa von.
Máš to rovnako ako platby, môžeš urobiť samoobslužne bezplatne cez internet banking/mobil, alebo ísť na pobočku banky za živým človekom vypísať formulár a za drahý poplatok urobí to isté, prípadne ísť na poštu vypísať šek a zaplatil u človeka s poplatkom.
Hoci aj pošta už zavádza na skúšku automat kde to zaplatíš bez obsluhy priehradovým pracovníkom.
Môžeš bojovať že nebudeš používať IB ale budeš chodiť na pobočku banky a na poštu.
budeš čakať v rade kým príde k jednej zapnutej pokladni pokladníčka a ti nablokuje tovar.
Tak ako ubudli telefónne búdky, poštové schránky tak ubudnú aj pokladníčky v obchodoch. Predtým si sa telefónom spojila so živým človekom a ten riešil tvoju požiadavku teraz ti zodvihne robot AI a stým sa trápiš či už voláš veľkému telekomunikačnému operátorovi s miliónovými ziskami alebo voláš do Packety.
Predtým účtovníci ručne spracúvali faktúry a účtovníctvo teraz ti automaticky vystaví eshop faktúru aj spracuje podklady pre účtovníctvo, človek na to len pozrie.
@maranco Presne
@maranco 👏🏼 pekne zhrnuté

@reanda v Lidli sú určite není platení od výkonu a od rýchlosti blokovania 🤦
@bobo2433 ale sú...nie platení, ale majú limit, ktorý musia splniť.Boli tu predavačky, ktoré to potvrdili.Zaujimave, že keď ľudia nakupujú v Rakúsku, alebo Poľsku tak im nevadí rýchlosť blokovania.Hofer v AT je tým známy, že nemáš šancu si uložiť veci do tašky, ale to ani nie je cieľom.Neviem prečo si ľudia myslia, že pri pokladni je na to čas nech si ulozia 120 eur nakup