Ako presvedčiť dieťa, aby jedlo viac?
Ahojte mamičky potrebujem len počuť ze nie som sama ja uz nevládzem. Moje dieťa malo co zje. Ma 2 roky a 4 mesiace. Maso u nás nehrozí aby sa zjedlo ale to celkovo druhe jedlo. Iba polievky najviac vyvar a zeleninová ostatné len pár lyziciek ochutna. Ked vidim tie deti na internete ako jedia krasne je mi do plaču ja uz neviem ako ho donútiť jest.
Ja mam jedného nejedaka...uz ma 15 r a neriešim uz ,áno natrapila som sa keď bola malá ale uz ma dosť rozumu aby vedela ze co a ako a celkovo je len vyberava lebo co ma rada by zjedla aj na kila ale to spocitam na jednej ruke .Druhe dieťa to zje zasa za dvoch .
Ahoj, nenúť ho. Iba by si mu vytvorila nezdravý vzťah k jedlu. Všetky deti prechádzajú rôznymi fázami a každé ich prežíva inak. Naša mala obdobia relatívne dobrého jedenia, ale striedali sa s obdobiami, keď som bola šťastná aj po zjedení piškóty. Neskôr mi došlo, že sa u nej striedali obdobia naberania hmoty s obdobiami rastu.
Zahoď za hlavu všetky knihy a reči. Dávaj dieťaťu, čo mu chutí a postupne ponúkaj aj iné. Dcéra má teraz 11 rokov a len nedávno objavila, že aj ryba môže chutiť fajn. Predtým by som do nej nedostala rybu ani násilím.
Žiješ v reálnom svete a Tvoj život je viac ako zostrihaných pár minút na internete. Ukáž svojmu dieťaťu ako Ti chutí - najlepšie si aj toto osvojí pozorovaním.
@bluubluu sme na Tom podobne, malá má 2,5 roka máločo zje. Pokazilo sa nám to tak cca pred pol rokom. Najskôr len mlieko nechcela, teraz už málokedy aj jogurt. Pečivo zje len s lucinou alebo maslom, alebo samé. Polievky nechce a druhé zje tak mäso s ryžou/ cestovinou. Ovocie má rada, zeleninu pomenej. Tiež som z toho zúfalá.
Nesleduj tolko internet. Ver ze na kazde dieta ktore
" krasne je" existuje dalsie dieta nejedak ale o tom prispevok vacsina mam na internet neda
Tiež sa pridávam k názoru, ak prospieva, nenúť.
Inak, ešte sa budeš smiať na tomto v puberte 😅. Môj bol nejedák, vyberavý, každé jedlo bolo trápenie. Teraz má 192cm, 83kg a je samý sval 😉
Ocakavat u dvojrocneho dietata, ze zje polievku a druhe 😂 Pozri zaludok ma velku ako svoju päst.... vsetko co po nom chces, je pre neho pravdepodobne prejedanie.... pchatim spravis len zly pristup k strave celkovo... deti na internete mozes mat v pazi, to ti doma nebyva...
Ocakavat u dvojrocneho dietata, ze zje polievku a druhe 😂 Pozri zaludok ma velku ako svoju päst.... vsetko co po nom chces, je pre neho pravdepodobne prejedanie.... pchatim spravis len zly pristup k strave celkovo... deti na internete mozes mat v pazi, to ti doma nebyva...
@anonym_1a91b0 nemyslela som to tak ze zje polievku a hneď druhe jedlo
On proste to druhe jedlo nezje vôbec ani o 4 hodiny 😃
Moj sa teraz rozjedol ako prestal pit uplne mlieko... aj tak zije 70% na ovoci a zelenine, zje ryzu, zemiakovu kasu, miluje udong rezance... mäso len ak je to rezen alebo dusene hovädzie v omacke... pelmele ma strasne rad... pecivo takmer ziadne... natierka ziadna... zoznam dlhy... keby mam toto riesit... jogurt 2 do mesiaca... proste... zje-nezje... rastie...nechudne..zije 😂
@bluubluu moja mladsia deteraz je ako vtacatko a to ma 20 (rokov). Ona by napriklad nebola schopna zjest pol tabulky cokolady - co si myslim, ze hrozi malokomu 😂 Jogurtu zje 2 polievkove lyzice a "je plna"....
Nenutit. A maso som pridavala tajne do polievok a potom rozmixovala takze nebolo ho vidno a vzdy zjedol normalne.

Nenútiť ak nechudne, má dobré výsledky aj energiu. On sa časom rozje alebo aj nie.