Ako povedať dcére, že sa jej kamarátka sťahuje?
Zeny placem a trha mi srdce
Prave som sa dozvedela ze dcerina najlepsia kamaratka sa bude sťahovať
20km od mesta
Po skole chodia na zmrzku , potom moja ide k nim ,obcas ona k nam .Su druhacky. Bývajú blizko seba . Maju sa velmi radi , dcera trpela velmi v lete ked sa nevideli (kamoska Turkyňa , boli v Turecku ) .Moju to zlomí.
20 km neni daleko , budu sa navštevovať , ale ta skola ….po skole ….
Ja neviem ako jej to povedat 😢😢😢
Prepac ale 20km nie je vela, no tak sa neuvidia kazdy den. A ako jej to povedat? No normalne, "Miska bude nabuduci rok byvat v domceku v meste xx, tak sa budete navstevovat aj na novom mieste". Ak jej to sama kamoska nepovedala, ked su spolu kazdy den... Ci to dieta ani o tom nevie, ze sa ide stahovat? Cele je to divne co pises. Ale ovela divnejsie mi pride Tvoje prehananie tejto situacie. Ak v tom budes pokracovat, robis len horsie svojej dcere. Miesto toho aby prijala v zivote tento fakt a uplne normalne sa s tym zzila, aj ked zo zaciatku jej to bude smutno, Ty to zenies do uplnej tragedie.
Neprezivaj to tak a snaz sa aby si dcera vytvorila sirsi okruh kamaratov a kamaratiek. Tketo exkluzivne kamaratstva nie su dobre. Vid v tom prilezitost aby sa tvoja dcera zacala obzerat aj po inych kamaratkach/och
Neprezivaj to tak a snaz sa aby si dcera vytvorila sirsi okruh kamaratov a kamaratiek. Tketo exkluzivne kamaratstva nie su dobre. Vid v tom prilezitost aby sa tvoja dcera zacala obzerat aj po inych kamaratkach/och
@anonym_5b59fe ako má matka docieliť aby dieťa introvert malo desiatky kamaratov?
hold aj to je zivot ,.. posmuti a pojde dalej ... budu spolu online ak maju povolene.. podla mna jej to ona povie sor ako ty
@anonym_4eb873
@anonym_5b59fe
@anonym_e82edc
@catherin4
@anonym_4eb873
Ah zeny , snad len ja robim drámu 🙄🙄
Uvedomujem si to ze preháňam, ale ked mi je to luto ….
Ano ma este jednu kamosku /nekamosku - ale strašná žalobaba to je na vsetko (dcera bezproblémová !)
…. Ale možno nájde v triede uplne novu kamosku …
Dakujem vam musím sa trocha uvedomiť
A prečo ty plačeš teraz? Zomiera niekto? Preboha v škole budú spolu, nebudú spolu každé popoludnie. Dcéra bude chodiť za ňou, ona k vám. Keď dnes snehové vločky vychovajú cukrovú vatu.
@anonym_5b59fe ako má matka docieliť aby dieťa introvert malo desiatky kamaratov?
@anonym_261b15 introvert neni …kamosky ma ale toto je ta naj kamoska co aj k nam chodi .
Zijem v multi kulti meste …mala /ma černosku napr ta nemoze k nam chodit a moja k nim 🙈🙈
A prečo ty plačeš teraz? Zomiera niekto? Preboha v škole budú spolu, nebudú spolu každé popoludnie. Dcéra bude chodiť za ňou, ona k vám. Keď dnes snehové vločky vychovajú cukrovú vatu.
@anonym_52c1e4 nie pojde do inej skoly
- keď dostane zlú známku
- keď sa s ňou prestane kamošiť kamoška
- keď nebude mať o ňu záujem chlapec, ktorý sa jej bude páčiť
- keď zistí, že iné dievčatá sú krajšie
- keď ju nezoberú na vysnenú školu
- keď ju nechá prvý priateľ
- keď zistí, že ju priateľ podvádza
- keď zistí, že učiteľka na nej sedí
- keď neskončí školu s čistými jednotkami
- keď bude študovať niečo iné, ako ju baví
- keď ju nezoberú do vysnenej práce
- keď zarobí menej, ako by očakávala
- keď si nebude vedieť zobrať hypo a kúpiť nehnuteľnosť
Ako ju chceš ochrániť pred životom?
