Ako by ste reagovali pri dcérinej alergii?
Ahojte.
Dcéra 3.5r je alergik. Boli sme na vonkajšej rodinnej oslave a začalo ju svrbiet celé telo. Najprv zadok, potom ruky, za ušami. Skúšala som aj umyt, nepomohlo. Do toho vyrážky ako žihľavka… Hľadala som vpich včely, nenašla som.. Zbalila som rýchlo veci, povedala mužovi, že ideme a okamžite sme šli domov. Manžel na mna zvýšil hlas pred autom, že som sa s nikým nerozlúčila ani poriadne nezagratulovala. Ja som kričala, že či mu je prednejšie toto ako vlastná dcéra , ktorá môže dostať šok. Ja som konala rýchlo a bála som sa, aby nedostala anafylakticku reakciu. Prišli sme domov, volala som na pohotovost, čo mám robiť, keďže lieky užíva (stalo sa nám to prvý krát) osprchovala som ju, dala antihistaminika, prestrekla nos, dala inhalovať. Manžel nasraty. Úprimne v tej dobe mi bolo jedno kto čo, podstatná bola pre mna dcéra. Povedala som mu, že ak chcel, mohol to odkomunikovať on, lebo ja som nebola schopná. Bála som sa. Veľmi. Že mohli sme byt ako tím - on mohol povedať nehnevajte sa. Bojíme sa, utekame domov. Miesto toho ma v tom nechal vykúpať v style: “veď sa neudusila”.
My sme v detstve nikdy takéto problémy nemali. Pre mna sú to nové “zážitky” a “skúsenosti” a síce som zdravotník, stále som len mama a čo sa týka deti, neviem sa niekedy odosobniť. Trápi ma to. Pretože videl, že ma to vystrašilo, že sa bojím o dieta, hocičím sme si prešli. A on sa správa takto. Teraz je samozrejme urazený a je ticha domácnosť, pretože vraj sa ja mám kontrolovať a vedieť komunikovať s druhými. Ja som prioritne komunikovala so svojou dcérou, čo sa deje (môže sa jej to stať hocikedy)…
@aurora33 ja som vyčítala skôr to, že mala naozaj poriadny strach. stretla sa s novou reakciou, ktorú dovtedy u dieťaťa nezažila a dostala strach. áno, možno panický strach, ale je to pochopiteľné. aj ja som si u syna prežila svoje. keď dostal prvé nepríjemné nepresnosti srdca, kde bol okamžite hospitalizovaný, nemal ešte ani 10 rokov. prvé momenty som šalela, ver mi. potom, keď sa to už opakovalo doma neskôr, ja už poučená, čo treba robiť a ako sa zachovať, tak už sme to ukočírovali. síce ešte raz sme boli hospitalizovaní v BA na detskej kardiológii, ale zmenili liečbu a znovu šlo všetko už celkom dobre. aj dnes máva ešte nepríjemnosti s tým spojené, ale už je podstatne starší a obaja, ja i on, sme už poučení čo a ako robiť/nerobiť. už je to omnoho iná situácia, než keď sa to stalo po prvýkrát a naozaj to vystrašilo nás oboch :( preto ja som empatická voči autorke, viem si predstaviť jej strach, až hrôzu. šlo o jej dieťa. zažila to prvýkrát inak, ako predtým. za mňa - je to pochopiteľné.
@doux autorka tu píše ze je zdravotník. Este raz zdotaznujem, zdravotník. V prvom rade mala zachovať chladnú hlavu, v druhom rade ako zdravotník mala vedieť co a ako. Situácia pre nu bola nová? To ako fakt? Snáď takáto osoba fakt nerobí zdravotníka niekde v detskom tabore. A podotykam, dieta jej nepuchlo ani nič podobné. Malo iba obycajnu alergiclu reakciu. Ktorú by zvládla, keby mala pani zdravotnícka pri sebe potrebné lieky.

@doux vsak to sa dá vyčítať z toho čo píše.
@aurora33 ja som vyčítala skôr to, že mala naozaj poriadny strach. stretla sa s novou reakciou, ktorú dovtedy u dieťaťa nezažila a dostala strach. áno, možno panický strach, ale je to pochopiteľné. aj ja som si u syna prežila svoje. keď dostal prvé nepríjemné nepresnosti srdca, kde bol okamžite hospitalizovaný, nemal ešte ani 10 rokov. prvé momenty som šalela, ver mi. potom, keď sa to už opakovalo doma neskôr, ja už poučená, čo treba robiť a ako sa zachovať, tak už sme to ukočírovali. síce ešte raz sme boli hospitalizovaní v BA na detskej kardiológii, ale zmenili liečbu a znovu šlo všetko už celkom dobre. aj dnes máva ešte nepríjemnosti s tým spojené, ale už je podstatne starší a obaja, ja i on, sme už poučení čo a ako robiť/nerobiť. už je to omnoho iná situácia, než keď sa to stalo po prvýkrát a naozaj to vystrašilo nás oboch :( preto ja som empatická voči autorke, viem si predstaviť jej strach, až hrôzu. šlo o jej dieťa. zažila to prvýkrát inak, ako predtým. za mňa - je to pochopiteľné.