icon

Ako nastaviť hranice u väčších detí s mobilmi a povinnosťami?

lili177
6. apr 2026

dobry den, chcem sa poradit, ako fungujete doma, ohladom mobilov, sladkosti, povinnsoti a ucenia. Ja som zatial uspesne vyriesila umyvanie zubov, osvdecilo sa dlshie umyvanie zubov, s casovym dohliadanim, zuby sa fakt prestali kazit...som vsak doma ako policajt, chcela by som aby sa urobili naprv povinnosti a potom zabava, nakolko opacne to nefunguje, deti stale ohybaju pravidla...uz ma nebavi stale na nich tlacit a dohliadat, nevybudujem v nich totiz vnutorne chcenie, iba tlacim a chcem iba ja...mam vsak viac deticiek a ked ich necham nerobia nic len sedia na mobile a nakoniec su este drze, taki mastri sveta.vtedy mi prasknu nervy, nastavim pravidla a dohliadam nad doddrziavanim, samozrejme sa aj rozpravame o tom...stale je to dookola, rozhovory, pravidla, porusovanie pravidiel atd. prosim vas o vase overene typy, ja zatial mozem k tym zubkom...syn pride a oznami mi ze ide umyvat zuby a povie mi kolko je hodin a o 10 min ze skoncil a opat kolko je hodin, nema odvetdy kazy, davam mu za to vreckove...pouziva asi 4 pomocky a zabavi sa s nim, jasne ze mu hra hudba z mobilu a obcas donho aj tukne, 10min je komplet so vsetkym, vdaka
poznam aj rodiny ktore detom mobily neobmedzuju, ale mam pocit ze sa takto zbavuju deti, daju im pokoj, deti rodicom, no co ich pokazene oci, chrbtice, charaktery?

Strana
z3
yoxinka
8. apr 2026
@anonym_38de3b

@yoxinka Tak zaklad je sa vediet o tom vlastne aj rozpravat, o oboch, nie len si vyvreskovat nejake vycitky a vylievat si zlost. Vediet si konstruktivne povedat bez hnevu veci a dat sa do prace na sebe samom a zaroven na oboch ako na pare. Ale to chce vyzrete osobnosti ktore pripustaju ze nie su neomylne a nemaju ego do nebies. My mame krizu s muzom, zrejme sa rozideme. Dali sme si cca v januari sancu ze to teda este skusime ale vlastne nic sme nikto nezmenili a mam pocit ze to ani menit nechceme a hlavne sa ani nebavime, skor sa jeden druhemu vyhybame. Tym chcem povedat, ze on by akoze chcel vztah zachranit (aspon v januari to povedal, teraz uz neviem po tom vsetkom co zas bolo medzi nami) ale vlastne zmenit ani neviem ci nieco chcel. Ja som stale vravela, ze ak ma byt vztah iný nemozeme robit veci tak isto ako doteraz, lebo sa nic k lepsiemu nezmeni. Ale dajak sme sa ku tomu co konkretne ideme zmenit nedostali :/

@anonym_38de3b
No tak to je potom neriešiteľné a asi iné ako rozchod sa nedá spraviť. Mám kamošov, tiež boli pres rozchodom už, ale obaja chceli zamakať. Začali chodiť na párové terapie a obaja veľmi tvrdo na sebe zapracovali. Povedať sa dá hocičo, ale až skutky ukážu, či to človek myslí vážne. A mrzí ma to, myslím tvoj vzťah 😔.

Strana
z3