Nie je dobré ju učiť, že život prináša situácie a je potrebné sa k nim postaviť čelom?
Because -- shit happens.
Prestaň robiť tragédiu lebo to bude prežívať ešte horšie keď uvidí ako sa rúcaš. Kamoška to ešte nevie?
Prestaň robiť tragédiu lebo to bude prežívať ešte horšie keď uvidí ako sa rúcaš. Kamoška to ešte nevie?
@anonym_52c1e4
@januska12323 Kamoska to vie som zvedava ci uz aj dcera ..je u nich este
Jaj zeny nie nevychovávam z nej mäkkysa to nie … to ja len v sebe riesim , komunikacia s nou prebehne v poriadku , viem ako na to, len mne je z toho strasne smutno lebo viem ako sa maju radi
@anonym_52c1e4
Jaj zeny nie nevychovávam z nej mäkkysa to nie … to ja len v sebe riesim , komunikacia s nou prebehne v poriadku , viem ako na to, len mne je z toho strasne smutno lebo viem ako sa maju radi
@anonym_autor skús navštíviť psychológa, toto nie je v poriadku na tvojej strane a svoju úzkosť zbytočne prenášaš na dieťa.
@anonym_autor skús navštíviť psychológa, toto nie je v poriadku na tvojej strane a svoju úzkosť zbytočne prenášaš na dieťa.
@anonym_52c1e4 citaj co pisem ty Psycholog😂
Ja na nu nic prenasat nebudem🙈🙈
Ty kraso, ze 20 km😄 sorry, ale fakt prehnane. Som najprv myslela, ze si jednu 0 zabudla dat.
@anonym_261b15 introvert neni …kamosky ma ale toto je ta naj kamoska co aj k nam chodi .
Zijem v multi kulti meste …mala /ma černosku napr ta nemoze k nam chodit a moja k nim 🙈🙈
@anonym_autor moja je, a už vyše roka nemá žiadnu kamarátku. Momentálne je tretiačka.
Dúfala som že autorka príspevku na ktorý som reagovala pozná odpoveď
@anonym_52c1e4 citaj co pisem ty Psycholog😂
Ja na nu nic prenasat nebudem🙈🙈
@anonym_autor chápem, že je ti to ľúto, zrejme si si ju veľmi obľúbila, ale dcérka si nájde novu kamarátku...
@anonym_261b15 ze ju prihlasi na viacero kruzkov, pozve ine deti z triedy domov hrat sa - zoznami sa aj matka s rodicmi inych deti btw. A vela inych veci co moze robit aj matka.
Môj syn išiel v 3. Rocniku na novú školu, do nového mesta. Nepoznal ani jednu osobu v škole, zároveň smútil za spolužiakmi a učiteľkou. Po 2-3 mesiacov ako vymenený. Deti sů úžasné a silne bytosti. ♥️ zvládne to♥️
@anonym_261b15 ze ju prihlasi na viacero kruzkov, pozve ine deti z triedy domov hrat sa - zoznami sa aj matka s rodicmi inych deti btw. A vela inych veci co moze robit aj matka.
@anonym_5b59fe chodí na ľudový tanec a spev a J na turistický krúžok. Poznám iné matky z triedy, ale tiež som introvert, skoro 3/4 triedy sú chlapci. Dve baby ktoré k nám určite neprídu, ich matky sa ani neodzdravia, a ešte sú v triede tri spoluobčanky. Z krúžkov sme aj pozvali, ale neprišli, bývame na dedine. Buď nemajú auto alebo našli iný dôvod.
@anonym_autor chápem, že je ti to ľúto, zrejme si si ju veľmi obľúbila, ale dcérka si nájde novu kamarátku...
@anonym_75b0f4 Si zlata dakujem 🤗
Môj syn išiel v 3. Rocniku na novú školu, do nového mesta. Nepoznal ani jednu osobu v škole, zároveň smútil za spolužiakmi a učiteľkou. Po 2-3 mesiacov ako vymenený. Deti sů úžasné a silne bytosti. ♥️ zvládne to♥️
@kvadrinkaaa 🥰🤗
@anonym_autor toto myslíš vážne? Ako keď sa mi z tohoto ma zrušiť dieta tak by som sa zamyslela, kde som ako matka urobila chybu vo výchove...
