icon

Ako reagovať na fyzické napadnutie dieťaťa na ihrisku?

ladyketrib
Dnes o 06:52

Dobrý deň, moja dcéra (19 mes.) bola včera fyzicky napadnutá na šmyklavke iným starším dievčaťom (3-4r). Stalo sa to v medickej záhrade. Na šmyklavke dostala kopanec do hlavy. Jej matka/opatrovateľka/teta, neviem kto to bol, sa odmietala ospravedlniť po mojej niekoľko násobnej slovnej konfrontácii a arogantné dievča si zapchávalo uši. Ako mám postupovať? Trestne oznámenie na polícii?

anonym_130842
Dnes o 07:12
@ladyketrib

@anonym_130842 pani dokonala

@ladyketrib tak sa uc od skusenych matiek

anonym_ec0fc4
Dnes o 07:13
@anonym_de22b2

@ladyketrib prosim ta nakresli mi ako tvoja isla po schodoch na smykalke a zavadzala tej starsej a ta ju kopala do hlavy. 😃

@ladyketrib ak tvoja isla pomaly tak isla pred tym dievcatkom tak dost dobre nechapem ako ju mohla kopnut do tvare -
@anonym_de22b2 presne som to isla napisat - nechapem ako to to 4r dokazalo a ak to stihla a urobila, tak nechapem kde bola tato helikopterova matka - asi sedela na lavicke a pozerala do telefonu

a0
@ladyketrib

@a0 v prvom rade to ma riešiť rodič a ospravedlniť sa

@ladyketrib nestalo sa tak a ty s tým neurobíš absolútne nič, len zbytočne v sebe ďalej držíš hnev a škodíš si.

ladyketrib
autor
@anonym_ec66ce

@anonym_e89caf tiez si myslim,a to bude povahou.Poznam take zeny.Co vrieskaju az tak,ze cele cervene az sa clovek boji,ze bud chytia infarkt alebo im rovno praskne cieva v hlave.

@anonym_ec66ce tak to budeš asi ty, a ešte k tomu aj veľmi hlúpa, arogantná osoba

anonym_ee379b
@ladyketrib

@anonym_130842 pani dokonala

@ladyketrib ved pri rocnom dietati treba byt. A nie pit kavu na lavicke a vykecavat s kamoskou..😃

ladyketrib
autor
Dnes o 07:14
@anonym_ec0fc4

@ladyketrib ak tvoja isla pomaly tak isla pred tym dievcatkom tak dost dobre nechapem ako ju mohla kopnut do tvare -
@anonym_de22b2 presne som to isla napisat - nechapem ako to to 4r dokazalo a ak to stihla a urobila, tak nechapem kde bola tato helikopterova matka - asi sedela na lavicke a pozerala do telefonu

@anonym_ec0fc4 no však ju obišla a potom ju kopla do tvare

anonym_252993
@anonym_ee379b

@anonym_e89caf bude si musiet zvyknut.abo porodit druhorodene priebojne😃😍

@anonym_ee379b priebojné čiže inými slovami arogantné, ktoré len tak kopne iné mladšie do hlavy?????

anonym_ee379b
@ladyketrib

@anonym_ec66ce tak to budeš asi ty, a ešte k tomu aj veľmi hlúpa, arogantná osoba

@ladyketrib vsetci sme hlupi, iba ty si lietadlo🙈🤣🙈🤣🙈

anonym_ec0fc4
Dnes o 07:15
@ladyketrib

@anonym_ec0fc4 no však ju obišla a potom ju kopla do tvare

@ladyketrib a kde si bola ty, ze si si nevsimla co sa robi na smykacke - v 19m sa mi nestalo nikdy aby moje dieta ine dieta napadlo ale ja som bola pri nom nie na lavicke s telefonom v ruke

anonym_130842
Dnes o 07:16

zrejme ju kopla nechtiac ak ju obisla a potom sa stverala na tu plosinu odkadial sa smyka, 4 r dieta tiez este ma tie pohyby take kadejake

ladyketrib
autor
Dnes o 07:17
@anonym_ee379b

@ladyketrib ved pri rocnom dietati treba byt. A nie pit kavu na lavicke a vykecavat s kamoskou..😃

