Ako motivovať dieťa na nosenie okuliarov?
Dcére dali okuliare, ale nechce ich nosiť. U optičky si ich vybrala sama, doma sa jej páčili asi dva dni a teraz ich stále skladá. Vraj ju tlačia, vadia jej, zabudla ... raz je dôvod jeden, raz druhý. Nechcem na ňu tlačiť stále, ale zas ich nemá len tak pre parádu.
Neviem, či ju nejako motivovať? Alebo to chce čas, aby si zvykla? Ďakujem vopred za rady.
Tlacit ju mozu, treba ist spat do optiky, nech ich upravia. Dalsia vec je , ze oko ahlavne hlava si musi zvyknut, niekto ma na zaciatku pocit tocenia hlavy, zavrate. Spytaj sa jej na to ci jej prave toto nevadi. Ak ano, potom len skusat a predlzovat cas nosenia
@anonym_autor možno má namerané nesprávne dioptrie. Dávali jej na vyšetrení kvapky? Moja nosí od 4 rokov a po prvom nasadení mi prišlo, že pochopila že s nimi vidí lepšie
Asi jej niekto niečo posmešne povedal a teraz hľadá výhovorky, prečo ich nemať. Vysvetli jej, že ich musí nosiť, aby sa jej ešte viac nezhoršil zrak. Neviem, koľko má rokov, no stále viac detí nosí okuliare. Ak budú mať aj iné deti, nebude si pripadať iná, čudná.
@anonym_autor Nema spravne dioptrie. Nosim okuliare od mladosti, ked som nemala spravne dioptrie, proste mi vadili. Drzala som sa toho aj pri synovi. Bol malicky, zhadzoval ich dole, zmenili sme lekarku, dala ine dioptrie a zrazu ich chcel nosit bez problemov.
Tiez viem tak ze ak su spravne okuliare a dieta vidi lepsie, tak ich bude nosit. Vela zalezi na came. Mne vadi ked mi sedi na nose. Viac mi vyhovuje taky kde ram obopina hlavu a tak sa drzia na tvari. View ze to nie je najlacnejsie teraz hladat novy ram, ale skus si o tom najskor nieco nastudovat a vyber ram ktory je skutocne kvalitny. V optikach castokrat predavaju smejdy ktore maju len slavnu znacku ale kvalita ziadna.
Môj 10r syn začal nosiť v decembri a ledva ich da dole z hlavy lebo pochopil že s nimi oveľa lepšie vidí. Od prvého dňa s nimi nebol problém. Skús z nej vytiahnuť čo jej naozaj vadí, či nie sú ozaj zle namerané dioptrie.

Nevyjednavat, budes ich nosit a hotovo..moj nosi od roka a nepytala som sa ho ci chce ci nie. Musis a hotovo.