Ako povedať dcére, že sa jej kamarátka sťahuje?
Zeny placem a trha mi srdce
Prave som sa dozvedela ze dcerina najlepsia kamaratka sa bude sťahovať
20km od mesta
Po skole chodia na zmrzku , potom moja ide k nim ,obcas ona k nam .Su druhacky. Bývajú blizko seba . Maju sa velmi radi , dcera trpela velmi v lete ked sa nevideli (kamoska Turkyňa , boli v Turecku ) .Moju to zlomí.
20 km neni daleko , budu sa navštevovať , ale ta skola ….po skole ….
Ja neviem ako jej to povedat 😢😢😢
Az po prispevok kde nadavas zenam do slepic som ta chcela podporit,ale tak ti tak od srdca ako ty inym,ze si tupa krava,paci sa ti to?Robis dramu z 20km.
@vevesh preco to neni normalne ? Lebo som empaticka ?
Lebo mi to je luto ?
Mne skor pride nenormalne hlaska Typu- nic sa nedeje najde si novu kamosku . Ale chapem tieto hlasky , to su tie davne metody „nic sa nedeje „ … drz hubu a krok .
@anonym_autor toto nie je o empatii. Mne bolo tiez luto, ze deti idu niekam inam, ale hladala som to pozitivne na veciach a nerucala sa na zalezitostiach, ktore neviem ovolyvnit. A ked to zoberiem osobne, deti maju aj napriek tym 1000km par kamaratov a kamaratiek, s ktorymi su aktivne v kontakte a niektori si vybavuju aj u nas prazdniny....takze oplati sa hladat moznosti, ako priatelstvo udrziat namiesto empatickeho skladania sa.....
@anonym_autor "viem ako na to"
&
"
Ako povedať dcére, že sa jej kamarátka sťahuje?"
Zosadni z helikopteri
@natalka13 keby si aspon vedela co znamena Helikopter rodic 🤦♀️
@anonym_autor ale kľud, môžu k sebe chodiť na víkendy ak vám to bude vyhovovať aj si volať. Jediný rozdiel je, že budú v inej škole. Dcéra si posmúti a nájde aj iných kamarátov.
@januska12323 hej uz to vidim inak ,nie tak dramaticky ,bude to ine ale budu stale v kontakte 🤗🤗
dcerka si to odsmuti, ale stale mozu zostat v kontakte. mozu si telefonovat a vidiet sa aspon obcas, napr. cez vikend. alebo mozno by som vzhladom na vek im navrhla klasicke listy postou si pisat, to by mohlo byt pre ne pekne.
presne o teme odstahovania kamosky je aj kniha Moj stastny zivot (je to seria viacerych knih na pojracovanie, toto je prvy diel). je presne pre tento vek (7-8 r), mozete si ju citat spolu a rozpravat sa o situacii alebo si ju dcerka moze citat aj sama. idealny darcek pre dcerku podla mna. len uz je vacsinou vypredana, ale da sa zohnat este z druhej ruky:
https://www.restorio.sk/9788089612208?utm_sourc...
@mamatroch Dakujem 🤗

@anonym_52c1e4
@januska12323 Kamoska to vie som zvedava ci uz aj dcera ..je u nich este
Jaj zeny nie nevychovávam z nej mäkkysa to nie … to ja len v sebe riesim , komunikacia s nou prebehne v poriadku , viem ako na to, len mne je z toho strasne smutno lebo viem ako sa maju radi
@anonym_autor ale kľud, môžu k sebe chodiť na víkendy ak vám to bude vyhovovať aj si volať. Jediný rozdiel je, že budú v inej škole. Dcéra si posmúti a nájde aj iných kamarátov.