@anonym_ee379b však som bola pri malej, tomu sa nedalo zabrániť, to bola sekunda. Proste prešla okolo nej po schodoch šmykľavky a kopla moju dcéru do hlavy. Normalne to nie je, že zákonný zástupca sa neospravedlní. Slušný človek, ktorý rešpektuje iných, by to dávno spravil. Arogantný človek vychováva rovnako arogantného potomka.

ladyketrib
autor
Dnes o 07:18
@anonym_130842

zrejme ju kopla nechtiac ak ju obisla a potom sa stverala na tu plosinu odkadial sa smyka, 4 r dieta tiez este ma tie pohyby take kadejake

@anonym_130842 nie, kopla ju naschval. Bola som pri tom, videla som to.

ladyketrib
autor
@anonym_ec0fc4

@ladyketrib a kde si bola ty, ze si si nevsimla co sa robi na smykacke - v 19m sa mi nestalo nikdy aby moje dieta ine dieta napadlo ale ja som bola pri nom nie na lavicke s telefonom v ruke

@anonym_ec0fc4 ja som bola pri malej

simsalabim
@ladyketrib

@anonym_130842 samozrejme, že ju kopala naschval, lebo moja mala isla pomaly po schodoch a zavadzala tej staršej, tak ju kopala do hlavy. Matka sa odmietala ospravedlniť, pre teba je to asi normalne, keď tvoje dieťa kopu do hlavy, ty na to nič nepovieš, hej?

@ladyketrib pises, ze ju "kopala" - prezrad mi, ako ju stihla "kopat" - ty si nestala svojej dcere za azdkom? Take male dieta bolo bez dozoru? Ved ked to uvidim 1x, tak tak zruknem na "pachatelku", ze kopat netsihne. Maximalne by stihla raz kopnut a zasiahnem.
A nehnevaj sa, pachatelka ma 4 roky a to, ze take dieta neuvazuje ako dospely, zistis mozno az vtedy, ked bude tvoja dcera mat tolko rokov. Stale je to male dieta, ktore si neuvedomuje, ako velmi vie ublizit. Trestne oznamenie je v tomto pripade uplne smiesne. Na mieste by bolo, keby ta do hlavy kopla jej matka...

ladyketrib
autor
Dnes o 07:19
@anonym_ee379b

@ladyketrib vsetci sme hlupi, iba ty si lietadlo🙈🤣🙈🤣🙈

@anonym_ee379b vsetci nie, iba ty. Múdra ako rádio

anonym_ec0fc4
Dnes o 07:20

Dalsia matka co vyraba deoresivne dieta

ladyketrib
autor
Dnes o 07:20
@simsalabim

@ladyketrib pises, ze ju "kopala" - prezrad mi, ako ju stihla "kopat" - ty si nestala svojej dcere za azdkom? Take male dieta bolo bez dozoru? Ved ked to uvidim 1x, tak tak zruknem na "pachatelku", ze kopat netsihne. Maximalne by stihla raz kopnut a zasiahnem.
A nehnevaj sa, pachatelka ma 4 roky a to, ze take dieta neuvazuje ako dospely, zistis mozno az vtedy, ked bude tvoja dcera mat tolko rokov. Stale je to male dieta, ktore si neuvedomuje, ako velmi vie ublizit. Trestne oznamenie je v tomto pripade uplne smiesne. Na mieste by bolo, keby ta do hlavy kopla jej matka...

@simsalabim stála som svojej dcére za zadkom a ako píšem, bola to sekunda, to by nikto nečakal, že druhé decko kopne 19 mesačne batoľa.

anonym_130842
Dnes o 07:21

Mojmu synovi ked mal 8 rokov vybilo dievca kamenom predny trvaly zub....Trestne oznamenie som nedavala ale ked som to riesila s rodicmi dievcata tak na mna navrieskali ze to ona nebola a hotovo. Az po 10 rokoch sa mi zacal jej otec z nicoho nic zdravit a priznal ze dcera to priznala az v dospelosti

motylik2559
Dnes o 07:22
@ladyketrib

@anonym_130842 samozrejme, že ju kopala naschval, lebo moja mala isla pomaly po schodoch a zavadzala tej staršej, tak ju kopala do hlavy. Matka sa odmietala ospravedlniť, pre teba je to asi normalne, keď tvoje dieťa kopu do hlavy, ty na to nič nepovieš, hej?

