icon

Ako odplienkovať vzdorovité dieťa bez stresu?

Dnes o 07:37

-Ako odplienkovat vzdorovite dieta? Mala ma o mesiac nastupit do skolky (bude mat 3) a absolutne sa s nou neda. Neskusame to mesiac, ani dva. Ale uz dlho. Na nocnik nesadne ani za svet. Ani jej starsi brat nepouzival nocnik, chcel ist na wc a cikat sa naucil od tatina v prirode ku stromceku, ale bolo teplo takze to slo. Snazim sa ju motivovat, 2x sa uz vykakala do wc - citali sme si knizku a potom dostala odmenu cokoladku alebo nalepku a opakovane som ju chvalila. Motivujem ju aj ze v skolke bude mat kamaratov, hracky a dobre pani ucitelky, myslim ze ju to zaujima, lebo aj brat chodi do skolky. Ale teda, kym nevidim, ze uz ide tlacit, tak sama sa nevypyta. Keby bolo uz teplo, tak ju necham behat po dvore len tak, ale je dlho zima a aj teraz je chora. Doma ked beha len tak, tak uz spravila 3x mlacku (nastastie na podlahu..). Ide mi hlavne o ten vzdor. Nic co, aspon nema pocit, ze je z jej hlavy, proste neurobi. Ako sa vam to podarilo, tie co ste mali dieta v tazkom vzdorovitom obdobi? Dakujem za rady.

anonym_31dd81
Dnes o 07:50

Normálne obliecť a nie na bolo. Nachystat sa že za týždeň operoescnohavicky 700x a tepláky dalších 700x.
Zrušiť plienky, ale úplne. Neponukaj jej serbel ak nemá záujem. Kúp stupienok a redukciu na wc