icon

Aké sú vaše trojročné deti?

Dnes o 12:51

Ahojte zaujimalo by ma ake su vase 3 rocne deti? S cim najviac bojujete a co ide lahko?
Priznavam cakala som ze toto obdobie bude lahsie..ale obaja s muzom sme usudili ze to v poslednej dobe nezvladame.
Strasne ma ubijaju tie kazdodenne cinnosti tipu umyt ruky, priezliect sa, chvilu obsediet pri stole, chvilu sa s niecim normalne hrat a a dcerine neexistujuce usi. Proste ignor, ziadna reakcia.
V poslednom obdobi mi robi problem byt trpezliva a sa nad tym tak povzniest ze je to len obdobie.
Ako je to u vas?

hvolkovamirka
Dnes o 13:01

deti mam tri. u kazdeho to bolo uplne inak a kazdy mal "kriticke obdobie" v inom veku. niekto aj viackrat. ono fakt plati len to, ze je to obdobie. a hold... niekedy treba byt mozno tvrdsia, ako by si chcela.

anonym_73c1cf
Dnes o 13:22

syn má 3,5r myslím že nám ide všetko ,,lahko ,, ale to je tým že ja som dosť trpezlivá a v pohode pokiaľ nejde o život tak ma to nevytočí
snažím sa neriešiť veci k mojej spokojnosti lebo to nikdy nebude
syn sa nevie sám obliecť teda iba ked sa mu chce tak ho proste oblečiem ak sa ponáhlame
chce aby som ho krmíla tak to robím , niekedy sa chce najesť sám
vždy mu dávam na výber
nesnažíme sa ho doma nútiť do vecí ak ich nechce robiť proste zmeníme taktiku alebo použijeme pozitívnu manipuláciu
sme dôslední od narodenia takže syn robí veci automaticky - hned ako príde domov umyje si ruky, odloží veci ak sa mu nechce tak proste nebude robiť nič iné kým si nesplní povinnosti
všetko zaleží od situácie a hlavne treba mať čas pre seba

anonym_852f4c
Dnes o 13:27

Môj syn ma čerstvo tri roky, a zatiaľ mame najkrajšie obdobie. Do škôlky nechodí, pojde ako 3,5r v septembri, a teda je to s nim ľahké..ma svoju hlavu, svoj názor, a v 90% ho rešpektujem, no vie, ze mame nastavene hranice a uz ich ani neskusa. Sem tam ale to je mozno raz za dva mesiace. Je to partak na vylety, da sa s nim normálne porozprávat a je aj dost samostatný. Zahrá sa aj sam, ale vela sa hráme spolu. On jazdi na bicykli, ja pri nom vonku behám.. ideme na zákusok, do restiky.. da sa s nim fakt vela.
Co sa tyka jeho "obsluhy" tak sa naje aj oblečie/vyzlečie sam. Zato jeho druhy rok bol katastrofa. Cize suhlasim s nazorom, ze všetko je len obdobie. Mozno o pol roka z neho bude úplne iny chlapec 😃