@ladyketrib A ty si bola kde, ked sa toto dialo? Preco si nebola pri malej a hned malu nevzala prec? Kedze pises, ze ju kopala naschval, tak asi ze to nebolo jeden krat co ju kopla. Ty nadavas na malu 3-4rocnu a jej mamu, pritom si sama nezodpovedna. Keby sa ta policajt po privolani opytal, kde si bola za ten cas co malu kopala opakovane, co mu povies? Takze nabuduce si premysli co zavesis sem, ale v prvom rade kto by si zasluzil ten hystericky rev co si venovala malemu 4r.dievcatku. By som ti to vratila 3nasobne, tak ako mohla matka upozornit 4r., tak ty si mala byt pri 1.5rocnej a akonahle sa to islo udiat si ju mala vziat a mozno by si stihla tak,ze by ani kopanec nestihla a ked tak len jeden a nie opakovane....🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Fakt by som chcela vidiet, ako by si to obhajila pred policajtom😄🤷‍♀️

a0
Dnes o 07:23
@ladyketrib

@simsalabim stála som svojej dcére za zadkom a ako píšem, bola to sekunda, to by nikto nečakal, že druhé decko kopne 19 mesačne batoľa.

@ladyketrib vieš čo? Keď nabudúce pôjde staršie dieťa rýchlejšie, tak svoje chyť na ruky, pusti staršie dieťa a potom tam naspäť daj svoje. A nemusíš tu potom arogantne praskať na anonymy na modrom koni, stačí použiť trošku rozumu.

ladyketrib
autor
Dnes o 07:23
@motylik2559

@ladyketrib A ty si bola kde, ked sa toto dialo? Preco si nebola pri malej a hned malu nevzala prec? Kedze pises, ze ju kopala naschval, tak asi ze to nebolo jeden krat co ju kopla. Ty nadavas na malu 3-4rocnu a jej mamu, pritom si sama nezodpovedna. Keby sa ta policajt po privolani opytal, kde si bola za ten cas co malu kopala opakovane, co mu povies? Takze nabuduce si premysli co zavesis sem, ale v prvom rade kto by si zasluzil ten hystericky rev co si venovala malemu 4r.dievcatku. By som ti to vratila 3nasobne, tak ako mohla matka upozornit 4r., tak ty si mala byt pri 1.5rocnej a akonahle sa to islo udiat si ju mala vziat a mozno by si stihla tak,ze by ani kopanec nestihla a ked tak len jeden a nie opakovane....🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Fakt by som chcela vidiet, ako by si to obhajila pred policajtom😄🤷‍♀️

@motylik2559 však som bola pri malej, čo nevieš citat?

ladyketrib
autor
Dnes o 07:24
@a0

@ladyketrib vieš čo? Keď nabudúce pôjde staršie dieťa rýchlejšie, tak svoje chyť na ruky, pusti staršie dieťa a potom tam naspäť daj svoje. A nemusíš tu potom arogantne praskať na anonymy na modrom koni, stačí použiť trošku rozumu.

@a0 vieš čo? Keď tvoje dieťa zbije staršie dieťa, bude to len tvoj problém a druhých s tým nezaťažuj, lebo to nikoho zaujímať nebude. Taký je život.

motylik2559
Dnes o 07:25
@ladyketrib

@motylik2559 však som bola pri malej, čo nevieš citat?

@ladyketrib Ked som pisala koment nepozeram, co pribudlo. A ked si teda bola pri nej, ako si davala pozor, kedze ju stihla 4r. opakovane kopnut? Stalo by sa raz a uz beriem malu...A tiez si nemusela dovolit, aby boli tak tesne za sebou, ta 4r. by na tvoju malu nedosiahla s nozkami, kebyze je tam urcity odstup medzi nimi🤷‍♀️

anonym_029486
Dnes o 07:26

Malé deti sa často bijú. Môj syn a jehokamarát sa neustále tlčú, sáču, udrú lopatou jeden druhého po hlave. Ale samozrejme ich učíme sa ospravedlniť. Niektorí rodičia sú proste blbí a iba pozerajú ako ich dieťa ubližuje. A treba s tým rátať. Preto som bola takto malému stále za zadkom. Ročnému synovi na kúpalisku starší chlapec striekal striekačkou do tváre, otec sa na to iba pozeral a tak som decku povedala sama, nech prestane. Vždy keď vidím, že moje brzdí staršie a to staršie je iritované tak zasiahnem. Treba predvídať. Nikto nevravi ze je normálne kopať do tváre ale deje sa to. Treba zasiahnuť, staršie dieťa od môjho odtiahnuť, povedať to rodičovi a ak je rodič debil tak sa prihovorím dieťaťu sama.

