icon

Ako reagovať na fyzické napadnutie dieťaťa na ihrisku?

ladyketrib
Dnes o 06:52

Dobrý deň, moja dcéra (19 mes.) bola včera fyzicky napadnutá na šmyklavke iným starším dievčaťom (3-4r). Stalo sa to v medickej záhrade. Na šmyklavke dostala kopanec do hlavy. Jej matka/opatrovateľka/teta, neviem kto to bol, sa odmietala ospravedlniť po mojej niekoľko násobnej slovnej konfrontácii a arogantné dievča si zapchávalo uši. Ako mám postupovať? Trestne oznámenie na polícii?

Strana
z7
anonym_130842
Dnes o 06:54

si inak ok?

1sally12
Dnes o 06:58

To ako fakt? Trestné oznámenie? A ako na koho? Na matku či na tu malú? 😃

anonym_c1c997
Dnes o 06:58

Trestné oznámenie ti bude houby platné, však páchateľ má štyri roky. Trestno-právna zodpovednosť je od 14 rokov. Tu sa nedá robiť nič, len vysvetliť dieťaťu - páchateľovi priamo na mieste, že takéto veci sa nerobia. Ospravedlnenie nemôžeš od nikoho vymáhať, pretože beztak nebude úprimné, takže čo ti to pomôže. Konflikty na ihriskách proste sú, užila som si ich veľa s mojimi deťmi. Nádych výdych a ideme ďalej.

oceanahory
Dnes o 07:00

😅😅😅 a to som si hovorila, ze na konovi ma uz nic nevie prekvapit.

ladyketrib
autor
Dnes o 07:01

Však normalne na zákonných zástupcov. To mne je jasne, že trestnoprávna zodpovednosť je od 14 rokov. Moje dieťa ma modrinu pod okom z toho kopanca.

anonym_ec66ce
Dnes o 07:01

Takze si vrieskala az tak,ze to dievcatko si zapchavalo usi,co si na nu tak navrieskala,ze???A teda si jej tiez urobila ujmu psychicku a aj svojej malej.

oceanahory
Dnes o 07:02

Ja neviem autorka, ako prezijes skolku...to budes volat policajtov na tyzdennej baze 😅.

ladyketrib
autor
Dnes o 07:03
@anonym_ec66ce

Takze si vrieskala az tak,ze to dievcatko si zapchavalo usi,co si na nu tak navrieskala,ze???A teda si jej tiez urobila ujmu psychicku a aj svojej malej.

@anonym_ec66ce prečo sa skrývaš za anonyma? Takže podľa je normalne kopať o 2 roky mladšie dieťa do hlavy, hej? A si psychicky zdrava?

anonym_130842
Dnes o 07:04
@ladyketrib

@anonym_ec66ce prečo sa skrývaš za anonyma? Takže podľa je normalne kopať o 2 roky mladšie dieťa do hlavy, hej? A si psychicky zdrava?

@ladyketrib kopala ju viackrat? Naschval? Ci nechtiac pri smyknuti? Ak ju kopala naschval a viackrat preco si to dieta svoje nevzala prec?

anonym_de22b2
Dnes o 07:04

@ladyketrib teba kopli do hlavy ci dceru? 😃
Tak mas 19mes batola tak mu bud za zadkom a predvidaj. Nie ze potom ides pomaly s pravnikom riesit stuchanec na smykalke.

anonym_ec66ce
Dnes o 07:05
@ladyketrib

@ladyketrib lebo teba si viem zivo predstavit,ze chuda dieta aj by sa chcelo ospravedlnit ale cez strach,co tvoja histeria u nej vyvolalo uz nemalo odvahu ani na slovo.Isto si tam vrieskala ako zmyslov zbavena.

ladyketrib
autor
Dnes o 07:06
@anonym_130842

@ladyketrib kopala ju viackrat? Naschval? Ci nechtiac pri smyknuti? Ak ju kopala naschval a viackrat preco si to dieta svoje nevzala prec?

@anonym_130842 samozrejme, že ju kopala naschval, lebo moja mala isla pomaly po schodoch a zavadzala tej staršej, tak ju kopala do hlavy. Matka sa odmietala ospravedlniť, pre teba je to asi normalne, keď tvoje dieťa kopu do hlavy, ty na to nič nepovieš, hej?

anonym_ee379b
Dnes o 07:06
@ladyketrib

@ladyketrib normalne to nie je, ale bezne. Straz si viac svoje dieta.

ladyketrib
autor
Dnes o 07:07
@anonym_ec66ce

@ladyketrib lebo teba si viem zivo predstavit,ze chuda dieta aj by sa chcelo ospravedlnit ale cez strach,co tvoja histeria u nej vyvolalo uz nemalo odvahu ani na slovo.Isto si tam vrieskala ako zmyslov zbavena.

@anonym_ec66ce ty budeš určite ta osoba z medickej, že? Prečo sa skrýváš za anonyma, však za svoje názory sa netreba hanbiť

ladyketrib
autor
Dnes o 07:08
@anonym_ee379b

@ladyketrib normalne to nie je, ale bezne. Straz si viac svoje dieta.