@anonym_autor toto myslíš vážne? Ako keď sa mi z tohoto ma zrušiť dieta tak by som sa zamyslela, kde som ako matka urobila chybu vo výchove...
@anonym_26f6e3 Podla mna je dieta v pohode, len matka nem cele dni co robit, tak helikopteruje.
@anonym_autor my sme sa prestahovali 1000km cez celu republiku🫣 a normalne nebudes zatazovat svoju dceru svojou psychozou, ale jej to jednoducho oznamis a ponuknes aj riesenia, kedy sa mozu vidiet, vidavat a stretavat. Ak je to stabilne priatelstvo, vydrzi. Ak nie, tak najde nove kamaratky. Ludia v zivote prichadzaju a odchadzaju. Ak mas taky stav zo stahovania sa 20km ( u nas by to bolo iba v ramci mesta🫣🤪), tak to ries odborne, normalne to nie je...
@anonym_autor my sme sa prestahovali 1000km cez celu republiku🫣 a normalne nebudes zatazovat svoju dceru svojou psychozou, ale jej to jednoducho oznamis a ponuknes aj riesenia, kedy sa mozu vidiet, vidavat a stretavat. Ak je to stabilne priatelstvo, vydrzi. Ak nie, tak najde nove kamaratky. Ludia v zivote prichadzaju a odchadzaju. Ak mas taky stav zo stahovania sa 20km ( u nas by to bolo iba v ramci mesta🫣🤪), tak to ries odborne, normalne to nie je...
@vevesh preco to neni normalne ? Lebo som empaticka ?
Lebo mi to je luto ?
Mne skor pride nenormalne hlaska Typu- nic sa nedeje najde si novu kamosku . Ale chapem tieto hlasky , to su tie davne metody „nic sa nedeje „ … drz hubu a krok .
@anonym_26f6e3 Podla mna je dieta v pohode, len matka nem cele dni co robit, tak helikopteruje.
@anonym_26f6e3
@anonym_11aa8e typicky kon toto …. Som velka helikoptera ked moje decko moze ist samo von ani nie v 8r ,moze samo ist do skoly , ku kamoske …oh joj ,v kazdej teme sa musia slepice stretnut 🙈🙈🙈
@anonym_52c1e4
@anonym_autor "viem ako na to"
&
"
Ako povedať dcére, že sa jej kamarátka sťahuje?"
Zosadni z helikopteri
tu prosim ta najdes iba dokonale nad-matky nad-osoby, ktore nemaju cele dni nic ine na praci iba poucovat (a samozrejme posielat za psychologom, to je tu so popular) ...kazdopadne ja ta velmi dobre chapem.. ja mam prehnane uzkostnu dceru a presne tuto situaciu riesim (ona je vsak uz 6tacka ale teda s poruchou pozornosti a ADD) a od zaciatku septembra pracujem na tom aby zvladla odchod najkamky na inu skolu a postupne pomalicky sa nam dari..hlavne je dat si cas novinku prijat, vybudovat si strategiu ako k tomu pristupit aby sa baby neodcudzili a ono to pride...ak je dcera s tym ok a vy potebujete viac casu tak si ho doprajte...rozni ludia prezivaju veci rozne...je to normalne a asi by to bolo divne ak by sme vsetci vsetko prezivali rovnako...
dcerka si to odsmuti, ale stale mozu zostat v kontakte. mozu si telefonovat a vidiet sa aspon obcas, napr. cez vikend. alebo mozno by som vzhladom na vek im navrhla klasicke listy postou si pisat, to by mohlo byt pre ne pekne.
presne o teme odstahovania kamosky je aj kniha Moj stastny zivot (je to seria viacerych knih na pojracovanie, toto je prvy diel). je presne pre tento vek (7-8 r), mozete si ju citat spolu a rozpravat sa o situacii alebo si ju dcerka moze citat aj sama. idealny darcek pre dcerku podla mna. len uz je vacsinou vypredana, ale da sa zohnat este z druhej ruky:
https://www.restorio.sk/9788089612208?utm_sourc...

hold aj to je zivot ,.. posmuti a pojde dalej ... budu spolu online ak maju povolene.. podla mna jej to ona povie sor ako ty