a0
Dnes o 07:27
@ladyketrib

@a0 vieš čo? Keď tvoje dieťa zbije staršie dieťa, bude to len tvoj problém a druhých s tým nezaťažuj, lebo to nikoho zaujímať nebude. Taký je život.

@ladyketrib 😂 nepatrné kopnutie nie je zbitie. Neraz som riešila reálnu potýčku na ihrisku - deti mám už väčšie, takže toho by bolo na knihu, nikoho som tým nezaťažovala, na nikoho nevrieskala, veci som vyriešila s úplným kľudom s deťmi, ktoré boli v afére zapletené a vždy sa všetko vyriešilo bez arogancie a zbytočného naťahovania.

ladyketrib
autor
Dnes o 07:27
@motylik2559

@ladyketrib Ked som pisala koment nepozeram, co pribudlo. A ked si teda bola pri nej, ako si davala pozor, kedze ju stihla 4r. opakovane kopnut? Stalo by sa raz a uz beriem malu...A tiez si nemusela dovolit, aby boli tak tesne za sebou, ta 4r. by na tvoju malu nedosiahla s nozkami, kebyze je tam urcity odstup medzi nimi🤷‍♀️

@motylik2559 ako som to nemala dovoliť, to som mala zakázať ostatným deckám ist na šmyklavku? Rozmýšľaš vobec predtým, než niečo napíšeš? “Nepozerám, čo pribudlo” nie je moj problém.

ladyketrib
autor
Dnes o 07:29
@a0

@ladyketrib 😂 nepatrné kopnutie nie je zbitie. Neraz som riešila reálnu potýčku na ihrisku - deti mám už väčšie, takže toho by bolo na knihu, nikoho som tým nezaťažovala, na nikoho nevrieskala, veci som vyriešila s úplným kľudom s deťmi, ktoré boli v afére zapletené a vždy sa všetko vyriešilo bez arogancie a zbytočného naťahovania.

@a0 to nebolo nepatrne, bolo to síce len raz, ale naschval. Ide o to, že zákonný zástupca sa mal ospravedlniť. Pokiaľ tak neučini, rovnako arogantne vychováva aj svojich potomkov - dnešná voľná výchova.

anonym_b9dfb1
Dnes o 07:31

Tak, nie je pekne, ak sa to tal stalo. Ale, co malej pomoze, ak sa pani ospravedlni? Mozno to nevidela, tak nepovazuje za dolezite sa ospravedlnit,, ak to videla a neospravedlnila sa, je hlupana, ale malej to modrinu z pod ocka neodstrani. Druhykrat daj viac pozor.

anonym_d73413
Dnes o 07:32
@anonym_de22b2

@ladyketrib prosim ta nakresli mi ako tvoja isla po schodoch na smykalke a zavadzala tej starsej a ta ju kopala do hlavy. 😃

@anonym_de22b2 presne, ako môže mať modriny pod okom, ked zavadzala tej, co išla za ňou. Verím, ze je to nepríjemné, ale pri takom malom dieťati stojím a toto sa nestane. Ty si kde bola @autorka, ked sa to stalo?

motylik2559
Dnes o 07:32
@ladyketrib

@motylik2559 ako som to nemala dovoliť, to som mala zakázať ostatným deckám ist na šmyklavku? Rozmýšľaš vobec predtým, než niečo napíšeš? “Nepozerám, čo pribudlo” nie je moj problém.

@ladyketrib Ty si vazne truba ako mraky. Naco sem zakladas temu, ked tu na vsetkych arogantne prskas????!!!! ktovie ako to ozaj bolo tam, pretoze podla tvojho tunajsieho spravania ku vsetkym zenam je horsie ako 100vka rúra. Viac na teba radsej nereagujem, lebo keby hlupost nadnasala, tak lietas ako holubicka🤷‍♀️🤦‍♀️