@anonym_ee379b ty musíš byt strašne hlúpa osoba

anonym_130842
Dnes o 07:09
@ladyketrib

@anonym_130842 samozrejme, že ju kopala naschval, lebo moja mala isla pomaly po schodoch a zavadzala tej staršej, tak ju kopala do hlavy. Matka sa odmietala ospravedlniť, pre teba je to asi normalne, keď tvoje dieťa kopu do hlavy, ty na to nič nepovieš, hej?

@ladyketrib moje dieta pustam na smykalku pod dozorom a ak by zavadzala tak ju vezmem a vylozim priamo hore na plosinu odkial sa smyka

ladyketrib
autor
@anonym_ec66ce

@anonym_ec66ce takže normalizuješ arogantne správanie, neúctu a nerešpektovanie slabších.

anonym_ec66ce
@ladyketrib

@anonym_ec66ce ty budeš určite ta osoba z medickej, že? Prečo sa skrýváš za anonyma, však za svoje názory sa netreba hanbiť

@ladyketrib a co teba je potom ako pisem.

anonym_e89caf
Dnes o 07:10
@ladyketrib

@ladyketrib a ty budes presne ta mrcha matka z ktorej raz ucitelka skonci na psychiatrii.

anonym_ee379b

My sme boli v kaviarni.maju tam ihrisko.nasi sa tam blaznili. Prisla tam mamicka s rocnym a myslela si, ze nasi si sadnu a budu sa pozerat, ako sa drobec hra s kamienkami. Vkuse do nich hucala, aby sa ukludnili. Tocili sa na kolotoci, rehotali, uzivali zivot. A ta furia ich chcela odohnat. Akoze preco? To ihrisko bolo pre vsetkych, boli sme tam prvi. Ked mam drobca, chodim na kludnejsie miesta. Aj nasi ked boli rocni, nechodili sme k velkym deckam, ktore sa blaznili a mohli im nechtiac ublizit..

anonym_de22b2
@ladyketrib

@ladyketrib prosim ta nakresli mi ako tvoja isla po schodoch na smykalke a zavadzala tej starsej a ta ju kopala do hlavy. 😃

jimbean

Vidim to na dva roky nepodmienecne pre tu 4 rocnu.

anonym_ee379b
Dnes o 07:11
@ladyketrib

@ladyketrib lebo ty si mudra🙈🤣🙈

anonym_130842
@ladyketrib

@anonym_ec66ce takže normalizuješ arogantne správanie, neúctu a nerešpektovanie slabších.

@ladyketrib no ak si kricala po tej 4rocnej kludne by ta mohli zazalovat ze dieta malo ujmu a mozete sa potom natahovat na priestupkovom a panom z kancelarie urobite usmevny den

anonym_ee379b
@anonym_de22b2

@ladyketrib prosim ta nakresli mi ako tvoja isla po schodoch na smykalke a zavadzala tej starsej a ta ju kopala do hlavy. 😃

@anonym_de22b2 ze? 🤣🤣🤣🙈🤣🤣🤣

a0

1. Pri podajú trestného oznámenia si uvedomíš, akú sprostosť riešiš, keď sa začnú aj policajti smiať 2. Očividne si veľmi úzkostlivá matka, bohužiaľ, na ihriskách sú deti - deti ešte nemajú vyvinutú morálku, ani nie sú dostatočne emočne zrelé (to ani niektorí dospelí všakže), ak to nevieš akceptovať, tak sa vyhýbaj ihriskám, kde sú deti 3. Tvoje TT nevyrieši absolútne nič, ani sa tym nik nikdy nebude zaoberať. 4. Skús najskôr začať zvládať svoje emócie, potom to žiadaj od 3r dieťaťa. 🙂

anonym_ec66ce
Dnes o 07:12
@anonym_e89caf

@ladyketrib a ty budes presne ta mrcha matka z ktorej raz ucitelka skonci na psychiatrii.

@anonym_e89caf tiez si myslim,a to bude povahou.Poznam take zeny.Co vrieskaju az tak,ze cele cervene az sa clovek boji,ze bud chytia infarkt alebo im rovno praskne cieva v hlave.

ladyketrib
autor
@anonym_130842

@ladyketrib moje dieta pustam na smykalku pod dozorom a ak by zavadzala tak ju vezmem a vylozim priamo hore na plosinu odkial sa smyka

@anonym_130842 pani dokonala

ladyketrib
autor
@a0

1. Pri podajú trestného oznámenia si uvedomíš, akú sprostosť riešiš, keď sa začnú aj policajti smiať 2. Očividne si veľmi úzkostlivá matka, bohužiaľ, na ihriskách sú deti - deti ešte nemajú vyvinutú morálku, ani nie sú dostatočne emočne zrelé (to ani niektorí dospelí všakže), ak to nevieš akceptovať, tak sa vyhýbaj ihriskám, kde sú deti 3. Tvoje TT nevyrieši absolútne nič, ani sa tym nik nikdy nebude zaoberať. 4. Skús najskôr začať zvládať svoje emócie, potom to žiadaj od 3r dieťaťa. 🙂

@a0 v prvom rade to ma riešiť rodič a ospravedlniť sa

anonym_ee379b
@anonym_e89caf

@anonym_e89caf bude si musiet zvyknut.abo porodit druhorodene priebojne😃😍

Strana
z7